می خوام راجع به نرم افزار microsoft wordبدن انسان بیشتر بدونم لطفا اگر اطلاعاتی در مورد این نرم افزار دارید اطلاعاتتونو با من به استراک بگذارید
مهندسی ژنتیک پایه و اساس زیست فناوری مدرن می باشد. اساس مهندسی ژنتیک نیز ویرایش ژنوم موجودات مختلف به منظور ایجاد صفات برتر و یا رفع یک نقص می باشد. ویرایش ژنوم در زمینه های مختلفی به کار برده می شود که از جمله می توان به کاربردهای آن در کشاورزی، پزشکی و محیط زیست اشاره کرد.
برای بسیاری از زیست شناسان سلولی و مولکولی جریان اطلاعات پیرامون ژنوم انسان افق جدیدی را در تحقیقات ایجاد کرده است. تحقیقات زیست شناسی مولکولی، بررسی فیزیولوژی و ساز و کار مسیرهای شیمیایی و سیستم های ژنتیکی امروزه در اولویت تحقیقات سازمان های سلامت محور می باشد. معرفی فناوری DNA نوترکیب در سال 1970 عصر جدیدی در حوزه زیست فناوری گشود. با ارائه این فناوری برای اولین بار محققان زیستی توانستند مولکول های DNA را به منظور ابداع راهکارهای درمانی جدید دستکاری نمایند. ابزارهای ویرایش ژنوم امروزه در پزشکی برای ژن درمانی، تولید دارو و واکسن های نوترکیب و ویرایش ژنوم سلول های بنیادی به سرعت در حال پیشرفت هستند. تولید حیوانات ترانسژن با اهداف تجاری و پزشکی نیز بر اساس راهکارهای مهندسی ژنتیک می باشد.
DNA نوترکیب
در سالهای اخیر دانش ما در زمینه ژنتیک به شکل چشمگیری افزایش داشته است و فناوریهای متعددی به شکل ابزاری نوین در تحقیقات زیست شناسی، زیست فناوری و ژنتیک به کار گرفته شده اند. از زمان تحقیقات توماس مورگان در سال 1910 میلادی و اثبات این که ژنها روی کروموزوم ها قرار گرفته اند و قابل انتقال به نسل بعد هستند تا به امروز تلاشهای فراوانی جهت درک فرایندهای ژنتیکی صورت گرفته است.
توماس مورگان
در پژوهش های پایه و کاربردی زیست فناوری، توانایی ایجاد تغییرات هدفمند در ژنوم پستانداران، دارای اهمیت است. این تغییرات اختصاصی و هدفمند در ژنوم و اطلاعات زیستی موجود زنده را ویرایش ژنوم می نامند. به عبارت دیگر ویرایش ژنوم نوعی مهندسی ژنتیکی است که DNA در ژنوم یک موجود زنده وارد، حذف، اصلاح یا جایگزین می شود. برای طیف وسیعی از بیماریهای ژنتیکی که در اثر جهش در یک ژن ایجاد می شوند درمان با ژن درمانی روشی موثر به شمار می آید. راهکارهایی با میانجیگری ویروس برای تحویل کارآمد ژن بیگانه به ژنوم پستانداران توسعه یافته است. با این وجود فرایند ورود ژن بیگانه به ژنوم پستانداران اغلب تصادفی بوده که این پدیده، ممکن است ژن های درونی معینی را تخریب کرده و به فنوتیپ های غیر قابل پیش بینی که استفاده وسیع از این فناوری را محدود می کند بینجامد.
زیست شناسان مدت زیادی است که از ابزارهای مولکولی جهت ویرایش ژنوم استفاده میکنند. اواخر دهه 1980 روشهايي براي هدف گيري اختصاصي ژنوم مبتني بر استفاده از سلولهاي بنيادي جنيني و نوتركيبي هومولوگ مطرح شد. اگرچه متاسفانه به علت محدوديتهاي نوتركيبي هومولوگ براي هدف گيري اختصاصي ژنوم تنها در برخي از سلولهاي خاص، تعميم دادن اين فناوري به ساير انواع سلول ها و سيستمهاي یوکاریوتی امکان پذیر نبود. تلاش براي طراحي يك روش كارآمد كه قادر به ایجاد شکست دو رشته [1] باشد موجب ايجاد تغييرات در ژنوم انواع سلول ها شد. توانايي القای شكست دو رشته در ژنوم به شكل هدفمند و در جايگاه اختصاصي اين اجازه را به پژوهشگران مي دهد كه انواع تغييرات را در ژنوم مورد نظر ايجاد كنند. نوکلئازهای مهندسی شده با وجود قرار داشتن در مرحله مقدماتی، برای ورود ژن بیگانه به درون یک توالی خاص، در حال توسعه بوده و البته در ایجاد تغییرات ژنتیکی مورد نظر در ارگانیسم های متفاوت موفقیت هایی نیز داشته اند. اهمیت ویرایش ژنوم با میانجیگری نوکلئازهای مهندسی شده، طوری بوده که به عنوان روش سال 2011 توسط Nature Methods مطرح شده است.
