میخوام درمورد موتورهای گازسوز و نوع سوخت مورد استفاده و کارایی انها بیشتر بدونم لطفا ممو راهنمایی کنید ممنون
موتور گازسوز چیست؟
هر ژنراتور گازسوز ، یک موتور دارد. موتور ژنراتور گازسوز، دستگاهی با قابلیت تبدیل یک انرژی یا یک سوخت به انرژی مکانیکی است. موتور گازسوز یا به عبارتی همان ژنراتور گازی ترکیبی است از یک موتور گازسوز و یک ژنراتور که برای تولید برق استفاده می شود.
در این نوع موتور برق ، ورودی موتور، گاز CNG یا LPG است که با ایجاد احتراق در سیلندرهای موتور خروجی موتور را به انرژی مکانیکی تبدیل کرده و باعث ایجاد چرخش شفت موتور میشود. که با اتصال آن به ژنراتور (آلترناتور) سبب تولید برق می شود.
بطور خلاصه با ترکیب یک موتور گازسوز و یک ژنراتور، یک موتور برق یا ژنراتور گازسوز ساخته می شود که برق تولید می کند. این روال چه در ژنراتور گازسوز صنعتی و چه در یک ژنراتور خانگی یکسان است.
کاربرد موتور برق گازی
این نوع از موتور برق ها در مکان هایی که دسترسی به لوله کشی گاز دارند مانند پشتیبانی UPS منازل، ویلا ها و مجتمع های مسکونی در مواقع قطع برق، بسیار مورد استفاده بوده است. در صورت استفاده از موتور برق گازی و عدم دسترسی به لوله کشی گاز کاربردی ترین راه استفاده از کپسول گاز می باشد. موتور برق گازسوز به دلیل نوع سوخت آن کم مصرف و کم هزینه است و آلودگی کمتری نسبت به دیگر موتور برق ها از جمله موتور برق دیزلی و بنزینی دارد.
نحوه عملکرد موتور برق گازسوز
عملکرد و مکانیزم موتور های گازی مانند موتور های بنزینی است. یعنی مکانیزم عملکرد محفظه احتراق به وسیله شمع انجام می شود. این چرخه چهار زمانه مانند موتور بنزینی با مکش آغاز شده و هوا و سوخت وارد میکسر گاز می شود و بعد از متراکم شدن آن با بالا آمدن پیستون توسط جرقه شمع مشتعل می شود.
حرکت رفت و برگشت پیستون در موتور تبدیل به حرکت دورانی میل لنگ شده و در نهایت این حرکت دورانی جهت به حرکت در آوردن ژنراتور و تولید برق به کار می رود. همان طور که گفته شد نوع عملکرد موتور برق بنزینی با گازی یکی است فقط با این تفاوت که در موتور های بنزینی مخلوط سوخت (بنزین و اکسیژن) در کاربراتور ترکیب می شود ولی در موتور برق گاز سوز مخلوط سوخت و اکسیژن یا هوا در میکسر گاز انجام می گردد.
در این نوع از موتور ها طبق سوخت به کار گرفته شده که بر پایه گاز نیز می باشد، فقط کافی است موتور برق خود را توسط شیلنگ به لوله کشی گاز شهر یا کپسول گاز مایع وصل نمایید و در نتیجه یک مولد برق با سوختی ارزان و بدون آلایندگی محیطی خواهیم داشت.
اجزا موتور گازسوز
فیلتر روغن: از فیلتر روغن برای پیشگیری از مواد آلاینده به داخل روغن موتور استفاده میشود که باعث تمیز ماندن روغن موتور برق میشود.
روغن خنک کننده: در زمان کار موتور، گرما و حرارت زیادی از اشتعال مواد سوختنی ایجاد میشود. بنابراین در ژنراتور گازی از روغن خنک کننده برای کاهش دمای بدنه و موتور استفاده میکنند.
