0

درمان جوش سر سیاه بینی چگونه انجام میشود؟

جوش جوش سرسیاه جوش بینی جوش دماغ پاکسازی پوست جوش سرسیاه بینی
ثبت شده 3 سال پیش توسط الهه مقدم نژاد ویرایش شده در 1400/3/12

 

برای جوش سر سیاه بینی چی خوبه؟ عالی جواب بدین. زیااااد دارم

درمان جوش سر سیاه بینی چگونه انجام میشود؟

4 جواب

0
3 سال پیش توسط: امیر امانی

.

جوش‌ سرسیاه چیست؟

جوش‌های سرسیاه، جوش‌های ریزی هستند که در اثر گرفتگی منافذ پوست توسط فولیکول‌های مو به وجود می‌آیند. به دلیل رنگ سیاه سطح این جوش‌ها، به آن‌ها جوش‌های سرسیاه گفته می‌شود.

جوش‌های سرسیاه، در واقع نوع خفیف آکنه هستند که معمولا در سطح پوست صورت دیده می‌شوند، اما ممکن است در قسمت‌های دیگری از بدن از جمله پشت، سینه، گردن، بازو یا شانه‌ها نیز ظاهر شوند.

براساس اطلاعاتی که توسط آکادمی متخصصان پوست آمریکا منتشر شده، نزدیک به ۵۰ میلیون از جمعیت این کشور به آکنه مبتلا شده‌اند و این عارضه به عنوان رایج‌ترین عارضه پوستی در امریکا شناخته می‌شود.

علت ایجاد جوش‌های سرسیاه چیست؟

جوش‌های سرسیاه در اثر مسدود شدن فولیکول مو در پوست شما به وجود می‌آید. هر فولیکول شامل یک مو و یک غده چربی است؛ این غده، چربی با نام سبوم تولید می‌کند که باعث نرم نگه داشتن پوست شما می‌شود.

در صورت تجمع سلول‌های مرده پوست و چربی‌های تولید شده توسط غدد چربی در منافذ فولیکول پوست، برآمدگی‌هایی به نام کومدون (comedo) تشکیل می‌شود. پس از تشکیل کومدون، اگر پوست بالای آن بسته بماند، به آن جوش سرسفید گفته می‌شود، اما در صورتی که پوست بالای آن باز شود، کومدون در اثر تماس با هوا به رنگ سیاه درآمده و به آن جوش سرسیاه می‌گویند.

بعضی از فاکتورهایی که موجب افزایش شانس ابتلا به آکنه و جوش‌های سرسیاه می‌شوند عبارت‌اند از:

  • تولید بیش از حد چربی در بدن
  • تجمع باکتری‌های  پروپیونی باکتریوم آکنه روی پوست 
  • تحریک فولیکول‌های مو، هنگامی که سلول‌های مرده پوست به طور منظم ریزش نمی‌کنند
  • قرار داشتن در دوره تغییرات هورمونی (که موجب افزایش تولید چربی بدن در دوران نوجوانی می‌شود)، قاعدگی یا مصرف قرص‌های ضد بارداری
  • مصرف داروهای خاص، از جمله کورتیکواستروئید‌ها، لیتیوم یا آندروژن‌ها

عده‌ای بر این باورند که تغذیه شما می‌تواند در ابتلا به آکنه تاثیرگذار باشد. مطابق این فرض، فرآورده‌های لبنی و غذاهایی که باعث افزایش قند خون می‌شوند، مانند کربوهیدرات‌ها، می‌توانند در تحریک آکنه تاثیر داشته باشند، اما محققان هنوز ارتباط قدرتمندی میان آکنه و تغذیه پیدا نکرده‌اند.

جوش سرسیاه روی صورت

علائم جوش‌های سرسیاه در بدن چیست؟

جوش‌های سرسیاه به دلیل رنگ تیره‌ای که دارند، به راحتی روی سطح پوست شناسایی خواهند شد؛ این جوش‌ها مقداری برجسته بوده و هیچ‌گونه دردی برای شخص به همراه نخواهند داشت زیرا التهابی در آنها وجود ندارد. جوش‌های دردناکی که روی پوست ما تشکیل می‌شوند، به دلیل حمله باکتریایی به قسمت مسدود فولیکول مو بوده که موجب قرمز شدن و التهاب ناحیه مورد نظر می‌گردد.

نحوه درمان جوش‌های سرسیاه

وجود جوش‌های سرسیاه روی پوست، شرایط وخیمی نیست، بنابراین می‌تواند در کمال آرامش و تا حدودی با درمان‌های خانگی این عارضه را درمان کنید. در ادامه به معرفی روش‌هایی برای درمان جوش‌های سرسیاه خواهیم پرداخت:

استفاده از داروهای بدون نسخه برای رفع جوش سرسیاه

داروهای زیادی برای درمان آکنه وجود دارند که شما بدون نیاز به نسخه پزشک، می‌توانید آن‌ها را از داروخانه‌ها، هایپرمارکت‌ها یا به صورت آنلاین خریداری نمایید؛ این داروها به شکل کرم، ژل و پد بوده که مستقیما روی پوست شما قرار می‌گیرد. این دسته از داروها شامل موادی از جمله سالیسیلیک اسید، بنزوئیل پراکسید و رزورسینول هستند. داروهای بدون نسخه درمان آکنه، با کشتن باکتری‌ها، از بین بردن چربی اضافه و وادار کردن پوست به دفع سلول‌های مرده، به بهبود عارضه پوستی شما کمک می‌کند.

استفاده از دارو با تجویز پزشک برای رفع جوش سرسیاه

در صورتی که داروهای بدون نسخه، تاثیری در بهبودی آکنه شما نداشت، پزشک متخصص به شما استفاده از داروهای قوی‌تری را پیشنهاد خواهد کرد. داروهای دارای ویتامین A، از مسدود شدن فولیکول‌های مو جلوگیری کرده و به چرخه حذف سلول‌های مرده پوست سرعت می‌بخشد؛ این داروها به صورت مستقیم روی پوست قرار گرفته و شامل موادی از جمله ترتینوئین، تازاروتن یا آداپالن هستند. مصرف این داروها حتما باید با نظر پزشک باشد تا دوز مناسب تجویز و عوارض احتمالی را کاهش دهد

علاوه بر این موارد، پزشک شما ممکن است داروهای موضعی دیگری که حاوی بنزوئیل پراکسید و آنتی‌بیوتیک‌ها هستند نیز برایتان تجویز کند. در صورتی که در کنار جوش‌های سرسیاه، جوش‌های چرکی یا کیست‌های آکنه نیز در پوست شما مشاهده می‌شود، این نوع داروها می‌توانند در درمان شما موثر باشد. 

تخلیه جوش‌های سرسیاه

متخصصان پوست، به خصوص افراد کارشناس در زمینه مراقبت از پوست از دستگاهی مخصوص برای تخلیه جوش‌های سرسیاه استفاده می‌کنند. با کمک این دستگاه می‌توان توده‌های مسدود کننده‌ای که باعث ایجاد جوش سرسیاه در پوست شده اند را خارج کرده و با این روش جوش‌ها را از بین برد. 

رفع جوش سرسیاه با لیزر

میکرودرم ابریژن (Microdermabrasion)

در روش میکرودرم ابریژن، پزشک متخصص در زمینه پوست، با استفاده از دستگاه و ابزار مخصوصی که دارای سطحی خشن هستند، لایه بالایی پوست شما را لایه‌ برداری می‌کند (سنباده می‌زند). با برداشته شدن لایه بالایی پوست، گرفتگی‌هایی که موجب تشکیل جوش‌های سرسیاه شده‌اند نیز از بین خواهند رفت. 

لایه برداری شیمیایی

در روش لایه برداری شیمیایی نیز گرفتگی‌های پوست و سلول‌های مرده آن –که هردو در تشکیل جوش سرسیاه نقش دارند- از بین خواهند رفت. لایه برداری در این روش، با قرار دادن یک محلول شیمیایی قدرتمند روی پوست انجام می‌گیرد. پس از گذشت مدت زمان مشخصی از قرارگیری محلول روی پوست، لایه بالایی آن برداشته شده و لایه سالم و نرم زیر آن نمایان خواهد شد. لایه برداری‌های متوسط و ملایم بدون نیاز به نسخه پزشک نیز انجام می‌شوند، اما لایه برداری‌های شیمیایی سنگین، باید با تجویز پزشک و تحت نظر فرد متخصص در این زمینه باشد.

