0

چرا در مناطق شمالی کشور استفاده از کولر گازی توصیه میشود؟

گرما کولر گازی کولر ابی رطوبت شرجی هوای مرطوب
ثبت شده 3 سال پیش توسط راضیه سادات شریفی ویرایش شده در 1400/3/13

چرا در مناطق شمالی و شرجی کشور استفاده از کولر گازی بجای کولر ابی توصیه میشود؟


1 جواب

0
3 سال پیش توسط: پریسا قلی زاده
کولر گازی برای مناطق مرطوب

 

خرید کولر گازی از بانه و یا مراکز فروش دیگر این روزها افزایش زیادی داشته به ویژه با توجه به افزایش گرمای جهانی و از طرف دیگر گرم شدن هوای تابستان در بیشتر نقاط کشورمان. از این رو ضمن اینکه مشتریان انتظار بهترین عملکرد کولر گازی اسپلیت را دارند چرا که این روزها گرمای هوا مسلما موجب افزایش کلافگی و اذیت شدن بسیاری از افراد به خصوص افراد مسن، کودکان و حتی بسیاری از جوانان و نوجوانان می شود، باید جهت خرید کولر گازی اسپلیت (و یا انواع دیگر آنها مانند اسپلیت ایستاده) به برخی نکات از جمله مناطق مختلف آب و هوایی و کولرهایی که جهت استفاده در هر یک از این مناطق مناسب هستند، توجه کنند. 

از جمله انتخاب کولر گازی برای مناطق مرطوب. در کنار مزایای خرید کولر گازی از بانه نیاز، این نکته را نباید فراموش کرد که اصولا کولر گازی در بیشتر مناطق مختلف آب و هوایی عملکرد مناسبی دارد و به خوبی نیازهای شما را در زمینه تهویه مطبوع هوای محیط، سرمایش و گرمایش تامین می کند. اما در مقابل کولر آبی نه تنها جهت استفاده در مناطق مرطوب مناسب نیست و به هیچ وجه توصیه نمی شود بلکه قابلیت های یک کولر گازی اسپلیت را هم ندارد. 

کولر گازی برای مناطق مرطوب

در مجموع اگر بخواهیم مقایسه ای بین کولر گازی و آبی جهت استفاده در مناطق مرطوب داشته باشیم، موارد زیر را می توانیم به عنوان مزایای خرید کولر گازی اسپلیت برای مناطق مرطوب (در برابر کولر آبی) نام ببریم:

•  کولر گازی اسپلیت فضای کمتری نسبت به کولر آبی اشغال می کنند. (غیر از بخش بیرونی یا یونیت خارجی که باید بیرون از محیط خانه یا محل کار نصب شود) 
•  کولر گازی مصرف آب بسیار کمتری دارند. 
•  کولر گازی اسپلیت از لحاظ بهداشتی بسیار بهتر است. 
•  قدرت پرتاب باد و سرمایش کولر گازی از کولر آبی بسیار بیشتر است. 
•  توان کولر آبی بطور میانگین در حدود 500 وات ولی میانگین توان کولر گازی های جدید حدود 2000 وات است.
•  کولر گازی ها امکانات مناسبی چون کنترل از راه دور و فیلترهای مختلف تصفیه هوا دارند . 
•  ممکن است کولر آبی موجب بروز برخی حساسیت ها و آلرژی ها در برخی افراد شوند.
•  در مناطقی که دچار آلودگی هوا و یا گرد و غبار هستند امکان استفاده از کولر آبی وجود ندارد.
•  با توجه به مصرف آب، هزینه کولر آبی نسبتا بالاست ولی کارایی چندانی ندارد.

با توجه به این نکات و دلایل دیگر امروزه تقریبا در بیشتر کشورهای جهان نسل کولر آبی منقرض شده و چه در نواحی مرطوب و چه خشک با میانگین دماهای مختلف، تقریبا کولر گازی بطور کامل جای آنها را گرفته است. (شاید تنها انتقاد مصرف کنندگان مصرف برق کولر گازی اسپلیت باشد که این مسئله نیز با توجه به رقابت بین شرکتها و برندهای سازنده جهت هر چه پایین تر آوردن مصرف انرژی، در حال برطرف شدن است)  

