به کدام شهر ایران پاریس کوچولو میگویند؟
لطفا راهنمایی کنید.
شهرهای بروجرد و بجنورد لقب پاریس کوچولوی ایران را به خود اختصاص دادهاند.
پایتخت کشور فرانسه با نام پاریس شناخته میشود؛ اما این نام فقط مختص به این شهر نیست. به عنوان مثال شهرهایی در کشور ما هستند که به دلیل شباهتی که به پاریس دارند با نام پاریس کوچولو شناخته میشوند. یکی از این شهرها با نام بجنورد شناخته میشود. البته بروجرد نیز با نام پاریس کوچولو شناخته میشود.چرایی لقب پاریس کوچولو برای بروجرد
پاریس شهری خوش آب و هوا و در اروپا قرار گرفته و به دلیل داشتن زیر ساخت های گردشگری که داشته توجه سرمایه گذاری ها را در تمام بخش ها به خود جذب کرده اما چرا به بروجرد لقب پاریس کوچولو را دادند؟
اگر کسی از بام بروجرد به غرب نگاه کند متوجه وجود دهکده هایی می شود که فقط در اروپا چنین صحنه ای قابل دیدن است.
شما در هر فصل سال که از این منطقه دیدن کنید متوجه می شوید که تمام فصل ها با نظم تغییر می کند یعنی بر اساس تعریف هر فصل تغییر فصل داریم بهار جای خود تابستان پاییز و همین طور زمستان به همین شکل این موضوع باعث شده بیش از 75 درصد میوه های ایران در این شهر قابل پرورش باشد که خود این موضوع نشان از وجود باغات فراوان در این منطقه است.
پست بودن اطراف شهر بر اساس توپوگرافی نزدیک به شهر پاریس است که دلیل وسعت پاریس همین موضوع می باشد وجود کوه های فراوان با تنوع ارتفاع و شیب این شهر را تبدیل به پایتخت کوهنوردی ایران کرده.
عده ای بنای این شهر را به منوچهر نسبت می دهند و قدمت آن را بالغ بر 4 هزار سال می دانند، عده ای دیگر ( ازجمله دکتر معین) معتقدند که بروجرد حدود 2 هزار سال قبل ساخته شده است. در زمان حکومت قاجار، حسام السلطنه حاکم خوزستان و لرستان، بروجرد را مقر حکومت خود قرار داد و با تغییر قلعه های آن، خندقی دور شهر ایجاد کرد.
عوامل موثری از قبیل آب و هوای معتدل کوهستانی، دشت حاصلخیز رسوبی سیلاخور، شبکه آب های روان دائمی، مراتع طبیعی، موقعیت مهم جغرافیایی، سیاسی و گسترش شبکه ارتباطی و تجاری باعث جذب جمعیت و توسعه شهرستان بروجرد شده اند.
✓تپه چغا
تپه تفریحی چقا که به بام بروجرد معروف بوده، از بهترین مکان های تفریحی بروجرد محسوب می شود، نمای شهر بروجرد، روی این تپه بسیار زیباست و مکان دلنشینی برای گذران اواقات فراغت است.
✓ پارک فدک
مجموعه تفریحی بوستان فدک یک پارک شهری در حاشیه بروجرد بوده که این بوستان بزرگترین پارک در بروجرد است و در این بوستان 3 دریاچه متصل به یکدیگر احداث شده که از آب رود گلرود تغذیه می شوند.
✓بازار بزرگ
بازار بزرگ بروجرد که ساکنان محلی به آن( راسا) به معنی راسته بازار می گویند، عمده ترین مرکز تجاری سنتی بروجرد است. این بازار همچنین نقش عمده ای در تجارت منطقه ای در استان های لرستان، مرکزی و همدان دارد. تاریخ دقیق احداث بازار بروجرد مشخص نیست اما ساخت فعلی بازار بروجرد در دوره قاجاریه طرح ریزی و ساخته شده است.
✓تنگه کپرگه
تنگه زیبای کپرگه واقع در شمال غربی شهر بروجرد و انتهای جاده گلدشت است، این تنگه دارای یک رودخانه دائمی با پیچ و خم فراوان بوده که فقط پیاده و یا با دوچرخه می توان از آن عبور کرد.این تنگه یکی از بزرگترین و زیباترین مسیرهای کوهپیمایی برای کوهنوردان بروجرد بوده و دارای 2 چشمه آب گرم، پل سنگی و غاری به نام مخفی و طاقچه است.