در سالهای اخیر معرفی نوکلئازهای برنامه ریزی شونده کارایی ویرایش هدفمند ژنوم را تا حد زیادی افزایش داده است. نوکلئازهای برنامه ریزی شونده را میتوان در چهار کلاس اصلی طبقه بندی کرد. مگانوکلئازها (MN)، نوکلئازهای انگشت روی (ZFN)، نوکلئازهای موثر شبیه فعال کننده رونویسی (TALEN) و کریسپر (CRISPR-Cas).
مقایسه ابزارهای ویرایش ژنوم
عملکرد همه این ابزارها شامل شناسایی و اتصال اختصاصی به DNA هدف و سپس ایجاد برش دو رشتهای (DSB) در آن می باشد . در سه کلاس اول، بخش شناسایی کننده DNA از جنس پروتئین است. در نتیجه به کارگیری این سیستمها به دلیل نیاز به طراحی و مهندسی پروتئین در هر آزمایش بسیار سخت، زمان بر و پر هزینه میباشد. در حدود ده سال پیش، به کارگیری نوکلئازهای انگشت روی عملکرد دقیق و مؤثری داشتند و هیجان زیادی را ایجاد کرد. اما به علت سختی مهندسی و قیمت بالا، چندان مورد اقبال واقع نشدند. در سیستم CRISPR-Cas بخش شناسایی کننده DNA هدف از جنس RNAاست. در نتیجه این سیستم نسبت به سیستمهای دیگر بسیار سریع، ارزان و ساده است. ابزارهای ویرایش ژنوم
چهار کلاس سیستمی برای ویرایش ژنوم
باید اذعان کرد این علم خیلی سریعتر از قوانینی که برایش وضع می کنیم پیش میرود. در سالهاي اخير پيشرفت های قابل توجهی در حوزه توالي يابي و پروفايلينگ ژن ها رخ داده است. اين پيشرفت ها مرهون فناوري هاي نوين توالي يابي موازي و گسترده است و با توجه به اين كه هنوز چالش بزرگي در رابطه با ويرايش دقيق ژنوم پيش روي پژوهشگران است و بزرگترين سد، عدم توانايي در بسط دادن اين اطلاعات در كاربردهاي باليني می باشد، نياز رو به رشدي براي تکنیک های نوين مهندسي ژنتيك با توانايي هدفگيري دقيق و با كارايي بالا و به صرفه همچنان احساس مي شود. کشف قيچي هاي مولكولي به همراه توانايي آن ها در ايجاد تغييرات هدفمند در نقاط مشخصي از ژنوم، به بررسي هاي كاركردي ژنوم و اپي ژنوم (تغییرات DNA که توالی آن را عوض نمی کند و میتواند روی فعالیت ژن اثر بگذارد) منجر شده است. اين تکنیک ها با افزايش فهم پژوهشگران در رابطه با اساس مولكولي بيماري ها و تسهيل درمان هاي نوين ژنتيكي كمك شاياني به علم ژنتيك پزشكي كرده است.
در این بین CRISPR قوی سبقت را از همه روش ها ربوده و پیشتاز می باشد. کریسپر فناوری قدرتمندی در ویرایش ژنی است که قطعا بعد از PCR بزرگترین تغییر دهنده قواعد بازی ژنتیک محسوب می شود. سادگي سيستم CRISPR/Cas9، دستورزي راحت و قابليت هدفگيري چندگانه، CRISPR/Cas9 را به عنوان سيستم منتخب در بسياري از پژوهش ها تبديل كرده است.
