0

انواع سمعک؟

سمعک انواع سمعک قیمت سمعک کاربرد سمعک سمعک سازی لیست بهترین سمعک ها
ثبت شده 3 سال پیش توسط کوثر نازاریان ویرایش شده در 1400/3/13

می خوام انواع سمعک کارایی و لیست قیمت ها بهترین مارکش رو بشناسم ممنون میشم راهنمایی کنید

انواع سمعک؟

2 جواب

0
3 سال پیش توسط: کوثر نازاریان

سمعک چیست؟

به این سوال از دو دیدگاه می توان جواب داد؛ یکی از دیدگاه علم پزشکی و دیگر از دیدگاه علم الکترونیک.

از نظر علم پزشکی سمعک چیست؟

از نظر پزشکی سمعک (Hearing Aid) دستگاهی است که به بهبود شنوایی افراد کم‌ شنوا کمک می‌کند.

از نظر علم الکترونیک سمعک چیست؟

سمعک دستگاه الکترونیک کوچکی است که صدا را تقویت می‌‌کند و از سه قسمت اصلی (میکروفون، تقویت کننده و رسیور) تشکیل شده است.

به‌طورکلی، سمعک دستگاه کوچک و پیشرفته‌ای است، که از طریق تقویت صدا باعث بهبود شنوایی افراد کم‌ شنوا می‌شود.

در بیشتر کشورها، سمعک‌ها جزو وسایل پزشکی طبقه‌بندی می‌شوند و توسط قوانین و مقررات مربوط به سازمان‌های بهداشتی و درمانی آن کشور ارزیابی و نظارت می‌شوند.

بر طبق قوانین سازمان غذا و دارو آمریکا دستگاه‌های تقویت‌کننده‌ صدا از قبیل تقویت‌کننده صدا شخصی (Personal Sound Amplification Products) یا سایر دستگاه‌های ساده و معمولی تقویت‌کننده صدا را نمی‌توان، تحت عنوان سمعک تبلیغ و فروخت.

دستگاه‌های تقویت‌کننده صدا شخصی (PSAP) به منظور تقویت صداهای محیطی برای افرادی که مشکل شنوایی ندارند، طراحی شده‌اند. اما سمعک‌ها تقویت‌کننده‌های پیشرفته‌ای هستند، که با توجه به نوع و میزان کم‌شنوایی و همچنین سبک زندگی فرد طراحی، قالب‌گیری، تجویز و تنظیم می‌شوند.

سمعک‌های جدید کامپیوتر خیلی کوچک هستند، که داخل مجرای گوش یا پشت گوش قرار می‌گیرند. تکنولوژی‌های خیلی زیادی داخل آن‌ها قرار دارد.

اما به‌طور کلی سمعک‌‌ها سه قطعه اصلی دارند:

  • میکروفون
  • تقویت‌کننده
  • رسیور (بلندگو)

میکروفون امواج صوتی دریافت شده را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کند. تقویت‌کننده که آمپلی‌فایر خیلی پیشرفته‌ای است، سیگنال‌های الکتریکی را تقویت می‌کند. رسیور، بلندگو خیلی کوچکی است که سیگنال‌های الکتریکی را به امواج صوتی تبدیل کرده و به گوش انتقال می‌دهد.

همه سمعک‌ها با باتری کار می‌کنند. طول عمر باتری سمعک بستگی به تکنولوژی به‌کاررفته در آن دارد.

باتری‌های کوچکتر طول عمر کوتاه‌تر و باتری‌های بزرگتر طول عمر بیشتری دارند.

میانگین طول عمر باتری سمعک از 5 تا 15 روز است.

سمعک‌ها از نظر شکل ظاهری و تکنولوژی به‌کاررفته در آن‌ها انواع مختلفی دارند.

انتخاب بهترین سمعک برای شما بستگی به نوع و میزان کم‌شنوایی شما و سبک زندگی شما دارد.

همان‌طور که در قسمت خرید سمعک توضیح داده شد، سمعک باید توسط شنوایی‌شناس تجویز شود.

نحوه دریافت سمعک

خوشبختانه تکنولوژی سمعک‌ها پیشرفته‌تر شده‌اند و از نظر اندازه هم خیلی کوچک شده‌اند. اکنون سمعک‌ها متناسب با نیازهای افراد کم شنوا طراحی می‌شوند و این امکان را به افراد کم شنوا می‌دهند تا همانند سایرین در همه جنبه‌های زندگی فعال و با اعتماد به نفس مشارکت داشته باشند.

دریافت سمعک دارای 3 مرحله است:

  1. تشخیص

مرحله اول تست شنوایی‌سنجی است. در این مرحله شنوایی‌‎شناس بعد از معاینه اتوسکوپی تست شنوایی‌سنجی تن خالص و گفتار و در صورت نیاز سایر تست‌های مربوط به شنوایی را برای شما انجام می‌دهد. شنوایی‌شناس بر اساس نتایج این تست‌ها، درباره نوع و میزان کم شنوایی و همچنین تاثیر کم شنوایی بر توانایی ارتباط شما با دیگران و سایر عوارض آن توضیحات لازم را برای شما ارائه می‌دهد. اگر نیاز به درمان دارویی یا جراحی داشتید، شما را ب

  1. مشاوره

بعد از تشخیص نوع و میزان کم شنوایی، شنوایی‌شناس در مورد انواع سمعک از نظر طراحی و تکنولوژی و این‌که شما باید چه انتظاراتی از سمعک‌تان داشته باشید، به شما مشاوره‌های لازم را می‌دهد. سپس شما و شنوایی‌شناس با توجه به نوع و میزان کم شنوایی و همچنین سبک زندگی، نیازهای شنیداری و بودجه شما در مورد انتخاب سمعک مناسب تصمیم‌گیری می‌کنید. بعد از تصمیم‌گیری در مورد مارک، مدل و قیمت سمعک، قالب‌گیری از گوش ها شما انجام می‌شود.

  1. تنظیم و تحویل سمعک

ساخت قالب سمعک پشت گوشی یا سمعک نامرئی معمولا 3-1 روز طول می‌کشد، مرحله بعدی تنظیم و تحویل است. ابتدا قالب یا پوسته سمعک از نظر اندازه و راحتی در گوش بررسی می‌شود، قالب سمعک نباید باعث ناراحتی در گوش شود. سپس سمعک بر اساس آستانه‌های شنوایی شما تنظیم و برنامه‌ریزی می‌شود. طرز استفاده، نگهداری و شرایط گارانتی در این جلسه برای شما توضیح داده می‌شود. همچنین در این جلسه، شما می‌توانید قرار دادن و برداشتن سمعک روی گوش و تعویض باتری سمعک را بعد از آموزش تمرین کنید.

بعد از دوره سازگاری و عادت‌پذیری که معمولا یک تا دو هفته طول می‌کشد، توصیه می‌شود برای تنظیم مجدد به شنوایی‌شناس خود مراجعه کنید. در این جلسه، شنوایی‌شناس به سوالات شما پاسخ می‌دهد و برای این‌که شما حداکثر سودمندی را از سمعک‌تان تجربه کنید، ممکن است شنوایی‌شناس تنظیمات سمعک شما را کمی تغییر دهد.

انتظارات و استفاده مستمر: کلیدی برای موفقیت

هنگام تجویز و تهیه سمعک بهتر است، این نکات را به ذهن بسپارید که بدانید سمعک برای بهبود شنوایی شما چه کارهای می‌تواند و چه کارهایی نمی‌تواند انجام دهد؛

بهبود شنوایی: بدون در نظر گرفتن این‌که سمعک شما از نظر تکنولوژی تا چه حدی پیشرفته است (به استثنا برخی موارد)، بیشتر سمعک‌ها نمی‌توانند شنوایی شما را به حد طبیعی بازگردانند. سمعک‌ها مثل سایر پروتزها باعث می‌شوند تا عملکرد عضو یا حس مربوطه به میزان زیادی بهبود یابد، اما نمی‌توانند عملکرد طبیعی داشته باشند.