کولر گازی در مناطق مرطوب

حال که مشخص شد که کولر گازی بهترین گزینه است و عملا در فصل های مختلف سال هم نقش یک کولر خنک کننده و در فصل های سرد نیز نقش بخاری را می تواند به بهترین وجه ممکن ایفا کند، سئوالاتی در این رابطه پیش از خرید کولر گازی اسپلیت پیش می آید از جمله چه کولر گازی مخصوص مناطق گرمسیری است؟ و یا بهترین کولر گازی برای مناطق گرمسیر و مرطوب کدام است و توسط چه برندهایی تولید می شود؟ 

در حال حاضر بهترین برندهای کولر گازی و اسپلیت هر ساله محصولات مختلف و متنوع خود را جهت استفاده در مناطق مختلف آب و هوایی جهان عرضه می کنند چرا که مشتریان آنها از کشورهای مختلف با مناطق مختلف آب و هوایی هستند. برای مثال در غرب و جنوب غربی آسیا طیف وسیعی از نواحی مختلف آب و هوایی وجود دارند از مناطق گرم و خشک گرفته تا مناطق گرم و مرطوب و از مناطق کوهستانی تا مناطق معتدل با آب و هوای مدیترانه ای. از این رو این شرکت ها و برندها نیز این مسئله را در نظر می گیرند و برای هر یک از این مناطق آب و هوایی در حالت کلی سه نوع کلاس کمپرسور کولر گازی تعریف کرده اند:

- T1 مناطق با آب و هوای معتدل 
- T2 مناطق دارای آب و هوای سرد
- T3 مناطقی با آب و هوای گرمسیری

که البته در خصوص جزئیات فنی کولرهای گازی و نوع کپرسور آنها و همچنین سایر مشخصات فنی آنها هنگام خرید مطالب و نکات مفیدی را در مقالات آشنایی با انواع کمپرسور پیش از خرید کولر گازی و همچنین در راهنمای خرید کولر گازی آورده ایم که امیدواریم مورد توجه شما قرار گیرد. 

البته بطور خلاصه می توان گفت که کولر گازی ها با هر یک از کمپرسورهای نام برده می توانند در مناطق مرطوب به خوبی مورد استفاده قرار گیرند و بازدهی عالی داشته باشند. اما در مجموع توصیه می شود که چنانچه برای مساحت بزرگ و میزان سرمایش زیاد می خواهید اقدام به خرید کولر گازی از بانه (و یا مراکز دیگر) کنید، بهترین حالت کولرهایی با کمپرسورهای اسکرول هستند ولی اگر سرمایش بسیار زیاد و یا فضای خیلی بزرگی در اختیار ندارید، کولر گازی هایی با کمپرسورهای پیستونی و روتاری نیز می توانند جوابگوی نیازهای شما باشند. 

البته این نکته را هم پیش از خرید کولر گازی در نظر داشته باشید که کلاس آب و هوایی آنها بر روی برچسب انرژی نوشته شده است. میزان مصرف انرژی نیز با توجه به نوع برچسب آن اهمیت زیادی دارد. برچسب انرژی کولر گازی برای مناطق مرطوب نیز همانند نقاط دیگر اهمیت دارد چرا که نشان دهنده مقدار انرژی مصرفی این دستگاه های تهویه مطبوع است و همانطور که در بخش های گذشته و سایر مقالات اشاره کردیم، بهترین و بهینه ترین حالت +++A است. 

مسئله تنظیم دما را هم نباید فراموش کرد. معمولا برای مناطق با آب و هوای مرطوب در ایام تابستان توصیه می شود که دمای کولر بین 24 الی 26 درجه سانتی گراد تنظیم شود. 
در پایان اشاره کنیم که در هر یک از مناطق ایران به ویژه مناطق مرطوب جنوب و شا شمال کشور که سکونت دارید جهت خرید کولر گازی از بانه نیاز می توانید براحتی بصورت آنلاین اقدام به سفارش محصول مورد نظر خود نموده و پس از چند روز آنرا تحویل بگیرید.

چرا کولرهای آبی برای کشور ما مناسب است؟

چرا کولرهای آبی برای کشور ما مناسب است؟

با توجه به اینکه در فصل گرما، میزان استفاده از وسایل سرمایشی زیاد می‌شود، لازم است مصرف‌کنندگان آشنایی بیشتری با انواع وسایل سرمایشی موجود در بازار داشته باشند تا در هنگام خرید بتوانند بهترین گزینه را انتخاب کنند.