✓پل چالانچولان
پل تاریخی چالانچولان در استان لرستان و در دشت حاصلخیزی در مسیر جاده قدیمی بروجرد به خوزستان و اصفهان قرار دارد. این پل در زمان صفویه روی رودخانه سزار احداث و شالوده اصلی آن در دوره ساسانیان بنا گذاشته شده است.
✓آبشارهای ونایی
آبشار ونایی در روستای ونایی در فاصله 21 کیلومتری شمال غرب بروجرد واقع شده و وجود چشمه سارهای جوشان همچون(آب سفید)،(دوروزنه) و (طوطیا) در این منطقه علاوه بر رونق کشاورزی طراوت ویژه ای را با صدای دلنشین جویبارها در کنار عطر سبزه های بهاری و خنکی نسیم دشت ها در مقابل چشم گردشگران به تصویر می کشد.
✓تالاب بیشه دالان
تالاب بیشه دالان در 15 کیلومتری جنوب شرقی بروجرد و در دشت سیلاخور، در استان لرستان واقع است. نام محلی تالاب بیشه دالوند بوده و یکی از زیستگاه های اصلی جانوران و پرندگان بومی و مهاجر است.
✓روستای دره صیدی
روستای دره صیدی نام روستایی در 10 کیلومتری شمال بروجرد بوده و طبیعت بکر و دست نخورده و همراه با مردانی سخت کوش ومهربان جلوه ویژه ای به این روستا بخشیده است. این روستا از نظر طبیعت زیبا و دست نخرده یکی از روستاهای زیباست.
✓مسجد جامع بروجرد
این بنا در خیابان جعفری بروجرد واقع شده و یکی از کهن ترین مساجد غرب ایران بوده که متعلق به عصر سلجوقی می باشد
شهر بجنورد
بجنورد مرکز استان خراسان شمالی در شمال شرق ایران و در کوهپایههای رشتهکوه آلاداغ بنا شده است. این شهر ازجمله شهرهای بزرگ خراسان است. و از اینجهت، چهل و چهارمین شهر کشور بهشمار میآید. بجنورد با شهرهای شیروان، اسفراین، آشخانه همسایه است.
یکی از گزارش ها که در منابع تاریخی بدان اشاره شده، بر این مطلب تاکید می کند که به احتمال فراوان، آنچه در زمان حکومت یارمحمدخان سهام الدوله شادلو ملقب به یارمحمدخان شادلو و سردار مفخم و طی سفر ایشان به فرنگستان در سال 1319 ه.ق اتفاق افتاده، مبانی شکل گیری این نام را برای شهر بجنورد فراهم آورده است.
در این راستا شاید راه اندازی اولین کارخانه برق، خیابان کشی های منظم، ایجاد باغ ها و نهرهای زیبا (عمارت مفخم، باغ دلگشا، آیینه خانه و...) به سبک شهرهای اروپایی از جمله پاریس، بتواند به عنوان عوامل این نام گذاری نیز مد نظر قرار گیرد. مثلا در کتاب سفرنامه های سهام الدوله بجنوردی، که به اهتمام قدرت الله روشنی زعفرانلو گردآمده، اشاراتی در این باره آمده است: «ره آورد این مسافرت به فرنگستان، کارخانه برقی از اروپا بود که شاید جزو اولین کارخانجات برق در ایران بود. این کارخانه در سال 1320 ه.ق در بجنورد به کار افتاد» در بخش های دیگر کتاب نیز، حیرت حکام محلی از امکانات و شرایط محیطی شهرهای اروپایی در سفر به آن مناطق بیان شده است که این امر نیز می تواند تایید کننده ی تغییرات بعدی محیط شهری بجنورد و تبدیل آن به پاریس کوچولو باشد. به عبارت دیگر می توان گفت: نام پاریس کوچولو می تواند تحت تاثیر سفر ایشان به فرنگستان و بازدید از کشورهای اروپایی به ویژه پاریس و الگوبرداری از آن شهر برای ساخت بافت جدید شهری بجنورد، صورت پذیرفته باشد.