0

خواص و مضرات میگو چیست؟

میگو خواص میگو ضرر های میگو قیمت میگو طرز تهیه میگو خواص و مضرات میگو
ثبت شده 3 سال پیش توسط امیر امانی ویرایش شده در 1400/3/13

سلام من میگو را خیلی دوست دارم اما سلامتی را بیشتر میخوام ببینم میگو چه ضرر هایی دارد

خواص و مضرات میگو چیست؟

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: fsddff766

میگو

خواص میگو عبارت‌اند از بهبود سلامت استخوان و مغز، کاهش وزن، جلوگیری کننده از افزایش احتمال بروز بیماری قلبی و عروقی، ضدالتهاب، پیشگیری کننده از سرطان و همچنین خواص ضد پیری است که می‌تواند در کاهش احتمال بروز برخی دیگر از بیماری‌ها مفید باشد. از جمله این بیماری‌ها، دژنراسیون ماکولا است که بیشتر در افراد مسن و در اثر کاهش قدرت واکنش‌های آنتی اکسیدان ها در برابر رادیکال‌های آزاد در چشم به وجود می‌آید. همچنین خوردن میگو در بانوان می‌تواند دردهای ناشی از عادات ماهیانه را کاهش دهد.

خواص میگو :

میگو یک عبارت کلی برای توصیف صدها گونه جاندار دریایی مشابه میگـو است که در سراسر جهان به عنوان غذای دریایی به شیوه‌های مختلف در فرهنگ‌های گوناگون خورده می‌شود. میگـو دارای انواع گوناگونی است. که در ادامه به چند نوع از آن‌ها اشاره خواهیم کرد. میگوها اغلب اندازه کوچکی دارند اما گونه‌هایی نیز وجود دارد که عموماً با عنوان «شاه‌میگو» شناخته می‌شوند و اندازه‌ای در حدود ۲۵ سانتی‌متر نیز می‌توانند داشته باشند. در ادامه به خواص میگو اشاره خواهیم کرد.

 

ارزش غذایی میگو

آنچه که از میگو به عنوان خوراک مورد استفاده قرار می‌گیرد، گوشت بدن آن است اما در برخی از فرهنگ‌ها از قسمت‌های دیگر میگـو نیز برای خوردن استفاده می‌کنند. این حیوانات دریایی کوچک علاوه بر موجودات دریایی بزرگ جثه برای شما دوپایان عزیز نیز دارای خواص سلامتی فراوانی است که دلیل آن مواد مغذی و مفید در آن است.

برای کسانی که به دنبال خوردن غذاهای رژیمی و بدون کربوهیدرات هستند، میگو می‌تواند گزینه مناسبی باشد چرا که در میگو هیچ اثری از کربوهیدرات وجود ندارد و کالری آن بسیار کم است. می‌توان گفت در هر ۱ گرم از میگو ۱ کالری وجود دارد. میگو را می‌تواند مجموعه‌ای از آب، پروتئین و مقدار کمی چربی دانست. غیر از موارد اشاره شده، میگـو دارای مواد مغذی بسیار مفید از جمله ویتامین‌ها و مواد معدنی است. مهم‌ترین انتی اکسیدان میگو، آستاکسانتین هست.

شما می‌تواند با مصرف میگو، مواد معدنی به مانند آهن، کلسیم، سدیم، فسفر، روی، منیزیم و پتاسیم را به همراه ویتامین A، ویتامین E و حتی ویتامین B12 دریافت کنید. همچنین میگو منبع غنی از ید، تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین نیز هست. افرادی که دچار کمبود ید هستند از میگو به عنوان جایگزین ید استفاده کنند. همچنین میگـو منبع خوبی برای دریافت اسید چرب امگا ۳ و امگا ۶ است. در ادامه به خواص میگو اشاره خواهیم کرد.

میگو گونه‌ای از سخت‌پوستان است که در اکثر آب‌های جهان وجود دارد. یکی از خواص میگو عبارت است از منابع غنی از آهن است و مصرف آن به افرادی که دچار کم خونی هستند، توصیه می‌شود.