با توجه به اینکه در فصل گرما، میزان استفاده از وسایل سرمایشی زیاد می‌شود، لازم است مصرف‌کنندگان آشنایی بیشتری با انواع وسایل سرمایشی موجود در بازار داشته باشند تا در هنگام خرید بتوانند بهترین گزینه را انتخاب کنند.

 

به گزارش سرویس بازار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، برخی تصور می‌کنند استفاده از کولرهای آبی ویژه کشورهای فقیر و کمتر توسعه‌یافته است، در حالی که این وسیله گرمایشی، بهترین گزینه برای مناطق گرم و خشک است. در ایالت تگزاس آمریکا 80 درصد ساختمان‌ها توسط کولرهای آبی خنک می‌شوند. استفاده از این وسیله در کشورهایی مثل استرالیا و عربستان هم بسیار رایج است.

 

بانک جهانی توصیه اکید دارد وسایل سرمایشی بر اساس ژست اقتصادی انتخاب نشود بلکه اقلیم جغرافیایی ملاک انتخاب قرار داده شود. افزایش بی‌رویه مصرف برق و تولید گازهای گلخانه‌ای دو عارضه‌ای است که استفاده غیرضروری از کولرهای گازی به جوامع تحمیل می‌کند.

 

در کشور ما نیز شکل‌گیری موج استفاده از کولرهای گازی، بدون منطق فنی و تنها به پشتوانه وجود سوخت و ارز ارزان شکل گرفت.

 

* انتخاب وسیله سرمایشی، یک انتخاب فنی است و افراد نباید بر اساس سلیقه و ذائقه خود اقدام به خرید کنند. واحدهای مشاوره و فروش شرکت‌های معتبر معمولا به صورت رایگان به مشتریان خدمات مشاوره‌ای می‌دهند که با توجه به ویژگی‌های محیط، بهترین گزینه برای خرید چیست. اگر توصیه خرید توسط مهندسان تاسیسات ارایه شود، احتمال اتلاف هزینه و انرژی تا حد بسیار زیادی کاهش می‌یابد. به دلیل اینکه فروشنده‌ها اطلاعات فنی زیادی ندارند، توصیه‌های آنها، عمومی و معمولا بر اساس شرایط بازار است.

 

* بهتر است در هنگام خرید پیش از آنکه به معیارهای مالی و قیمت وسایل سرمایشی توجه کنید، به مسائل فنی آنها اهمیت دهید. چراکه وسایل سرمایشی عمر زیادی دارند و سالهای طولانی به مصرف‌کننده سرویس ارایه می‌دهند؛ پس اگر خریداری فقط به خاطر قیمت، یک انتخاب غلط انجام دهد تا سال‌ها باید با مشکل‌های جانبی دست و پنجه نرم کند. همچنین اختلاف قیمت محصولات به حدی نیست که اگر آن را در طول عمر مفید وسیله، تقسیم کنید، چشمگیر شود.

 

* آسایش بدن در شرایطی ایجاد می‌شود که «دما، رطوبت و سرعت وزش باد» مناسب باشد. در انتخاب وسایل سرمایشی باید گزینه‌ای انتخاب شود که با توجه به شرایط محیط و همچنین اقلیم منطقه، بهترین کارایی را در این سه پارامتر داشته باشد. بهترین «دمای آسایش» برای بدن انسان 24 تا 26 درجه است. افراد در دمای زیر 24 درجه احساس سرما و در دمای بالای 26 درجه احساس گرما می‌کنند. وسیله سرمایشی باید به گونه‌ای عمل کند که دمای محیط را به این نقطه برساند.

 

* در مناطقی مانند سواحل جنوبی و شمالی کشور که رطوبت بالایی دارند، استفاده از کولر آبی گزینه مناسبی نیست، چراکه این کولر با رطوبت‌زنی به هوا، دما را کاهش می‌دهند پس وقتی رطوبت هوا بالاست، افزایش رطوبت توسط کولرهای آبی، محیط را از دمای آسایش دورتر می‌کند. در این مناطق باید از کولرهای گازی استفاده شود.