فیلتر هوا: فیلتر هوا از جنس مواد فیبری ساخته شده و باعث تمیز کردن هوا از آلودگی هایی مثل ذرات گرد و غبار و آلودگی میشود. فیلتر هوا مانند یک کاتالیزور عمل میکند و باعث میشود ذرات آلاینده حذف شوند.
گاورنر: گاورنر مقدار سرعت و دور موتور را کنترل میکند.
رگولاتور گاز: جهت تنظیم فشار گاز استفاده میشود و فشار خروجی را با توجه به میزان فشار ورودی کنترل میکند که موجب عملکرد بهتر موتور ژنراتور گازی میشود.
شیر برقی گاز: مانند یک شیر آب ساده است با این تفاوت که با برق کار میکند، طرز کار شیر برقی اینست که وقتی شیر برقی باز باشد آب عبور کرده و اگر بسته باشد آب پشت لوله میماند.
شیلنگ گاز: از قطعات و وسایل مهم برای حفظ ایمنی ژنراتور گازی است و جهت عبور گاز به موتور استفاده میشود.
شمع: به وسیله برق باتری، در زمان استارت جرقه میزند و باعث میشود ژنراتور گازی روشن شود.
در بسیاری از خودروها دو سوخت اصلی وجود دارد که در آن ها مورد استفاده قرار می گیرد بنزین و گاز و ممکن است این سوال برای خیلی از افراد پیش بیاید که تفاوت بین این دو سوخت در چیست ما در مجتمع فنی حرفه ای دارالفنون در دوره تعمیر گاز CNG به شما آموزش تعمیرات و نصب این قطعه را آموزش و همچنین تفاوت خودروهای بنزینی با گاز سوز نیز را آموزش خواهیم داد. این دلیل بسیار خوبی است که انسان هنوز از اتومبیل های بنزینی استفاده می کند. با وجود عوارض جانبی منفی احتراق، نه تنها انرژی، بلکه دی اکسید کربن را نیز آزاد می کند.در مطالبی که به شما گفته شده تعدادی از مباحث از سایت ترجمه و نوشته شده است.
ترکیباتی که در گاز وجود دارد باعث می شود که CNG گازی به مراتب تمیزتر از بنزین باشد برای اینکه سوخت بنزین از نظر آلاینده های خروجی از اگزوز است. میزان آلاینده های خروجی از اگزوز که اندازه گیری شده نشان می دهد CNG سوختی به مراتب تمیزتر و سالم تر از بنزین است. مقایسه سالم تر بودن گاز CNG نبست به بنزین از این دیدگاه قابل اهمیت است که به واسطه حوادث مرگبار به وجود آمده ناشی از آلودگی در طول تاریخ جان انسان های زیادی را گرفته است که یکی از این حوادث در سال 1930 در میور بلژیک که یکی از کارخانجات به علت تجمع آلودگی های ناشی از کارخانه 40 نفر در یک روز که باعث شده بود مه کله شهر را در بر بگیرد جان خود را از دست بدهند. واز این حوادث این چنینی در کشورهای دیگر دنیا بوجود آمده است.
از آنجا که میزان منابع نفت و برداشت نفت از منابع نفتی عمری سخت تز می باشد و از آنجا که در آینده کشور ما کشوری نفت خیز نبوده اما از نظر میزان ذخایر گاز طبیعی در کشور حدود 25 تریلیون متر مکعب است که این میزان برای مصرف حدود 250 سال است و از این نظر می توان گفت کشور ما در مقام دوم قرار دارد و چون این گاز به آسانی قابل پمپاژ است به همین خاطر خیلی سریعتر در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد و احتیاج به هزینه حمل نقل ندارد. وجود شبکه عظیم خط لوله گاز در بیشتر نقاط ایران گاز را در همه جا در دسترس مردم قرار داده است بنابراین هزینه حمل و نقل این گاز بشدت کاهش یافته است.