نوع و میزان کم شنوایی: عملکرد سمعک‌ها با توجه به نوع و میزان کم شنوایی افراد متفاوت است. به‌طوری‌که میزان رضایت‌مندی شما از سمعک خیلی به نوع و میزان کم شنوایی شما بستگی دارد. معمولا 95 درصد افراد کم شنوا می‌توانند از سمعک استفاده کنند، اما میزان رضایت‌مندی و بهره‌مندی از سمعک در افراد مختلف با توجه به کم شنوایی آن‌ها متفاوت است.

شنوایی در محیط‌های پُر سر و صدا: هیچ سمعکی تولید نشده که همه صداهای محیطی را فیلتر کند. با توجه به سطح تکنولوژی سمعک‌ها، برخی از آن‌ها انواع نویزهای محیطی را کمتر تقویت می‌کنند و باعث می شوند که شما در محیط‌های پُر سر و صدا  احساس راحتی بیشتری داشته باشید.

اندازه و راحتی: قالب یا پوسته سمعک نامرئی باید اندازه و مناسب گوش شما باشد، به‌طوری‌که بعد از مدتی  احساس نکنید که در گوش‌های شما سمعک وجود دارد. هنگام استفاده از سمعک نباید درد، خونریزی و زخم را احساس کنید. البته هفته اول شما وجود آن را در گوش‌تان احساس می‌کنید، اما این احساس بعد از یک هفته برطرف می‌شود.

صداها: سمعک‌ها باعث می‌شوند که شما؛

1) صداهای آهسته را بشنوید (مانند صدای کودکان، گفتار آهسته و سایر صداهای آهسته) که بدون سمعک این صداها را نمی‌شنیدید.

2) از شنیدن صداهای بلند و آزاردهنده جلوگیری می‌کنند، البته صداهای خیلی بلند که برای افراد طبیعی آزاردهنده هست، ممکن است برای شما هم غیرقابل‌تحمل و ناراحت‌کننده باشد.

سوت یا فیدبک: هنگامی گذاشتن سمعک داخل گوش، شنیدن صدای سوت طبیعی است (البته بیشتر سمعک‌ها بعد از چند ثانیه شروع به کار می‌کنند و این تاخیر باعث می‌شود تا صدای سوت شنیده نشود). اگر سوت سمعک بعد از قرار گرفتن سمعک داخل گوش ادامه داشت، احتمالا سمعک به‌طور کامل داخل گوش قرار نگرفته یا این‌که قالب سمعک اندازه گوش شما نیست.

احساس رضایت: حداقل روزی 8 ساعت و به‌طور مستمر از سمعک‌تان استفاده کنید. استفاده مستمر از سمعک سبب می‌شود که کیفیت زندگی شما بهبود یابد و شما از سمعک‌تان احساس رضایت کنید.

دوره آزمایشی: چنانچه امکان استفاده از سمعک برای چند روز برای شما فراهم شده، شما می‌توانید مزایای استفاده از سمعک و انتظارات منطقی از سمعک را تجربه کنید و سپس تصمیم بگیرید. شایان ذکر است در سمعک ساعی این دوره به‌ مدت 7 روز برای شما در نظر گرفته شده است.

دوره عادت‌پذیری: در دوره عادت‌پذیری (سازگاری) به آموزش‌ها و توصیه‌های شنوایی‌شناس خود به دقت توجه کنید. بیشتر افراد قبل از این‌که به‌طور کامل از مزایای سمعک‌شان بهره‌مند شوند، نیاز به طی کردن دوره عادت‌پذیری دارند (این دوره ممکن است چند روز تا یک ماه طول بکشد).

سمعک چگونه کار می‌کند؟

سمعک‌ها در بهبود شنوایی و درک گفتار افراد دارای کم شنوایی انتقالی و حسی‌عصبی سودمند هستند. کم شنوایی انتقالی معمولا در اثر آسیب پرده گوش، استخوانچه‌های گوش میانی و کم شنوایی حسی‌عصبی در اثر آسیب به سلول‌های حسی کوچکی به‌نام سلول‌های موئی اتفاق می‌افتد. این آسیب‌ها ممکن است در اثر عفونت، بیماری‌ها، افزایش سن، نویز یا داروهای خاصی بوجود آید.

سمعک ارتعاشات صوتی را تقویت می‌کند. سلول‌های موئی باقیمانده ارتعاشات بزرگتر را کشف کرده و آن‌ها را به سیگنال‌های عصبی تبدیل می‌کند، سپس این سیگنال‌ها به مغز ارسال می‌شوند. آسیب بیشتر به سلول‌های موئی، موجب کم شنوایی شدیدتر و نیاز به تقویت بیشتر توسط سمعک است. البته محدودیت‌های عملی در میزان تقویت سمعک نیز وجود دارد. همچنین، در مواردی که گوش داخلی کاملا آسیب دیده باشد، حتی ارتعاشات صوتی بزرگ نیز به سیگنال عصبی تبدیل نمی‌شوند. در این موارد، سمعک کارایی لازم را ندارد.

خرید سمعک

اگر شما کم شنوایی دارید و قصد دارید که از سمعک استفاده کنید، برای تهیه و خرید سمعک به شنوایی‌شناس (ادیولوژیست) مراجعه کنید. شنوایی‌شناس فردی است که در زمینه شناسایی، تشخیص، توانبخشی و پایش بیماری‌های دستگاه شنوایی و دهلیزی گوش تخصص دارد. ارزیابی، تجویز و تنظیم سمعک، وسایل کمک ارتباطی، پیشنهاد و مشاوره انجام جراحی کاشت حلزون شنوایی و برنامه‌ریزی پروتز کاشت حلزون بر عهده شنوایی‌شناس است. تهیه سمعک از افراد  غیر شنوایی‌شناس توصیه نمی‌شود، زیرا ارزیابی، تجویز و تنظیم سمعک حیطه علمی و کاملا تخصصی است.

انواع سمعک

1. سمعک‌های داخل گوشی

• سمعک نامرئی داخل مجرا (IIC)

• سمعک نامرئی کاملا داخل مجرا (CIC)

• سمعک داخل مجرا (ITC)

• سمعک داخل گوشی (ITE)

2. سمعک‌های پشت گوشی

• سمعک پشت گوشی (BTE)

• سمعک پشت گوشی میکرو (Micro BTE)

• سمعک ریک (RIC)

• سمعک رایت (RITE)

آیا همه سمعک‌ها به یک شیوه کار می‌کنند؟

سمعک‌ها با توجه به قطعات الکترونیک به‌کاررفته در آن‌ها به‌طور متفاوتی کار می‌کنند. سمعک‌ها از نظر تکنولوژی به دو دسته اصلی آنالوگ یا دیجتیال تقسیم می‌شوند.

آنالوگ: سمعک‌های آنالوگ امواج صوتی را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کنند، سپس این سیگنال‌ها تقویت می‌شوند. سمعک‌های آنالوگ، قابل‌برنامه ریزی و نیمه دیجیتال (دیجیتال تریمری) در این گروه قرار می‌گیرند. مدارات آنالوگ را می‌توان در انواع سمعک‌ها استفاده کرد. سمعک‌های آنالوگ معمولا قیمت پایین‌تری نسبت به سمعک‌های دیجیتال دارند و در حال حاضر این سمعک‌ها توسط کمپانی‌های بزرگ سمعک تولید نمی‌شوند.

