سلام یه قلمه برگ بیدی از جایی آوردم گذاشتمش تو آب ولی ریشه نداده؟ راهنمایی کنید چکار باید بکنم ؟
توسط سحر بهرامی مقدم
نکات مهم در نگهداری برگ بیدی
گیاه برگ بیدی یکی از انواع گیاهان زینتی آپارتمانی می باشد که قادر است در محیط خانه به خوبی رشد کند طوری که شما می توانید در منزل به راحتی به تکثیر برگ بیدی بپردازید و از آن نگهداری کنید، برگ های این گیاه در رنگ های مختلفی مانند سبز، کرمی و بنفش وجود دارد که نوع بنفش آن از زیبای خاصی برخوردار می باشد.
گیاه برگ بیدی همانند سانسوریا، پتوس از آن دسته گیاهانی است که تقریبا در تمامی خانه ها به چشم می خورد، با وجود اینکه گیاهی کاملا بی آزار می باشد وجود آن در منزل می تواند زیبایی دوچندانی را ایجاد کند، نگهداری، پرورش و تکثیر برگ بیدی نیاز به شرایط ویژه ای ندارد.
گیاه شناسی برگ بیدی: برگ بیدی بومی منطقه آمریکا آمریکای جنوبی می باشد که به دلیل برگ های دو رنگش مورد توجه همگان قرار گرفته است، نوع این گیاه علفی بوده و دارای رشد خزنده ای می باشد، برگ های این گیاه به شکل قلب بوده که دارای سرتیزی می باشند با توجه به گونه مختلف آن رنگ متفاوت می باشد، اما اغلب بیشتر افراد به پرورش و تکثیر برگ بیدی بنفش می پردازند، برگ این گیاه دارای دو رنگ بوده با خطوط سبز و بنفش است.
گیاه برگ بیدی به طور کلی دارای ۳ گونه اصلی می باشد که این گونه ها شامل: برگ بیدی با برگ های سبز، برگ بیدی با برگ های بنفش، برگ بیدی موسی در گهواره می باشد که از مهم ترین گونه های اصلی برگ بیدی به شمار می رود. تکثیر برگ بیدی همانگونه که اشاره کردیم کار بسیار آسانی می باشد طوری که می توانید با قلمه ساقه آن در آب، خاک، ماسه صاحب یک گیاه برگ بیدی دیگر شوید.
۱٫برای تکثیر برگ بیدی از راه قلمه زدن بایددر فصل تابستان اقدام نمایید بدین ترتیب ابتدا باید یک ساقه محکم از گیاهتان توسط یک چاقو تیز جدا کنید، قلمه ای باید حداقل ۷ سانتی متر باشد و همچنین ساقه دارای گره هایی باشد، در انتهای قلمه هر چه برگ وجود دارد را جدا کنید طوری که ۱ الی ۲ عدد برگ بر روی قلمه باقی بماند.
۲٫ بعد از آماده شدن قلمه ها باید آن ها را برای ریشه دهی در بستری با خاک کمپوست و ماسه بکارید، همچنین شما می توانید قلمه هایی را که آماده کردید را درون یک لیوان آن یا تنگ آب قرار دهید تا ریشه دار شود. به این نکته توجه داشته باشید که اگر قلمه هایتان را درون خاک قرار دادید اقدام به تعویض روزانه آب کنید، آبی که برای قلمه ها تهیه می کنید باید بدون املاح و کلر باشد.
۳٫ برای کاشت قلمه ها درون گلدان باید قبل از اینکه قلمه ها را در خاک بکارید ابتدا خاک آن را آبیاری نمایید و بعد با استفاده از مداد و یا خودکار در خاک سوراخ ایجاد کنید و بعد قلمه را درون آن بکارید.
۴٫ بعد از اتمام کاشت باید بستر هایی که قلمه ها را درون آن کاشتید را به مکانی منتقل کنید که دارای ۱۸ تا ۲۰ درجه دما باشد. از گذاشتن قلمه ها در معرض تابش مستقیم نور خورشید خودداری نمایید، در طول دوران ریشه دهی توجه داشته باشید تا خاک گیاه خشک نشود.
* قلمه های برگ بیدی به سرعت ریشه می دهند طوری که بعد از ۱ هفته شاهد رشد گیاهتان خواهید شد.
خاک: بهترین خاک برای پرورش برگ بیدی ترکیبی از خاک ماسه+ تورب+ خاک برگ+ خاک باغچه می باشد، البته شما می توانید ترکیب خاک پرلیت و کوکوپیت هم برای پرورش برگ بیدی استفاده کنید.