 

* در مناطقی مانند استان خوزستان که دمای هوا بالای 43 درجه است، کولرهای آبی توان کاهش دما تا 25 درجه را ندارند. کولرهای آبی در این مناطق فقط می‌توانند به کاهش نسبی هوا کمک کنند و توان رسیدن به دمای آسایش را ندارند. به همین خاطر برای رسیدن به دمای مطلوب، بهتر است در این مناطق نیز از کولرهای گازی استفاده شود.

 

* در مناطقی که دمای هوا تا 43 درجه بالا می‌رود و رطوبت پایینی دارند، کولرهای آبی بهترین گزینه هستند. یک دستگاه کولر آبی به تنهایی، هر سه دقیقه یک بار هوای داخل یک خانه 120 متری را عوض می‌کند و محیط خانه را به دمای آسایش می‌رساند. حال آنکه اگر قرار باشد از کولر گازی برای چنین محیطی استفاده شود، لازم است که برای سالن پذیرایی و هر یک از اتاق‌ها، یک دستگاه کولر گازی مستقل نصب شود.

 

* یک کولر استاندارد در 99 درصد مواقع، توان رساندن دمای محیط به شرایط آسایش را دارد؛ یعنی در هر سال تنها در 28 ساعت که دمای هوا فوق گرم می‌شود، توان پاسخگویی را ندارد.

 

* طبع بدن افراد با توجه به شرایط سنی، جسمی، جنسی و روحیه‌ای متفاوت است. به همین دلیل نمی‌توان در یک شرایط ثابت، رضایت همه افراد را از دمای محیط جلب کرد. بر اساس استانداردها، کولری که بتواند رضایت 80 درصد افراد را جلب کند، یک وسیله سرمایشی مطلوب است.

 

* در شهرهایی که دمای هوای بالای 39 درجه است، استفاده از کولرهای آبی سلولزی به جای کولرهای آبی پوشالی توصیه می‌شود. این کولرها به دلیل بهره‌وری بالاتری که دارند، دمای محیط را با مصرف انرژی کمتری به نقطه مطلوب می‌رسانند.

 

* «راندمان تبخیر» پارامتر مهمی است که نشان‌دهنده کیفیت کولرهای آبی است. کولرهایی که راندمان تبخیر بالاتری دارند، در مقایسه با سایر کولرها، به ازای میزان هوای یکسانی که می‌گیرند، هوای خنک‌تری تحویل می‌دهند. راندمان تبخیر کولرهای خوب، بالای 75 درصد است. اطلاعات مربوط به راندمان تبخیر، روی پلاک استاندارد کولرها درج شده است. تعداد بسیار زیادی از مصرف‌کنندگان و حتی فروشندگان، «راندمان تبخیر» را با «برچسب انرژی» اشتباه می‌گیرند؛ در حالی‌که این دو پارامتر هیچ ربطی به هم ندارند.

 

* راندمان تبخیر در «کولرهای آبی پوشالی» از «کولرهای آبی سلولزی» پایین‌تر است، چراکه در این کولرها مشکلاتی از قبیل افت پوشال، مسدود شدن روزنه‌های پوشال توسط رسوبات و یک‌دست نبودن بافت پوشال در سطح دریچه‌ها، کارایی کولر را پایین می‌آورند. این مشکل در کولرهای سلولزی با استفاده از پدهای سلولزی تا حد زیادی رفع شده است. پدهای سلولزی، ساختاری مقاومت و یکپارچه دارند و سطح تماس هوا و آب را به حداکثر می‌رسانند. پدهای سلولزی، ویژگی خودشویندگی دارند و به دلیل توزیع یکنواخت آب در سطح آنها، رسوبات به صورت پیوسته شسته می‌شود و از بدنه پد جدا می‌شوند. به همین دلیل برخلاف پوشال‌های استفاده شده در کولرهای آبی که باید هر سال حداقل یکبار تعویض شوند، پدهای سلولزی را هر پنج سال یکبار تعویض می‌کنند.

 

* با توجه به املاحی که در آب برخی شهرها وجود دارد، گاه آب کولر باید هر 20 روز یکبار عوض شود. چراکه در غیر این صورت با جمع شدن رسوب و املاح در کف کولر، هم حجم آبگیری کولر کاهش می‌یابد و هم بوی نامساعدی، در محیط پخش می‌شود. برخی کولرهای موجود در بازار مثل کولر پالا، این امکان را دارند که هر چهار تا شش روز به صورت اتوماتیک، حجم آب کولر را به صورت کامل تخلیه و دوباره آبگیری می‌کنند.