لیزر درمانی

در روش لیزر درمانی، از پرتوهای شدید و تیز نور، برای کاهش تولید چربی یا کشتن باکتری‌ها در پوست استفاده می‌شود. در این روش، پرتوهای لیزر و نور، بدون صدمه زدن به لایه بالایی، وارد لایه‌های زیرین پوست شده و جوش‌های سرسیاه و آکنه را از بین می‌برند. 

چگونه از ایجاد جوش‌های سرسیاه در پوست پیشگیری کنیم؟

خبر خوبی که در این زمینه وجود دارد این است که شما می‌توانید بدون نیاز به هزینه‌های سنگین و تنها با استفاده از چند ترفند ساده، از ایجاد جوش‌های سرسیاه در پوست خود پیشگیری کنید. برای پیشگیری از ایجاد این عارضه، موارد زیر را رعایت کنید:

شستشوی مرتب: همیشه پیش از خواب و پس از بیدار شدن، صورت خود را بشویید تا ساختارهای چربی جمع شده در آن از بین بروند. دقت داشته باشید که شستشوی بیشتر از دوبار در روز، می‌تواند موجب تحریک پوست و بدتر شدن اکنه گردد. سعی کنید برای شستشوی پوست خود، از مواد شوینده مناسب استفاده کنید تا باعث قرمزی و تحریک پوستتان نشود.

جلوگیری از جوش سرسیاه

بعضی از مواد شوینده مخصوص اکنه، دارای مواد ضد باکتری بوده که باعث از بین بردن باکتری‌های پی اکنه می‌شوند. علاوه بر این موارد، یک بار شستن موهای خود در روز را نیز به برنامه‌تان اضافه نمایید، مخصوصا در صورتی که موهای چربی دارید. چربی موجود در موهای شما می‌تواند به مسدود شدن منافذ و ایجاد جوش‌های سرسیاه کمک کند. همچنین نکته مهم دیگری که باید در نظر داشته باشید، شستن صورت پس از صرف غذاهای چرب، مانند پیتزا است. چربی موجود در غذاها، در صورت قرار گرفتن روی پوست صورت می‌توانند منافذ پوست را مسدود کنند.

استفاده از محصولات بدون روغن

استفاده از هرگونه محصول دارای چربی، می‌تواند به ایجاد جوش‌های سرسیاه جدید کمک کند. برای پیشگیری از ایجاد جوش‌های سرسیاه، یا جلوگیری از بدتر شدن وضعیت، می‌توانید از لوازم آرایشی، لوسیون‌ها و کرم‌های ضد آفتاب بدون روغن استفاده نمایید.    

استفاده از محصولات لایه بردار

استفاده از اسکراب‌های لایه بردار و ماسک‌های لایه بردار پوست، باعث از بین رفتن سلول‌های مرده پوست شده و می‌تواند به کاهش جوش‌های سرسیاه نیز کمک کند. در صورتی که قصد استفاده از این قبیل محصولات را دارید، در نظر داشته باشید محصولی را انتخاب کنید که با پوستتان سازگاری داشته و باعث تحریک آن نشود. 

روش‌های مختلفی برای درمان جوش‌های سر سیاه وجود دارد، اما گاهی به دلیل طولانی شدن، دوره درمان خسته کننده می‌شود، در این بخش از زیبایی دنیای مد نمناک روش‌هایی را برای خلاص شدن از شر جوش‌های سر سیاه بینی آورده ایم که بسیار راحت هستند و در خانه و در زمان کم می‌توانید این روش‌ها را برای رسیدن به هدف انجام دهید.

روش‌های از بین بردن سریع نقطه‌های سرسیاه روی بینی

روش‌هایی که در ادامه برای از بین بردن جوش‌های سرسیاه بینی آورده ایم، از موادی ساخته شده اند که در اکثر خانه‌ها وجود دارند و همگی از روش‌های درمانی سریع هستند که می‌توانید در ۵ دقیقه این روش‌ها را به کار ببرید و از شر جوش‌های سر سیاه بینی خلاص شوید.

ماسک خمیر دندان

مواد لازم:
خمیردندان ساده
مسواک
آب
ظرف مناسب
طرز تهیه:
برای تمیز کردن نقطه‌های سرسیاه روی بینی درون یک ظرف مناسب مقداری خمیر دندان ریخته و آن را با مسواک کمی هم بزنید تا حالت سفتی ان از بین برود.
سپس برای رقیق شدن آن چند قطره آب به آن بیافزایید.
پوست بینی را با آب ولرم بشویید تا لایه چربی و یا آرایش روی ان پاک شود.
مسواک را به خمیر دندان آغشته کنید و تمام قسمت‌های و جوش‌های سرسیاه روی بینی بکشید.
بگذارید خمیر دندان ۵ دقیقه روی پوست شما باقی بماند.
با یک پد مرطوب خمیردندان را از روی بینی پاک کنید.
با آب ولرم پوست بینی را بشویید و با یک حوله خشک کنید تا دیگر اثری از جوش‌های سر سیاه روی بینی نبینید.


ماسک خمیر دندان و نمک

خمیر دندان برای کاهش چربی پوست بینی و نمک برای از بین بردن سلول‌های مرده پوست مفید است.
مواد لازم:
خمیر دندان یک قاشق چای خوری
نمک دریایی یک قاشق چای خوری
طرز تهیه:
برای تهیه این ماسک، خمیر دندان و نمک را با هم ترکیب کنید.
مواد را به آرامی بر روی بینی ماساژ دهید.
اجازه دهید مواد بر روی بینی ۵ دقیقه بماند تا خشک شود.
با آب گرم پوستتان را خوب بشویید.
۱ تا ۲ بار در هفته این ماسک را استفاده کنید.

ماسک جوش شیرین و آب

جوش شیرین برای خنثی کردن pH بالای پوست شده و کثیفی، چربی و سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد.
مواد لازم:
جوش شیرین ۲ قاشق غذاخوری
آب ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
جوش شیرین و آب را با یکدیگر ترکیب کنید.
خمیر حاصل را روی جوش‌های سرسیاه بینی زده و ماساژ دهید.
پوست را با آب گرم بشویید و مرطوب کننده بزنید.
بیش از دو بار در هفته از این ماسک استفاده نکنید.

ماسک آب لیمو ترش و نمک

برای پاک شدن عمیق منافذ باز پوست تان از قدرت پاک کنندگی لیمو ترش و سایندگی نمک کمک بگیرید.
مواد لازم:
آب لیمو مقداری
ماست یک قاشق غذاخوری
نمک یک قاشق غذا خوری
عسل مقداری
طرز تهیه:
همه مواد را با یکدیگر مخلوط کنید.
مواد ترکیب شده را به مدت ۲ الی ۳ دقیقه با انگشتان خود روی جوش‌ها بمالید.
پوست خود را با آب گرم بشویید.

ماسک جوش شیرین و آب لیمو

جوش شیرین سبب از بین رفتن سلول‌های مرده پوست و انسداد منافذ و آب لیمو ترش نیز به بسته شدن منافذ باز پوست بینی کمک می‌کند.
مواد لازم:
پودر جوش شیرین ۱ قاشق غذا خوری
آب لیمو ترش نصف قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
همه مواد را با یکدیگر ترکیب نمایید.
مواد ترکیب شده را بر روی بینی بمالید.
اجازه دهید ۵ دقیقه مواد بر روی بینی بماند تا خشک شود.
سپس پوست خود را با آب گرم بشویید.
یک بار در هفته از این ماسک استفاده کنید.
شما می‌توانید ماسک دیگری نیز با جوش شیرین تهیه کنید اینگونه که دو یا سه قاشق غذا خوری جوش شیرین را با مقداری آب گرم مخلوط کنید تا خمیری شود، سپس این خمیر را دو بار در هفته بر روی بینی با حرکات دایره‌ای بمالید و با آب گرم بشویید.

 

0
3 سال پیش توسط: امیر امانی

.

جوش‌ سرسیاه چیست؟

جوش‌های سرسیاه، جوش‌های ریزی هستند که در اثر گرفتگی منافذ پوست توسط فولیکول‌های مو به وجود می‌آیند. به دلیل رنگ سیاه سطح این جوش‌ها، به آن‌ها جوش‌های سرسیاه گفته می‌شود.

جوش‌های سرسیاه، در واقع نوع خفیف آکنه هستند که معمولا در سطح پوست صورت دیده می‌شوند، اما ممکن است در قسمت‌های دیگری از بدن از جمله پشت، سینه، گردن، بازو یا شانه‌ها نیز ظاهر شوند.

براساس اطلاعاتی که توسط آکادمی متخصصان پوست آمریکا منتشر شده، نزدیک به ۵۰ میلیون از جمعیت این کشور به آکنه مبتلا شده‌اند و این عارضه به عنوان رایج‌ترین عارضه پوستی در امریکا شناخته می‌شود.