دیجیتال: سمعک‌های دیجیتال امواج صوتی را قبل از تقویت به کدهای عددی، مشابه کد دو تایی کامپیوتر تبدیل می‌کنند. به علت این‌که کدها شامل اطلاعاتی درباره زیروبمی و بلندی صدا هستند، سمعک را می‌توان طوری تنظیم کرد، که برخی فرکانس‌ها را بیشتر تقویت کند. سمعک‌های دیجیتال به شنوایی‌شناس امکانات تغییرات بیشتری در تنظیم سمعک برای نیازهای شنیداری کاربر سمعک و محیط‌های شنیداری خاص می‌دهد. همچنین این سمعک‌ها را می‌توان برنامه‌ریزی کرد که تمرکز کنند روی صداهایی که از جهت مشخصی می‌آیند. مدارات دیجیتال را می‌توان در انواع سمعک‌ها استفاده کرد. سمعک‌های 100% دیجیتال، سمعک هوشمند و هوشمند وایرلس در این گروه طبقه‌بندی می‌شوند.

 

https://samaksaee.com/what-hearing-aid/

0
3 سال پیش توسط: پریسا قلی زاده

سمعک‌ها انواع و مدل‌های مختلفی با طیف گسترده‌ای از کارکردها و ویژگی‌ها برای رفع نیازهای شنوایی دارند.

سمعک کمک می‌کند تا افرادی که دچار کم شنوایی هستند بهتر بشنوند و شنوایی خود را بهبود بخشند. سمعک در گوش یا پشت گوش قرار می‌گیرد. مطالعات و بررسی‌های بسیاری نشان داده است که استفاده از سمعک باعث بهبود کیفیت زندگی می‌شود.

فن‌آوری سمعک به‌طور مداوم در حال پیشرفت و پیشرفت است. سمعک‌های امروزی از تکنولوژی دیجیتال استفاده می‌کنند و در حقیقت کامپیوترهایی با فن‌آوری پیشرفته و کوچک هستند که به‌طور مداوم در حال اصلاح و توسعه هستند تا شنوایی بهتری برای شما فراهم کنند.

سمعک‌ها از نظر سطح تکنولوژی به‌کاررفته و شکل ظاهری (طراحی) در آن‌ها انواع مختلفی دارند.

انواع سمعک از نظر سطح تکنولوژی:

  1. پایه (Basic)
  2. متوسط (Mid-Range)
  3. پیشرفته (Advanced)
  4. عالی (Premium)

از نظر شکل ظاهری انواع سمعک را می‌توان به دو دسته اصلی تقسیم کرد:

  • سمعک‌های پشت گوش (BTE)
  • سمعک‌های داخل گوش (ITE)

سمعک‌های پشت گوش:

دو نوع سمعک پشت گوشی وجود دارد:

  1. سمعک‌های پشت گوشی که بلندگو (receiver) در قسمت پشت گوش قرار دارد.
  2. سمعک‌های پشت گوشی که بلندگو داخل مجرای گوش قرار می‌گیرد (RITE و RIC).

سمعک‌های داخل گوش:

سمعک‌های داخل گوش (ITE) به‌طور معمول به چهار نوع  تقسیم‌بندی می‌شوند:

  1. سمعک نامرئی IIC، این سمعک در داخل مجرای گوش خارجی قرار می‌گیرد جایی‌که دیگران نمی‌توانند آن را ببینند.
  2. سمعک نامرئی CIC، این مدل در داخل مجرای گوش خارجی قرار می‌گیرد و به‌سختی دیده می‌شود، اما کاملاً پنهان نیست.
  3. سمعک داخل کانال (ITC)، این نوع سمعک در مجرای گوش خارجی و قسمت تحتانی صدفه گوش قرار می‌گیرد.
  4. سمعک داخل گوشی (ITE)، این مدل در مجرای گوش خارجی و قسمت‌های بیشتری از لاله گوش قرار می‌گیرد

 

سمعک

خرید سمعک برای اولین بار به دلایل مختلف ممکن است تا حدی پیچیده باشد، برخی از این دلایل عبارتند از:

1. نوع و میزان"کم شنوایی" در افراد مختلف مثل "اثر انگشت" منحصربه‌فرد است. بنابراین هر فرد کم شنوا راه‌حل مخصوص به خود دارد.

2. عملکرد سمعک‌ها به مهارت بالینی و دانش فردی که سمعک را تجویز می‌کند، خیلی وابسته‌اند.

3. سمعک‌ها برای نیازهای شنیداری گوناگونی طراحی شده‌اند، بنابراین تکنولوژی و قیمت‌های متفاوتی دارند.

4. استفاده از سمعک مانند سایر وسایل پزشکی از قبیل عینک و لنز هنوز در بین مردم خیلی رایج نشده است.

خرید سمعک فرایند است، در طی این فرایند به‌ناچار با اطلاعاتی روبرو خواهید شد که ماهیت فنی دارند و برای افراد غیرمتخصص تقریباً بی‌معنی و نامفهوم به نظر می‌رسند. علاوه بر این، به علت این‌که اولین بار است که وارد این فرایند خاص می‌شوید، از روند کار اطلاع ندارید و معیاری ندارید که کیفیت کار را با آن بسنجید یا مقایسه کنید و هیچ دانش عمیقی از آنچه باید انجام شود، ندارید.

بنابراین ما در این مقاله تصمیم گرفتیم تا با ارائه توضیح روشن و واضحی درباره روند تجویز سمعک، قیمت سمعک گوش، خرید سمعک، کمک هزینه سمعک بیمه‌ها و هرآنچه شما باید بدانید، به شما کمک کنیم تا شما را به خریدار سمعک بهتری تبدیل کنیم.

  • ملاحظات مهم
  • چه‌زمانی به سمعک نیاز دارید؟
  • آیا باید از سمعک استفاده کنم؟
  • آیا برای دریافت سمعک به فرایند خاصی (تجویز) نیاز است؟
  • قیمت سمعک چقدر است؟
  • آیا هزینه خرید سمعک زیاد است؟
  • کمک هزینه سمعک بیمه

ملاحظات مهم

سمعک (Hearing Aid) دستگاه الکترونیک کوچک و پیشرفته‌ای است، که با تقویت صدا باعث بهبود شنوایی افراد کم ‌شنوا می‌شود. آن از سه قسمت اصلی (میکروفون، تقویت‌کننده و رسیور) تشکیل شده است.

در بیشتر کشورها، سمعک‌ها‌ جزو وسایل پزشکی طبقه‌بندی می‌شوند و بر طبق قوانین و مقررات مربوط به سازمان‌های بهداشتی و درمانی آن کشور ارزیابی و نظارت می‌شوند.

بر طبق قوانین سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) دستگاه‌های تقویت‌کننده‌ صدا از قبیل تقویت‌کننده صدا شخصی (Personal Sound Amplification Products) یا سایر دستگاه‌های ساده و معمولی تقویت‌کننده صدا را نمی‌توان تحت عنوان سمعک تبلیغ و فروخت.

دستگاه‌های تقویت‌کننده صدا شخصی (PSAP) به منظور تقویت صداهای محیطی برای افرادی که مشکل شنوایی ندارند، طراحی شده‌اند. اما سمعک‌ها تقویت‌کننده‌های پیشرفته‌ای هستند که با توجه به نوع و میزان کم ‌شنوایی و همچنین سبک زندگی فرد طراحی، قالب‌گیری، تجویز و تنظیم می‌شوند.

همه سمعک‌ها با باتری (یک‌بار مصرف و قابل‌شارژ) کار می‌کنند. اکنون، بیشتر از سمعک‌هایی که با باتری سمعک یک‌بار مصرف کار می‌کنند استفاده می‌شود، اما سمعک‌های شارژی نیز در دسترس می‌باشند. طول عمر باتری سمعک یک‌بار مصرف بستگی به اندازه باتری و تکنولوژی سمعک دارد. باتری‌های کوچکتر طول عمر کوتاه‌تر و باتری‌های بزرگتر طول عمر بیشتری دارند. میانگین طول عمر باتری سمعک از 5 تا 20 روز است.