 

* با توجه به تغییرات مداوم دما بین روز و شب و حتی در ایام بین فصلی، مصرف‌کنندگان در طول روز چندین بار کولر را خاموش و روشن می‌کنند. در برخی مدل‌های جدید کولر، تولیدکنندگان با استفاده از ترموستات این امکان را فراهم کرده‌اند که در صورت افزایش و کاهش دما از یک محدوده مشخص، کولر به صورت خودکار خاموش و روشن شود. این کولرها همچنین به تایمر مجهز شده‌اند تا مصرف‌کننده بتوانند قبل از ورود به خانه کولر را روشن کند و در صورت نیاز، بعد از به خواب رفتن، کولر به صورت خودکار خاموش شود. کنترل از راه دور، یکی دیگر از ویژگی‌های کولرهای جدید است که راحتی مصرف‌کننده را افزایش می‌دهد.

 

* هنگام استفاده از کولرهای آبی لازم است که به اندازه دهانه‌های ورودی هوای تازه، مجرای خروج هوا، نیز ایجاد کرد. می‌توان با باز گذاشتن گوشه پنجره‌هایی که در نقاط داغ و آفتاب‌گیر محیط قرار دارند، هم به خروج هوای گرم کمک کرد و عامل بهبود کارکرد کولر شد.

 

* برای استفاده بهتر از کولرهای آبی، لازم است در ابتدای هر فصل، کولر توسط سرویس‌کار حرفه‌ای مورد بازبینی و سرویس قرار گیرد. تعویض پوشال‌ها، تمیز کردن درها، روغن‌کاری یاتاقان‌ها، تمیز کردن کف کولر، رفع پوسیدگی‌ها و سوراخ‌های احتمالی، تمیز کردن سبد پمپ آب، چک کردن تسمه، پولی‌ها و شناور کولر از جمله کارهایی است که باید در هر نوبت سرویس‌کاری انجام شود.

 

* بعد از پایان فصل گرما هم لازم است دو قطب برق کولر قطع شود؛ آب کف مخزن و داخل لوله‌ها تخلیه شود؛ تسمه از جای خود خارج شود. لازم است کولر در فصل‌هایی که مورد استفاده قرار نمی‌گیرد توسط یک پوشش برزنتی یا فلزی، محصور شود تا هم مانع خروج حرارت در فصل سرد از محیط شود و هم جلوی ورود آلودگی از طریق کانال‌های کولر شود. دهانه کانال‌های کولر هم با پوشش‌های مخصوص بسته شود.

 

اطلاعات این مطلب توسط مدیران ارشد شرکت انرژی در اختیار سرویس بازار ایسنا قرار گرفته است. انرژی بیش از چهار دهه است که اقدام به تولید لوازم سرمایشی و گرمایشی می‌کند.

 

انتهای پیام

کولر آبی بخریم یا گازی؟

کولر آبی بخریم یا گازی؟

هوا هر سال گرم تر می شود دلیل علمی اش می تواند گرم شدن زمین، صنعتی شدن شهرها یا هر چیزی باشد. مهم این است که روزهای تابستان را نمی توان بدون کولر تاب آورد. البته کولری که مایه آسایش باشد نه این که دم به دقیقه راهی پشت بام یا تعمیرگاهتان کند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خراسان، اوضاع می تواند بدتر از این هم باشد و آن زمانی است که با هزینه های متعدد تعمیر باز هم نتیجه لازم را نگیرید و سرمایش خوبی نصیب تان نشود. کولر شما چه نوعی است؟ آبی یا گازی؟ بحث های فراوانی درباره ارجح بودن کولر گازی یا آبی وجود دارد، که باعث می شود هر کس که قصد خرید کولر را دارد، سرگردان کند. مطلب امروز دخل و خرج به همین موضوع پرداخته و سعی کرده است با مقایسه این دو محصول، بدون پیش داوری،  قضاوت را بر عهده خودتان بگذارد. درمطالب بعدی نیز راهنمای خرید هریک را ارائه می کنیم.