علت ایجاد جوش‌های سرسیاه چیست؟

جوش‌های سرسیاه در اثر مسدود شدن فولیکول مو در پوست شما به وجود می‌آید. هر فولیکول شامل یک مو و یک غده چربی است؛ این غده، چربی با نام سبوم تولید می‌کند که باعث نرم نگه داشتن پوست شما می‌شود.

در صورت تجمع سلول‌های مرده پوست و چربی‌های تولید شده توسط غدد چربی در منافذ فولیکول پوست، برآمدگی‌هایی به نام کومدون (comedo) تشکیل می‌شود. پس از تشکیل کومدون، اگر پوست بالای آن بسته بماند، به آن جوش سرسفید گفته می‌شود، اما در صورتی که پوست بالای آن باز شود، کومدون در اثر تماس با هوا به رنگ سیاه درآمده و به آن جوش سرسیاه می‌گویند.

بعضی از فاکتورهایی که موجب افزایش شانس ابتلا به آکنه و جوش‌های سرسیاه می‌شوند عبارت‌اند از:

  • تولید بیش از حد چربی در بدن
  • تجمع باکتری‌های  پروپیونی باکتریوم آکنه روی پوست 
  • تحریک فولیکول‌های مو، هنگامی که سلول‌های مرده پوست به طور منظم ریزش نمی‌کنند
  • قرار داشتن در دوره تغییرات هورمونی (که موجب افزایش تولید چربی بدن در دوران نوجوانی می‌شود)، قاعدگی یا مصرف قرص‌های ضد بارداری
  • مصرف داروهای خاص، از جمله کورتیکواستروئید‌ها، لیتیوم یا آندروژن‌ها

عده‌ای بر این باورند که تغذیه شما می‌تواند در ابتلا به آکنه تاثیرگذار باشد. مطابق این فرض، فرآورده‌های لبنی و غذاهایی که باعث افزایش قند خون می‌شوند، مانند کربوهیدرات‌ها، می‌توانند در تحریک آکنه تاثیر داشته باشند، اما محققان هنوز ارتباط قدرتمندی میان آکنه و تغذیه پیدا نکرده‌اند.

جوش سرسیاه روی صورت

علائم جوش‌های سرسیاه در بدن چیست؟

جوش‌های سرسیاه به دلیل رنگ تیره‌ای که دارند، به راحتی روی سطح پوست شناسایی خواهند شد؛ این جوش‌ها مقداری برجسته بوده و هیچ‌گونه دردی برای شخص به همراه نخواهند داشت زیرا التهابی در آنها وجود ندارد. جوش‌های دردناکی که روی پوست ما تشکیل می‌شوند، به دلیل حمله باکتریایی به قسمت مسدود فولیکول مو بوده که موجب قرمز شدن و التهاب ناحیه مورد نظر می‌گردد.

نحوه درمان جوش‌های سرسیاه

وجود جوش‌های سرسیاه روی پوست، شرایط وخیمی نیست، بنابراین می‌تواند در کمال آرامش و تا حدودی با درمان‌های خانگی این عارضه را درمان کنید. در ادامه به معرفی روش‌هایی برای درمان جوش‌های سرسیاه خواهیم پرداخت:

استفاده از داروهای بدون نسخه برای رفع جوش سرسیاه

داروهای زیادی برای درمان آکنه وجود دارند که شما بدون نیاز به نسخه پزشک، می‌توانید آن‌ها را از داروخانه‌ها، هایپرمارکت‌ها یا به صورت آنلاین خریداری نمایید؛ این داروها به شکل کرم، ژل و پد بوده که مستقیما روی پوست شما قرار می‌گیرد. این دسته از داروها شامل موادی از جمله سالیسیل

0
3 سال پیش توسط: امیر امانی

.

جوش‌ سرسیاه چیست؟

جوش‌های سرسیاه، جوش‌های ریزی هستند که در اثر گرفتگی منافذ پوست توسط فولیکول‌های مو به وجود می‌آیند. به دلیل رنگ سیاه سطح این جوش‌ها، به آن‌ها جوش‌های سرسیاه گفته می‌شود.

جوش‌های سرسیاه، در واقع نوع خفیف آکنه هستند که معمولا در سطح پوست صورت دیده می‌شوند، اما ممکن است در قسمت‌های دیگری از بدن از جمله پشت، سینه، گردن، بازو یا شانه‌ها نیز ظاهر شوند.

براساس اطلاعاتی که توسط آکادمی متخصصان پوست آمریکا منتشر شده، نزدیک به ۵۰ میلیون از جمعیت این کشور به آکنه مبتلا شده‌اند و این عارضه به عنوان رایج‌ترین عارضه پوستی در امریکا شناخته می‌شود.

علت ایجاد جوش‌های سرسیاه چیست؟

جوش‌های سرسیاه در اثر مسدود شدن فولیکول مو در پوست شما به وجود می‌آید. هر فولیکول شامل یک مو و یک غده چربی است؛ این غده، چربی با نام سبوم تولید می‌کند که باعث نرم نگه داشتن پوست شما می‌شود.

در صورت تجمع سلول‌های مرده پوست و چربی‌های تولید شده توسط غدد چربی در منافذ فولیکول پوست، برآمدگی‌هایی به نام کومدون (comedo) تشکیل می‌شود. پس از تشکیل کومدون، اگر پوست بالای آن بسته بماند، به آن جوش سرسفید گفته می‌شود، اما در صورتی که پوست بالای آن باز شود، کومدون در اثر تماس با هوا به رنگ سیاه درآمده و به آن جوش سرسیاه می‌گویند.

بعضی از فاکتورهایی که موجب افزایش شانس ابتلا به آکنه و جوش‌های سرسیاه می‌شوند عبارت‌اند از:

  • تولید بیش از حد چربی در بدن
  • تجمع باکتری‌های  پروپیونی باکتریوم آکنه روی پوست 
  • تحریک فولیکول‌های مو، هنگامی که سلول‌های مرده پوست به طور منظم ریزش نمی‌کنند
  • قرار داشتن در دوره تغییرات هورمونی (که موجب افزایش تولید چربی بدن در دوران نوجوانی می‌شود)، قاعدگی یا مصرف قرص‌های ضد بارداری
  • مصرف داروهای خاص، از جمله کورتیکواستروئید‌ها، لیتیوم یا آندروژن‌ها

عده‌ای بر این باورند که تغذیه شما می‌تواند در ابتلا به آکنه تاثیرگذار باشد. مطابق این فرض، فرآورده‌های لبنی و غذاهایی که باعث افزایش قند خون می‌شوند، مانند کربوهیدرات‌ها، می‌توانند در تحریک آکنه تاثیر داشته باشند، اما محققان هنوز ارتباط قدرتمندی میان آکنه و تغذیه پیدا نکرده‌اند.

جوش سرسیاه روی صورت

علائم جوش‌های سرسیاه در بدن چیست؟

جوش‌های سرسیاه به دلیل رنگ تیره‌ای که دارند، به راحتی روی سطح پوست شناسایی خواهند شد؛ این جوش‌ها مقداری برجسته بوده و هیچ‌گونه دردی برای شخص به همراه نخواهند داشت زیرا التهابی در آنها وجود ندارد. جوش‌های دردناکی که روی پوست ما تشکیل می‌شوند، به دلیل حمله باکتریایی به قسمت مسدود فولیکول مو بوده که موجب قرمز شدن و التهاب ناحیه مورد نظر می‌گردد.

نحوه درمان جوش‌های سرسیاه

وجود جوش‌های سرسیاه روی پوست، شرایط وخیمی نیست، بنابراین می‌تواند در کمال آرامش و تا حدودی با درمان‌های خانگی این عارضه را درمان کنید. در ادامه به معرفی روش‌هایی برای درمان جوش‌های سرسیاه خواهیم پرداخت:

استفاده از داروهای بدون نسخه برای رفع جوش سرسیاه

داروهای زیادی برای درمان آکنه وجود دارند که شما بدون نیاز به نسخه پزشک، می‌توانید آن‌ها را از داروخانه‌ها، هایپرمارکت‌ها یا به صورت آنلاین خریداری نمایید؛ این داروها به شکل کرم، ژل و پد بوده که مستقیما روی پوست شما قرار می‌گیرد. این دسته از داروها شامل موادی از جمله سالیسیلیک اسید، بنزوئیل پراکسید و رزورسینول هستند. داروهای بدون نسخه درمان آکنه، با کشتن باکتری‌ها، از بین بردن چربی اضافه و وادار کردن پوست به دفع سلول‌های مرده، به بهبود عارضه پوستی شما کمک می‌کند.