سیستم کریسپر
کریسپر اختصار یافته ی واژه ی Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats است که معنای لفظی آن تناوب های ِ کوتاه ِ پالیندروم فاصله ِدار ِ منظم خوشه ای است.
کریسپر در واقع سیستم دفاعی سازش یافته است که در ارگانیسمهای پروکاریوت ها برای مقابله علیه نوکلوئیک اسیدهای خارجی عمل میکند. همانند روش تداخل RNA (RNAi) که در موجودات یوکاریوتی وجود دارد. کریسپرها در 40 درصد از ژنوم باکتری های توالی یابی شده و در 90 درصد از آرکئی باکتری ها یافت می شوند. ویژگی که این فناوری را از فناوری های پیشین خود متمایز می سازد کم هزینه تر بودن بهره برداری و دقت بالای آن است. با این که کشف اولیه کریسپر به سال 1984 بر می گردد و سال ها پژوهشگران در این حوزه معتقد بودند این توالی کوتاه، DNA بی ارزش (junk) است اما در سال های اخیر پژوهشگران یافتند که این توالی نه تنها بی ارزش نیست بلکه همراه با پروتئین cas 9 می تواند هر قسمت از DNA را برش دهد یا قسمتی از ژن را خاموش کند.
اگر قرار باشد به طور خیلی ساده و غیر علمی فناوری کریسپر را تعریف کنیم آن را به نرم افزار ورد مایکروسافت آفیس تشبیه می نماییم. همان طور که با این نرم افزار می توان هر جمله ای را ویرایش نمود یا واژگان را در سطور مختلف پاک یا جابه جا نمود، فناوری کریسپر هم می تواند توالی DNA را ویرایش و ژنها را خاموش یا جابه جا نماید. دانشمندان دریافتند این سیستم به آنها امکان می دهد با دقتی بی سابقه، هر ژنی را در هر کدام از 23 کروموزوم انسان تغییر دهند، بدون اینکه به جهش ژنتیکی نیاز باشد. از سوي ديگر با استفاده از سيستم CRISPR-Casو ايجاد انواع الگوهاي بيماري در حيوانات الگو، مي توان مطالعات گسترده اي در رابطه با بيماري هایی با اساس ژنتيكي انجام داد.
انتظار ميرود كه در آيندهاي نه چندان دور پژوهشگران به ارتقای اين فناوري در ابعاد متفاوتي مانند دقت در هدف گیری، انتقال و كنترل بر روي هدف گيري به هنگام فرايندهاي ترميمي، مبادرت بورزند.
مطلب بالایی برگرفته از کتاب "ویرایش ژنوم، زیست شناسی تا فناوری" است. هدف این کتاب جلب توجه بیشتر محققین علوم زیستی به فناوری های ویرایش ژنوم و توجه هر چه بیشتر به اقتصاد زیستی می باشد. گردآوری داده های مرتبط در این حوزه در قالب یک مجموعه مدون فرصت استفاده بهینه از مطالب را فراهم کرده است. در این کتاب تلاش شده است تا به روزترین اطلاعات پیرامون موضوعات ویرایش ژنوم انسانی، جانوری و گیاهی ترجمه، گردآوری و ارائه گردد.
در این کتاب چشم اندازها و کاربردهای فناوری ویرایش ژنوم نیز به عنوان بخش مجزایی آورده شده است تا نقشه راه کاربردی برای تحقیقات پژوهشگران و دانشجویان علاقمند در اختیار دهد. بعد از توضیح در رابطه با مباحث پایه ژنتیکی و مفاهیمی چون نوترکیبی، دستکاری ژنی و توالی یابی به معرفی ابزارهای ویرایش ژنومی پرداخته شده است و آخرین ابزار کارآمد که CRISPR می باشد به بحث گذاشته شده است. در پایان نیز کابردهای این فناوری در حوزه های مختلف بیان شده است.
ایسنا نوشت: اصلاح ژن است که حرف اصلی را در آینده نزدیک در دنیای پزشکی خواهد زد. یک فناوری موسوم به "کریسپر"(CRISPR) با توانایی برش، جابجایی و تنظیم ژنهای بدن انسان به منظور درمان بیماریها و افزایش طول عمر و شاید حتی جاودانگی نوع بشر.