در خودرهای گاز سوز بعلت اینکه کاهش قابل ملاحظه رسوبات کربن در منتطقه احتراق، ورودی سوپاپ ها، سرپیسونها، وشیارهای رینگ ها امکان گریپاژ کردن قطعات به مراتب کاهش می یابد از دید فنی وسیله ای که از گاز استفاده می کنن با توجه به ترکیبات گاز که نسبت به بنزین از خشکی بیشتر و در نتیجه کار کردن سخت تر موتور خودرو می شود و از آنجایی که خودروهای گاز سوز از فرایند و قطعات بیشتری در موتور خودرو بهره می برند در نتیجه هزینه نگهداری آن بالاتر است.
برای به کارگیری گاز طبیعی به عنوان سوخت خودرو باید آن را در جایگاه سوختگیری روی فشار 200 تا 220 بار متراکم که در این فشار انرژی با حجمی از گاز طبیعی یک چهارم بنزین بوده و در نتیجه یک خودرو تجهیز شده به سوخت گاز طبیعی فشرده با حجم مخزن بنزین و چهار برابر یک خودرو بنزینی برای همان مسافت نیاز مراجعه به جایگاه سوخت گیری را دارد و می توان نتیجه گرفت که میزان حرکت خودرو با سوخت بنزینی به مراتب بیشتر از خودرو با سوخت کاز طبیعی فشرده شده می باشد.
https://tst-co.com/articles/%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1-%DA%AF%D8%A7%D8%B2%D8%B3%D9%88%D8%B2-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F/
آیا تا به حال شده که بخواهید بدانید ژنراتور گازی چیست و اجزای آن چگونه کار میکنند تا برق تولید کنند ؟
حتما شما هم هنگام خرید مولد های گازسوز یکی از دغدغه هایتان کمبود اطلاعات راجع به موتور برق گازسوز و ژنراتور گازی بوده که دستگاه را کامل تشریح کند.
خب جای درستی آمدید ما امروز میخواهیم این مشکل را برایتان حل کنیم بطوریکه بعد از خواندن مقاله دیگر میدانید ژنراتور گازی چیست و اجزای آن چگونه کار میکند.
برای سهولت در خواندن این مطلب را شامل چهار قسمت موتور ، ژنراتور و تابلو برق و دیگر اجزا کردیم که هر یک را همراه با زیر شاخه هایش بصورت کامل توضیح میدهیم.
از ترکیب یک موتور گازسوز و یک ژنراتور میتوان یک ژنراتور یا موتور برق گازسوز ساخت که توسط آن برق تولید کنیم و در ادامه نحوه و چگونگی کار آن را کامل توضیح میدهیم.
هر ژنراتور گازی شامل یک موتور است ، موتور دستگاهی است که یک انرژی یا یک سوخت را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند.
در اینجا ورودی موتور ، گاز CNG یا LPG است که با ایجاد احتراق در سیلندرهای موتور در خروجی به شما انرژی مکانیکی میدهد و باعث ایجاد چرخش شفت موتور میشود تا با اتصال آن به ژنراتور (آلترناتور) بتوان برق تولید کرد.
شرح اجزای موتور گازسوز را در ادامه میخوانید.
آلترناتور وسیله ای است که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند.
این کار توسط یک سیم پیچ چرخشی و یک سیم پیچ ثابت انجام میگیرید.
یعنی شفت موتور که در بالا اشاره کردیم سیم پیچ چرخشی را در درون سیم پیچ ثابت میچرخاند و از این چرخش یک انرژی الکترومغناطیسی ایجاد میشود که باعث تولید برق در خروجی ژنراتور یا آلترناتور میشود.
آلترناتور کلمه فنی ژنراتور است و این دو کلمه به یک معنی هستند.
برای اینکه کاملا بدانید ژنراتور گازی چیست و اینکه قطعات چگونه عمل میکنند در ابتدا فهرستی از اجزا و نحوه کار موتور را برای شما آورده ایم.