استفاده از دارو با تجویز پزشک برای رفع جوش سرسیاه

در صورتی که داروهای بدون نسخه، تاثیری در بهبودی آکنه شما نداشت، پزشک متخصص به شما استفاده از داروهای قوی‌تری را پیشنهاد خواهد کرد. داروهای دارای ویتامین A، از مسدود شدن فولیکول‌های مو جلوگیری کرده و به چرخه حذف سلول‌های مرده پوست سرعت می‌بخشد؛ این داروها به صورت مستقیم روی پوست قرار گرفته و شامل موادی از جمله ترتینوئین، تازاروتن یا آداپالن هستند. مصرف این داروها حتما باید با نظر پزشک باشد تا دوز مناسب تجویز و عوارض احتمالی را کاهش دهد

علاوه بر این موارد، پزشک شما ممکن است داروهای موضعی دیگری که حاوی بنزوئیل پراکسید و آنتی‌بیوتیک‌ها هستند نیز برایتان تجویز کند. در صورتی که در کنار جوش‌های سرسیاه، جوش‌های چرکی یا کیست‌های آکنه نیز در پوست شما مشاهده می‌شود، این نوع داروها می‌توانند در درمان شما موثر باشد. 

تخلیه جوش‌های سرسیاه

متخصصان پوست، به خصوص افراد کارشناس در زمینه مراقبت از پوست از دستگاهی مخصوص برای تخلیه جوش‌های سرسیاه استفاده می‌کنند. با کمک این دستگاه می‌توان توده‌های مسدود کننده‌ای که باعث ایجاد جوش سرسیاه در پوست شده اند را خارج کرده و با این روش جوش‌ها را از بین برد. 

رفع جوش سرسیاه با لیزر

میکرودرم ابریژن (Microdermabrasion)

در روش میکرودرم ابریژن، پزشک متخصص در زمینه پوست، با استفاده از دستگاه و ابزار مخصوصی که دارای سطحی خشن هستند، لایه بالایی پوست شما را لایه‌ برداری می‌کند (سنباده می‌زند). با برداشته شدن لایه بالایی پوست، گرفتگی‌هایی که موجب تشکیل جوش‌های سرسیاه شده‌اند نیز از بین خواهند رفت. 

لایه برداری شیمیایی

در روش لایه برداری شیمیایی نیز گرفتگی‌های پوست و سلول‌های مرده آن –که هردو در تشکیل جوش سرسیاه نقش دارند- از بین خواهند رفت. لایه برداری در این روش، با قرار دادن یک محلول شیمیایی قدرتمند روی پوست انجام می‌گیرد. پس از گذشت مدت زمان مشخصی از قرارگیری محلول روی پوست، لایه بالایی آن برداشته شده و لایه سالم و نرم زیر آن نمایان خواهد شد. لایه برداری‌های متوسط و ملایم بدون نیاز به نسخه پزشک نیز انجام می‌شوند، اما لایه برداری‌های شیمیایی سنگین، باید با تجویز پزشک و تحت نظر فرد متخصص در این زمینه باشد.

لیزر درمانی

در روش لیزر درمانی، از پرتوهای شدید و تیز نور، برای کاهش تولید چربی یا کشتن باکتری‌ها در پوست استفاده می‌شود. در این روش، پرتوهای لیزر و نور، بدون صدمه زدن به لایه بالایی، وارد لایه‌های زیرین پوست شده و جوش‌های سرسیاه و آکنه را از بین می‌برند. 

چگونه از ایجاد جوش‌های سرسیاه در پوست پیشگیری کنیم؟

خبر خوبی که در این زمینه وجود دارد این است که شما می‌توانید بدون نیاز به هزینه‌های سنگین و تنها با استفاده از چند ترفند ساده، از ایجاد جوش‌های سرسیاه در پوست خود پیشگیری کنید. برای پیشگیری از ایجاد این عارضه، موارد زیر را رعایت کنید:

شستشوی مرتب: همیشه پیش از خواب و پس از بیدار شدن، صورت خود را بشویید تا ساختارهای چربی جمع شده در آن از بین بروند. دقت داشته باشید که شستشوی بیشتر از دوبار در روز، می‌تواند موجب تحریک پوست و بدتر شدن اکنه گردد. سعی کنید برای شستشوی پوست خود، از مواد شوینده مناسب استفاده کنید تا باعث قرمزی و تحریک پوستتان نشود.

جلوگیری از جوش سرسیاه

بعضی از مواد شوینده مخصوص اکنه، دارای مواد ضد باکتری بوده که باعث از بین بردن باکتری‌های پی اکنه می‌شوند. علاوه بر این موارد، یک بار شستن موهای خود در روز را نیز به برنامه‌تان اضافه نمایید، مخصوصا در صورتی که موهای چربی دارید. چربی موجود در موهای شما می‌تواند به مسدود شدن منافذ و ایجاد جوش‌های سرسیاه کمک کند. همچنین نکته مهم دیگری که باید در نظر داشته باشید، شستن صورت پس از صرف غذاهای چرب، مانند پیتزا است. چربی موجود در غذاها، در صورت قرار گرفتن روی پوست صورت می‌توانند منافذ پوست را مسدود کنند.

استفاده از محصولات بدون روغن

استفاده از هرگونه محصول دارای چربی، می‌تواند به ایجاد جوش‌های سرسیاه جدید کمک کند. برای پیشگیری از ایجاد جوش‌های سرسیاه، یا جلوگیری از بدتر شدن وضعیت، می‌توانید از لوازم آرایشی، لوسیون‌ها و کرم‌های ضد آفتاب بدون روغن استفاده نمایید.    

استفاده از محصولات لایه بردار

استفاده از اسکراب‌های لایه بردار و ماسک‌های لایه بردار پوست، باعث از بین رفتن سلول‌های مرده پوست شده و می‌تواند به کاهش جوش‌های سرسیاه نیز کمک کند. در صورتی که قصد استفاده از این قبیل محصولات را دارید، در نظر داشته باشید محصولی را انتخاب کنید که با پوستتان سازگاری داشته و باعث تحریک آن نشود. 

روش‌های مختلفی برای درمان جوش‌های سر سیاه وجود دارد، اما گاهی به دلیل طولانی شدن، دوره درمان خسته کننده می‌شود، در این بخش از زیبایی دنیای مد نمناک روش‌هایی را برای خلاص شدن از شر جوش‌های سر سیاه بینی آورده ایم که بسیار راحت هستند و در خانه و در زمان کم می‌توانید این روش‌ها را برای رسیدن به هدف انجام دهید.

روش‌های از بین بردن سریع نقطه‌های سرسیاه روی بینی

روش‌هایی که در ادامه برای از بین بردن جوش‌های سرسیاه بینی آورده ایم، از موادی ساخته شده اند که در اکثر خانه‌ها وجود دارند و همگی از روش‌های درمانی سریع هستند که می‌توانید در ۵ دقیقه این روش‌ها را به کار ببرید و از شر جوش‌های سر سیاه بینی خلاص شوید.

ماسک خمیر دندان

مواد لازم:
خمیردندان ساده
مسواک
آب
ظرف مناسب
طرز تهیه:
برای تمیز کردن نقطه‌های سرسیاه روی بینی درون یک ظرف مناسب مقداری خمیر دندان ریخته و آن را با مسواک کمی هم بزنید تا حالت سفتی ان از بین برود.
سپس برای رقیق شدن آن چند قطره آب به آن بیافزایید.
پوست بینی را با آب ولرم بشویید تا لایه چربی و یا آرایش روی ان پاک شود.
مسواک را به خمیر دندان آغشته کنید و تمام قسمت‌های و جوش‌های سرسیاه روی بینی بکشید.
بگذارید خمیر دندان ۵ دقیقه روی پوست شما باقی بماند.
با یک پد مرطوب خمیردندان را از روی بینی پاک کنید.
با آب ولرم پوست بینی را بشویید و با یک حوله خشک کنید تا دیگر اثری از جوش‌های سر سیاه روی بینی نبینید.


ماسک خمیر دندان و نمک

خمیر دندان برای کاهش چربی پوست بینی و نمک برای از بین بردن سلول‌های مرده پوست مفید است.
مواد لازم:
خمیر دندان یک قاشق چای خوری
نمک دریایی یک قاشق چای خوری
طرز تهیه:
برای تهیه این ماسک، خمیر دندان و نمک را با هم ترکیب کنید.
مواد را به آرامی بر روی بینی ماساژ دهید.
اجازه دهید مواد بر روی بینی ۵ دقیقه بماند تا خشک شود.
با آب گرم پوستتان را خوب بشویید.
۱ تا ۲ بار در هفته این ماسک را استفاده کنید.