فناوری "کریسپر" اخیراً جامعه علمی را دچار تحول کرده است. با این حال، این تکنولوژی هنوز به آن درجه از جلب توجه، شهرت و محبوبیت در خارج از جامعه علمی که مستحق آن است، نرسیده است.
بسیاری از مردم دنیا نمیدانند که فناوری کریسپر چیست و چه کاری انجام میدهد. بنابراین در این مقاله نگاه عمیقتری به آن خواهیم داشت.
"CRISPR" مخفف "تناوبهای کوتاهِ پالیندرومِ فاصلهدارِ منظمِ خوشهای" و یک تکنولوژی است که دانشمندان را قادر میسازد "دیانای"(DNA) هر ژنوم را ویرایش کنند. دانشمندان با ویرایش DNA میتوانند ویژگیهای خاصی از یک ارگانیسم را تغییر دهند.
تناوبهایِ کوتاهِ پالیندرومِ فاصلهدارِ منظمِ خوشهای(Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats) یا به اختصار کریسپر بخشی از دی.ان.ایِ پروکاریوت هستند که حاوی تناوبهای کوتاهِ توالیهای بنیادین هستند.
کریسپر نوعی سیستم ایمنی تطابق پذیر در باکتریها است که آنها را قادر به کشف دی.ان.ای ویروس و بعد نابودیشان میکند. بخشی از سیستم کریسپر، پروتئینی به نام "کَس ۹"(Cas9) است که قابلیت جستجو، برش زدن و سرانجام استحاله دی.ان.ای ویروس را به روشی خاص دارد. فناوری کریسپر به دانشمندان اجازه میدهد، تغییراتی در دی.ان.ای سلولها ایجاد کنند.
کشف CRISPR/توسعه اولیه
تحقیق در مورد کریسپر و پیشرفتهای قابل توجه در خصوص عملکرد و ویژگیهای آن ابتدا توسط یک محقق به نام "فرانسیسکو موهیکا" در سال ۱۹۹۳ آغاز شد.
با گذشت هر سال، دانشمندان شروع به کسب دانش بیشتر و بیشتر در مورد کریسپر کردند و با توجه به تحقیقات متعدد انجام شده در سراسر جهان در سال ۲۰۰۵ به جزئیات قابل توجهی رسیدند که در آن یک محقق به نام "الکساندر بولوتین" پروتئین کشف Cas9 که یک آنزیم برای برش دی.ان.ای است و اجازه میدهد تا ژنوم در سلول خود ویرایش شود را کشف کرد.
کریسپر چیست و چرا این قدر مهم است؟
برای روشن شدن وجوه فناوری کریسپر ابتدا باید به زمان قبل از کریسپر نگاه کنیم. زمانی که دانشمندان تلاش میکردند DNA را ویرایش کنند و تقریباً به هیچ موفقیتی دست نمییافتند.
اما کریسپر کل این سناریو را تغییر داد. دانشمندان با کریسپر به تمام ابزارهای مناسب مورد نیاز برای برش هر گونه مواد ژنتیکی مجهز شدند و بهترین بخش این است که کریسپر به آنها اجازه میدهد تا این قابلیت را آسانتر و سریعتر از سایر روشها به دست آورند.
کریسپر با پروتئین حاوی ویژگیهای برش پیوسته و سیستم هدفگیری بارگیری میشود. اما چگونه دانشمندان توانستند این ویژگیها را شناسایی کنند؟
آناتومی کریسپر
ویروسها به باکتریها حمله میکنند و با تلاش برای نابودی یا تکثیر داخل باکتریها، آنها را از بین میبرند. پس از گذشت یک زمان معین، ویروسهای جدید از سیتوپلاسم سلول خارج میشوند تا باکتریهای بیشتری را آلوده کنند و میزبان را در این فرآیند به کشتن دهند.
با این حال برخی از باکتریها یک مکانیسم دفاعی برای جلوگیری از غرق شدن در ویروسها ایجاد کردهاند. هنگامی که آنها با ویروسها برخورد میکنند آنها را به قطعات ریز تبدیل میکنند و از پروتئینها برای برش ویروس و دخیل کردن کمی از دی.ان.ای ویروس موسوم به آر.ان.ای راهنما(gRNA) استفاده میکنند تا بتوانند همان ویروسها را در آینده تشخیص دهند و به راحتی با آنها مقابله کنند.