نور: برگ بیدی برای رشد مطلوب و بهتر خود به نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارد زیرا اگر در محیطی نگهداری شود که نور کمی وجود داشته باشد گیاه به صورت علفی رشد خواهد کرد و این موضوع از زیبایی آن می کاهد. بهترین جایی گه می توان از برگ بیدی نگهداری کرد پشت پنجره های شمالی می باشد.
آبیاری: سعی کنید در فواصل زمانی منظمی به آبیاری گیاه بپردازید، و همیشه بگذارید خاک گیاه از رطوبت کمی برخوردار باشد، آبیاری گیاهتان نباید به گونه ای باشد که خاک آن خیس شود، به هیچ عنوان نگذارید آن در زیر گلدانتان باقی بماند چرا که به سرعت ریشه های گیاهتان دچار پوسیدگی می شود. آبیاری در تابستان باید روز درمان انجام شود اما در فصل زمستان باید هفته ای ۱ مرتبه به آبیاری آن بپردازید.
دما: برگ بیدی از نظر دما کمی حساس است و خواستار محیطی گرم می باشد، از این رو بهترین دما برای پرورش و نگهداری آن دمایی بین ۲۴ تا ۲۸ درجه سانتی گراد می باشد. این گیاه در دماهای پایین به سرعت از بین خواهد رفت، به همین در فصل زمستان مکان مناسبی را برای این گیاه در نظر بگیرید.
کوددهی و هرس: شما می تواند برای تقویت رشد گیاهتان از کودهای استفاده کنید که مخصوص گیاهان زینتی می باشد، کوددهی باید هر ۲ هفته ۱ مرتبه انجام شود در فصل تابستان انجام شود. در مورد هرس این گیاه هم می توان گفت هر زمان که احساس کردید ظاهر شلخته ای به خود گرفته است و ساقه های رشد زیادی کرده است بهتر است ساقه را قیچی کنید و از آن برای قلمه استفاده کنید.
همانگونه که مشاهده کردید تکثیر برگ بیدی کار بسیار ساده ای می باشد و آنقدر سرعت تکثیر این گیاه بالا است که می توانید در طول ۱ سال صاحب چند گلدان شوید، توجه داشته باشید که به هیچ عنوان این گیاه را در معرض وسیله های سرمایشی و گرمایشی قرار ندهید.
برچسبهاآموزش تکثیر کردنپرورش گل
"جهت مشاهده قیمت لامپ رشد گیاه و خرید چراغ رشد گیاه کلیک نمایید."
مشخصات: اسم علمی برگ بیدی Tradescantia albiflora ، از خانواده Commelinaceae میباشد. این جنس داری 60 گونه از گیاهان خشبی و علفی چند ساله می باشد. انواع علفی آن به عنوان گیاهان آپارتمانی پرورش داده می شوند.
گونه مذكور بومی، آمریكای جنوبی است و برگهای زیبا و مناسبی برای آویز دارد. این برگها تخم مرغی شكل، پهن و بدون دم برگ و به رنگ سبز روشن با نوارهای سفید یا كرم می باشند.
مراقبت: برگ بیدی به سایه تا نور متوسط، گرمای زیاد، خاك همیشه خیس، رطوبت 50 تا 70 درصد و خاك قلیایی احتیاج دارد.
کود: كود مورد نیاز این گیاه را می توان به میزان 3 گرم در لیتر، هر دو هفته یكبار از فروردین تا مهر ماه، در اختیار گیاه قرار داد. اگر کود زیاد داده شود رنگ برگها کم رنگ می شود.
خاک: مخلوطی از خاک باغچه، ماسه و تورب، خاك مناسب برگ بیدی است.
"جهت مشاهده لامپ led برای گیاهان کلیک نمایید."
ازدیاد: این گیاه به سرعت در آب و یا خاك ریشه می دهند. از اواسط بهار تا اواخر تابستان كه گیاه مادری تجدید رشد كرده و شاخه ها آن باید سرزنی و جوان شوند، می توانید شاخه های هرس شده را به طول 5/7 سانتیمتر جدا كرده و هر 5 قلمه را در گلدانی با قطر دهانه 9 سانتیمتر حاوی كمپوست خصوص بذر و قلمه قرار دهید.
خاك را نسبتا مرطوب كنید و گلدان را در دمای 18 درجه سانتیگراد و نور كافی نگه دارید.
پس از 2 تا 3 هفته ریشه دهی انجام میشود و شما می توانید مقدار آبیاری را بیشتر كرده و با كود مایع آنها را تغذیه كنید. در شرایط مشابه، قلمه در آب نیز ریشه خوهند داد.
جهت کسب اطلاع در زمینه نور مصنوعی برای رشد گیاهان و چراغ led مخصوص رشد گیاه, ال ای دی مخصوص رشد گیاه کلیک نمایید.