 

 

چه زمانی به سمعک نیاز دارید؟

علائمی هست که نشان می‌دهد شما به سمعک نیاز دارید. ما آن‌ها را بر اساس تأثیر مشکلات شنوایی در زندگی شما تنظیم کردیم. اگر به شماره یک رسیده‌اید، لازم است در این مورد تجدید نظر کنید.

  1. به دلیل شنوایی‌تان، خود را منزوی کرده‌اید
  2. از فعالیت‌های اجتماعی کناره‌گیری کرده‌اید
  3. دیگر از فعالیت‌های اجتماعی خود لذت نمی‌برید، زیرا گفتگو بسیار دشوار است
  4. در درک گفتار در حضور نویز، مشکلات زیادی دارید
  5. وقتی دو یا چند نفر درحال صحبت هستند، در دنبال کردن مکالمه با مشکل روبرو می‌شوید
  6. خانواده (یا همسایه) شما شکایت می‌کند که صدای تلویزیون خیلی بلند است
  7. "چی؟" یا "تکرار کن" را زیاد می‌گویید
  8. فکر می‌کنید مردم نجواگونه حرف می‌زنند (درحالی‌که این‌طور نیست)
  9. گفتار را نامفهوم و ناواضح می‌شنوید

اگر به شماره 6 در لیست فوق رسیدید، باید به پزشک یا شنوایی‌شناس مراجعه کنید. تشخیص کم شنوایی برای کسی که از آن رنج می‌برد کمی دشوار است. درک ما از کم شنوایی ممکن است تا حدی اشتباه باشد.

بیشتر مردم فکر می‌کنند کم شنوایی مربوط به بلندی (ولوم) صداست، لطفا بلند صحبت کنید!

کم شنوایی به‌طور کلی مربوط به بلندی صدا نیست، بیشتر به وضوح گفتار مربوط می‌شود. صدا را می‌شنوید، فقط متوجه نمی‌شوید که چه چیزی می‌گویند.
صحبت آن‌ها را می‌شنوید، اما آنچه می‌گویند واضح نیست. تصور شما این است که آن‌ها زیر لب (نجواگونه) حرف می‌زنند یا طرز بیان بدی دارند. اما احتمالاً این‌طور نیست و آن‌ها چنین کاری نمی‌کنند.

شما فقط همخوان‌های با فرکانس بالا (مانند س و ش) در گفتار که وضوح را منتقل می‌کنند، نمی‌شنوید. بیشتر اوقات کم شنوایی در محدوده فرکانس بالا شدیدتر است. این به معنی آن است که مردم در شنیدن همخوان‌ها در گفتار مشکل دارند. این صداها برای درک کلمات ضروری هستند. وقتی این اصوات را نمی‌شنوید، به نظر می‌رسد همه زیر لب و نجواگونه سخن می‌گویند.

اگر ناتوانی شما در شنیدن واضح گفتار درحال رسیدن به مرحله‌ای است که می‌تواند در لذت بردن شما از زندگی تأثیر بگذارد، وقت آن است که سمعک تهیه کنید.

آیا باید از سمعک استفاده کنم؟

اگر در شنیدن گفتار مشکل دارید و این مشکل ناشی از کم شنوایی است، بله! زمان را از دست ندهید. زمان و ارتباطات اجتماعی ارزشمند هستند، بسیار ارزشمندتر از آنکه هدر شوند.

"زندگی برای زندگی کردن است؛ فقط برای این‌که تصوراتی قدیمی و تاریخ گذشته درمورد سمعک‌ها دارید، خود را از خوشبختی و ارتباطات انسانی محروم نکنید."

آیا برای دریافت سمعک به فرایند خاصی (تجویز) نیاز است؟

دو پاسخ جداگانه برای این سوال وجود دارد. پاسخ‌ها به دلیل حیطه‌های مختلفی که در آن تجویز انجام می‌شود، متفاوت است. بنابراین، پاسخ یک: بله، برای این‌که سمعک به خوبی برای شما کار کند، باید تجویز شود.

واژه تجویز، وقتی برای سمعک استفاده می‌شود، بیشتر درمورد سفارشی کردن هر سمعک برای گوش شما، کم شنوایی‌تان و سبک زندگی‌تان است. وقتی شنوایی‌شناس درمورد تجویز در این زمینه صحبت می‌کند، آنچه واقعاً درمورد آن صحبت می‌کند دستورالعمل‌های سفارشی‌سازی صداست. این سفارشی‌سازی است که به سمعک اجازه می‌دهد دقیقاً همان چیزی را که برای بهتر شنیدن نیاز دارید، ارائه دهد.

پاسخ دو: تجویز یعنی، فقط پزشک می‌تواند دارو تجویز کند، در بیشتر کشورها فقط شنوایی‌شناس می‌تواند سمعک را تجویز کند. برای فروش سمعک، لازم است فرد صلاحیت این کار را داشته باشند.

تجویز سمعک شامل 4 مرحله است:

1. شنوایی‌سنجی
اولین مرحله در تجویز سمعک معاینه گوش و انجام تست شنوایی‌سنجی هست. در این مرحله، ابتدا شنوایی‌شناس نوع و میزان کم ‌شنوایی شما را مشخص می‌کند. سپس درباره عوارض کم ‌شنوایی و تاثیر آن روی توانایی ارتباطی شما توضیحاتی می‌دهد.

2. مشاوره
بعد از معاینه گوش، شنوایی‌سنجی و انجام سایر آزمون‌ها که در تجویز و تنظیم سمعک نقش مهمی دارند، شنوایی‌شناس در مورد علت، نوع و میزان کم‌ شنوایی به شما توضیحات لازم را می‌دهد. چنانچه نتایج این آزمون‌ها نشان دهند که شما به سمعک نیاز دارید و درمان دارویی یا جراحی به شما کمکی نمی‌کند، شنوایی‌شناس در مورد انواع سمعک از نظر شکل ظاهری و تکنولوژی‌های آن و این‌که شما باید از سمعک چه انتظاراتی داشته باشید، به شما مشاوره می‌دهد.

همچنین شنوایی‌شناس به شما درباره قیمت سمعک، کمک هزینه سمعک بیمه‌های پایه و تکمیلی و مدارکی که برای استفاده از این کمک هزینه لازم است، برای شما توضیح می‌دهد.

در آخر، شما و شنوایی‌شناس با توجه به نوع و میزان کم‌ شنوایی، سبک زندگی و نیازهای شنیداری شما و همچنین بودجه‌ای که شما برای خرید سمعک‌ در نظر گرفته‌اید، در مورد اینکه بهترین سمعک برای شما کدام است؟ تصمیم‌‌گیری می‌کنید.

قیمت سمعک 1

3. قالب‌گیری
برای بیشتر سمعک‌ها نیاز است که ابتدا قالب‌گیری شود. در صورت نیاز، در همان جلسه مشاوره از گوش‌های شما قالب‌گیری می‌شود. قالب‌گیری از گوش‌ها، یکی از مراحل مهم در تجویز سمعک است. چنانچه قالب‌گیری به درستی انجام نشود، سمعک شما عملکرد مطلوبی نخواهد داشت.