با این حال، در تاریخ شفاهی و موجودِ عموم جامعه نیز بحث پاریس کوچولو به وفور و دهان به دهان می چرخد. این که در زمان حکومت قاجار چندتن از سفرا و جهانگردان فرانسوی به بجنورد سفر کرده و وقتی با امکانات این شهر از جمله برق و شکل خیابان ها مواجه شدند، از این شهر به عنوان پاریسی کوچک یاد کردند نیز بسیار بیان می شود. چرا که به گفته ی آن جهانگردان، خیابان های این شهر دقیقا همانند پاریس بوده است.جاذبه ها و آثار و بناهای تاریخی زیادی در این شهر وجود دارند که عبارتاند از:
✓حسینیه جاجرمیها
این حسینیه مربوط به آثار دوران قاجار است، بر اساس اسناد و مدارک و کتیبههای موجود این حسینیه توسط استاد غلامرضا بنا یزدی احداث شده است. معماری به کار رفته در این بنا از معماری سنتی یعنی معماری درونگرا نشأت میگیرد به طوریکه همه درب و پنجرهها و نورگیرهای حسینیه به سمت حیاط باز میشوند. این بنا دو طبقه است و وسعت آن تقریبا ۶۰۰ متر مربع است و طرح اصلی بنای حسینیه به شکل مربع است. حسینیه جاجرمیها به وسیله گچبریهای زیبا، مقرنسکاری و آجرکاری تزیین شده است این بنا دو ضلع شرقی و غربی دارد و گچبری بسیار ماندنی و زییایی در ضلع شرقی به صورت آفریز تزیینی با کتیبه که به صورت خط نستعلیق کار شده وجود دارد که محتوای آن، ترکیببند مشهور محتشم کاشانی ( باز این چه شورش است که در خلق عالم است) میباشد.
بنرخرید کتاب
مجله گردشگری و توریسم
جاذبههای تاریخی بجنورد
از انی کاظمی آخرین بروزرسانی ۱۷ آذر ۱۳۹۸ 26,693 0
جاذبههای تاریخی بجنورد
حمایت مالی
محتویات
جاذبههای تاریخی بجنورد
حسینیه جاجرمیها
کوشک باغ علی آباد
امام زاده سلطان سید عباس
عمارت آیینه خانه مفخم
بنای آرامگاهی بشقارداش
جاذبههای تاریخی بجنورد
استان خراسان شمالی در شمال شرقی ایران قرار گرفته که مرکز آن شهربجنورد است و نحوه بیان و تلفظ این شهر به زبان محلی مردم این شهر به صورت ( بُژنُرد) است. استان خراسان شمالی با کشور ترکمنستان همسایه است و همچنین قومیتهای زیادی در این استان وجود دارد که شامل ترک، کرد، تات، ترکمن و فارس میباشد. بیشتر افرادی که میخواهند به شمال بروند از این شهر زیبا عبور میکنند. جاذبههای تاریخی بجنورد و آثار و بناهای تاریخی زیادی در این شهر وجود دارند که عبارتاند از:
حسینیه جاجرمیها
این حسینیه مربوط به آثار دوران قاجار است، بر اساس اسناد و مدارک و کتیبههای موجود این حسینیه توسط استاد غلامرضا بنا یزدی احداث شده است. معماری به کار رفته در این بنا از معماری سنتی یعنی معماری درونگرا نشأت میگیرد به طوریکه همه درب و پنجرهها و نورگیرهای حسینیه به سمت حیاط باز میشوند. این بنا دو طبقه است و وسعت آن تقریبا ۶۰۰ متر مربع است و طرح اصلی بنای حسینیه به شکل مربع است. حسینیه جاجرمیها به وسیله گچبریهای زیبا، مقرنسکاری و آجرکاری تزیین شده است این بنا دو ضلع شرقی و غربی دارد و گچبری بسیار ماندنی و زییایی در ضلع شرقی به صورت آفریز تزیینی با کتیبه که به صورت خط نستعلیق کار شده وجود دارد که محتوای آن، ترکیببند ِمشهور ِمحتشم کاشانی ( باز این چه شورش است که در خلق عالم است) میباشد.