"کَس 9"(Cas9) متعلق به یک پروتئین برش دی.ان.ای قدرتمند است که در برش ویروسهای پیشرفته و قویتر بسیار کارآمد است. ضمن اینکه باید یادآوری کرد که Cas9 تنها یکی از پروتئینهای متعدد برش دی.انای است که دانشمندان از آن استفاده میکنند. پروتئینهای دیگری مانند Cas3 نیز موجود هستند که میتوانند دی.ان.ای را به جای اینکه فقط برش دهند، مصرف کنند و از بین ببرند. برای برنامهریزی باکتریها به منظور برش بخش خاصی از دی.ان.ای، دانشمندان باید RNA راهنما را با اطلاعات مناسب برنامهنویسی کنند. سپس RNA و پروتئین را به باکتری تزریق میکنند. بعد از اینکه دانشمندان RNA راهنما و Cas9 را به باکتریها تزریق کردند، CRISPR-Cas9 آماده خواهد بود.
اما کار کریسپر فراتر از تنها برش دی.ان.ای و خارج کردن ژنوم است. کریسپر همچنین قادر است بخش دیگری ازدی.ان.ای را به قسمتی که برش را برای اصلاح ژنوم انجام داده است، پیوست کند.
کاربرد کریسپر
با کشف کریسپر، علاقه به این تکنولوژی از بخشهای مختلف جامعه علمی افزایش چشمگیری داشته است. از آنجایی که کریسپر توانایی تغییر ساختارهای DNA در ارگانیسم را به دانشمندان میدهد، طیف گستردهای از کاربردهای آن حتی در انسان نیز قابل بکارگیری است. دانشمندان میتوانند گیاهانی را مهندسی کنند که بتوانند در شرایط سخت زندگی کنند، داروهایی توسعه دهند که بتوانند سرطان را بدون هیچگونه عوارضی درمان کنند، میوههایی تولید کنند که حجم و گوشت بیشتری داشته باشند و غیره.
محققان زیستشناس نه تنها به دلیل تواناییهای شگفتانگیز کریسپر، بلکه به دلیل این واقعیت که کریسپر نسبت به سایر روشهای ویرایش ژنوم بسیار مقرون به صرفه است، شروع به آزمایش کریسپر در مقیاس وسیع کردهاند.
نگرانیها و خط قرمز اخلاقی
استفاده از کریسپر به عنوان یک ابزار که میتواند دی.ان.ای را ویرایش کند، نگرانیهایی را در مورد استفاده از آن برای اصلاح ژنتیک انسانی به وجود آورده است. اخبار اخیر از چین که حاکی از به دنیا آوردن یک جفت نوزاد دوقلوی مهندسی ژنتیک شده به نامهای "لولو" و "نانا" بود یکی از مواردی است که موجب نگرانی در مورد استفاده از کریسپر شده است. گزارشها حاکی از این است که ازکریسپر برای ایمن کردن این دوقلوها در برابر ویروس اچ.آی.وی استفاده شده است.
با این حال، آخرین تحقیقات نشان داد که یک ژن موسوم به CCR5 نیز از بدن آنها حذف شده است که از لحاظ نظری میتواند آنها را در مدرسه موفقتر کند، چرا که حذف CCR5 به معنای بهبود حافظه است. در حال حاضر، اصلاح ژنتیک انسان در سراسر جهان محکوم است و در حال حاضر این تیم چینی به رهبری "جیانکوی هه" از دانشگاه علوم و فناوری جنوبی شنژن تحت بازجویی هستند. "آلکینو جی.سیلوا" عصبشناس مشهور از دانشگاه کالیفرنیا در این مورد نظر داد: پاسخ مثبت است، این کار بر مغز این نوزادان تأثیر میگذارد. سادهترین تفسیر این است که این جهشها احتمالاً بر عملکرد شناختی دوقلوها اثر میگذارد، اما پیشبینی تأثیر دقیق کریسپر بر عملکرد شناختی آنها غیرممکن است و به همین دلیل این کار فعلاً نباید روی هیچ انسانی انجام شود.
نوزادانی که اصلاح ژنتیکی شدهاند "نوزادان طراح" نام گرفتهاند و از نظر جامعه جهانی مورد یک عمل غیراخلاقی قرار گرفتهاند. بنابراین هنوز ابری از ابهام و عدم اطمینان بر فراز کریسپر معلق است و مطمئناً تصویب انجام کریسپرنیازمند وضع مقرراتی است که عدم اطمینان در مورد استفاده از این تکنولوژی را برطرف کند.