اگر زمانیكه ازبرگ بیدی نگهداری می كنید، مشاهده كردید برگهای آن نرم و آبكی شده و رنگ خود را از دست می دهند احتمال بدهید هوای سرد باعث یخ زدگی گیاه شده است. برگهای این گیاه در اثر تغذیه مصنوعی بیش از اندازه، ضخیم سبز روشن میشوند.
تغذیه را متوقف كنید ، رنگ ابلق برگها، برمی گردد. لكه های سوخته قهوه ای روی برگها در اثر مواد براق كننده را متوقف كننده شیمیایی حادث میشود.
اگر نوك برگها به طرف بالا برگشت و سپس سقوط كرد حتما هوای محیط آن گرم وخشك بوده است. گلدان را به محل خنكتری ببرید و غبار پاشی را فراموش نكنید. قاعده ساقه نزدیك سطح خاك در اثر آَبیاری زیاد و یا زهكش نامناسب، می پوسد.
در صورتی كه برگها بد شكل وچسبناك شدند و حشرات سبز رنگی هم اطراف گیاه دیده شد بهتر است هر دو هفته یكبار با یك حشره كش نفوذی سمپاشی صورت گیرد. دریك محیط خشك برگهای ترادسكانتیا قهوه ای را از تابش مستقیم خورشید در امان نگه دارید تا برگها رنگ پریده و دارای لكه های قهوه ای نشود.
اين گياه احتياج به مكان روشن با نور غير مستقيم دارد و گونه سبز آن مي تواند تا حدودي در سايه مقاومت كند.
اين گياه نياز آبي متوسط داشته و در فصل تابستان و مكانهاي گرم نياز به غبارپاشي بيشتري دارد. خاك مناسب جهت اين گياه داراي بافت متوسط با زهكش خوب مي باشد. ازدياد گياه فوق به شيوه قلمه زدن در فصول بهار و تابستان مي باشد.
- سوختگي نوك برگها به علت كمبود رطوبت مي باشد كه بهتر است عمل غبار پاشي را هر روز انجام دهيد.
- پلاسيده شدن ساقه ها كه در اثر فعال شدن قارچ بوده كه به علت آبياري زياد مي باشد بهتر است آبياري را كمي با تاخير انجام دهيد
- زرد شدن برگهاي گياه نيز ميتواند به علت آبياري زياد باشد كه بهتر است از ميزان دفعات آبياري بكاهيد
ارسال شده توسطگل من و تو۸ ماه قبلافزودن دیدگاه۵ دقیقه مطالعه
نحوه قلمه زدن و تکثیر برگ بیدی در خانه
اشتراک در
مطلب پیشنهادی
آموزش قلمه زدن و تکثیر برگ بیدی : نحوه قلمه زدن برگ بیدی چگونه است؟ چطور ریشه دار میشه و از این سوالات که در ادامه تمامی مراحل رو به صورت کامل و تصویری بهتون آموزش میدم راستی تکثیر برگ بیدی صورتی، سبز و کلاً تمامی گونه های این گیاه رو میشه به همین روش تکثیر کرد، برگ بیدی یکی از گیاهانی است که نگهداری خیلی راحتی داره و میتونید راحت هم تکثیر کنید، این گیاه جزو گیاهان سایه دوست به حساب میاد ولی برای گلدهی سعی کنید نور خوب برای فراهم کنید.
این گیاه رو میشه از طریق بذر و قلمه زدن تکثیر کرد که در خانه بهترین روش قلمه زدن می باشد. پس با باشید تا برگی بیدی رو قلمه بزنیم و ریشه دارش کنیم. در ادامه به صورت خلاصه شرایطی که برای نگهداری باید فراهم کنید رو هم میگم تا اطلاعات شما در خصوص این گیاه کامل بشه ولی پیشنهاد میکنم مطلب معرفی و نگهداری برگ بیدی رو حتما مطالعه کنید.
برگ بیدی برای رشد خوب نیاز به نور متوسط و غیر مستقیم ، دمای نسبتا زیاد (این گیاه به سرما به شدت حساس است)، خاکی مرطوب دارد که با فراهم شدن این شرایط گلهای زیبای اون رو میتونید ببنید.
شرایط نگهداری برگ بیدی
برای این کار شما ابتدا باید ساقه های جوان و تازه رو انتخاب کنید و با استفاده از یک چاقوی تیز و استریل شده با الکل اون رو از گیاه مادری جدا کنید، چون این گیاه شکننده هست شما میتویند از قسمت گره که روی ساقه ها وجود داره با دست قلمه ها رو جدا کنید در ویدیو نشون دادم.