✓کوشک باغ علی آباد
فاصله این روستا با شهر بجنورد سه کیلومتر است و در قسمت شمال شرقی بجنورد قرار گرفته است. یک باغ بسیار بزرگ در روستای علی آباد وجود دارد که دارای درختانی با قدمت طولانی و کهنسال است. در این باغ بنای تاریخی باعنوان کوشک علی آباد وجود دارد که به دوران حکومت شادلوها بازمیگردد. این کوشک چهار وردی اصلی در چهار جهت دارد. این بنا یک حوض در وسط طبقه همکف و دو اتاق مسکونی در جهت شرق و غرب دارد. سقف حوضخانه به شکل گنبدی است این باغ قدمت طولانی دارد به طوری که در برخی از سفرنامههای ایرانی مانند ناصر الدین شاه و سفرنامه خارجی مانند چارلزمک گریگور به این باغ اشاره شده است. این کوشک جایگاه تفریح و شکارسردار مفخم، حاکم بجنورد بوده است.
بنرخرید کتاب
مجله گردشگری و توریسم
جاذبههای تاریخی بجنورد
از انی کاظمی آخرین بروزرسانی ۱۷ آذر ۱۳۹۸ 26,693 0
جاذبههای تاریخی بجنورد
حمایت مالی
محتویات
جاذبههای تاریخی بجنورد
حسینیه جاجرمیها
کوشک باغ علی آباد
امام زاده سلطان سید عباس
عمارت آیینه خانه مفخم
بنای آرامگاهی بشقارداش
جاذبههای تاریخی بجنورد
استان خراسان شمالی در شمال شرقی ایران قرار گرفته که مرکز آن شهربجنورد است و نحوه بیان و تلفظ این شهر به زبان محلی مردم این شهر به صورت ( بُژنُرد) است. استان خراسان شمالی با کشور ترکمنستان همسایه است و همچنین قومیتهای زیادی در این استان وجود دارد که شامل ترک، کرد، تات، ترکمن و فارس میباشد. بیشتر افرادی که میخواهند به شمال بروند از این شهر زیبا عبور میکنند. جاذبههای تاریخی بجنورد و آثار و بناهای تاریخی زیادی در این شهر وجود دارند که عبارتاند از:
حسینیه جاجرمیها
این حسینیه مربوط به آثار دوران قاجار است، بر اساس اسناد و مدارک و کتیبههای موجود این حسینیه توسط استاد غلامرضا بنا یزدی احداث شده است. معماری به کار رفته در این بنا از معماری سنتی یعنی معماری درونگرا نشأت میگیرد به طوریکه همه درب و پنجرهها و نورگیرهای حسینیه به سمت حیاط باز میشوند. این بنا دو طبقه است و وسعت آن تقریبا ۶۰۰ متر مربع است و طرح اصلی بنای حسینیه به شکل مربع است. حسینیه جاجرمیها به وسیله گچبریهای زیبا، مقرنسکاری و آجرکاری تزیین شده است این بنا دو ضلع شرقی و غربی دارد و گچبری بسیار ماندنی و زییایی در ضلع شرقی به صورت آفریز تزیینی با کتیبه که به صورت خط نستعلیق کار شده وجود دارد که محتوای آن، ترکیببند ِمشهور ِمحتشم کاشانی ( باز این چه شورش است که در خلق عالم است) میباشد.
جاذبههای تاریخی بجنورد
جاذبههای تاریخی بجنورد
کوشک باغ علی آباد
فاصله این روستا با شهر بجنورد سه کیلومتر است و در قسمت شمال شرقی بجنورد قرار گرفته است. یک باغ بسیار بزرگ در روستای علی آباد وجود دارد که دارای درختانی با قدمت طولانی و کهنسال است. در این باغ بنای تاریخی باعنوان کوشک علی آباد وجود دارد که به دوران حکومت شادلوها بازمیگردد. این کوشک چهار وردی اصلی در چهار جهت دارد. این بنا یک حوض در وسط طبقه همکف و دو اتاق مسکونی در جهت شرق و غرب دارد. سقف حوضخانه به شکل گنبدی است این باغ قدمت طولانی دارد به طوری که در برخی از سفرنامههای ایرانی مانند ناصر الدین شاه و سفرنامه خارجی مانند چارلزمک گریگور به این باغ اشاره شده است. این کوشک جایگاه تفریح و شکارسردار مفخم، حاکم بجنورد بوده است.
پیشنهاد مطالعه: در بجنورد کجا بریم؟
بلیط سفرتو از اینجا بخر و سودشو ببر!
بلیط سفرتو از اینجا بخر و سودشو ببر!