 

مناسب برای لاغری

یکی از خواص میگو این است که این خوراکی جزو غذاهای کم کالری است. یک میگوی متوسط حدود ۷ کالری دارد، یعنی ۱۲ عدد از آن کمتر از ۸۵ کالری دارد؛ تقریبا ۱۵ کالری کمتر از یک سینه‌ی مرغ ۸۵ گرمی.

 

غنی از پروتئین

یکی دیگر از خواص میگو داشتن مقدار زیادی پروتئین است. میگوها علاوه بر آب، عمدتا از پروتئین تشکیل می‌شوند. ۸۵ گرم میگوی پخته یا کباب شده حدود ۲۰ گرم پروتئین فراهم می‌کند؛ یعنی فقط چند گرم کمتر از یک سینه‌ی مرغ ۸۵ گرمی.

خواص میگو

مواد مغذی

میگو دارای دو نوع آنتی‌اکسیدان است. سلنیوم علاوه بر آنکه یک ماده‌ی معدنی مفید برای افزایش ایمنی بدن و عملکرد بهتر غده‌ی تیروئید است، یک آنتی‌اکسیدان مهم نیز به شمار می‌آید که به مبارزه با ذرات زیان‌آوری به نام رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. رادیکال‌های آزاد به DNA و غشاهای سلولی آسیب می‌رسانند که این مسئله به پیری زودرس و بیماری منجر می‌شود. آنتی‌اکسیدان دیگر موجود در میگو، آستاکسانتین نام دارد. ثابت شده است این آنتی‌اکسیدان که رنگدانه‌ی رنگ اولیه میگـو را فراهم می‌کند، به کاهش التهاب که یکی از عوامل مهم در پیری و ابتلا به بیماری است، کمک می‌کند.

 

خاصیت ضد پیری 

تابش مستقیم آفتاب به روی پوست از جمله دلایل پیری زودرس پوست است. بدون محافظت از پوست توسط کرم‌های ضد آفتاب پوست شما در برابر آفتاب بی‌دفاع است و در گذر زمان با برخورد امواج UV تشکیل چین، چروک، لک و آفتاب‌سوختگی می‌دهد. با اضافه کردن میگـو به وعده‌های غذایی هفتگی خود، شانس این را خواهید داشت که پوستی جوان‌تر نسبت به سن خود داشته باشد.

همچنین میگو دارای سطح بالایی از ترکیب کاروتنوئیدی به نام آستاکسانتین هست که یک آنتی اکسیدان قوی در برابر حملات رادیکال آزادی به پوست است. بنابراین اگر نگران پدیدار شدن لکه‌های پوستی، آکنه و چین و چروک در سنین کهن‌سالی هستید، توصیه می‌کنیم میگـو را هیچ‌وقت فراموش نکنید و ماهانه آن را در رژیم غذایی خود جای دهید.

 

سلامت بینایی

مطالعات نشان داده است که میگو حاوی ترکیبی به نام هپارین است که می‌تواند در درمان دژنراسیون ماکولا مؤثر باشد. همچنین آستاکسانتین همان‌طور که در ابتدای مقاله فواید میگـو به آن اشاره کردیم می‌تواند بروز مشکلات بینایی وابسته به افزایش سن را کاهش دهد.

 

کاهش ریزی مو 

شاید باورتان نشود میگو بدون مو می‌تواند ریزش مو شما را کاهش دهد. کمبود مواد مغذی در بدن از جمله عوامل ریزش مو است. وجود ماده مغذی به مانند روی نقش مؤثری در حفظ و تولید سلول‌های سالم پوستی و مو دارد. کسانی که دچار ریزش مو شده‌اند، میزان روی کمی در خون خود دارند به همین دلیل اگر شما نیز با هر بار شانه کردن تعداد زیادی تار موی خود را از دست می‌دهید، باید قبل از اینکه کاملاً کچل یا طاس شوید، به سمت خوردن میگو و مواد غذایی مغذی روی آورید.

 

استخوان‌هایی سالم

پروتئین و ویتامین‌های مختلف به همراه مواد مغذی شامل کلسیم، فسفر و منیزیم در میگو مهره‌هایی مهم در مبارزه با پوکی استخوان هستند. وجود مواد مغذی کافی در بدن، استحکام استخوانی، تراکم استخوانی و همچنین قدرت آن‌ها در تحمل ضربات را افزایش می‌دهد. اضافه کردن میگو به مواد غذایی روزانه یا هفتگی می‌تواند تأثیر مثبتی بر سلامتی استخوان شما داشته باشد.