حالا برگهای اضافی قلمه رو جدا کنید و فقط ۲ الی ۳ برگ ابتدایی رو ابتدای رو روی گیاه بذارید بمونه این کار باعث میشه که انرژی گیاه صرف ریشه دار کردن قلمه ها بشه و بهتر نتیجه بگیرید.
۲ روش برای ریشه دار کردن این گیاه وجود داره یکی در آب و دیگری در خاک که برای کسانی که تازه کار هستند ریشه دار کردن در آب رو توصیه میکنم چون سریعتر ریشه میزنه و فقط دردسر اون انتقال به خاک هست که باید خیلی مراقب باشید. ولی اصولی ترین روش انتقال قلمه ها به خاک می باشد.
قلمه زدن و تکثیر برگ بیدی
برای این کار شما یک ظرف شیشه ای یا پلاستیکی آماده کنید که کاملا شفاف باشه و سپس ۱/۳ اون رو پر از آب کنید و سپس قلمه ها رو داخل اون قرار بدید، حالا ظرف رو به محلی با نور متوسط منتقل کنید و هر هفته یکبار آب رو تعویض کنید.
توجه داشته باشید که حتما ظرف رو در محلی با نور فیلتر شده و غیر مستقیم قرار بدید تا قلمه ها دچار آسیب نشوند.تا زمان ریشه دهی به هیچ وجه نباید برگ گیاه در آب بیوفته، همچنین آب رو بررسی کنید و هر زمان کدر شد زمان تعویض آب فرا رسیده است.
مرحله پایانی تکثیر برگ بیدی از طریق قلمه انتقال به خاک هست، پس از اینکه قلمه های شما ۲ الی ۳ سانتی متر ریشه داشتند اونهارو میتونید به خاک منتقل کنید، پس یک گلدان با خاکی سبک و زهکشی بالا (خاک آماده یا ترکیب خاک برگ + پرلیت البته ابتدا باید زیر گلدان رو سوراخ کنید تا آب اضافی از اون خارج بشه ) منتقل کنید، برای اینکه یک گلدان پرپشت و خوب داشته باشید چندین قلمه رو در یک گلدان بکارید. راستی گلدان رو متناسب با تعداد و اندازه قلمه ها انتخاب کنید.
ابتدا چند سنگ ریزه داخل گلدان قرار بدید و سپس ۱/۳ آن را با خاک پر کنید و سپس قلمه را داخل خاک گذاشته و سپس با استفاده از قاشق گلدان را از خاک پر میکنیم و در انتها خاک رو با دست فشار بدید تا کاملا ریشه ها رو بگیره و سپس گلدان رو آبیاری کنید.
حالا میتونید گلدان آماده شده رو در محلی با نور متوسط و فیلتر شده قرار بدید، نور زیاد موجب بیحال شدن و سوختگی برگ خواهد شد.
پس از اینکه قلمه ها رو برش زدید و برگهای اضافی رو جدا کردید یک گلدان با شرایطی که در قسمت ریشه دار کردن برگ بیدی در آب گفتیم تهیه کنید و سپس قلمه ها رو داخل اون قرار بدید و با خاک سبک اطراف قلمه ها رو پر کنید و در انتها گلدان رو آبیاری کنید به نحوی که آب اضافی از زیر گلدان خارج بشه حالا گلدان رو پشت پنجره که نور فیلتر شده داره قرار بدید. حدود ۱ ماه طول میکشه تا قلمه ها ریشه بزنند در این مدت سعی کنید هر روز خاک رو چک کنید و هر زمان رطوبت کم شد بهش آب بدید.
نحوه تکثیر برگ بیدی
چرا برگ گیاه من خشک میشه؟ این مشکل میتونه از آبیاری زیاد و یا تشنگی اتفاق بیوفه که حتما شرایط رو بررسی کنید.
وجود لکه های خشک و شکننده؟ این مشکل از نور شدید و مستقیم هست که باید گیاه رو به محلی با نور غیر مستقیم منتقل کنید.
از بین رفتن ابلق برگها : کمبود مواد مغذی و همچنین نور زیاد دلیل این مشکل هست.
دلیل چروک شدن برگها : این مشکل از آبیاری کم می باشد پس تعداد دفعات آبیاری را افزایش دهید.
به همین راحتی تونستید تکثیر برگ بیدی صورتی، بنفشف سبز رو توی خونه انجام بدید، ایا شما نظر یا تجربه ای در خصوص قلمه زدن برگ بیدی در خانه دارید؟ حتما در بخش دیدگاه برامون بنویسید تا سایر دوستان هم استفاده کنند.
گلی است علفی و خزنده. بسیار مناسب برای بانک ها ، ادارات و کارخانجات ، به صورت آویز بوده و زیبایی خاصی به دفتر شما می دهد، البته نیاز به نور متوسط دارد.