فیلتر روغن برای تخریب و جلوگیری از ورود آلاینده ها به داخل روغن موتور است و باعث میشود وقتی که روغنی در داخل موتور است تمیز و با کیفیت بماند.
این کار باعث میشود تا آسیبی به موتور وارد نشود و همچنین عمر و عملکرد موتور نیز بالا رود.
مخزن روغن محل قرارگیری و ریختن روغن موتور است.
موتور ها هنگام کار به دلیل سوختن سوخت در موتور گرمای بسیار زیادی ایجاد میکنند ، پس برای خنک کردن موتور و کاهش دمای آن نیاز به یک وسیله است.
در بیشتر موتورها از رادیاتور استفاده میشود اما در ژنراتور گازسوز ورکات صنعت از روغن برای خنک کنندگی استفاده میشود.
بطوریکه روغن بعد از چرخیدن در موتور توسط شلنگ ورودی به قسمت اویل کولینگ آمده و پس از خنک شدن توسط شلنگ خروجی دوباره به موتور برمیگردد.
فیلتر هوا دستگاهی است که از مواد فیبری ساخته شده است تا ذراتی مانند گرد و غبار ، آلودگی و باکتری ها را از هوا پاک کند .
فیلتر هوا مانند یک کاتالیزور عمل میکند تا بتواند ذرات مضر یا حتی گازهای مضر را حذف کند که باعث عملکرد بهتر و بالا رفتن عمر موتور میشود.
شیر برقی دقیقا مانند شیر معمولی آب است یعنی اگر باز باشد آب میتواند از لوله عبور کند ولی اگر بسته باشد آب پشت لوله منتظر باز شدن شیر میماند .
البته تفاوت مهم شیر برقی این است که با برق و فرمان کنترل پنل ژنراتور کار میکند تا گاز را عبور دهد.
رگولاتور گاز یک دستگاه تنظیم کننده فشار گاز است.
رگولاتور ها همانند یک شیر کنترل فشار عمل میکنند و با توجه به میزان فشار ورودی گاز ، میزان فشار خروجی گاز را افزایش یا کاهش میدهند .
این امر برای این است که اگر گاز که همان سوخت مصرفی موتور است فشار مناسب نداشته باشد عمل احتراق و ایجاد انرژی مکانیکی با مشکل مواجه خواهد شد.
شلنگ گاز ، گاز را برای کارکرد موتور به ترتیب از شیر برقی سپس رگولاتور عبور میدهد تا به ورودی موتور برسد.
بسیاری فکر میکنند شلنگ گاز اصلا اهمیت ندارد ولی این امر کاملا اشتباه است شلنگ یکی از مهم ترین قطعات در حفظ ایمنی دستگاه است.
شلنگ باید قطری بین ۲۰ تا ۳۰ میلیمتر داشته و مخصوص انتقال گاز ساخته شده باشد و حتما باید از کیفیت عالی برخوردار باشد تا آسیب تا جانی و مالی به کسی وارد نکند.
یک فرماندار و کنترل کننده سرعت است. یعنی دستگاهی است که برای اندازه گیری و تنظیم سرعت و تعداد دور موتور است .
دستگاهی است که به عنوان راه انداز موتور عمل میکند. استارت عمل چرخش میل لنگ را تا زمان احتراق و روشن شدن موتور انجام میدهد.
استارت ها میتوانند برقی ، پنوماتیکی و هیدرولیکی باشند.
استارت این ژنراتور گازسوز و موتور برق گازی برقی است.
شمع وسیله ای است که با برقی که از باتری میگیرد باعث ایجاد جرقه در هنگام استارت زدن میشود تا ژنراتور گازی روشن شود.
اگزوز خروجی دود حاصل از احتراق موتور است. نکته اصلی این است که اگر اگزوز به خروجی وصل نباشد موتور صدای وحشتناکی تولید میکند .