نتیجه
بدون شک کریسپر یک فناوری است که ما هنوز به شناخت کاملی از آن نرسیدهایم و نیاز به زمان بیشتری برای توسعه و تحقیق در مورد آن داریم. در عین حال، این یک فناوری است که میتواند ما را در جهت درست قرار دهد و به ما کمک میکند تا مواد پیشرفته و موجودات زندهای را که میتوانند زندگی ما را غنیسازی کنند، توسعه دهند. باید ببینیم که کریسپر در آینده برای نوع بشر چه چیزی به ارمغان خواهد آورد.
5656
کد خبر 1246804
طبیعی است که در هنگام نوشتن مطالب نیاز به آرامش است. پیچیدگی ظاهری زیادی که مایکروسافت ورد دارد، باعث به وجود آمدن نرمافزارهای ویراستار متفاوتی شده است که خود را با شعار «نوشتن بدون مزاحمت» معرفی میکنند. ولی اگر شما از کاربران Word هستید و به دنبال یک محیط بدون مزاحمت میگردید، میتوانید به سادگی نوار ابزارهای آن را غیر فعال کنید تا از شلوغی صفحه کاسته شود. با استفاده از کلیدهای «Ctrl + F1» میتوانید این نوار را فعال یا غیر فعال نمایید.
فعال کردن گزینهی «Auto-hide Ribbon» در بخش «Ribbon Display Option» باعث میشود که هر گاه از نوار ابزار استفادهای نداشتید، به طور خودکار محو شود.
امکان مطالعهی بدون مزاحمت بیشتر در نسخههای 2013 و 2016 ورد کاربردی است، هرچند که در نسخهی 2010 نیز وجود دارد. با این که این ویژگی برای تبلتهای لمسی به وجود آمده، ولی برای لپتاپها و رایانهها نیز مناسب است. با نگه داشتن کلید «Alt» و فشردن به ترتیب کلیدهای «W» و «F»، این قابلیت فعال خواهد شد.
امکان فعال کردن این ویژگی از طریق زبانهی «View» و گزینهی «Read Mode» نیز وجود دارد. از دیگر راههای فعال کردن آن استفاده از دکمهی «Read Mode» در نوار وضعیت ورد (نوار موجود در پایین نرمافزار) است.
در هنگام فعال بودن این حالت، با دوبار کلیک بر روی صفحه میتوانید جداول، نمودارها و تصاویر را به صورت تمام صفحه مشاهده نمایید.
داشتن طرح مناسب از ایدهها و نوشتن یک پیش نویس سریع، میتواند تاثیر بسیار مثبتی در تهیه و تنظیم مقالهی شما داشته باشد. اگر از حالت «Outline View» در ورد به درستی استفاده کنید، قادر به افزایش بهرهوری در اسناد طولانی تا 50% خواهید بود.
از زبانهی «View» به بخش «Views» – یا همان «نماها» – بروید. «Outline View» به شما در مرتب کردن اسناد طولانی کمک میکند و این اجازه را میدهد که به سادگی تیترهای خود را جابهجا نمایید. این حالت یک نوار ابزار ویژه به خود را نیز در اختیارتان قرار میدهد که به کمک آن میتوانید سطح متون انتخابی را تغییر داده یا بخشی از متن را مخفی کنید.
طوفان مغزی یا «brainstorming»، یک نوع عمل ایده پردازی است که شخص در آن هر ایدهای که به ذهنش رسیده را یادداشت کرده و سپس طی مراحلی، آنها را تبدیل به طرح مناسب برای نوشتن مقاله خود میکند. با توجه به اهمیت این کار، ورد نیز بخشی را برای طوفان مغزی در نظر گرفته است.
با این ویژگی میتوانید در هر جایی از صفحه کلیک کرده و شروع به تایپ کنید. اگر نیازی به مشخص کردن جای مکاننما در صفحه ندارید، لازم هم نیست که وقت خود را با آن تلف کنید. قابلیت یاد شده اجازهی نوشتن آزادانه در ورد را به شما میدهد. از سال 2002 این امکان در این نرمافزار وجود داشته است. البته توجه داشته باشید که این کار تنها در حالتهای «Print Layout» یا «Web Layout» قابل استفاده است.