برگها بیضی شکل و نوک تیز با لکه های نقره ای و بنفش در متن سبز،در صورت عدم وجود نور کافی برگ ها به رنگ سبز در می آیند،حذف جوانه های انتهایی به منظور پر پشت شدن و توپی شدن گیاه ضروری است.بهتر است از ساقه های دراز و منحرف به منظور تکثیر استفاده شود. این گیاه برای پوشش گلدان های بزرگ مناسب است.
برگ بیدی به نور قوی و کافی احتیاج دارد واز نور مستقیم وسط روز به خصوص از پشت شیشه بیزار است.در صورت کم نور بودن گل شما دراز و بی قواره خواهد شد . بین دو آبیاری خاک خشک شود.
برگ بیدی گیاهی است از خانواده کملیناسه و جهت تزئین طاقچه ها و گلخانه ها و پشت پنجره مورد استفاده قرار میگیرد،گیاهی است زیبا و سریع الرشد و کم توقع و ارزان ، به طوری که از یک گلدان ان در یک سال متوالی میتوان ۵ گلدان جدید تهیه و تکثیر کرد،شاید به همین دلیل باشد که در بعضی کتب ان را بی ارزش خوانده اند و به آن گیاه ” لش” گفته میشه ،نگهداری و تکثیر ان ساده و گیاه مناسبی برای پوشش گلدان های بزرگ و کاشت گروهی است،ساقه ها رونده و برگها بیضی شکل که در بعضی واریته های سبز یکسدت و بعضی دیگر ابلق با رگه های سفید و به شکل برگ بید است.
نور: احتیاجات نوری ان کم است،واریته های ابلق احتیاجات نوری بیشتری دارند،کنارپنجره بهترین شرایط نوری این گیاه است اما پنجره جنوبی اصلا خوب نیست نور زیاد برگ رو میسوزونه !
دما: حداقل ان در زمستان ۱۰ درجه و در تابستان درجه حرارت طبیعی اتاق کفایت میکند،البته در تابستان بهتر است در بالکن در محل سایه نگهداری شود.در زمستان هم با یخبندون بهتره بیارید داخل تا سرما نزنه !
آبیاری: بین دو آبیاری باید خاک خشک شود ، اگه بصورت آویز نگهداری میکنید و در ارتفاع، به دلیل اینکه گرما به بالا میره همیشه نیاز ابیش بیشتره !
رطوبت: همان رطوبت داخل منزل برایش کافی است.
تغذیه: هر دو هفته یکبار گیاه را با کود مخصوص گیاهان زینتی طبق دستور تغذیه کنید.
خاک مناسب : بهترین خاک ، خاک و کود اماده یا خاک گلفروشی هستش.
تعویض گلدان : اگه ریشه ی گل از زیرش زده باشه بیرون باید گلدونش عوض بشه !
تمیز نمودن برگها : هر سه هفته یکبار غبارپاشی برگها را تمیز مینماید.از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نکنید.
گرفتن قلمه در کلیه فصل های سال از شاخه ها و کاشت هر ۵ عدد در یک گلدان
بهسادگی و از راه قلمه ساقه علفی انجام میشود. برای این کار میتوانید از ماه اردیبهشت تا شهریور در طی روند سر زنی که برای قوت بیشتر گیاه انجام میدهید، شاخههای هرس شده را در آب یا خاک ریشهدار کنید. قلمههای برگ بیدی کمتر از یک ماه در شرایط مناسب ریشه میدهند.
گلدان های جدید را انتخاب و درون انها مخلوط خاک برگ و شن بریزید،گلدان ها را قبل از کاشت ابیاری کنید تا کاملا نشست کنند،با مفتول سیمی باریک یا مداد سوراخ هایی در خاک ایجاد کنید و قلمه های حداقل با دو جفت برگ درون انها کاشت کنید،به طوری که یک جفت برگ زیرین درون خاک قرار گیرد.
آموزش کاشت بذر گیاهان آپارتمانی
آموزش پیوند زدن و قلمه زدن کاکتوس ها
آموزش کاشت بذر گیاهان آپارتمانی
آموزش پیوند زدن و قلمه زدن کاکتوس ها
آموزش کاشت بذر گیاهان آپارتمانی
آموزش پیوند زدن و قلمه زدن کاکتوس ها
با حذف جوانه های انتهایی برای تهیه قلمه و تکثیر علاوه بر تولید گیاهان و گلدان های جدید در حقیقت باعث بیدار شدن جوانه های جانبی و در نتیجه پر پشت شدن و توپی شدن گیاه میشود.
برگها نرم و آبکی میشوند و رنگ خود را از دست میدهند: هوا خیلی سرد است،ممکن است گیاه یخ زده باشد،در این صورت شاخه های سالم را به عنوان منبع تکثیر در نظر بگیرید.