مشاهده
yektanet-logo-sign
تبلیغ
امام زاده سلطان سید عباس
این امام زاده در قسمت جنوبی شهرو در دامنه تپههای ماهور قرار گرفته و مقبره سلطان سید عباس که یکی از فرزندان امام موسی کاظم است که از مدینه به خراسان آمده و در قرن دوم هجری به شهادت رسیده است. این امام زاده به صورت مربع است که در هر ضلع آن یک ورودی وجود دارد. این امام زاده دارای دو ایوان و دو شبستان است و دو برج در گوشه ایوان شرقی قرار گرفته است. گنبد این بنا با کاشیهای به رنگ فیروزه است که کلمه لا اله الا الله بار رنگ لاجوردی در وسط گنبد تزیین شده است. این امامزاده با نام معصوم زاده مشهورشده است و علت نام گذاری آن به معصوم زاده بخاطر این است شهدای شهر در این منطقه دفن میشوند. این بنای تاریخی در زمان حمله مغولان تخریب شد اما در دوران قاجاریه به دستورفتحعلی شاه تعمیر و مرمت شد.
عمارت آیینه خانه مفخم
جاذبههای تاریخی بجنورد
جاذبههای تاریخی بجنورد
یکی دیگر از دیدنی های بجنورد عمارت آیینه خانه مفخم است. قدمت این بنای تاریخی به دوران قاجار بازمیگردد و قرارهای مهم با مقامات قاجار دراین مکان انجام میگرفته است. این بنا به دستور یار محمد خان سهام الدوله بجنوردی ساخته شده و معماری آن متعلق به ممتحن الملک شقاقی است. این بنا با طرحهایی زیادی همچون نقش چهل چراغ، نقوش استیلیزه گیاهی هندسی و مقرنس، نقوش انسانی و حیوانی تزیین شده است این ساختمان دو طبقه است و چهار مناره در سردروردی ساختمان وجود دارد که کلمه محمد در دو تا از منارههای آن کاشیکاری شده است.
✓بنای آرامگاهی بشقارداش
بنای آرامگاهی بشقارداش از آثار برجستۀ دورۀ قاجاری در شهرستان بجنورد است که طرح کلی پلان آن از یک گنبدخانه در وسط و دو اتاق کوچکتر در طرفین تشکیل شده که ورودی آنها در ضلع غربی است. در جلوی هر ورودی ایوانی با قوس جناقی وجود دارد که در طرفین آن منارهای ساخته اند. سراسر نمای غربی بنا، روی ستونها و نیز گنبد با کاشیهای فیروزهای و هفت رنگ تزئین شده است. این بنا آرامگاه سردار مفخم، حاکم منطقه شمال خراسان در دوره قاجار است
کدام شهر کشورمان پاریس کوچولو نام دارد وچرا؟
شهرهای بروجرد و بجنورد لقب پاریس کوچولوی ایران را به خود اختصاص دادهاند.
در این خصوص که واژه ی "پاریس کوچولو" از کجا آمده و چگونه شکل گرفته، گمانه زنی های فراوانی ذکر شده است. نکته ی قابل توجه این است که این واژه بیشتر مبتنی بر نقل و قول ها و به عبارتی تاریخ نقلی است و به صورت مستقیم کمتر در منابع مکتوب به آن اشاره شده است
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به گزارش بجنا، درباره ی نام و وجه تسمیه ی "بجنورد"، این شهر تاریخی و فرهنگی که بر سر راه های مواصلاتی شرق به غرب ایران بزرگ واقع است، از دیرباز نظرات گوناگون و متفاوتی ابراز شده است. در این خصوص بوزنجرد، بیژن گرد، بوزن گرد، بیژن یورد، بزنجرد و در نهایت بجنورد، از جمله معمول ترین و کهن ترین اسامی است که در منابع و کتب تاریخی دست اول به آن ها اشاره شده است.
اما این بار حکایت به گونه ی دیگری رقم خورده است. در دوره ی جدیدتر، مردمان این دیار و حتی سایر مناطق، بجنورد را به این نام نیز می شناسند؛ "پاریس کوچولو"!
در این خصوص که واژه ی "پاریس کوچولو" از کجا آمده و چگونه شکل گرفته، گمانه زنی های فراوانی ذکر شده است. نکته ی قابل توجه این است که این واژه بیشتر مبتنی بر نقل و قول ها و به عبارتی تاریخ نقلی است و به صورت مستقیم کمتر در منابع مکتوب به آن اشاره شده است. با این حال، بررسی هر چند مختصرِ دیدگاه های مختلف درباره ی چگونگی و چرایی این نام گذاری، خالی از لطف نیست.