با این که این ویژگی شاید برای استفادهی همزمان متن و اشیا گرافیکی بسیار مناسب باشد، ولی تنها امکان استفاده از آن برای طوفان مغزی را دارید و کاربرد چندان دیگری ندارد.
استفاده از جداول دادهای را ترجیح میدهید یا ساخت گرافهای زیبا از دادههایتان را؟ انتخاب با شما است. از آنجایی که زیبایی همیشه در مطالب اهمیت فراوانی دارد، نیازی نیست که دلیل برتری مورد دوم را توضیح بدهیم. در مایکروسافت ورد به سادگی میتوانید اطلاعات جدولی خود را به گراف و نمودار تبدیل کنید. اگر جدول شما اطلاعات زیادی ندارد، به جای آن یک نمودار درست کنید. برای این کار تنها کافی است که دادههای خود را انتخاب کرده و سه گام زیر را دنبال نمایید.
با این سه قدم، جداول شما به نمودارهای زیبا و گرافیکی تبدیل میشوند. پس از این کار امکان ایجاد هر گونه تغییر در گرافها را خواهید داشت.
اگر تا به حال فکر میکردید فقط فرمولهای اکسل شگفتانگیز هستند، احتمالا با ویراستار معادلات ورد آشنا نبودهاید. این ویژگی همیشه در Word وجود داشته است و تنها در نسخههای 2013 و 2016 نام آن از «Equation Editor» به «Equation» تغییر کرده است.
از طریق زبانهی «Insert» به «Equation» رفته و گزینهی «Insert New Equation» را انتخاب نمایید.
از نوار ابزار «Equation» برای طراحی فرمولهای پیچیدهی ریاضی، فیزیک یا شیمی استفاده کنید. بسیاری از فرمولهای معروف در ورد وجود دارند که تنها با یک کلیک میتوانید به آنها دسترسی داشته باشید.
بر خلاف حافظهی کلیپ بورد ویندوز که تنها به یک آیتم محدود میشود، ورد به شما این اجازه را میدهد که 24 آیتم را به طور هم زمان در کلیپ بورد داشته باشید. در زبانهی «Home» روی فلش موجود در کنار گزینهی «Clipboard» کلیک کنید تا یک پنل در کنار صفحه برای شما ظاهر گردد. راه دیگر باز کردن این پنل این است که دوبار پشت سر هم کلیدهای «Ctrl + C» را بزنید. این ویژگی به شما این اجازه را میدهد که چندین آیتم را هم زمان کپی کرده و به سادگی به بخشهای مختلف مطلب منتقل نمایید.
البته جالب است بدانید که ویندوز نیز به زودی شامل ویژگی مشابهی خواهد شد که آن را در مطلب «حافظهی کلیپ بورد جدید در ویندوز ۱۰ و آشنایی با امکانات آن» به طور کامل توضیح دادهایم.
مایکروسافت آفیس با استفاده از «مترجم مایکروسافت» (Microsoft Translator) میتواند هر زبانی را به هر زبان دیگری ترجمه کند. در ورد 2013 و 2016، قادر هستید از زبانهی «Review» به ویژگی «Translate» دسترسی داشته باشید. زبانهی «Research» در سمت راست صفحه ظاهر میشود که در آن میتوانید هر زبانی را که میخواهید انتخاب نمایید. امکان ترجمهی یک کلمه، یک جمله و یا کل مطلب برایتان فراهم است که نتیجهی آن در مرورگر وب به شما نمایش داده خواهد شد.
ویژگی «Kerning» برای تنظیم فاصلهی بین دو حرف استفاده میشود تا بتواند مطلب شما را زیباتر کند. در هنگام طراحی اسناد باید بر اساس فونت مورد استفادهی خود این فواصل را تنظیم کنید. بیشترین اهمیت «Kerning» زمانی است که در حال کار با فونتهای بزرگ هستید.
این ویژگی به طور پیشفرض در ورد غیر فعال است و معمولا هم نیازی به دستکاری آن نیست. ولی فرض کنید که باید یک تکلیف پنج صفحهای ایجاد کنید. با افزایش فاصلهی بین متون میتوانید کار خود را راحت کرده و از اضافه کردن مطالب بیهوده خودداری کنید.