برگها ضخیم وسبز روشن شده اند: تغذیه مصنوعی بیش از اندازه انجام شده است،تغذیه را متوقف کنید تا رنگ ابلق ظاهر شود.
لکه های سوخته قهوه ای رنگ روی برگها ظاهر شده اند: از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نکنید.
نوک برگها به طرف سطح بالایی برگ خم می شوند سپس سقوط میکنند:هوای محیط گرم و خشک است،گلدان را به محل خنک تر منتقل نمایید و غبارپاشی را فراموش نکنید،آبیاری را زیادتر و گلدان را در معرض اشعه مستقیم افتاب قرار ندهید.
قاعده ساقه ها نزدیک به سطح خاک میپوسند: آبیاری زیاد است،اجازه دهید سطح خاک گلدان بین دو ابیاری خشک شود سپس ابیاری کنید،اگر قاعده ساقه فاقد برگ و لخت است،گیاه پیر شده است،از ساقه های سالم ان به عنوان منبع تکثیر استفاده کنید.زهکش را بازدید کنید/
برگها بد شکل و چسبناک هستند،حشرات سبز رنگی روی انها مشاهده میشود: آفت عامل ان است،هر دو هفته یکبار با سم حشره کش نفوذی طبق دستور سمپاشی کنید تا علائم بر طرف شوند.
برگها قهوه ای،چروک و خشک میشوند و حاشیه انها زرد یا قهوه ای است: غبارپاشی کنید،خشکی محیط عامل ان است
برگها خیلی رنگ پریده و لکه های قهوه ای روی انهاست: گیاه از تابش مستقیم افتاب رنج میبرد،محل گلدان را عوض کنید
نوک برگها به طرف پشت برگ خم میشوند و سطح زیرین انها دارای تار عنکبوت است: کنه ریز قرمز عامل ان است،با سم کنه کش طبق دستور هر دو هفته یکبار سمپاشی کنید.
هوای سرد باعث یخزدگی برگهای برگ بیدی میشود و آنها را نرم و آبکی میکند و برگها هم کمرنگ میگردند.
کوددهی بیشازحد نیاز باعث کمرنگ شدن و ضخیم شدن برگها میشود.
چنانچه میبینید نوک برگها به سمت بالا برگشته و ریزش دارند بدانید که رطوبت محیط کم و دما بالا است.
همیشه آبیاری بیشازاندازه مشکلساز است و در برگ بیدی موجب پوسیدن ساقه سطح خاک میشود.
اگر محیط منزل شما خشک است بههیچوجه برگ بیدی را در معرض تابش مستقیم خورشید قرار ندهید تا دچار لکههای قهوهای نگردد.
برگ بیدی یک گیاه زیبای آپارتمانی است که با ساقه های آویز خود میتواند یک آیتم دکوری جذاب برای خانه شما باشد. در مناطق گرمتر می توان گیاه برگ بیدی را در فضای باز هم پرورش داد و به زیبایی باغچه افزود. این گیاه با رنگ سبز و بنفش خود هم به تنهایی و هم در کنار گیاهان دیگر جلوه ای خاص پیدا می کند. برگ بیدی گیاه نسبتا راحتی برای نگهداری و البته تکثیر است. برای این که گیاهان بیشتری برای پر کردن گلدان های خود داشته باشید به راحتی می توانید برگ بیدی را تکثیر کنید. قلمه زدن برگ بیدی یک روش رایج برای تکثیر آن است. در این مقاله با روش قلمه زدن برگ بیدی بنفش اشنا میشویم. با ما همراه باشید.
G قلمه زدن برگ بیدی
گل برگ بیدی یا گل چشم آهویی که در انگلیسی به آن wandering jew میگویند گیاهی از خانواده Commenlinaceae است. این گیاه بومی کانادا و شمال آرژانتین میباشد. برگ بیدی گونه های زیادی دارد که در رنگ و شکل برگ ها با هم متفاوت اند. بیشتر گونه ها دارای برگ هایی به رنگ سبز و بنفش هستند. برگ های گیاه بیضی شکل بوده و ساقه به صورت رونده رشد می ند. برگ بیدی را میتوان به راحتی در خانه های پرنور نگهداری کرد. بهترین مکان برای قرار دادن گلدان برگ بیدی پشت پنجره جنوبی و نورگیر است. اگر شما هم از گیاه برگ بیدی نگهداری میکنید و میخواهید تعداد آن ها را زیاد کنید باید با نحوه تکثیر برگ بیدی آشنا باشید. در ادامه روش تکثیر گل چشم آهویی را به شما آموزش میدهیم.