ماسک جوش شیرین و آب

جوش شیرین برای خنثی کردن pH بالای پوست شده و کثیفی، چربی و سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد.
مواد لازم:
جوش شیرین ۲ قاشق غذاخوری
آب ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
جوش شیرین و آب را با یکدیگر ترکیب کنید.
خمیر حاصل را روی جوش‌های سرسیاه بینی زده و ماساژ دهید.
پوست را با آب گرم بشویید و مرطوب کننده بزنید.
بیش از دو بار در هفته از این ماسک استفاده نکنید.

ماسک آب لیمو ترش و نمک

برای پاک شدن عمیق منافذ باز پوست تان از قدرت پاک کنندگی لیمو ترش و سایندگی نمک کمک بگیرید.
مواد لازم:
آب لیمو مقداری
ماست یک قاشق غذاخوری
نمک یک قاشق غذا خوری
عسل مقداری
طرز تهیه:
همه مواد را با یکدیگر مخلوط کنید.
مواد ترکیب شده را به مدت ۲ الی ۳ دقیقه با انگشتان خود روی جوش‌ها بمالید.
پوست خود را با آب گرم بشویید.

ماسک جوش شیرین و آب لیمو

جوش شیرین سبب از بین رفتن سلول‌های مرده پوست و انسداد منافذ و آب لیمو ترش نیز به بسته شدن منافذ باز پوست بینی کمک می‌کند.
مواد لازم:
پودر جوش شیرین ۱ قاشق غذا خوری
آب لیمو ترش نصف قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
همه مواد را با یکدیگر ترکیب نمایید.
مواد ترکیب شده را بر روی بینی بمالید.
اجازه دهید ۵ دقیقه مواد بر روی بینی بماند تا خشک شود.
سپس پوست خود را با آب گرم بشویید.
یک بار در هفته از این ماسک استفاده کنید.
شما می‌توانید ماسک دیگری نیز با جوش شیرین تهیه کنید اینگونه که دو یا سه قاشق غذا خوری جوش شیرین را با مقداری آب گرم مخلوط کنید تا خمیری شود، سپس این خمیر را دو بار در هفته بر روی بینی با حرکات دایره‌ای بمالید و با آب گرم بشویید.

 

0
3 سال پیش توسط: پریسا قلی زاده

درمان جوش سرسیاه با ۱۱ روش موفق و قطعی خانگی

توسط الهام صدوقی نیا منتشر شده در اردیبهشت 1396 آخرین به‌روزرسانی مرداد 1399زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه

مد و زیبایی

 

 ۳۹

 اشتراک‌گذاریWhatsAppTelegramFacebookLinkedin

جوش سرسیاه و آزاردهنده زمانی به‌وجود می‌آید که منافذ پوستی با سبوم (sebum، نوعی چربی که توسط غدد سباسه (sebaceous) برای نرمی پوست ترشح می‌شود) و سلول‌های مرده‌ی پوست مسدود می‌شوند. فرق بین جوش سرسیاه و دیگر جوش‌های صورت در باز یا بسته بودن منافذ پوستی است. اگر منافذ باز باشند، سلول‌های مرده‌ی پوست و سبوم در معرض اکسیژن هوا قرار می‌گیرند، اکسید می‌شوند و رنگ‌شان سیاه می‌شود. همراه ما باشید، در این مقاله می‌خواهیم ۱۱ روش خانگی برای درمان جوش سرسیاه را با هم مرور می‌کنیم.

 

حتما بخوانید:

درمان جوش سرسیاه با روش‌های خانگی

جوش سرسیاه در اثر آلودگی ایجاد نمی‌شود، پس لایه‌برداری بیش‌ازحد پوست روش مناسبی برای رهایی از شر این نوع جوش نیست و حتی ممکن است باعث بدتر شدن آن شود، زیرا این کار باعث خشکی پوست می‌شود و موجب می‌شود تا چربی بیشتری ترشح شود،‌ پس این کار درست نیست. به همین دلیل نباید هیچ‌یک از روش‌های از بین بردن جوش سرسیاه را بیشتر از ٢ الی ۳ بار در هفته تکرار کنید.

مشاهده پرفروش‌ترین لوازم درمان جوش سرسیاه

۱. خاکِ رُس

خاک رس برای درمان جوش های سرسیاه

خاک رسِ بنتونیت ماده‌ای معدنی، غنی و التیام‌بخش است که در برخی کشورها عمدتا برای درمان بیمار‌ی‌های پوستی از آن استفاده می‌شود. به این دلیل که مولکول‌های آن وقتی خیس می‌شوند بار الکتریکی دارند که باعث می‌شود چربی و سایر ناخالصی‌های منافذ پوست بیرون کشیده شود. وقتی ماسک خاک رس را روی پوست‌تان می‌گذارید، هم مواد معدنی آن جذب پوست می‌شود و هم جوش سرسیاه از پوست خارج می‌شود،‌ همچنین این ماده به گردش خون کمک می‌کند و موجب روشن شدن پوست می‌شود و پوستی سالم و بدون لک را برای‌تان به ارمغان می‌آورد.

می‌توانید خاک رس را با آب یا سرکه سیب مخلوط کنید که البته برای پوست‌های حساس و خشک ممکن است مناسب نباشد. زمانی که این ماسک را می‌گذارید، حس می‌کنید صورت‌تان در حال سفت و خشک شدن است، می‌توانید اجازه بدهید ماسک روی صورت‌تان به‌طور کامل خشک شود یا نه، البته می‌توانید بعد از شست‌وشو از مرطوب‌کننده استفاده کنید اما ممکن است این ماسک برای افرادی که پوست خشکی دارند مناسب نباشد و آنها را اذیت کند.

وسایل موردنیاز برای تهیه‌ی این ماسک:

  • یک قاشق چای‌خوری خاک رس،
  • و آب یا سرکه سیب.

دستورالعمل:

خاک رس را با مقداری آب یا سرکه سیب مخلوط کنید تا به‌صورت خمیری سفت دربیاید. با نوک انگشتان‌تان لایه‌ای نازک از این خمیر را روی صورت بگذارید و اجازه بدهید ۱۰ الی ۲۵ دقیقه (با توجه به میزان خشکی پوست‌تان) روی صورت‌ بماند، سپس صورت‌تان را با آب ولرم بشویید و روی آن مرطوب‌کننده بمالید.

۲. ماسک سفیده‌ی تخم‌مرغ

سفیده‌ی تخم‌مرغ ماسکی ساده است که برای پر کردن موقت منافذ پوست استفاده می‌شود،‌ بنابراین هم جوش سرسیاه را از بین‌ می‌برد هم مانع از ایجاد آن می‌شود. سفیده‌ی تخم‌مرغ سرشار از مواد مغذی برای پوست است و نسبت به سایر درمان‌های جوش سرسیاه خشکی کمتری ایجاد می‌کند.

وسایل موردنیاز برای تهیه‌ی این ماسک:

  • تخم‌مرغ،
  • دستمال کاغذی،
  • یک کاسه‌ی کوچک،
  • و یک حوله‌ی تمیز.

دستورالعمل:

زرده و سفیده‌ی تخم‌مرغ را از هم جدا کنید و صورت‌تان را بشویید،‌ سپس صورت را خشک کنید و لایه‌ای نازک از سفیده‌ی تخم‌مرغ را روی آن بمالید. در اینجا دو روش وجود دارد:

  1. روی سفیده‌‌ی تخم‌مرغ که روی صورت‌تان است، یک دستمال کاغذی قرار بدهید و آن را به آرامی به صورت‌تان بفشارید،. اجازه بدهید لایه‌ی اول خشک شود، سپس روی آن لایه‌‌ی دیگری از سفیده‌ی تخم‌مرغ بمالید. با انگشتان به آرامی روی آن ضربه بزنید طوری که دستمال‌ها تکان نخورد، سپس سومین لایه را روی آن بمالید. وقتی ماسک خشک شد، صورت حالت جمع‌شدگی پیدا می‌کند. حالا دستمال‌ها را بردارید و به آرامی صورت‌تان را بشویید. سپس آن را خشک کنید و مرطوب‌کننده بزنید.
  2. روش دیگر این است که می‌توانید بدون استفاده از دستمال کاغذی ۳ تا ۵ لایه سفیده‌ی تخم‌مرغ را پس از خشک شدن هر لایه روی صورت بمالید، اگر لایه‌ی قبلی خشک نشده باشد، این ماسک فایده‌ای ندارد.