یکی از گزارش ها که در منابع تاریخی بدان اشاره شده، بر این مطلب تاکید می کند که به احتمال فراوان، آنچه در زمان حکومت
"یارمحمدخان سهام الدوله شادلو" ملقب به "یارمحمدخان شادلو" و "سردار مفخم" و طی سفر ایشان به فرنگستان در سال 1319 ه.ق اتفاق افتاده، مبانی شکل گیری این نام را برای شهر بجنورد فراهم آورده است.
در این راستا شاید "راه اندازی اولین کارخانه برق"، "خیابان کشی های منظم"، "ایجاد باغ ها و نهرهای زیبا"(عمارت مفخم، باغ دلگشا، آیینه خانه و...) به سبک شهرهای اروپایی از جمله پاریس، بتواند به عنوان عوامل این نام گذاری نیز مد نظر قرار گیرد. مثلا در کتاب سفرنامه های سهام الدوله بجنوردی، که به اهتمام قدرت الله روشنی زعفرانلو گردآمده، اشاراتی در این باره آمده است: «ره آورد این مسافرت به فرنگستان، کارخانه برقی از اروپا بود که شاید جزو اولین کارخانجات برق در ایران بود. این کارخانه در سال 1320 ه.ق در بجنورد به کار افتاد». در بخش های دیگر کتاب نیز، حیرت حکام محلی از امکانات و شرایط محیطی شهرهای اروپایی در سفر به آن مناطق بیان شده است که این امر نیز می تواند تایید کننده ی تغییرات بعدی محیط شهری بجنورد و تبدیل آن به "پاریس کوچولو" باشد. به عبارت دیگر می توان گفت: نام پاریس کوچولو می تواند تحت تاثیر سفر ایشان به فرنگستان و بازدید از کشورهای اروپایی به ویژه پاریس و الگوبرداری از آن شهر برای ساخت بافت جدید شهری بجنورد، صورت پذیرفته باشد.
با این حال، در تاریخ شفاهی و موجودِ عموم جامعه نیز بحث پاریس کوچولو به وفور و دهان به دهان می چرخد. این که در زمان حکومت قاجار چندتن از سفرا و جهانگردان فرانسوی به بجنورد سفر کرده و وقتی با امکانات این شهر از جمله برق و شکل خیابان ها مواجه شدند، از این شهر به عنوان "پاریسی کوچک" یاد کردند نیز بسیار بیان می شود. چرا که به گفته ی آن جهانگردان، خیابان های این شهر دقیقا همانند پاریس بوده است.
از این ها گذشته، برخی دیگر نیز به این نکته اشاره می کنند که سیستم خیابان کشی در شهر بجنورد توسط معماران و مهندسین فرانسوی انجام شده و به خاطر شباهت خیابان کشی های آن به پاریس به این نام شهرت پیدا کرده است. علاوه بر این نیز، عده ای با نگرشی خاص به این موضوع، اشاره به "وضعیت اجتماعی و سبک زندگی عمومی" در شهر بجنورد دارند و این نکته را به عنوان یکی دیگر از دلایل نام گذاری این شهر به"پاریس کوچولو" عنوان نموده اند.
علی رغم تمامی این دلایل، باز هم می توان در حالت خوشبینانه تر تمامی این تحولات و دگرگونی ها را به سیاحت ها و اروپاگردی حاکمان بجنوردی مرتبط ندانست و آن را صرفا حاصل "تلاش و تصمیمات شخصی حاکمان و اطرافیان آنها" محسوب کرد که پس از بازدید جهانگردان اروپایی مورد توجه قرار گرفته و این شهر را به جهت شباهت اتفاقی آن به پاریس، به "پاریس کوچولو" معروف کرده است.