گیاه برگ بیدی را معمولا از روش قلمه زدن تکثیر میکنند. تکثیر گل چشم آهویی به این روش نسبتا ساده بوده و قلمه ها به سرعت ریشه میدهند. قلمه زدن برگ بیدی هم در آب و هم در خاک جواب میدهد.
قلمه های برگ بیدی به راحتی ریشه میدهند. این قلمه ها باید از گیاه سالم و بالغ تهیه شوند. برای جدا کردن قلمه ها از یک چاقو یا قیچی تمیز استفاده کنید. برش را در قسمتی از ساقه که زیر گره(محل اصال برگ به ساقه) قرار دارد بزنید. ریشه ها بعدا از محل گره بیرون میزنند و ریشه زایی از این قسمت صورت میگیرد. اگر نمیتوانید گره ها را پیدا کنید برش ساقه را از زیر جدیدترین برگ بزنید. قلمه ها باید حدودا 10 تا 12 سانتیمتر طول داشته باشند. بعد از آن میتوان قلمه ها را در آب یا خاک ریشه دار کرد.
تکثیر گل چشم آهویی
قلمه زدن در آب یک روش مرسوم است که روی اکثر گیاهان هم جواب میدهد. به خصوص گیاهانی که ساقه ضخیم دارند. برگ بیدی هم به دلیل داشتن ساقه های ضخیم میتوان در آب ریشه دار کرد. برای این کار یک لیوان یا ظرف را با آب آشامیدنی پر کنید. بهتر است ظرف انتخابی دهانه پهن و انتهای کم قطر داشته باشد. برگ های انتهایی قلمه ها را حذف کنید. ماندن برگ ها در آب باعث بروز پوسیدگی و از بین رفتن قلمه ها میشود. قلمه ها را در ظرف آب قرار دهید و ظرف را در محیط آفتابی مثلا پشت پنجره ای با نور ملایم بگذارید. بعد از 1 تا 4 هفته منتظر پدیدار شدن ریشه های جدید باشید.
چند نکته برای ریشه دار کردن قلمه ها در آب:
روش قلمه زدن برگ بیدی بنفش
روش قلمه زدن برگ بیدی بنفش در خاک به این صورت است که ابتدا باید گلدانی با قطر 9 سانتیمتر تهیه کنید و آن را با خاک مرطوب و حاوی کمپوست پر کنید. برگ های انتهایی قلمه ها را جدا کنید و به هورمون ریشه زایی آغشته کنید. استفاده از هورمون ریشه زایی ضروری نیست اما میتواند به تسریع ریشه زایی کمک کند. در آخر میتوانید چندین قلمه را در یک گلدان کشت کنید و منتظر ریشه زدن آن ها بمانید. بعد از چند ماه میتوانید ریشه های جدید را مشاهده کنید.
نکات ریشه دار کردن قلمه ها در خاک:
گیاه برگ بیدی یکی از انواع گیاهان زینتی آپارتمانی می باشد که قادر است در محیط خانه به خوبی رشد کند طوری که شما می توانید در منزل به راحتی به تکثیر برگ بیدی بپردازید و از آن نگهداری کنید، برگ های این گیاه در رنگ های مختلفی مانند سبز، کرمی و بنفش وجود دارد که نوع بنفش آن از زیبای خاصی برخوردار می باشد.
گیاه برگ بیدی همانند سانسوریا، پتوس از آن دسته گیاهانی است که تقریبا در تمامی خانه ها به چشم می خورد، با وجود اینکه گیاهی کاملا بی آزار می باشد وجود آن در منزل می تواند زیبایی دوچندانی را ایجاد کند، نگهداری، پرورش و تکثیر برگ بیدی نیاز به شرایط ویژه ای ندارد.
گیاه شناسی برگ بیدی: برگ بیدی بومی منطقه آمریکا آمریکای جنوبی می باشد که به دلیل برگ های دو رنگش مورد توجه همگان قرار گرفته است، نوع این گیاه علفی بوده و دارای رشد خزنده ای می باشد، برگ های این گیاه به شکل قلب بوده که دارای سرتیزی می باشند با توجه به گونه مختلف آن رنگ متفاوت می باشد، اما اغلب بیشتر افراد به پرورش و تکثیر برگ بیدی بنفش می پردازند، برگ این گیاه دارای دو رنگ بوده با خطوط سبز و بنفش است.
گیاه برگ بیدی به طور کلی دارای ۳ گونه اصلی می باشد که این گونه ها شامل: برگ بیدی با برگ های سبز، برگ بیدی با برگ های بنفش، برگ بیدی موسی در گهواره می باشد که از مهم ترین گونه های اصلی برگ بیدی به شمار می رود. تکثیر برگ بیدی همانگونه که اشاره کردیم کار بسیار آسانی می باشد طوری که می توانید با قلمه ساقه آن در آب، خاک، ماسه صاحب یک گیاه برگ بیدی دیگر شوید.