اگزوز های ساخته شده برای این ژنراتور گازسوز دارای نقشهای است که فشار دود خروجی از موتور را در مراحل مختلف کاهش میدهد تا صدای کارکرد دستگاه به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند.
یکی دیگر از ملزومات دانستن این که ژنراتور گازی چیست ، این است که اجزای آلترناتور یک موتور برق گازسوز را بشناسید که سعی کردیم توضیحی راجع به هر یک از اجزای آن بدهیم.
قطعه چرخشی و حرکتی در یک سیستم الکترومغناطیسی است که این سیستم الکترومغناطیس همان ژنراتور است .
این قسمت دورانی برای ایجاد تعامل بین سیم پیچ ها و تولید میدان مغناطیسی است تا انرژی را به استاتور انتقال دهد.
سیم پیچ ثابت بخش آلترناتور است.
استاتور از انرژی میدان مغناطیسی که از چرخش روتور بوجود میآید استفاده میکند تا در خروجی انرژی الکتریکی بدهد.
کارت AVR مخفف ATOUMATIC VOLTAGE REGULATION یا همان تنظیم ولتاژ خودکار است .
کار این مدار الکترونیکی تنظیم خودکار ولتاژ در پایانه خروجی برق ژنراتور است که با توجه به میزان جریان کشی از دستگاه و دمای کار ، میزان ولتاژ خروجی را تنظیم میکند.
در موتور برق ها و ژنراتور های کمتر از ۸ کیلو وات چنین قابلیتی وجود ندارد.
تابلو برق محل قرار گیری سیستم های فرمان ، کنترل پنل ، فیوز ها ، شارژر باتری و دیگر لوازم برقی ژنراتور های گازی و موتور برق های گازسوز است.
کنترل پنل یک دستگاه الکترونیکی است که مرکز فرمان ژنراتور گازی یا موتور برق گازسوز است .
کار این دستگاه این است که اعلاناتی همچون خرابی ، وجود مشکل در یک بخش ، میزان کارکرد و بسیاری دیگر از پارامتر ها را نشان دهد.
یعنی میتوان از طریق صفحه نمایشگر و دکمه هایش دستگاه را روشن کرد یا محدوده توان خروجی گذاشت یا زمان انجام سرویس های دورهای و بسیاری موارد دیگر را مشاهده و تنظیم نمود.
یک مدار الکترونیکی است که هنگام روشن بودن دستگاه با جریان و ولتاژی مشخص شروع به شارژ کردن باتری میکند تا در هنگام استفاده مجدد از ژنراتور گازسوز باتری نخوابد.
برای شارژ کردن باتری های ۱۲ ولت معمولا شارژری با جریان ۵ آمپر و ولتاژ ۱۳٫۸ ولت DC مناسب و برای باتری های ۲۴ ولت جریانی ۱۰ آمپر و ولتاژی ۲۸٫۵ ولت DC قبل قبول است.
کلید اظطراری وسیله ای است که هنگام خطر یا مواقعی که فرصت خاموش کردن ژنراتور بصورت عادی وجود ندارد استفاده میشود.
اگر در مواقع ضروری بودید کافیست فقط دکمه را فشار دهید تا موتور برق گازسوز در سریعترین زمان خاموش شود.
تا اینجای مطلب احتمالا متوجه شده اید که ژنراتور گازی چیست و اجزای آن چگونه کار میکند ولی بهتر است اجزای دیگر آن را نیز بشناسید.
پایه و بدنه ژنراتور گازسوز از آهن ساخته میشود و قطر آن نیز با توجه به محل آن تغییر میکند.
مثلا قطر ورق کفی معمولا ۳ میلیمتر است ولی برای چهار چوب اصلی از نبشی های ضخیم استفاده میشود.
هر موتور برق گازسوز دارای لرزه گیر است که معمولا ۲ عدد برای موتور و ۲ عدد برای ژنراتور استفاده میشود.
استفاده از این لرزه گیر ها برای برطرف کردن لرزش دستگاه هنگام کار و ثابت ماندن دستگاه در یک مکان .