حتما بخوانید: درمان جوش صورت با ۱۸ روش خانگی سریع و اثربخش (با مواد در دسترس)


۳. ماسک شیر و عسل

شیر و عسل هر دو خواصی دارند که برای پوست خوب است. عسل خاصیت ضدباکتریایی دارد و اسید لاکتیک موجود در شیر موجب نرمی و لطافت پوست می‌شود. در اینجا این دو ماده‌ی مفید با هم ترکیب می‌شوند تا حالت چسبناک پیدا کنند و به عنوان ماسک برای جوش سرسیاه استفاده شوند.

وسایل موردنیاز برای تهیه‌ی این ماسک:

  • یک قاشق سوپ‌خوری عسل خام و ارگانیک،
  • یک قاشق چای‌خوری شیر،
  • و نوار نخی تمیز.

دستورالعمل:

یک قاشق سوپ‌خوری عسل خام و ارگانیک را با یک قاشق چای‌خوری شیر مخلوط کنید و بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه در مایکروویو بماند تا گرم شود سپس دوباره آن را هم بزنید. وقتی به دمای مناسب رسید، یک لایه‌ی نازک از آن را روی جوش‌های سرسیاه بمالید و به آرامی اما محکم یک نوار پارچه‌ای و نخی روی آن بگذارید، بعد از ۲۰ دقیقه پارچه‌ها را به آرامی بردارید، صورت را با آب سرد بشویید و آن را مرطوب کنید.


حتما بخوانید: خواص عسل؛ ماده‌ای که معجزه می‌کند


۴. عسل و دارچین

عسل و دارچین برای درمان جوش های سرسیاه

این ماسک مثل یک شیرینی خوشمزه به نظر می‌رسد، اما مخلوط عسل و دارچین ترکیبی فوق‌العاده برای از بین بردن جوش سرسیاه است. خواص ضد باکتریایی عسل موجب از بین رفتن باکتری‌های ایجاد‌کننده‌ی آکنه می‌شود و به‌طور کلی مانند یک چسب، هر چیزی که منافذ پوستی را پر کرده است، بیرون می‌کشد. دارچین هم برای بهبود جریان خون مفید است و موجب سلامتی، نرمی و درخشش پوست می‌شود.

وسایل موردنیاز برای تهیه‌ی این ماسک:

  • کمی پودر دارچین،
  • کمی عسل خام و ارگانیک،
  • و نوار پارچه‌ای تمیز.

دستورالعمل:

عسل و دارچین را به مقداری مخلوط کنید که برای نواحی موردنظر روی صورت‌تان کافی باشد. مقداری از آن را روی جوش‌های سرسیاه بمالید و با نوار پارچه‌ای روی آن را بپوشانید و بگذارید به مدت ٣ تا ۵ دقیقه بماند و سپس آن را بردارید و صورت‌تان را بشویید. پس از شستن صورت، مرطوب‌کننده را فراموش نکنید.


حتما بخوانید: ۵ نکته برای داشتن پوستی سالم


۵. درمان روزانه‌ی جوش سرسیاه با آب

وقتی ماسک‌ها و نوارها را برای پر کردن منافذ پوستی استفاده می‌کنید نتایج فوق‌العاده‌ای دارند اما برای جلوگیری از خشکی پوست بیشتر از چند بار در هفته نمی‌توانید از آنها استفاده کنید. اگر می‌خواهید درمانی روزانه برای جلوگیری از ایجاد جوش سرسیاه داشته باشید، یک یا دو بار شست‌وشوی صورت با آب در روز، می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد، این کار به برطرف کردن زوائد پوستی و سبوم‌های اضافی کمک می‌کند و باعث تمیز شدن منافذ پوست می‌شود. اما بعد از شست‌وشوی صورت با آب، حتما از مرطوب‌کننده استفاده کنید تا از خشکی پوست و ایجاد سبوم اضافی جلوگیری کنید.

وسایل موردنیاز:

  • آب تمیز،
  • یک حوله‌ی تمیز،
  • و مرطوب‌کننده.

دستورالعمل:

دو بار در روز صورت‌تان را با آب خنک و تمیز بشویید، با یک حوله‌ی تمیز به آرامی صورت‌تان را خشک و سپس از مرطوب‌کننده استفاده کنید. پیشنهاد می‌شود که این کار را بعدازظهرها انجام بدهید (تا هر چیزی را که در ابتدای روز روی صورت‌تان نشسته است، پاک کنید) و بار دیگر این کار را هنگام غروب انجام بدهید. صبح و غروب هم زمان‌های مناسبی برای شستن صورت هستند.


حتما بخوانید: روشن شدن پوست صورت با ۱۵ روش خانگی


۶. تونر برای کوچک کردن منافذ

جوش سرسیاه به‌دلیل واکنش منافذ باز پوست با اکسیژن هوا ایجاد می‌شود، پس کوچک شدن منافذ پوستی به بهبود این جوش‌ها کمک می‌کند. آب‌لیمو ماده‌ای جمع‌کننده است و برای این کار مناسب است، به هرحال این ماده به روشن شدن پوست هم کمک می‌کند و باعث می‌شود پوست به نور خورشید حساس شود، بنابراین اگر می‌خواهید در تابستان از آب‌لیمو برای پوست استفاده کنید، حتما از کرم ضدآفتاب هم استفاده کنید. اگر پوست حساسی دارید، آب‌لیمو را با آب رقیق کنید.

وسایل موردنیاز:

  • یک عدد لیموترش،
  • مقداری پنبه،
  • و یک بطری کوچک.

دستورالعمل:

صورت‌تان را با آب بشویید و خشک کنید، آبِ لیمو را بگیرید و در یک بطری کوچک بریزید سپس مقداری پنبه را با آن مرطوب کنید و آن را به صورت‌تان بزنید. این کار را ٣ یا ۴ بار در هفته موقع خواب انجام بدهید، وقتی از خواب بیدار شُدید، صورت‌تان را با آب ولرم بشویید و از مرطوب‌کننده استفاده کنید. بقیه‌ی آب‌لیمو را می‌توانید تا یک هفته در یخچال نگهدارید. مراقب باشید گاهی آب‌لیمو می‌تواند برای پوست سوزش ایجاد کند.


حتما بخوانید: خواص لیمو ترش؛ ۱۱ خاصیت جادویی این میوه کوچک


۷. عرق کردن

عرق کردن برای درمان جوش های سرسیاه

اگرچه غدد عرق و منافذ فولیکول مو با هم متفاوت هستند، اما عرق کردن به کوچک شدن جوش‌های سرسیاه کمک می‌کند. وقتی مشغول کار هستید و عرق می‌کنید، این مایع جاری می‌شود و هر چیزی که منافذ پوست را مسدود کرده است، با خود می‌برد. بهتر است قبل و بعد از هر کاری که موجب عرق کردن می‌شود، صورت‌تان را بشویید، زیرا اگر قبل از آن صورت را نشویید، عرق کردن باعث می‌شود که مواد آرایشی باقی‌مانده روی پوست وارد منافذ پوست شوند و آن را مسدود کنند و اگر بعد از آن صورت را نشویید علاوه بر باقی ماندن مواد آرایشی روی پوست، عرق خشک‌شده نیز باعث مسدود شدن منافذ پوستی می‌شود. بنابراین عرق کردن هم ‌می‌تواند به پاک کردن منافذ پوستی کمک کند و هم می‌تواند باعث مسدود شدن آنها شود. پس همیشه قبل و بعد از عرق کردن صورت‌تان را بشویید.

موارد موردنیاز:

  • انگیزه برای ورزش کردن یا رفتن به سونا،
  • آب تازه،
  • و یک حوله‌ی تمیز.

دستورالعمل:

صورت‌تان را تمیز بشویید و سپس ورزش کنید یا به سونا بروید، پس از آن نیز مجددا صورت را بشویید و با یک حوله‌ی تمیز خشک کنید. بعد از مرطوب‌کننده استفاده کنید.


حتما بخوانید: آیا عرق کردن باعث سوزاندن کالری و لاغری می‌شود؟


۸. جوش‌شیرین و آب

جوش شیرین برای از بین بردن جوش های سرسیاه خیلی مفید است، اما نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنید، زیرا باعث خشکی پوست می‌شود. تغییر PH تأثیر زیادی روی جوش‌های سرسیاه ندارد و مهم‌ترین دلیل مفید بودن جوش‌شیرین برای جوش‌های سرسیاه این است که روشی ارزان و طبیعی برای لایه‌برداری و حذف چیزهایی است که منافذ پوست را مسدود می‌کنند و باعث ایجاد جوش‌های سرسیاه می‌شوند.