هزینه

مهم ترین گزینه در دوراهی خرید کولر گازی یا آبی، هزینه است. با توجه به قیمت 4 تا 5 برابری کولرهای گازی به نسبت کولرهای آبی، پرواضح است که قدرت خرید حرف اول را می زند. در بسیاری از مواقع نداشتن جیب پرپول در همان ابتدای کار مسیر ما را در دوراهی انتخاب خرید کولر به سمت کولرهای آبی مشخص می کند. قسمت دوم هزینه مربوط به پرداخت قبوض است. به ویژه آن که کولرهای گازی نسل گذشته، مصرف برق سرسام آوری دارند.

اقلیم

نکته بسیار مهم دیگر مربوط به محل زندگی شماست. توصیه می شود مکان هایی با آب و هوای خشک همچون یزد، کرمان، خراسان و ... از کولرهای آبی استفاده کنند. زیرا این کولرها مقداری رطوبت در فضا ایجاد می کنند. این در حالی است که مناطق شمالی و جنوبی ایران به واسطه داشتن آب و هوای شرجی بهتر است از کولرهای گازی استفاده کنند.

مصرف انرژی

می توان بزرگ ترین عیب استفاده از کولرهای آبی را مصرف آب زیاد آن ها دانست. آن هم در شرایطی که بحران کمبود آب کشور را تهدید می کند. کولرهای گازی نیز در مقابل مصرف برق زیادی دارند. با توجه به این نکته که برق مصرفی کشور از طریق سوخت فسیلی به دست می آید، بر اهمیت مصرف برق این نوع کولرها می افزاید. البته باید دقت کرد مصرف انرژی را در هر کدام از دو نوع می توان با رعایت موارد اصولی پایین تر آورد. در کولرهای گازی، محل نصب مناسب، دقت در انتخاب ظرفیت با توجه به مساحت منزل، سرویس به موقع و پاکیزه نگه داشتن فیلترها به پایین تر آوردن مصرف کمک می کند. نا گفته نماند که کولرهای گازی نسل جدید دارای قابلیت اینورتر هستند و می توانند مصرف برق راتا حد چشمگیری کاهش دهند.

در کولرهای آبی، سرویس به موقع، تعویض پوشال ها، رسوب زدایی، گذاشتن سایه بان برای کولر و ... به کارکرد صحیح کولر منجر شده و مصرف انرژی را کمتر می کند. در کولرهای آبی نیز اگر ظرفیت کولر متناسب با فضای منزل یا محل کار نباشد،مصرف بالای انرژی را سبب می شود به این دلیل که افراد مجبور می شوند به طور مداوم از دور تند کولر استفاده کنند. همچنین کانال کشی صحیح و عایق بندی دیوارها و پنجره ها نیز کمک موثری به صرفه جویی در مصرف می کند. توصیه می شود در خرید هر یک از این کولرها حتما دستگاه هایی خریداری  شود، که رتبه A دارند.

اهمیت مصرف انرژی تا حدی است که معاون دفتر مدیریت مصرف برق توانیر هفته گذشته در رکود کاهش مصرف انرژی در کولرها گفت: مشترکان تنها با یک عمل ساده می توانند در ساعت های گرم روز (11 تا 16 هر روز)، ضمن حفظ رفاه و بهره گیری از باد خنک وسایل سرمایشی، از میزان قبض برق خود نیز بکاهند. وی افزود: براین اساس دارندگان کولرهای گازی با تنظیم دمای این نوع کولرها بین 24 تا 26 درجه سانتی گراد و دارندگان کولرهای آبی با استفاده از دور کند این نوع وسایل می توانند از مصرف برق خود به میزان بسیاری بکاهند و در عین حال مبلغ قبض برق خود را نیز کاهش دهند.

هوای پاک

کولرهای گازی و آبی در این مورد عملکرد بالعکسی دارند. در حالی که کولرهای گازی می توانند فضای بیرون از خانه را به سبب تولید گازهای خود آلوده کنند، اما هوایی پاک را در درون خانه ایجاد می کنند. این مسئله در شهرهایی که آلودگی بالایی دارند مثل تهران و اهواز مسئله مهمی است.

