چرا پزشکان توصیه میکنند در ظروف مسی غذا پخته شود؟
ظرف غذا، یکی از مهمترین وسایلی است که در خانه برای خوردن و نوشیدن به آن نیاز داریم، اما چه باور کنید چه باور نکنید، ظروف مسی، دارای فواید سلامتی برای بدن است.
هر روز ،مردم برای خوردن و آشامیدن در منزل خود از ظروف غذا استفاده می کنند ؛ ظروف غذا شامل بشقاب، چنگال، قاشق، نعلبکی، لیوان، چاقو و دیگر ظروف مورد نیاز در آشپزخانه است.
در طول دهه های مختلف، مردم توانستند انواع مختلفی از ظروف را از مواد مختلف تولید کنند برخی از ظروف غذا وجود دارند، که واقعا برای سلامتی بدن مفید هستند و در مقابل برخی از مواد و متریال ها حاوی مواد شیمیایی سمی، جیوه و سایر عناصر مضر برای بدن مضر هستند ،
در ادامه این بخش از سلامت نمناک به فواید نوشیدن آب در ظروف مسی خواهیم پرداخت.
برخی تحقیقات علمی نشان می دهد که ،داشتن مقدار کمی مس در بدن، می تواند تاثیر مثبتی بر سلامتی کلی بدن داشته باشد ؛برخی از فواید سلامت از نوشیدن آب در ظروف مسی را آورده ایم:
مس، پوست های آسیب دیده و خشک را درمان می کند، همچنین باعث تولید سلول های سالم پوست می شود ؛ نوشیدن در فنجان مسی نیز، باعث افزایش کشش (خاصیت الاستیسیته) و سلامت پوست می شود.
این فلز ،باعث تولید ملانین در بدن می شود که می تواند سلامت مو را بازگرداند و باعث رشد سریع مو شود.
به عملکرد طحال و کبد ما کمک می کند، و همچنین به عملکرد مناسب چندین عضو دیگر نیز کمک می کند.
مقدار کمی از مس، می تواند انسداد شریانها را از بین ببرد و همچنین باعث جلوگیری از ایجاد پلاک هایی می شود که ،باعث انسداد رگ های خونی می شوند.
مس می تواند ،بدن را برای تولید میلین تحریک کند ،که این باعث افزایش سرعت عملکرد مغز می شود.
می تواند بیماری آرتروز را بهبود دهد و غضروفی را که باعث مشکلات مفصلی شده را بازسازی کند ، که به درمان مفاصل درد و تورم مفاصل ،کمک می کند.
مس، یک ماده معدنی ضروری در تمام بافتهای بدن است ؛ مس و آهن ،باعث تشکیل گلبول های قرمز می شوند. مس ،همچنین کمک می کند تا رگ های خونی، اعصاب، سیستم ایمنی بدن و استخوان ها سالم بمانند.
مس به طور طبیعی، در انواع خاصی از صدف ها، غلات کامل، سیب زمینی، میوه های خشک شده و سبزیجات سبز تیره یافت می شود. اکثر مردم در رژیم روزانه خود، به اندازه کافی مس دریافت می کنند. مقدار خاص دریافتی مس مورد نیاز روزانه افراد، بستگی به سن، جنس و وضعیت سلامتی آنها دارد ؛
مدلین پلاس، اعلام می کند که مقدار مناسب مصرف روزانه مس برای یک بالغ بالای 19 سال، 900 میکروگرم است ؛ مس در مقادیر زیاد، سمی می شود، گرچه میزان سم آن اندازه گیری و مشخص نشده است.
قابلمه های مسی که با موادی مانند قلع و استیل ضد زنگ ترکیب شده اند، می توانند شما را از مسمومیت مربوط به مس محافظت کنند. فلز ،به راحتی با برخی از غذاها حل می شود و مقدار زیاد آن می تواند باعث حالت تهوع، استفراغ و اسهال شود.
طبق گفته سازمان غذا و دارو، غذاهای اسیدی، سبب حل شدن مس از ظروف آشپزی به غذا می شود ، اگر از قابلمه ها و ماهیتابه های مسی محافظت نشده و ترکیب نشده با سایر فلزها استفاده می کنید، اسیدیته غذاها را مورد مطالعه قرار دهید.
نه تنها قابلمه ها و تابه های مسی در آشپزخانه جذاب هستند، بلکه مس هدایت کننده و منتقل کننده عالی برای گرما است و برای پخت و پز در میزان بالا، بسیار عالی است ؛ آشپزها ،اغلب از قابلمه ها و ماهیتابه های مسی برای تهیه سس ها و غذاهایی که نیاز به دمای به شدت تحت کنترل دارند، استفاده می کنند.