وسایل موردنیاز:

  • کمی پودر جوش‌شیرین،
  • و آب.

دستورالعمل:

آب و جوش‌شیرین را با هم مخلوط کنید تا خمیری نسبتا سفت و قابل پخش شدن به‌دست بیاید، آن را با ماساژ و حرکات دورانی به آرامی روی پوست‌تان بمالید سپس با آب بشویید و بعد از خشک کردن صورت، پوست را مرطوب کنید.


حتما بخوانید: ماسک جوش شیرین؛ طرز تهیه ۳ نوع ماسک برای درمان جوش و پاکسازی صورت


۹. لایه‌برداری با شکر

اسکراب شکر برای درمان جوش های سرسیاه

گاهی اوقات همه‌ی چیزی که نیاز دارید لایه‌برداری مناسب همراه با مرطوب‌سازی پوست است. لایه‌برداری کار بسیار مهمی انجام می‌دهد و آن حذف سلول‌های مرده و پوسته‌های اضافی است، زیرا این سلول‌های مرده می‌توانند موجب مسدود کردن منافذ پوست و ایجاد آکنه، جوش صورت و جوش سرسیاه شوند. همچنین لایه‌برداری موجب بهبود گردش‌خون در صورت و شادابی و نرمی پوست می‌شود. اگر برای‌تان مقدور است از روغن جوجوبا استفاده کنید زیرا شبیه سبوم‌های خود پوست است، اگر روغن جوجوبا ندارید می‌توانید از روغن دانه‌ی ‌انگور، روغن زیتون یا روغن بادام شیرین استفاده کنید.

وسایل موردنیاز:

  • یک لیوان شکر سفید یا قهوه‌ای،
  • ۴ قاشق غذاخوری روغن جوجوبا،
  • یک ظرف شیشه‌ای درب‌دار،
  • مقداری عطر (اختیاری).

دستورالعمل:

۴ قاشق غذاخوری روغن را با یک فنجان شکر خوب مخلوط کنید. اگر دوست دارید چند قطره عطر هم به آن اضافه کنید. این مخلوط را در یک ظرف شیشه‌ای در محلی خنک و تاریک نگهدارید تا ماندگاری روغن افزایش یابد. پیش از مصرف آن را هم بزنید و سپس صورت را مرطوب کنید و یک قاشق از این لایه‌بردار را روی نوک انگشتان خود بمالید و به آرامی با حرکات دورانی روی صورت ماساژ بدهید. بعد از آن صورت را بشویید و مرطوب کنید. این کار را بیش از ۲ یا ۳ بار در هفته تکرار نکنید، در غیر این صورت موجب خشکی و حساسیت پوست می‌شود.

 

تهیه پرفروش‌ترین محصولات ضد جوش دیجیکالا

 

۱۰. بُخور دادن پوست

بخور دادن به‌خودیِ‌خود موجب باز کردن منافذ پوستی نمی‌شود اما با نرم کردن سلول‌های مرده‌ی پوست و سبوم، به خارج کردن آنها از منافذ پوست کمک می‌کند که موجب می‌شود پوست ظاهر بهتری داشته باشد.

وسایل موردنیاز:

  • یک کاسه‌ی بزرگ،
  • آب،
  • و یک حوله‌ی تمیز و نرم.

دستورالعمل:

یک کاسه را با آب داغ پر کنید و بگذارید کمی خنک شود، سپس روی سرتان یک حوله بیندازید و به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه روی ظرف خم شوید تا بخار به صورت‌تان برسد. مراقب باشید که زیاد به آب جوش نزدیک نشوید که صورت‌تان نسوزد. بعد از بخور دادن صورت را با آب گرم بشویید و با ضربات آرام حوله را روی صورت بزنید تا صورت خشک شود و بعد آن را مرطوب کنید. این کار را چند بار انجام بدهید تا به نتیجه‌ی موردنظر برسید.

هر زمان که برای پاک‌سازی یا شستن پوست خود اقدام می‌کنید به‌خاطر داشته باشید که برای مراقبت از پوست باید تعادل را رعایت کنید. استفاده‌ی زیاد از ماسک‌ها در درازمدت موجب خشکی پوست می‌شود. ماسک‌ها برای منافذ پوستی بسیار مفید هستند، اما یک برنامه‌ی مناسبِ مراقبت از پوست، بهترین راه پیشگیری از بروز جوش سرسیاه است.


حتما بخوانید: علت جوش چرکی؛ روش های طبیعی و دارویی درمان آن


۱۱. سرکه سیب و نعناع

تونر سرکه سیب و نعناع برای درمان جوش های سرسیاه

با ترکیب کردن سرکه سیب و برگ‌های خردشده‌ی نعناع می‌توانید یک تونر بسازید، سرکه سیب باعث از بین رفتن عوامل ایجاد جوش‌های سرسیاه می‌شود و نعناع یک خنک‌کننده‌ و سفت‌کننده‌ی پوست است. اگر نواحی اطراف جوش‌های سرسیاه متورم یا زخمی باشند، منتول (menthol) می‌تواند به کاهش التهاب آن کمک کند، زیرا التهاب موجب می‌شود تا بیرون کشیدن موادی که در منافذ پوستی هستند، مشکل‌تر شود.

وسایل موردنیاز:

  • ٣ قاشق غذاخوری سرکه سیب،
  • ٣ قاشق غذاخوری برگ خردشده‌ی نعناع،
  • یک فنجان آب،
  • و مقداری پنبه.

دستورالعمل:

برگ‌های نعناع و سرکه سیب را در یک کاسه ترکیب کنید و آن را یک هفته در یک مکان سرد و تاریک قرار بدهید. سپس یک فنجان آب به آن بیفزایید و آن را ۶ روز در یخچال بگذارید. شب‌ها ابتدا صورت‌تان را بشویید و سپس با استفاده از پنبه این تونر را به صورت بمالید و بگذارید در طول شب روی صورت بماند (اگر پوست حساسی دارید،‌ نباید زیاد روی پوست‌تان بماند). صبح صورت‌تان را بشویید و از مرطوب‌کننده استفاده کنید.

جوش‌ سرسیاه چیست؟

جوش‌های سرسیاه، جوش‌های ریزی هستند که در اثر گرفتگی منافذ پوست توسط فولیکول‌های مو به وجود می‌آیند. به دلیل رنگ سیاه سطح این جوش‌ها، به آن‌ها جوش‌های سرسیاه گفته می‌شود.

جوش‌های سرسیاه، در واقع نوع خفیف آکنه هستند که معمولا در سطح پوست صورت دیده می‌شوند، اما ممکن است در قسمت‌های دیگری از بدن از جمله پشت، سینه، گردن، بازو یا شانه‌ها نیز ظاهر شوند.

براساس اطلاعاتی که توسط آکادمی متخصصان پوست آمریکا منتشر شده، نزدیک به ۵۰ میلیون از جمعیت این کشور به آکنه مبتلا شده‌اند و این عارضه به عنوان رایج‌ترین عارضه پوستی در امریکا شناخته می‌شود.

علت ایجاد جوش‌های سرسیاه چیست؟

جوش‌های سرسیاه در اثر مسدود شدن فولیکول مو در پوست شما به وجود می‌آید. هر فولیکول شامل یک مو و یک غده چربی است؛ این غده، چربی با نام سبوم تولید می‌کند که باعث نرم نگه داشتن پوست شما می‌شود.

در صورت تجمع سلول‌های مرده پوست و چربی‌های تولید شده توسط غدد چربی در منافذ فولیکول پوست، برآمدگی‌هایی به نام کومدون (comedo) تشکیل می‌شود. پس از تشکیل کومدون، اگر پوست بالای آن بسته بماند، به آن جوش سرسفید گفته می‌شود، اما در صورتی که پوست بالای آن باز شود، کومدون در اثر تماس با هوا به رنگ سیاه درآمده و به آن جوش سرسیاه می‌گویند.

بعضی از فاکتورهایی که موجب افزایش شانس ابتلا به آکنه و جوش‌های سرسیاه می‌شوند عبارت‌اند از:

  • تولید بیش از حد چربی در بدن
  • تجمع باکتری‌های  پروپیونی باکتریوم آکنه روی پوست 
  • تحریک فولیکول‌های مو، هنگامی که سلول‌های مرده پوست به طور منظم ریزش نمی‌کنند
  • قرار داشتن در دوره تغییرات هورمونی (که موجب افزایش تولید چربی بدن در دوران نوجوانی می‌شود)، قاعدگی یا مصرف قرص‌های ضد بارداری
  • مصرف داروهای خاص، از جمله کورتیکواستروئید‌ها، لیتیوم یا آندروژن‌ها

عده‌ای بر این باورند که تغذیه شما می‌تواند در ابتلا به آکنه تاثیرگذار باشد. مطابق این فرض، فرآورده‌های لبنی و غذاهایی که باعث افزایش قند خون می‌شوند، مانند کربوهیدرات‌ها، می‌توانند در تحریک آکنه تاثیر داشته باشند، اما محققان هنوز ارتباط قدرتمندی میان آکنه و تغذیه پیدا نکرده‌اند.