4. تنظیم و تحویل سمعک
بعد از این‌که قالب و سمعک شما آماده شد، سمعک برای شما تنظیم و به شما تحویل داده می‌شود. ابتدا بررسی می‌شود که قالب یا سمعک به راحتی داخل یا پشت گوش شما قرار می‌گیرد. هنگام استفاده از سمعک نباید در گوش‌تان احساس ناراحتی کنید. سپس سمعک‎‌ها با توجه به نیازهای شنیداری‌تان برای شما برنامه‌ریزی و تنظیم می‌شوند. همچنین نحوه استفاده، نگهداری مناسب و شرایط گارانتی سمعک برای شما توضیح داده می‌شود. در این جلسه، شما فرصت دارید تا نحوه گذاشتن و برداشتن سمعک داخل گوش و تعویض باتری آن را تمرین کنید.

به‌خاطر داشته باشید، چند روز طول می‌کشد تا شما به سمعک‌تان عادت کنید. بعد از چند روز استفاده از سمعک در محیط‌های مختلف و سازگاری با سمعک توصیه می‌شود که برای تنظیمات اصلاحی دوباره به شنوایی‌شناس مراجعه کنید. این جلسه مهم است، برای این‌که شنوایی‌شناس می‌تواند به سوالات شما جواب دهد.
کل این مراحل در 2 الی 3 جلسه انجام می‌شود. بعد از این جلسات بهتر است برای معاینه و بررسی سمعک‌تان سالی یک‌بار به شنوایی‌شناس مراجعه کنید.

 

قیمت سمعک 2

"برخلاف بیشتر وسایل الکترونیک (مثل موبایل‌) کارایی و سودمندی سمعک‌ها فقط به سطح تکنولوژی به‌کاررفته در آن‌ها وابسته نمی‌باشد، به علت این‌که آن‌ها وسایل پزشکی هستند و برای این‌که عملکرد مطلوبی داشته باشند، به مهارت بالینی، دانش و تجربه شنوایی‌شناسی که سمعک را تجویز می‌کند، خیلی وابسته‌اند."

قیمت سمعک

قیمت محصولات کمپانی های تولیدکننده سمعک با توجه به سطح تکنولوژی، کیفیت صدا و اندازه آن‌ها تعیین می‌شود. البته اندازه سمعک خیلی در قیمت تاثیرگذار نیست و مهم‌ترین عامل در تعیین قیمت سمعک‌ها سطح تکنولوژی آن‌ها است. هرچه تکنولوژی سمعک پیشرفته‌تر می‌شود، قیمت آن هم بیشتر می‌شود.

شایان ذکر است، ویژگی مقاوم به آب (water resistant) که به اشتباه به آن ویژگی سمعک ضد آب (water proof) می‌گویند، در قیمت سمعک تاثیری ندارد.

هر تولیدکننده سمعک چندین مدل سمعک از نظر طراحی (خارج) و سطح تکنولوژی (داخل) تولید می‌کند. سمعک‌های هوشمند از نظر سطح تکنولوژی به‌طور کلی به چهار گروه پایه (Basic)، متوسط (Mid-Range)، پیشرفته (Advanced) و عالی (Premium) تقسیم‌بندی می‌شوند.

همه کمپانی‌های تولید‌کننده سمعک تلاش می‌کنند تا سمعک‌هایی متناسب با نیاز افراد کم‌شنوا و بودجه‌شان ارائه دهند. به همین دلیل، هر خط تولید سمعک شامل چندین سطح تکنولوژی و قیمت می‌باشد.

پیشرفته‌ترین سمعک‌ها در گروه عالی (Premium) هستند، که بیشترین ویژگی‌ها و امکانات و البته بالاترین قیمت را دارند. سمعک‌های گروه پایه (Basic یا Essential) قیمت کمتر و تکنولوژی ساده‌تری دارند.

قیمت سمعک

«در تجویز سمعک گران‌ترین‌ها همیشه بهترین‌ها نیستند»

"همیشه هنگام خرید سمعک این نکته را به یاد داشته باشید؛ این‌که شنوایی شما با سمعک چقدر بهتر می‌شود، خیلی به تکنولوژی سمعک و مقدار پولی که پرداخت می‌کنید، وابسته نیست. بلکه مهم‌ترین عامل در میزان بهتر شنیدن شما مهارت، دانش و تجربه شنوایی‌شناس‌تان است."

هزینه خرید سمعک بستگی به عوامل مختلفی دارد از جمله:

1. نوع و میزان کم‌ شنوایی:

یکی از عوامل اصلی در انتخاب سمعک نوع و میزان کم‌ شنوایی است.

برای نمونه ممکن است نوع و میزان کم‌ شنوایی شما به گونه‌ای باشد، که سمعک دارای تکنولوژی پایه که قیمت پایین‌تری دارد، برای شما انتخاب بهتری نسبت به سمعک‎‌های پیشرفته باشد. در تجویز سمعک گران‌ترین‌ها همیشه بهترین‌ها نیستند.

2. سبک زندگی:

نیازهای شنیداری و سبک زندگی شما نیز یکی از عوامل تاثیر‌گذار است. برای نمونه، چنانچه فردی در محیط‌های شلوغ و پُر سر و صدا کار می‌کند، برای درک گفتار در چنین محیطی نیاز به سمعکی پیشرفته با مدار کاهنده نویز عالی و میکروفون‌های جهت‌دار پیشرفته دارد.

3. سلیقه شما:

اگر اندازه سمعک برای شما مهم است، شما باید از سمعک‌های نامرئی IIC یا سمعک‌های RIC و RITE استفاده کنید.

سطح تکنولوژی به‌کاررفته در این سمعک‌ها معمولا محدوده متوسط یا عالی است.

4. کم‌ شنوایی یک یا دوطرفه:

اگر هر دو گوش شما مبتلا به کم‌ شنوایی است، شما به دو سمعک نیاز دارید.

5. بودجه شما:

چه مقدار بودجه‌ برای خرید سمعک‌تان در نظر گرفته‌اید.

6. بیمه:

کمک هزینه‌ای که بیمه شما برای خرید سمعک پرداخت می‌کند، چه مقدار است؟

برای تعیین دقیق قیمت سمعک گوش، لازم است که ما در مورد نوع و میزان کم‌ شنوایی شما و همچنین نیازهای شنیداری شما بیشتر بدانیم. به همین علت شما می‌توانید از جلسه ارزیابی شنوایی و مشاوره سمعک ما استفاده کنید.

چنانچه امروز به کم‌ شنوایی‌تان توجه کنید، به‌زودی بهبودی قابل‌‌توجهی در کیفیت زندگی‌تان مشاهده می‌کنید. بنابراین خرید سمعک و سفر به دنیای بهتر شنیدن، نوعی سرمایه‌گذاری در کیفیت زندگی است.

قیمت سمعک و انواع آن:

همان‌طور که ذکر شد، اندازه سمعک خیلی در قیمت آن تاثیرگذار نیست و عامل اصلی تعیین‌کننده قیمت، سطح تکنولوژی استفاده‌شده در سمعک است.

برخی تصور می‌کنند، قیمت سمعک‌های داخل گوشی از سمعک‌های پشت گوشی بیشتر است، اما اینطور نیست، به عنوان نمونه قیمت سمعک داخل گوشی با پشت گوشی در یک مدل خاص یکسان است.

بااین‌حال، به علت این‌که کمپانی‌های تولیدکننده در سمعک‌های نامرئی IIC (کوچکترین سایز سمعک داخل گوشی) و RIC (کوچکترین سایز سمعک پشت گوشی) از تکنولوژی‌های پیشرفته‌تری استفاده می‌کنند. در نتیجه قیمت این  مدل‌ها از سایر سمعک‌ها تا حدی بیشتر است.

قیمت انواع سمعک داخل گوشی:

به‌طور‌کلی سمعک‌های داخل گوش شامل سمعک‌های می‌شوند که کلیه قسمت‌های سمعک در داخل مجرای گوش خارجی و یا صدفه لاله گوش قرار می‌گیرد.