کولرهای آبی با بیرون کشیدن هوای بیرون از خانه به داخل همراه خود آلودگی ها و ذرات معلق را به درون خانه می آورند. همچنین به سبب همیشه مرطوب بودن پوشال ها، فضای مناسب برای رشد و تکثیر قارچ ها ایجاد می شود،  بنابراین باید با تعویض به موقع پوشال ها از این آلودگی جلوگیری کرد. البته هم اکنون انواع کولرهای آبی سلولزی نیز در بازار وجود دارند که مانع ورود آلودگی ها به فضای درون محیط می شوند. در عین حال آن ها نیز مزایا و معایب خود را دارند که در گزارش بعدی با جزئیات بیشتری به آن خواهیم پرداخت.

چرا باید کولرآبی بخریم؟

1- مقرون به صرفه

قیمت بسیار ارزان در کنار نصب آسان و هزینه نگهداری پایین،خرید کولرهای آبی را مقرون به صرفه می کند.

2- دوستدار محیط زیست

کولرهای آبی به علت ایجاد نکردن آلودگی و تولید گازهای سمی برای محیط زیست خطری ندارند.

3- مناسب برای آب و هوای خشک

با توجه به این که بیشتر شهرهای ایران در مناطق گرم و خشک واقع شده اند کولرهای آبی با ایجاد رطوبت گزینه خوبی برای این مناطق محسوب می شوند.

4- مصرف انرژی پایین تر برق

در مقایسه با کولرهای گازی مصرف برق در این کولرها تا یک هفتم نیز گزارش شده است. البته این نسبت را نمی توان به همه کولرهای گازی و آبی تعمیم داد، زیرا عوامل مهم دیگری در بالا و پایین شدن این نسبت وجود دارد.عواملی که در قسمت مصرف به آن اشاره شد.

5- در دسترس بودن قطعات یدکی

از آن جایی که کولرهای آبی اکثرا تولید داخل هستند و مکانیزم ساده ای دارند در صورت نیاز به قطعات یدکی به راحتی می توان به آن ها دسترسی پیدا کرد. همچنین از آن جایی که تقریبا همه ما تجربه استفاده از آن را داریم، در بیشتر مواقع می توانیم خودمان سرویس کارش شویم. بنابراین برای تعمیرات ساده نیازی به تعمیرکاران ماهر نیست.

چرا نباید کولر آبی بخریم؟

1- مصرف آب زیاد

با توجه به بحران کم آبی و خشکسالی، مصرف آب زیاد این نوع کولرها از معایب آن به شمار می رود.

2- تولید هوای ناسالم در فضای داخلی

کولرهای آبی با ورود ذرات گرد و غبار هوای بیرون به درون خانه یا محل کار، سبب بروز انواع بیماری های تنفسی و حساسیت ها می شوند. همچنین پوشال ها به دلیل رطوبت همیشگی محل مناسبی برای رشد انواع قارچ و باکتری هستند. بنابراین تعویض سالانه پوشال ها توصیه می شود. اما درباره ورود ذرات معلق هوا تقریبا کاری نمی توان انجام داد.

3- احتیاج مرتب به سرویس و تعویض پوشال

کولرهای آبی در مقایسه با کولرهای گازی احتیاج بیشتری برای سرویس دارند. تعویض پوشال یکی از کارهایی است که باید هرساله انجام شود. اگرچه پدهای سلولزی نیاز به تعویض را حتی تا پنج سال ارتقا می دهند اما هزینه بیشتری هم دارد و امکان وجود قارچ و بوی نامطبوع همچنان برقرار می ماند.

4- خوردگی و زنگ زدگی قطعات کولر

 کف دستگاه های کولر آبی همیشه پر از آب است. همین تماس و مجاورت مداوم با آب امکان خوردگی و زنگ زدگی قطعات کولر را به وجود می آورد.

5- ایجاد بوی نامطبوع

درصورت تعویض نکردن به موقع پوشال یا پد، امکان انتشار بوی نامطبوع در محیط وجود دارد.

 6- نامناسب برای مناطق شرجی

کولرهای آبی با ایجاد رطوبت برای مناطق شرجی و مرطوب مناسب نیستند.به طور کلی برای مناطقی که رطوبت آن جا بیشتر از 25 درصد است کولر آبی گزینه خوبی محسوب نمی شود.

7- میزان خنک کنندگی محدود محیط

 از آن جایی که کولر های آبی هوای بیرون را بعد از خنک کردن به داخل هدایت می کنند  در شرایطی که دمای محیط خیلی بیشتر از دمای اکثر اوقات، گرم شود، حداکثر توان خنک کنندگی کولرهای آبی نیز ممکن است  بسیار مطلوب نباشد. به اصطلاح از پس آن برنیاید و سرمایش مورد انتظار حاصل نشود. این در حالی است که کولرهای گازی دارای درجات مختلف سرمایش هستند.