یعنی وقتی دستگاه روشن است شروع به حرکت نکند و کمتر بلرزد.
تمامی ژنراتور ها دارای یک باتری هستند که برای تامین برق کنترل پنل و استارت زدن استفاده میشود.
خب دیگر الان بطور کامل میدانید ژنراتور گازی چیست و اجزای آن چه کاری انجام میدهند و امیدواریم که این مطلب را پسندیده باشید و توانسته باشیم اطلاعات جامعی را در اختیار شما قرار دهیم.
حتما نظرات خود را با ما در میان بگذارید تا بتوانیم مطالب مفید بیشتری در زمینه موتور برق های گازسوز و ژنراتور های گازی ارایه دهیم.
سوالات خود را از طریق تماس با ما یا ارسال نظر از ما بپرسید ، ما خوشحال میشویم به شما کمک کنیم و مطمئن باشید در سریعترین زمان به شما پاسخ خواهیم داد.
همچنین برای اطلاعات بیشتر راجع به دستگاه های ما میتوانید به صفحه ژنراتور گازسوز و صفحه موتور برق گازسوز مراجعه فرمایید.
[taq_review]
مدیر سایتPosted onاسفند 10, 13990
2 لایک
538 بازدید
موتور گازسوز چیست؟
هر ژنراتور گازسوز ، یک موتور دارد. موتور ژنراتور گازسوز، دستگاهی با قابلیت تبدیل یک انرژی یا یک سوخت به انرژی مکانیکی است. موتور گازسوز یا به عبارتی همان ژنراتور گازی ترکیبی است از یک موتور گازسوز و یک ژنراتور که برای تولید برق استفاده می شود.
در این نوع موتور برق ، ورودی موتور، گاز CNG یا LPG است که با ایجاد احتراق در سیلندرهای موتور خروجی موتور را به انرژی مکانیکی تبدیل کرده و باعث ایجاد چرخش شفت موتور میشود. که با اتصال آن به ژنراتور (آلترناتور) سبب تولید برق می شود.
بطور خلاصه با ترکیب یک موتور گازسوز و یک ژنراتور، یک موتور برق یا ژنراتور گازسوز ساخته می شود که برق تولید می کند. این روال چه در ژنراتور گازسوز صنعتی و چه در یک ژنراتور خانگی یکسان است.
کاربرد موتور برق گازی
این نوع از موتور برق ها در مکان هایی که دسترسی به لوله کشی گاز دارند مانند پشتیبانی UPS منازل، ویلا ها و مجتمع های مسکونی در مواقع قطع برق، بسیار مورد استفاده بوده است. در صورت استفاده از موتور برق گازی و عدم دسترسی به لوله کشی گاز کاربردی ترین راه استفاده از کپسول گاز می باشد. موتور برق گازسوز به دلیل نوع سوخت آن کم مصرف و کم هزینه است و آلودگی کمتری نسبت به دیگر موتور برق ها از جمله موتور برق دیزلی و بنزینی دارد.
نحوه عملکرد موتور برق گازسوز
عملکرد و مکانیزم موتور های گازی مانند موتور های بنزینی است. یعنی مکانیزم عملکرد محفظه احتراق به وسیله شمع انجام می شود. این چرخه چهار زمانه مانند موتور بنزینی با مکش آغاز شده و هوا و سوخت وارد میکسر گاز می شود و بعد از متراکم شدن آن با بالا آمدن پیستون توسط جرقه شمع مشتعل می شود.
حرکت رفت و برگشت پیستون در موتور تبدیل به حرکت دورانی میل لنگ شده و در نهایت این حرکت دورانی جهت به حرکت در آوردن ژنراتور و تولید برق به کار می رود. همان طور که گفته شد نوع عملکرد موتور برق بنزینی با گازی یکی است فقط با این تفاوت که در موتور های بنزینی مخلوط سوخت (بنزین و اکسیژن) در کاربراتور ترکیب می شود ولی در موتور برق گاز سوز مخلوط سوخت و اکسیژن یا هوا در میکسر گاز انجام می گردد.