این سمعک‌ها با توجه به این‌که در کدام قسمت گوش خارجی قرار می‌گیرند، با اسامی سمعک نامرئی IIC و CIC، سمعک داخل کانال (ITC) و سمعک داخل گوشی (ITE) شناخته می‌شوند.

قیمت انواع سمعک داخل گوش بستگی به تکنولوژی به‌کاررفته در آن‌ها از 2/000/000 تومان تا 10/000/000 تومان متغیر است.

قیمت سمعک نامرئی:

  • قیمت سمعک نامرئی IIC: این سمعک‌ها کوچکترین و مخفی‌ترین سمعک داخل گوشی هستند. معمولا کمپانی‌های تولیدکننده سمعک از تکنولوژی محدوده متوسط (Mid-Range) و عالی (Premium) در این سمعک‌ها استفاده می‌کنند. بنابراین قیمت سمعک نامرئی IIC، حداقل4/000/000 تومان است.
  • قیمت سمعک نامرئی CIC: این سمعک‌ها کمی بزرگتر از سمعک‌های نامرئی IIC هستند. قیمت این سمعک‌ها بستگی به سطح تکنولوژی به‌کاررفته در آن‌ها دارد. اگر سطح تکنولوژی به‌کاررفته در این سمعک‌ها، تکنولوژی پایه (Basic) باشد، قیمت سمعک CIC، حداقل 2/000/000 تومان، سطح تکنولوژی سمعک متوسط (Mid-range) باشد، حداقل 3/000/000 تومان، سطح تکنولوژی سمعک پیشرفته (Advanced) باشد، حداقل 5/500/000 و اگر سطح تکنولوژی عالی (Premium) باشد، قیمت سمعک CIC، حداقل 7/500/000 تومان است.

قیمت سمعک داخل کانال:

سمعک داخل کانال (ITC) از سمعک نامرئی بزرگتر است و بیشتر در گوش دیده می‌شود. اما همان‌طور که قبلا ذکر شده، معمولا اندازه در قیمت سمعک تاثیری ندارد. بنابراین اگر تکنولوژی استفاده شده در سمعک داخل کانال با سمعک نامرئی CIC در یک سطح باشد، قیمت سمعک داخل کانال با قیمت سمعک CIC یکسان است.

قیمت سمعک داخل گوشی:

سمعک داخل گوشی (ITE) از سمعک‌های نامرئی و داخل کانال بزرگتر است و در قسمت صدفه لاله گوش قرار می‌گیرند. قیمت سمعک داخل گوشی با قیمت سمعک نامرئیCIC و سمعک داخل کانال یکسان است.

قیمت سمعک پشت گوشی:

سمعک‌های پشت گوشی بهترین انتخاب برای افراد مسن و کم شنوایی پیرگوشی هستند. قیمت سمعک پشت گوشی همانند سمعک نامرئی CIC بستگی به تکنولوژی به‌کاررفته در این سمعک‌ها دارد.

قیمت سمعک پشت گوشی حداقل 2/000/000 تومان است. اگر از تکنولوژی پیشرفته‌تر در این سمعک استفاده شود، قیمت سمعک پشت گوشی با توجه به سطح تکنولوژی به‌کاررفته می‌تواند از 2/000/000 تومان تا 10/000/000 تومان باشد.

قیمت سمعک RIC و RITE:

سمعک‌های RIC و RITE کوچکترین سمعک پشت گوشی هستند.

معمولا کمپانی‌های تولیدکننده سمعک از تکنولوژی متوسط (Mid-Range)، پیشرفته (Advanced) و عالی (Premium) در این سمعک‌ها استفاده می‌کنند. بنابراین قیمت سمعک RIC و RITE، حداقل 3/500/000 تومان است.

قیمت سمعک خوب:

از ما بارها این سوال پرسیده می‌شود، ابتدا باید سمعک خوب را تعریف کنیم. تمامی سمعک‌های تولید شده توسط 6 برند بزرگ (big six) بدون در نظر گرفتن سطح تکنولوژی به‌کاررفته در آن‌ها سمعک‌های خوبی هستند.

با توجه به نوع و میزان کم شنوایی و سبک زندگی، ممکن است سمعک خوب برای یک فرد سمعک دارای تکنولوژی پایه باشد و برای فرد دیگری سمعک دارای تکنولوژی محدوده متوسط یا پیشرفته باشد.

قیمت سمعک خوب را نوع و میزان کم شنوایی و سبک زندگی شما تعیین می‌کند، بنابراین با توجه به نوع و میزان کم شنوایی و سبک زندگی، ممکن است قیمت سمعک خوب برای فردی 2/500/000 تومان و برای فرد دیگری 3/500/000 تومان یا 5/000/000 تومان باشد.

قیمت سمعک معمولی:

سمعک‌های معمولی، نسل اول سمعک های 100% دیجیتال هستند. از تکنولوژی دیجیتال در این سمعک‌ها استفاده می‌شود، اما این سمعک‌ها هوشمند نیستند. با توجه به کیفیت بالای سمعک‌های هوشمند و هوشمند وایرلس، این سمعک‌ها خیلی کم تجویز می‌شوند.

سمعک‌های معمولی نسبت به سمعک آنالوگ کیفیت بهتری دارند. قیمت سمعک معمولی حدود 1/500/000 تا 2/500/000 تومان است.

قیمت سمعک ارزان:

این سوال هم بارها از ما پرسیده می‌شود، در سمعک‌های ارزان از تکنولوژی آنالوگ، قابل‌‌برنامه‌ریزی و نیمه‌دیجیتال (دیجیتال تریمری) استفاده می‌شود.

صدای تقویت‌شده توسط این سمعک‌ها نسبت به سمعک‌های دیجیتال کیفیت پایین‌تری دارد.

با تولید سمعک‌های دیجیتال، دیگر سمعک‌های آنالوگ، قابل‌برنامه‌ریزی و نیمه‌دیجیتال (دیجیتال تریمری) توسط کمپانی‌های معروف سمعک تولید نمی‌شوند.

معمولا استفاده از این سمعک‌ها به علت کیفیت پایین توصیه نمی‌شود. قیمت سمعک ارزان حدود 1/000/000 تا 2/000/000 تومان است.

قیمت سمعک قابل‌شارژ:

سمعک‌های قابل‌شارژ انواع مختلفی دارند و اکنون در دو سطح تکنولوژی (پیشرفته و عالی) ارائه می‌شوند. قیمت سمعک شارژی براساس سطح تکنولوژی به‌کاررفته در سمعک تعیین می‌شود. اگر سطح تکنولوژی سمعک پیشرفته باشد، قیمت سمعک قابل‌شارژ حداقل 5/500/000 تومان و اگر سطح تکنولوژی سمعک عالی باشد، حداقل قیمت آن 7/500/000 تومان است.

قیمت سمعک بر اساس برند

قیمت سمعک اتیکن

اتیکن یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین تولیدکنندگان سمعک در دنیاست. این کمپانی دانمارکی متعلق به هولدینگ ویلیام دمنت (William Demant) است. اتیکن محصولات دیجیتال و هوشمندش را از نظر تکنولوژی به سه گروه پایه (Essential)، پیشرفته (Advanced) و عالی (Premium) تقسیم‌بندی می‌کند. حداقل قیمت سمعک‌های گروه پایه اتیکن حدود 2/000/000 تومان، حداقل قیمت سمعک‌های گروه پیشرفته حدود 5/500/000 تومان و حداقل قیمت سمعک‌های گروه عالی حدود 7/500/000 تومان است.