 

ضد سرطان

یکی از خواص میگو این است که دارای کاروتنوئیدی با عنوان آستاکسانتین است که می‌تواند خطر بروز انواع مختلفی از سرطان‌ها را کاهش دهد. همچنین سلنیوم دیگر ماده معدنی است که رابطه مستقیمی با کاهش احتمال بروز سرطان پروستات و سرطان ریه دارد. سلنیوم جز کلیدی در تولید آنزیم‌های انتی اکسیدانی به مانند گلوتاتیون پراکسیداز است. این آنزیم‌ها به عنوان مبارزی در برابر رادیکال‌های آزاد قرار می‌گیرند و آن‌ها را خنثی می‌کنند. همچنین سلنیوم می‌تواند رشد سلول‌های آسیب‌پذیر و سرطانی را کاهش و در درمان سرطان نیز سرعت بهبود را افزایش دهد.

 

مضرات میگو

میگو نیز مانند هر ماده غذایی دارای مضراتی است که اگر به درستی آن را بشناسیم و در رژیم غذایی خود جای دهیم می‌توانیم بدنی سالم‌تر داشته باشیم.

خواص میگو

حساسیت زا

میگو به عنوان یک عضو از خانواده‌ی سخت‌پوستان، در میان آلرژن های عمده‌ی غذایی قرار دارد. این آلرژن‌ها علاوه بر سخت‌پوستان عبارتند از شیر، تخم‌مرغ، ماهی، آجیل‌های درختی، بادام زمینی، گندم و سویا. مصرف میگـو و گاهی اوقات حتی لمس آن توسط افرادی که به سخت‌پوستان آلرژی دارند، می‌تواند باعث واکنش شدید ازجمله آنافیلاکسی شود که بسیار خطرناک است که می‌تواند باعث مرگ شود.

 

مقادیر بالایی کلسترول

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف بالای چربی اشباع‌شده و چربی ترانس مصنوعی، بیشترین تأثیر را روی کلسترول خون می‌گذارد. میگو چربی اشباع بسیار کمی دارد، مگر آنکه سرخ شود یا به روشی طبخ گردد که به آن چربی ترانس اضافه شود. اما اگر کلسترول شما در حال حاضر بالاست، توصیه پزشکتان در مورد کلسترول رژیمی را رعایت کنید.

 

مسمومیت با جیوه

همانند بیشتر محصولات دریایی میگو نیز در بدن خود مقادیر قابل توجهی از جیوه جمع می‌کند که مصرف آن برای انسان به صورت زیاد از حد مشکل‌ساز است. لذا خوردن زیاد میگـو را به کسانی که در معرض مشکلات ناشی از ازدیاد جیوه، باردار یا مشکلات بینایی دارند، توصیه نمی‌کنیم. دیگر افراد نیز باید در خوردن میگـو حد اعتدال را رعایت کنند و اگر رژیم غذایی متعادل دارید نباید نگران اثرات جیوه میگـو روی بدن خود باشید.

 

مسمومیت با پورین

پورین یک عنصر طبیعی و بدون ضرر در بدن است. البته افزایش هر ماده بدون ضرر در بدن می‌تواند مشکلات مخصوص به خود را ایجاد کند. اغلب کسانی که دارای نقرس هستند نباید افزایش سطح پورین را مورد بی‌توجهی قرار دهند. زمانی که سلول‌های بدن از بین می‌روند پورین باعث تولید اسید اوریک‌اسید می‌شود، کلیه‌ها اسید اوریک‌اسید را مدیریت و آن را از بدن دفع می‌کنند. اگر میزان پورین بدن زیاد باشد، اسید اوریک‌اسید تولید شده بیش از توان دفع آن توسط کلیه می‌شود و باعث بروز مسمومیت با پورین می‌شود. لذا کسانی که دچار نقرس یا مشکلات کلیوی هستند می‌بایست در خوردن میگو احتیاط لازم را داشته باشند و تنها به خواص میگو توجه نداشته باشید.

https://gymito.com/blog/shrimp-benefits/

 

loader

لطفا شکیبا باشید ...