به زبانهی «Home» رفته و بر روی فلش کنار گزینهی «Font» کلیک کنید، یا کلیدهای «Ctrl + D» را بزنید. گزینهی «Kerning for fonts» را فعال نمایید. با عدد موجود در جلوی این گزینه بازی کنید تا به میزان مناسب دست پیدا کنید. همچنین به یاد داشته باشید که این ویژگی برای زبان فارسی مناسب نیست و تنها میتوانید از آن برای لغات انگلیسی مطالب خود استفاده کنید.
این روزها همه به دنبال اشتراکگذاری مطالب خود هستند، ولی امنیت آن نیز برایشان مهم است. ابزار «Document Inspector» در ورد به شما کمک میکند تا اطلاعات موجود در سند خود را مشاهده کرده و جلوی اشتراکگذاری اطلاعات اضافی را بگیرید. در هر زمانی که یک سند جدید ساخته یا ویرایش میکنید، برخی اطلاعات کاربری شما نیز به آن اضافه میشود. «Document Inspector» به شما اجازه میدهد که قبل از اشتراکگذاری سند، این اطلاعات را حذف نمایید.
برای دسترسی به این ویژگی منوی «File» را باز کرده و گزینهی «Info» را انتخاب نمایید. در این صفحه، از قسمت «Prepare for Sharing» بر روی «Check for Issues» کلیک کرده و گزینهی «Inspect Document» را برگزینید.
هر گزینهای که میخواهید بررسی کنید را فعال کرده و سپس بر روی «Inspect» کلیک کنید. در صفحهی بعدی اطلاعات ثبت شده را مشاهده خواهید کرد. برخی از اطلاعات با علامت تعجب مشخص شدهاند که این به معنای حساس بودن آنها است. با زدن گزینهی «Remove all» تمام اطلاعات مربوط به آن مورد از سند حذف شده و سند شما نهایی میشود.
متن مخفی یا «Hidden Text» یک کاراکتر خاص است که چاپ نخواهد شد. این ویژگی کاربردهای متفاوتی دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره کردهایم:
از این کارکترهای «چاپ نشدنی» (Non-printing) میتوانید برای مرتبسازی قالب اسناد خود نیز استفاده کنید. برای مثال تمامی فواصل، شکستگی خطوط، شکستگی صفحات، محل قرارگیری تصاویر و متون مخفی، همه بخشی از عناصر چاپ نشدنی هستند که برای مدیریت قالب سند شما مورد استفاده قرار میگیرند. با استفاده از علامت پاراگراف یا «¶» در زبانهی «Home» میتوانید تمام موارد چاپ نشدنی را مشاهده کنید. همچنین با استفاده از کلیدهای «* + Ctrl» نیز این موارد نمایان میشوند.
اگر این مطلب برایتان مفید بوده است، آموزشهای زیر نیز میتوانند برای شما کاربردی باشند:
^^
لینک کوتاه
به اشتراک بگذارید:
منبعMakeUseOf
بر اساس رای 24 نفر
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
بلیخیر
آموزش زبان ترکی استانبولی — رایگان و گام به گام
واتساپ وب | ترفندهای استفاده حرفه ای از واتساپ — ساده و تصویری
تبدیل ورد به پی دی اف در آفیس ۲۰۱۶ — آموزش تصویری و گام به گام
آموزش های رایگان جادی — لیست جامع و کامل
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
Microsoft Wordwordآموزش وردآموزکآموزک Wordآموزک آفیسچاپ فایل Wordمایکروسافت وردمدیریت اسنادورد
سازمان علمی و آموزشی «فرادرس» (Faradars) از قدیمیترین وبسایتهای یادگیری آنلاین است که توانسته طی بیش از ده سال فعالیت خود بالغ بر ۱۲۰۰۰ ساعت آموزش ویدیویی در قالب فراتر از ۲۰۰۰ عنوان علمی، مهارتی و کاربردی را منتشر کند و به بزرگترین پلتفرم آموزشی ایران مبدل شود. مشاهده بیشتر
هر گونه بهرهگیری از مطالب مجله فرادرس به معنی پذیرش شرایط استفاده از آن بوده و کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب، تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.
© فرادرس ۱۴۰۰
لطفا شکیبا باشید ...