قیمت سمعک اتیکن

قیمت سمعک ریساند

ریساند در سال 1943 در کشور دانمارک تاسیس شد. اکنون، مالکیت این کمپانی متعلق به گروه جی‌اِن (GN) می‌باشد. سمعک‌های بلتون و اینترتون نیز متعلق به گروه جی‌اِن است. تکنولوژی استفاده‌شده در سمعک‌های ریساند از سطح ساده تا عالی می‌باشد. قیمت سمعک ریساند با توجه به تکنولوژی به‌کاررفته درآن از 2/000/000 تومان تا 10/000/000 تومان است.

قیمت سمعک ریساند

قیمت سمعک ویدکس

ویدکس به کوشش خانواده‌های توفهلم و وسترمن در سال 1956 در دانمارک تاسیس شد. ویژگی اصلی سمعک‌ ویدکس کیفیت صدای آن‌ است. این کمپانی محصولاتش را از نظر تکنولوژی به چهار سطح High end ،Mid ،Value ،Basic تقسیم‌بندی می‌کند. قیمت سمعک ویدکس با توجه به تکنولوژی آن از 2/000/000 تومان تا 10/000/000 تومان است.

قیمت سمعک ویدکس

قیمت سمعک زیمنس (سیگنیا)

سمعک زیمنس بعد از سال‌ها نوآوری در سال 2015، به گروه سیوانتوس (Sivantos) واگذار شد. در ژانویه 2016، گروه سیوانتوس سمعک جدیدی به نام سیگنیا را جایگزین سمعک زیمنس کرد. اکنون، مالکیت سمعک‌ سیگنیا (نام قبلی زیمنس) متعلق به گروه سیوانتوس است. گروه سیوانتوس علاوه بر سیگنیا، مالک برندهای رکستون، اِی‌اِم (A&M) و ادیوسرویس می‌باشد.

سمعک‌های سیگنیا از نظر تکنولوژی به‌طور کلی به چهار سطح  High end ،Advanced ،Essential ،Basic تقسیم‌بندی می‌شوند. قیمت سمعک زیمنس آلمان (سیگنیا) از 2/500/000 تومان تا 12/000/000 تومان است.

قیمت سمعک زیمنس سیگنیا

قیمت سمعک فوناک

فوناک در سال 1947 در سوئیس تاسیس شد. سمعک‌های فوناک، یونیترون و هانساتون متعلق به هولدینگ سونوا (Sonova) می‌باشند. کمپانی فوناک در تولید تجهیزات شنوایی برای کودکان کم شنوا، به‌ویژه تکنولوژی اِف‌اِم (FM) در دنیا شناخته شده است. این تولیدکننده بزرگ از نظر تکنولوژی محصولاتش را به چهار سطح  Advanced ،Standard ،Essential و Premium طبقه‌بندی می‌کند. قیمت سمعک فوناک از 2/000/000 تومان تا 12/000/000 تومان است.

قیمت سمعک فوناک

قیمت سمعک برنافن

برنافن (Bernafon) در سال 1946 در شهر برن سوئیس تاسیس شد. برن (Bern) پایتخت کشور سوئیس و فون (fon) به معنی صدا است، بنابراین برنافن یعنی «صدای برن». برنافن نیز همانند اتیکن متعلق به هولدینگی دانمارکی به نام ویلیام دمنت (William Demant) است. پردازش صدا در سمعک‌های برنافن به صورت ChannelFree است. قیمت سمعک برنافن از 2/000/000 تومان تا 10/000/000 تومان است.

قیمت سمعک برنافن

قیمت سمعک سونیک

سونیک در سال 1991 در آمریکا تاسیس شد. اما اکنون، مالکیت این کمپانی متعلق به هولدینگ دانمارکی ویلیام دمنت است. سونیک در تولید سمعک‌هایش به چهار اصل اساسی (4S) پایبند است، این چهار اصل عبارتند از: صدای طبیعی، درک گفتار در نویز، سادگی در همه چیز و طراحی. قیمت سمعک سونیک از 2/000/000 تومان تا 10/000/000 تومان است.

قیمت سمعک سونیک

 

قیمت انواع سمعک یونیترون

یونیترون در سال 1964 در کانادا تاسیس شد، اکنون مالکیت این کمپانی متعلق به هولدینگ سونوا است. یونیترون از نظر تکنولوژی محصولاتش را به چهار Premium ،Advanced ،Mid-range ،Basic طبقه‌بندی می‌کند. قیمت انواع سمعک یونیترون از 2/000/000 تومان تا 9/000/000 تومان است.

قیمت سمعک یونیترون

آیا هزینه خرید سمعک زیاد است؟

اگر برای اولین بار قصد خرید سمعک دارید، شاید تصور کنید که قیمت آن زیاد است. از ابتدا بهتر است شما به این فکر کنید که سمعک نمی‌خرید، بلکه برای سلامتی گوش‌ها و عملکرد بهتر مغز خود سرمایه‌گذاری می‌کنید. به بیان دیگر، برای "بهتر شنیدن" هزینه می‌کنید.

بخش اصلی هزینه تولید سمعک مربوط به واحد تحقیق و توسعه (R&D) است. کمپانی‌های تولید‌کننده سمعک میلیون‌ها دلار و ساعت‌های کاری بی‌شماری صرف می‌کنند تا سمعک‌های تولیدی‌شان راحت‌تر و کارآمدتر شوند و مناسب نیازهای شنیداری مردم باشد.

سمعک‌های دیجیتال امروزی و ویژگی‌هایی مانند سیستم‌های کاهنده نویز، میکروفون‌های جهت‌دار و مدار حذف فیدبک (سوت سمعک) حاصل سال‌ها تحقیقات می‌باشند.

ره‌آوردهای دیگر این تحقیقات درمان وزوز گوش، استفاده از مواد مقاوم به آب در سمعک‌ها، برنامه‌های اتوماتیک و اتصال بی‌سیم سمعک‌ها به گوشی‌های موبایل هوشمند و تلویزیون‌ها است.

هزینه های خرید سمعک

اگرچه هزینه تحقیق و توسعه کمپانی‌های تولیدکننده سمعک خیلی زیاد است و این هزینه به قیمت نهایی سمعک اضافه می‌شود، اما در درازمدت باعث بهبود عملکرد سمعک‌ها می‌شود. بدون صرف این هزینه‌ها، سمعک‌ها یک آمپلی‌فایر ساده خواهند بود و قادر به فراهم کردن تجربه شنیداری مناسبی برای افراد کم شنوا نیستند.

توقع ما از سمعک‌ها زیاد است. اولین خواسته ما این است که سمعک کوچک باشد (دیده نشود)، سپس انتظار داریم که با استفاده از آن سریع و مثل یک فرد طبیعی قادر به شنیدن صداها و گفتار دیگران شویم.

وقتی شنوایی شما طبیعی است، گوش‌های شما با مغز شما ارتباط دارند، این ارتباط بین گوش و مغز منجر به درک شنوایی فضایی می‌شود، به‌طوری‌که شما می‌توانید جهت و منبع صدا را تشخیص دهید.

کمپانی‌های تولید‌کننده سمعک همواره برای بهبود تکنولوژی تلاش می‌کنند و سعی می‌کنند به نقطه‌ای برسند که سمعک‌ها بتوانند این درک شنوایی فضایی را برای شما فراهم کنند.

آرامش خاطر در خرید سمعک

صرف‌نظر از هزینه تحقیقات، دیدگاه دیگری در مورد قیمت سمعک وجود دارد. اگر فرض کنیم قیمت سمعک برای هر دو گوش شما 5/000/000 تومان باشد و با توجه به این‌که عمر مفید سمعک ها 7-5 سال است، سمعک در سال 1/000/000 تومان، در ماه 83/000 تومان یا در روز 2700 تومان برای دو گوش شما هزینه دارد.