در این نوع از موتور ها طبق سوخت به کار گرفته شده که بر پایه گاز نیز می باشد، فقط کافی است موتور برق خود را توسط شیلنگ به لوله کشی گاز شهر یا کپسول گاز مایع وصل نمایید و در نتیجه یک مولد برق با سوختی ارزان و بدون آلایندگی محیطی خواهیم داشت.
اجزا موتور گازسوز
فیلتر روغن: از فیلتر روغن برای پیشگیری از مواد آلاینده به داخل روغن موتور استفاده میشود که باعث تمیز ماندن روغن موتور برق میشود.
روغن خنک کننده: در زمان کار موتور، گرما و حرارت زیادی از اشتعال مواد سوختنی ایجاد میشود. بنابراین در ژنراتور گازی از روغن خنک کننده برای کاهش دمای بدنه و موتور استفاده میکنند.
فیلتر هوا: فیلتر هوا از جنس مواد فیبری ساخته شده و باعث تمیز کردن هوا از آلودگی هایی مثل ذرات گرد و غبار و آلودگی میشود. فیلتر هوا مانند یک کاتالیزور عمل میکند و باعث میشود ذرات آلاینده حذف شوند.
گاورنر: گاورنر مقدار سرعت و دور موتور را کنترل میکند.
رگولاتور گاز: جهت تنظیم فشار گاز استفاده میشود و فشار خروجی را با توجه به میزان فشار ورودی کنترل میکند که موجب عملکرد بهتر موتور ژنراتور گازی میشود.
شیر برقی گاز: مانند یک شیر آب ساده است با این تفاوت که با برق کار میکند، طرز کار شیر برقی اینست که وقتی شیر برقی باز باشد آب عبور کرده و اگر بسته باشد آب پشت لوله میماند.
شیلنگ گاز: از قطعات و وسایل مهم برای حفظ ایمنی ژنراتور گازی است و جهت عبور گاز به موتور استفاده میشود.
شمع: به وسیله برق باتری، در زمان استارت جرقه میزند و باعث میشود ژنراتور گازی روشن شود.
برای مشاهده مقالات و پروژه های بیشتر ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
تفاوت موتور برق بنزینی و گازی در چیست؟
تفاوت موتور برق های بنزینی و گازی به نوع سوخت بنزین و گاز بر میگردد که به شرح زیر می باشد:
1- در موتور برق های بنزینی ، بنزین باعث روان شدن روغن می گردد و به مرور زمان از خاصیت و کیفیت روغن می کاهد و کاهش کیفیت روغن باعث کاهش دوام قطعات میگردد.
2- سوخت بنزین در باک و مجاری سیستم سوخت رسوب کرده و نیاز به تعمیرات و نگهداری را افزایش می دهد.
https://tst-co.com/articles/%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1-%DA%AF%D8%A7%D8%B2%D8%B3%D9%88%D8%B2-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F/
شاید برای شما این سوال وجود داشته باشد که موتور گازسوز چگونه کا ر می کند؟
موتور گازسوز در حقیقت یک موتور سیلندر پیستونی و از دسته موتورهای احتراق جرقه ای (SI) یا سیکل اتو است، در این موتور سوخت گاز و هوا وارد میکسر گاز شده و پس از فشرده شدن در سیلندر توسط جرقه مشتعل می گردد، سیکل کاری موتور گازسوز همانند موتورهای بنزینی است با این تفاوت که در موتور بنزینی مخلوط سوخت و هوا در یک کاربراتور ترکیب می گردد ولی در موتور گازسوز این عمل در میسکر گاز انجام می گردد.
این کار باعث افت توان خروجی موتور و عمر کارکرد کوتاه موتور خواهد شد، لذا قیمت و کیفیت این نوع موتورها به نسبت پایین تر است.