۱٫برای تکثیر برگ بیدی از راه قلمه زدن بایددر فصل تابستان اقدام نمایید بدین ترتیب ابتدا باید یک ساقه محکم از گیاهتان توسط یک چاقو تیز جدا کنید، قلمه ای باید حداقل ۷ سانتی متر باشد و همچنین ساقه دارای گره هایی باشد، در انتهای قلمه هر چه برگ وجود دارد را جدا کنید طوری که ۱ الی ۲ عدد برگ بر روی قلمه باقی بماند.
۲٫ بعد از آماده شدن قلمه ها باید آن ها را برای ریشه دهی در بستری با خاک کمپوست و ماسه بکارید، همچنین شما می توانید قلمه هایی را که آماده کردید را درون یک لیوان آن یا تنگ آب قرار دهید تا ریشه دار شود. به این نکته توجه داشته باشید که اگر قلمه هایتان را درون خاک قرار دادید اقدام به تعویض روزانه آب کنید، آبی که برای قلمه ها تهیه می کنید باید بدون املاح و کلر باشد.
۳٫ برای کاشت قلمه ها درون گلدان باید قبل از اینکه قلمه ها را در خاک بکارید ابتدا خاک آن را آبیاری نمایید و بعد با استفاده از مداد و یا خودکار در خاک سوراخ ایجاد کنید و بعد قلمه را درون آن بکارید.
۴٫ بعد از اتمام کاشت باید بستر هایی که قلمه ها را درون آن کاشتید را به مکانی منتقل کنید که دارای ۱۸ تا ۲۰ درجه دما باشد. از گذاشتن قلمه ها در معرض تابش مستقیم نور خورشید خودداری نمایید، در طول دوران ریشه دهی توجه داشته باشید تا خاک گیاه خشک نشود.
* قلمه های برگ بیدی به سرعت ریشه می دهند طوری که بعد از ۱ هفته شاهد رشد گیاهتان خواهید شد.
خاک: بهترین خاک برای پرورش برگ بیدی ترکیبی از خاک ماسه+ تورب+ خاک برگ+ خاک باغچه می باشد، البته شما می توانید ترکیب خاک پرلیت و کوکوپیت هم برای پرورش برگ بیدی استفاده کنید.
نور: برگ بیدی برای رشد مطلوب و بهتر خود به نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارد زیرا اگر در محیطی نگهداری شود که نور کمی وجود داشته باشد گیاه به صورت علفی رشد خواهد کرد و این موضوع از زیبایی آن می کاهد. بهترین جایی گه می توان از برگ بیدی نگهداری کرد پشت پنجره های شمالی می باشد.
آبیاری: سعی کنید در فواصل زمانی منظمی به آبیاری گیاه بپردازید، و همیشه بگذارید خاک گیاه از رطوبت کمی برخوردار باشد، آبیاری گیاهتان نباید به گونه ای باشد که خاک آن خیس شود، به هیچ عنوان نگذارید آن در زیر گلدانتان باقی بماند چرا که به سرعت ریشه های گیاهتان دچار پوسیدگی می شود. آبیاری در تابستان باید روز درمان انجام شود اما در فصل زمستان باید هفته ای ۱ مرتبه به آبیاری آن بپردازید.
دما: برگ بیدی از نظر دما کمی حساس است و خواستار محیطی گرم می باشد، از این رو بهترین دما برای پرورش و نگهداری آن دمایی بین ۲۴ تا ۲۸ درجه سانتی گراد می باشد. این گیاه در دماهای پایین به سرعت از بین خواهد رفت، به همین در فصل زمستان مکان مناسبی را برای این گیاه در نظر بگیرید.
کوددهی و هرس: شما می تواند برای تقویت رشد گیاهتان از کودهای استفاده کنید که مخصوص گیاهان زینتی می باشد، کوددهی باید هر ۲ هفته ۱ مرتبه انجام شود در فصل تابستان انجام شود. در مورد هرس این گیاه هم می توان گفت هر زمان که احساس کردید ظاهر شلخته ای به خود گرفته است و ساقه های رشد زیادی کرده است بهتر است ساقه را قیچی کنید و از آن برای قلمه استفاده کنید.
همانگونه که مشاهده کردید تکثیر برگ بیدی کار بسیار ساده ای می باشد و آنقدر سرعت تکثیر این گیاه بالا است که می توانید در طول ۱ سال صاحب چند گلدان شوید، توجه داشته باشید که به هیچ عنوان این گیاه را در معرض وسیله های سرمایشی و گرمایشی قرار ندهید.
لطفا شکیبا باشید ...