در نگاه اول قیمت سمعک زیاد است، اما با توجه به این‌که شما در بیشتر ساعات بیداری و در هفت روز هفته از سمعک استفاده می‌کنید، قیمت سمعک زیاد نیست. هزینه سمعک روزانه کمتر از هزینه یک لیوان چای یا قهوه در یک کافی شاپ است.

استفاده از سمعک باعث ایجاد ارتباط، روابط اجتماعی و مزایای دیگری می‌شود، با توجه به این سودمندی‌ها، بیشتر افرادی که سال‌ها استفاده از سمعک را تجربه کرده‌اند، معتقدند که این هزینه منطقی و ارزشمندست.

خرید سمعک

همان‌طور که ذکر شد، سمعک در همه کشورها وسیله پزشکی در نظر گرفته می‌شود. از طریق ماهواره یا اینترنت دستگاه‌هایی به نام تقویت‌کننده صدای شخصی (Personal Sound Amplification Products) تحت عنوان سمعک (Hearing Aid) تبلیغ و فروخته می‌شوند.

این دستگاه‌ها برای تشخیص، درمان، تسکین بیماری و اصلاح ساختار یا عملکرد عضوی از بدن تولید نشده‌اند. به همین دلیل به آنها سمعک نمی‌گویند و توسط سازمان غذا و دارو آمریکا تایید نشده‌اند.

 

دستگاه‌های تقویت‌کننده صدای شخصی (PSAP)

دستگاه‌های تقویت‌کننده صدای شخصی (PSAP)

خرید تقویت‌کننده صدای شخصی یا حتی خرید اینترنتی سمعک بدون معاینه و ارزیابی توسط شنوایی‌شناس می‌تواند باعث مشکلات مختلفی شود. چنانچه گوش با اتوسکوپ معاینه نشود، مشکلاتی از قبیل ترشح یا انسداد گوش توسط جرم گوش تشخیص داده نمی‌شود. همچنین، اگر سمعک با توجه به نوع و میزان کم شنوایی فرد تجویز نشود، ممکن است باعث آسیب به سیستم شنوایی شود و میزان کم شنوایی را افزایش دهد.

هنگام خرید سمعک برخی از افراد بر اساس قیمت قضاوت می‌کنند و فکر می‌کنند هر چه قیمت بیشتر باشد، کیفیت هم بهتر است. این تصور در بیشتر موارد درست و صحیح است، اما در مورد سمعک گرانترین‌ها همیشه بهترین‌ها نیستند. به علت اینکه انتخاب سمعک بر اساس نوع و میزان کم شنوایی، نیازهای شنیداری و سبک زندگی فرد صورت می‌گیرد.

هر چه تعداد کانال‌ها و ویژگی‌های سمعک افزایش یابد، قیمت سمعک هم بیشتر می‌شود. اما نکته مهم این است، که آیا برای همه افراد نیاز است که تعدادکانال‌های سمعک زیاد باشد، آیا سایر ویژگی‌ها برای همه افراد ضروری است.

تحقیقات نشان داده که برای تمامی الگوهای کم شنوایی 4 تا 8 کانال فرکانسی کافی است. به‌طوری‌که اگر تعداد کانال‌های سمعک از 8 کانال بیشتر شود، در بیشتر افراد بهبود قابل‌توجهی در عملکرد سمعک مشاهده نمی‌شود. از طرف دیگر، برخی از ویژگی‌ها به کار رفته در سمعک‌های پیشرفته و عالی (Premium) برای همه نیاز نیست.

در یک برند، هر چه تعداد کانال‌های سمعک بیشتر می‌شود، کیفیت سمعک هم بهتر می‌شود. اما تعداد کانال‌ برای مقایسه کیفیت دو سمعک‌ با برندهای متفاوت معیار درستی نیست.

مقایسه پورشه و هیوندای

بهتر است اینطور به موضوع خرید سمعک نگاه کنیم: وقتی شما قصد دارید با ماشین از شهر "الف" به شهر "ب" بروید، بدون تردید سفر با ماشین پورشه نسبت به ماشین تویوتا لذت بخش‌تر خواهد بود. اما شما با ماشین تویوتا هم می‌توانید سفری ایمن و راحت از شهر "الف" به شهر "ب" داشته باشید.

در مورد سمعک هم همین‌طور است، در بیشتر موارد با توجه به نوع و میزان کم شنوایی، نیازهای شنیداری و سبک زندگی نیازی به خرید سمعک‌های خیلی پیشرفته نیست. شما می‌توانید به جای سمعک‌های پیشرفته و عالی (Premium)، از سمعک‌های دارای تکنولوژی پایه (Basic) و محدوده متوسط (Mid-Range) که قیمت مناسب‌تری دارند، استفاده کنید.

کمک هزینه سمعک بیمه

خوشبختانه اکثر بیمه‌های پایه و تکمیلی تعرفه‌ای به عنوان کمک هزینه سمعک برای بیمه‌شدگان اصلی، مستمری بگیران و افراد تحت تکلف تبعی آنان در نظر گرفته‌اند.

میزان این کمک هزینه معمولا مقدار ثابتی است و در بیمه‌های مختلف متفاوت است. این هزینه معمولا هر چند سال یک‌بار به فرد تعلق می گیرد.

مدارک لازم برای استفاده از بیمه عبارت است از:

  1. گواهی پزشک متخصص گوش و حلق و بینی
  2. برگه شنوایی‌سنجی
  3. فاکتور معتبر (برخی از بیمه‌ها فاکتور دارای کد اقتصادی می‌خواهند)
  4. کارت گارانتی معتبر

برای استفاده از هزینه سمعک بیمه این مدارک در اختیار شما قرار داده می‌شود.

کمک هزینه سمعک بیمه سلامت-بیمه خدمات درمانی:

سقف پرداخت کمک هزینه خرید سمعک توسط بیمه سلامت (خدمات درمانی) 882/000 تومان است.

برای دریافت هزینه خرید سمعک بیمه سلامت، باید مدارک ذکر شده را به دفاتر پیشخوان دولت که اسناد پزشکی و مدارک درمانی را دریافت می‌کنند، تحویل دهید.

هزینه سمعک بیمه آتیه‌سازان حافظ:

سقف پرداخت کمک هزینه سمعک توسط بیمه تکمیلی بازنشستگی کشوری 500/000 تومان است.

بیمه آتیه‌سازان حافظ مجری بیمه‌های تکمیلی درمان سازمان بیمه سلامت است.

با توجه به نوع قرارداد بیمه آتیه‌سازان حافظ با شرکت، سازمان و یا اداره مربوطه سمعک ممکن است جزء تعهدات این بیمه باشد.

برای اطلاع دقیق از تعرفه سمعک بیمه آتیه‌سازان حافظ به امور اداری سازمان یا اداره خود مراجعه فرمایید.

کمک هزینه سمعک بیمه تامین اجتماعی:

تعرفه سمعک بیمه تامین اجتماعی برای تمام سنین 1/260/000 تومان است و هر 10 سال یک‌بار این تعرفه پرداخت می‌شود.

مدارک لازم برای پرداخت هزینه سمعک تامین اجتماعی:

  1. گواهی پزشک متخصص گوش و حلق و بینی
  2. برگه شنوایی‌سنجی
  3. فاکتور خرید
  4. کارت گارانتی معتبر

در تهران برای دریافت هزینه خرید سمعک بیمه تامین اجتماعی، باید مدارک ذکر شده را به کارگزاری‌های منتخب سازمان تامین اجتماعی که اسناد پزشکی و مدارک درمانی را دریافت می‌کنند، تحویل دهید.

آدرس این کارگزاری‌ها را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید. به علت این‌که ممکن است آدرس برخی از این کارگزاری‌ها تغییر کند، توصیه می‌شود قبل از مراجعه تماس تلفنی بگیرید.

https://samaksaee.com/hearing-aid-price/

loader

لطفا شکیبا باشید ...