جوش سرسیاه روی صورت

علائم جوش‌های سرسیاه در بدن چیست؟

جوش‌های سرسیاه به دلیل رنگ تیره‌ای که دارند، به راحتی روی سطح پوست شناسایی خواهند شد؛ این جوش‌ها مقداری برجسته بوده و هیچ‌گونه دردی برای شخص به همراه نخواهند داشت زیرا التهابی در آنها وجود ندارد. جوش‌های دردناکی که روی پوست ما تشکیل می‌شوند، به دلیل حمله باکتریایی به قسمت مسدود فولیکول مو بوده که موجب قرمز شدن و التهاب ناحیه مورد نظر می‌گردد.

نحوه درمان جوش‌های سرسیاه

وجود جوش‌های سرسیاه روی پوست، شرایط وخیمی نیست، بنابراین می‌تواند در کمال آرامش و تا حدودی با درمان‌های خانگی این عارضه را درمان کنید. در ادامه به معرفی روش‌هایی برای درمان جوش‌های سرسیاه خواهیم پرداخت:

استفاده از داروهای بدون نسخه برای رفع جوش سرسیاه

داروهای زیادی برای درمان آکنه وجود دارند که شما بدون نیاز به نسخه پزشک، می‌توانید آن‌ها را از داروخانه‌ها، هایپرمارکت‌ها یا به صورت آنلاین خریداری نمایید؛ این داروها به شکل کرم، ژل و پد بوده که مستقیما روی پوست شما قرار می‌گیرد. این دسته از داروها شامل موادی از جمله سالیسیلیک اسید، بنزوئیل پراکسید و رزورسینول هستند. داروهای بدون نسخه درمان آکنه، با کشتن باکتری‌ها، از بین بردن چربی اضافه و وادار کردن پوست به دفع سلول‌های مرده، به بهبود عارضه پوستی شما کمک می‌کند.

استفاده از دارو با تجویز پزشک برای رفع جوش سرسیاه

در صورتی که داروهای بدون نسخه، تاثیری در بهبودی آکنه شما نداشت، پزشک متخصص به شما استفاده از داروهای قوی‌تری را پیشنهاد خواهد کرد. داروهای دارای ویتامین A، از مسدود شدن فولیکول‌های مو جلوگیری کرده و به چرخه حذف سلول‌های مرده پوست سرعت می‌بخشد؛ این داروها به صورت مستقیم روی پوست قرار گرفته و شامل موادی از جمله ترتینوئین، تازاروتن یا آداپالن هستند. مصرف این داروها حتما باید با نظر پزشک باشد تا دوز مناسب تجویز و عوارض احتمالی را کاهش دهد

علاوه بر این موارد، پزشک شما ممکن است داروهای موضعی دیگری که حاوی بنزوئیل پراکسید و آنتی‌بیوتیک‌ها هستند نیز برایتان تجویز کند. در صورتی که در کنار جوش‌های سرسیاه، جوش‌های چرکی یا کیست‌های آکنه نیز در پوست شما مشاهده می‌شود، این نوع داروها می‌توانند در درمان شما موثر باشد. 

تخلیه جوش‌های سرسیاه

متخصصان پوست، به خصوص افراد کارشناس در زمینه مراقبت از پوست از دستگاهی مخصوص برای تخلیه جوش‌های سرسیاه استفاده می‌کنند. با کمک این دستگاه می‌توان توده‌های مسدود کننده‌ای که باعث ایجاد جوش سرسیاه در پوست شده اند را خارج کرده و با این روش جوش‌ها را از بین برد. 

رفع جوش سرسیاه با لیزر

میکرودرم ابریژن (Microdermabrasion)

در روش میکرودرم ابریژن، پزشک متخصص در زمینه پوست، با استفاده از دستگاه و ابزار مخصوصی که دارای سطحی خشن هستند، لایه بالایی پوست شما را لایه‌ برداری می‌کند (سنباده می‌زند). با برداشته شدن لایه بالایی پوست، گرفتگی‌هایی که موجب تشکیل جوش‌های سرسیاه شده‌اند نیز از بین خواهند رفت. 

لایه برداری شیمیایی

در روش لایه برداری شیمیایی نیز گرفتگی‌های پوست و سلول‌های مرده آن –که هردو در تشکیل جوش سرسیاه نقش دارند- از بین خواهند رفت. لایه برداری در این روش، با قرار دادن یک محلول شیمیایی قدرتمند روی پوست انجام می‌گیرد. پس از گذشت مدت زمان مشخصی از قرارگیری محلول روی پوست، لایه بالایی آن برداشته شده و لایه سالم و نرم زیر آن نمایان خواهد شد. لایه برداری‌های متوسط و ملایم بدون نیاز به نسخه پزشک نیز انجام می‌شوند، اما لایه برداری‌های شیمیایی سنگین، باید با تجویز پزشک و تحت نظر فرد متخصص در این زمینه باشد.

لیزر درمانی

در روش لیزر درمانی، از پرتوهای شدید و تیز نور، برای کاهش تولید چربی یا کشتن باکتری‌ها در پوست استفاده می‌شود. در این روش، پرتوهای لیزر و نور، بدون صدمه زدن به لایه بالایی، وارد لایه‌های زیرین پوست شده و جوش‌های سرسیاه و آکنه را از بین می‌برند. 

چگونه از ایجاد جوش‌های سرسیاه در پوست پیشگیری کنیم؟

خبر خوبی که در این زمینه وجود دارد این است که شما می‌توانید بدون نیاز به هزینه‌های سنگین و تنها با استفاده از چند ترفند ساده، از ایجاد جوش‌های سرسیاه در پوست خود پیشگیری کنید. برای پیشگیری از ایجاد این عارضه، موارد زیر را رعایت کنید:

شستشوی مرتب: همیشه پیش از خواب و پس از بیدار شدن، صورت خود را بشویید تا ساختارهای چربی جمع شده در آن از بین بروند. دقت داشته باشید که شستشوی بیشتر از دوبار در روز، می‌تواند موجب تحریک پوست و بدتر شدن اکنه گردد. سعی کنید برای شستشوی پوست خود، از مواد شوینده مناسب استفاده کنید تا باعث قرمزی و تحریک پوستتان نشود.

جلوگیری از جوش سرسیاه

بعضی از مواد شوینده مخصوص اکنه، دارای مواد ضد باکتری بوده که باعث از بین بردن باکتری‌های پی اکنه می‌شوند. علاوه بر این موارد، یک بار شستن موهای خود در روز را نیز به برنامه‌تان اضافه نمایید، مخصوصا در صورتی که موهای چربی دارید. چربی موجود در موهای شما می‌تواند به مسدود شدن منافذ و ایجاد جوش‌های سرسیاه کمک کند. همچنین نکته مهم دیگری که باید در نظر داشته باشید، شستن صورت پس از صرف غذاهای چرب، مانند پیتزا است. چربی موجود در غذاها، در صورت قرار گرفتن روی پوست صورت می‌توانند منافذ پوست را مسدود کنند.

استفاده از محصولات بدون روغن

استفاده از هرگونه محصول دارای چربی، می‌تواند به ایجاد جوش‌های سرسیاه جدید کمک کند. برای پیشگیری از ایجاد جوش‌های سرسیاه، یا جلوگیری از بدتر شدن وضعیت، می‌توانید از لوازم آرایشی، لوسیون‌ها و کرم‌های ضد آفتاب بدون روغن استفاده نمایید.    

استفاده از محصولات لایه بردار

استفاده از اسکراب‌های لایه بردار و ماسک‌های لایه بردار پوست، باعث از بین رفتن سلول‌های مرده پوست شده و می‌تواند به کاهش جوش‌های سرسیاه نیز کمک کند. در صورتی که قصد استفاده از این قبیل محصولات را دارید، در نظر داشته باشید محصولی را انتخاب کنید که با پوستتان سازگاری داشته و باعث تحریک آن نشود. 

https://www.chetor.com/53822-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D9%88%D8%B4-%D8%B3%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D9%87/

https://drdr.ir/mag/blackheads/

loader

لطفا شکیبا باشید ...