در هر حال و با توجه به آنچه که ذکر شد، باید به این نکته اذعان نمود که بجنورد به عنوان شهری تاریخی که القاب متعددی همچون "پاریس کوچولو"، "گنجینه معرفت ها"، "گنجینه فرهنگ ها"، "گنجینه اقوام"و... را در ادوار مختلف تاریخی تجربه کرده است و احتمالا نام ها و القاب دیگری نیز طی اعصار آینده به خود خواهد دید، دیاری است که انعکاس دهنده ی "پویایی، مهربانی و اتحاد" میان مردمان و اقوام گوناگونی است که درس یکدلی و دوستی میان فرهنگ ها را به خوبی آموخته اند و سفیران صلح و دوستی و فرهنگ بوده اند. در نهایت اینکه؛ چه عالی است اگر بناست نام گذاری برای شهرمان اتفاق بیفتد، در کنار تمامی عوامل، این نام گذاری نشات گرفته از فرهنگ و هویت بومی، ملی، ایرانی و اسلامی مان باشد.
پاریس شهری خوش آب وهوا ودر اروپا قرار گرفته وبه دلیل داشتن زیر ساخت های گردشگری که داشته توجه سرمایه گذاری ها را در تمام بخش ها به خود جذب کرده اما چرا به بروجرد لقب پاریس کوچولو را دادند
اگر کسی از بام بروجرد به غرب نگاه کند متوجه وجود دهکده هایی می شود که فقط در اروپا چنین صحنه ای قابل دیدن است
شما در هر فصل سال که از این منطقه دیدن کنید متوجه می شوید که تمام فصل ها با نظم تغییر می کند یعنی بر اساس تعریف هر فصل تغییر فصل داریم بهار جای خود تابستان پاییز و همینطور زمستان به همین شکل این موضوع باعث شده بیش از75درصد میوه های ایران در این شهر قابل پرورش باشد که خود این موضوع نشان از وجود باغات فراوان در این منطقه است پست بودن اطراف شهر بر اساس توپوگرافی نزدیک به شهر پاریس است که دلیل وسعت پاریس همین موضوع می باشد وجود کوههای فراوان با تنوع ارتفاع وشیب این شهر را تبدیل به پای تخت کوهنوردی ایران کرده کوهها نه خیلی از شهر دور نه خیلی نزدیک هستندکه اگر جایی نیاز به ساخت پیست اسکی و تله کابین باشه بروجرد از همه جا مستعد تره وجود چشمه سارهایی در کنار این کوه ها سبب تشکیل رودخانه هایی چون گلرود و ابسرده شده که با همت مسئولین سدی با پیشرفت لاکپشتی بر سر ابسره در حال ساخت است
به نظر داشتن اب وهوای مناسب در یک شهر وجود بیش از 168 اثر تاریخی ثبت شده طبیعت منحصر به فرد می تواند زیرساختی برای ان باشد که بروجرد را به عنوان منطقه ویژه گردشگری انتخاب شود در پاریس میانگین دما 15 درجه ودر بروجرد14.4 درجه می یاشد شهر پاریس از دیرباز مهد مد در اروپا بوده و بروجرد هم یکی از معدود شهرهای ایران است که به نوع لباس اهمیت می دهند و وجود کارخانجات نساجی و کارخانه تولید پوشاک زاگرس پوش و.. گواه این ادعا است پاریس یک شهر فرهنگی در اروپا است و بروجرد به پاس داشتن 70مجتهد و نویسندگان و شاعران برجسته ای چون علامه شهیدی زرینکوب اوستا استاد ایتی وموسیقی دانی چون لوریس چکناواریان و...در البوم تاریخ خود توانسته همچون پاریس کتاب پر افتخار شهر فرهنگی را به ثبت برساند و عمده علت نامیدن بروجرد به نام پاریس کوچولو بوده پاریس شهری تاریخی فرهنگی است همانگونه که می دانید قدیمی ترین مسجد جامع غرب ایران اسلامی که بر روی یک آتشکده ساخته شده وبا کاشی کاری فیروزه ای مزین شده در بافت تاریخی بروجرد است که خود گواه این ادعا است که بروجرد همچون پاریس شهر تاریخی فرهنگی است از دیگر دلایل وجود صنایع دستی وهنرمندانه مردم بروجرد به نام ورشو است که الیاژ و آموزش آن در شهر ورشو از کشور لهستان می دانند جالب است بدانید ورشو را پاریس دوم یا پاریس شرق معرفی کردند انتخاب این گونه صنایع دستی در ان زمان ورفتن به شهر ورشو می تواند تبادل فرهنگ و گواه این ادعا باشد که بروجرد در عصر حاظر پاریس کوچولو است وگرفتن این لقب کاملا اصولی هست البته امیدوارم که به شهر های اطراف برنخورد!
لطفا شکیبا باشید ...