چرا باید کولر گازی بخریم؟

1- فیلترهای مخصوص تصفیه هوای محیط

کولرهای گازی توسط فیلترهای مخصوص خود  هوای سالم و تصفیه شده در خانه یا محل کار ایجاد می کنند.

2- قابلیت کنترل خنک کنندگی بخش های مختلف خانه

با کولرهای گازی می توان انتخاب کرد که کدام بخش از خانه خنک شود. هال یا یکی از اتاق های خواب یا حتی آشپزخانه. این قابلیت در مصرف کمتر انرژی نیز بسیار موثر است.

3- خنک کنندگی محیط در زمان کمتر

تقریبا با روشن شدن کولر گازی شما هوای خنک و مطبوع را احساس خواهید کرد. در حالی که این اتفاق در کولرهای آبی خیلی دیرتر می افتد.

4- مصرف نکردن آب به عنوان خنک کننده

 شاید توجه بیش از حد به میزان مصرف آب برای افرادی، اندکی مته به خشخاش گذاشتن تلقی شود. اما به دو دلیل مصرف آب در وسایل سرمایشی بسیار حائز اهمیت است. ابتدا بحث بحران کم آبی و ضرورت صرفه جویی حداکثری  در آن است. دومین دلیل به این نکته برمی گردد ، که غالبا وسایل سرمایشی به خصوص کولرهای آبی در بالاترین محل ساختمان قرار دارند.در تابستان ها با توجه به بالا رفتن مصرف آب و کاهش فشار آب در طبقات بالادستی، فشار آب مناسب برای تامین آب مصرفی شان ندارند و این امر باعث کارایی نامناسب شان خواهد شد.

5- بدون صدا بودن

در کولرهای گازی به دلیل  جدا بودن موتور کولر از اسپیلت و همچنین نبود کانال کشی  مانند آن چه که در کولر آبی وجود دارد، مانند مجرایی هم سرما و هم سر و صدا را به داخل منتقل می کند. هنگام استفاده از کولر گازی صداهای دیگر مزاحم آسایش تان نخواهد شد.

چرا نباید کولر گازی بخریم؟

1- گران بودن

 شاید اساسی ترین مسئله که می تواند تمام معایب و مزایای هر دو نوع را بی اثر کند  بحث قیمت کولرهای گازی است.هزینه 4 تا 5 برابری نسبت به خرید کولرهای آبی، در بیشتر مواقع دست خریداران را برای یک انتخاب اصولی و کارآمد می بندد.

2- مصرف بالای انرژی برق

 یکی دیگر از معایب کولر های گازی بحث مصرف بالای انرژی برق است. این نکته با توجه به این که غالبا کولرها در ساعات اوج مصرف برق ، روشن می شوند ( ظهر و بعد از ظهر) بیشتر قابل توجه می شود. البته خوشبختانه نسل جدیدکولرهای گازی اینورتر به بازار آمده است که مصرف برق را به میزان 70 درصد کاهش می دهند.

3-  آلایندگی محیط زیست

چنان چه قبلا هم ذکر کردیم، کولرهای گازی به دلیل مکانیزم خاص سرمایشی شان، انواعی از گازهای مضر برای لایه ازن را تولید می کنند. این گازها در کنار تعداد بی شمار ذرات معلق و گازهای سمی تنها به قیمت خنک شدن ما به فضا و محیط زیست مان روانه می شود. این موضوع در شهرهایی که به خودی خود دارای آلایندگی هستند مانند شهرهایی چون تهران و اهواز مشکل ساز خواهد شد. از طرفی ممکن است محل موتور دستگاه در تراس منازل و تقریبا پشت پنجره اتاق ها تعبیه شود، این امر در بیشتر مجتمع ها اتفاق می افتد  و باعث ورود گازهای ناسالم به منزل می شود.

https://www.bajenagh.com/ArticleDetails/2038/%DA%A9%D9%88%D9%84%D8%B1-%DA%AF%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B7%D9%82-%D9%85%D8%B1%D8%B7%D9%88%D8%A8

loader

لطفا شکیبا باشید ...