این موتورها وظیفه سنگینی دارند، همچنین قیمت اولیه آنها بالاتر بوده ولی هزینه نگهداری پایین تر و عمر بالاتر دارند. همچنین مدت زمان کارکرد پیوسته آنها با بار زیاد بالاتر است.
این موتورها در حقیقت همان موتور های دیزلی و یا بنزینی می باشند که سازندگان ادعا می کنند هم با سوخت بنزین و هم با گاز کار می کند، اما در حقیقت با مشکلات زیادی چه در زمان روشن شدن و چه حین کارکرد مواجه هستند، هزینه نگهداری و مشکلات بهدی در این نوع موتورها بسیار زیاد بوده است.
موتورهای گازسوز شرکت گرین پاور بر پایه گاز شهری طراحی شده و با گاز مایع یا کپسول هم می توانند کار کنند.
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
منبع ذخیره گاز در یک خودرو
گاز طبیعی فشرده یا سیانجی (به انگلیسی: Compressed natural gas) سوختی است که عمدتاً به عنوان جایگزینی برای بنزین، گازوئیل و گاز مایع به کار میرود. سیانجی نسبت به هر سه اینها آلودگی کمتری ایجاد میکند. همچنین ایمنی بیشتری در هنگام نشت دارد چون گاز از هوا سبکتر است و به سرعت پراکنده میشود.
سیانجی با فشردهسازی گاز طبیعی بهصورت خام ایجاد میشود به گونهای که حجمی که اشغال میکند کمتر از یک درصد حجمی است که گاز طبیعی در شرایط عادی اشغال میکند. گاز طبیعی عمدتاً از متان تشکیل میشود و از چاههای گاز طبیعی، چاههای نفتی و فراوری زبالهها (بیوگاز) تولید میشود.
سیانجی هم در خودروهای بنزینسوز که موتور آنها برای استفاده از سیانجی اصلاح شده و هم در خودروهایی که با موتور اختصاصا سیانجی سوز (OEM)ساخته شدهاند، استفاده میشود. در سال ۲۰۱۳ بیش از ۱۸ میلیون خودرو سیانجی فعال بودهاند. ایران بزرگترین ناوگان خودروهای سیانجی سوز را با ۳٫۵ میلیون در اختیار داشتهاست. پاکستان و آرژانتین با بیش از دو میلیون و برزیل، چین و هند با بیش از یک و نیم میلیون خودروی سیانجیسوز در رتبههای بعد قرار دارند.
از مزایای استفاده از گاز طبیعی در مقایسه با بنزین میتوان به آلایندگی کمتر و در کشوری چون ایران فراوانی و قیمت مناسب نام برد. در مقابل، هزینه احداث ایستگاههای سوختگیری، وجود محدودیت فضا در نصب مخازن سوختگیری بر روی خودرو، کاهش پیمایش خودرو و نیاز به طراحی و تقویت بخشهای متعددی از خودرو نظیر شاسی، اکسل (به دلیل افزایش وزن)، سیستم خنک کاری و غیره در خوروهای تبدیلی و هچنین خطر انفجار در حینسوختگیری از معایب استفاده از این سوخت میباشد.
چگالی انرژی سیانجی ۴۲ درصد گاز طبیعی مایعشده و ۲۵ درصد گازوئیل است. یعنی سیانجی در حجم مساوی یکچهارم گازوییل انرژی تولید میکند.
ده کشور برتر
با بزرگترین ناوگان خودروهای سیانجی - ۲۰۱۳[۱]
(میلیون دستگاه)
رتبهکشورناوگان
ثبت شدهرتبهکشورناوگان
ثبت شده
جمع جهانی = ۱۷/۲۵ میلیون خودروی گاز طبیعی
نهفتن
انواع
تولید سوخت گازی
(تاریخچه)
زیرساختها
کاربردها
لطفا شکیبا باشید ...