قابلمه ها و تابه های مسی، معمولا با قلع یا استیل ضد زنگ پوشانده می شوند، بنابراین مصرف کنندگان نیاز نیست نگران مسمومیت با مس باشند ؛ انتقال گرمای عالی آن ،می تواند از طریق پوشش آن محافظت شود.
نظر متفاوت متخصصان طب سنتی در مورد ظروف مسی
اما در مورد مصرف از ظروف مسی برای آشپزی نظرات متفاوتی در کتب طب سنتی مطرح شده است.
خانه » لوازم خانه » فواید و معایب ظروف مسی
زهرا نصیری | 18 آذر 1399
آیا پختن غذا در ظروف مسی خطرناک است؟ اگر اینطور است، چرا مرسوم است که استفاده از ظروف مسی برای پختوپز بسیار مناسب هستند؟ آیا این تفکر بهاشتباه در میان مردم جاافتاده است؟ پاسخ علمی به این موضوع چیست؟ در این مقاله قصد داریم بیشتر از ظروف مسی برای شما بگوییم و همچنین فواید و معایب پختوپز در ظروف مسی و توصیههای مفیدی در استفاده ازاین ظروف برای شما بیان کنیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
فواید و معایب ظروف مسی
ظرف غذا، یکی از مهمترین وسایلی است که در خانه برای خوردن و نوشیدن به آن نیاز داریم، اما چه باور کنید چه باور نکنید، ظروف مسی، دارای فواید سلامتی برای بدن هستند. در طول دهههای مختلف، مردم توانستند انواع مختلفی از ظروف را از مواد مختلف تولید کنند. برخی از ظروف غذا وجود دارند که واقعاً برای سلامتی بدن مفید هستند و در مقابل برخی از مواد حاوی مواد شیمیایی سمی، جیوه و سایر عناصر مضر برای بدن هستند.
ظروف غذا در خوشطعم و خوشمزه شدن غذا بسیار اهمیت دارند و یکی از مهمترین و مؤثرترین عوامل موفقیت در آشپزی است. ظروف مسی از قدیمالایام تاکنون برای پخت غذا کاربرد داشتهاند. امروزه نیز استفاده از این ظروف به علت خواص متعددی که دارند رواج پیداکرده است.
بهطورکلی مس در تمام بدن وجود دارد و اعمال متفاوتی را نیز بر عهده دارد. مس جزئی از آنزیمها است و نشانههای کمبود مس مربوط به نارساییهای آنزیمی میشود. مقدار مس در بدن یک فرد سالم بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیگرم تخمین زده میشود. مس بهطور وسیعی در طبیعت پخش و توزیعشده است. حتی برنامههای غذایی فقیر و نامناسب نیز، نیازهای افراد به مس را تأمین میکنند.
مس برای سلامت کلی بدن بسیار ضروری است و فرآیند متابولیک طبیعی در ارتباط با اسیدهای آمینه و ویتامینها را قادر میسازد. مس سومین ماده معدنی در بدن است و تقریباً توسط پروتئین پلاسمای خون با نام سرولوپلاسمین حمل میشود. برای اینکه از مزایای این ماده بیشترین استفاده را ببرید باید آن را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید.
در این بخش شما را با فایدههای این ظروف آشنا میکنیم:
در زیر برخی از فواید مس را در از بین بردن نشانههای برخی بیماریها بیان میکنیم:
مزایای مس مرتبط با خاصیت ضدالتهابی آن است که میتواند در کاهش نشانههای آرتروز مفید باشد. مس میتواند بهعنوان یک درمان خانگی برای آرتروز به کار رود.
در رابطه با فواید و معایب ظروف مسی باید بدانیم که مس یک ماده ضروری برای رنگدانه تیره طبیعی (ملانین) است که به پوست، مو و چشم رنگ میدهد. ملانین، توسط ملانوسیت و تنها در حضور آنزیمی به نام تیروزیناز تولید میشود. مصرف مکملهای حاوی مس نیز میتواند به محافظت در برابر خاکستری شدن مو کمک کند بنابراین اگرچه بیشتر افراد این موضوع را نادیده میگیرند اما مس یک ماده معدنی مهم برای جوان دیده شدن شماست. مس همچنین در نگهداری رنگ چشمهای شما نیز بسیار مؤثر است. مس به همراه روی در نگهداری رنگ زیبای چشمهای شما بسیار مهم است.
در رابطه با فواید و معایب ظروف مسی باید بدانیم که مس یک ماده مغذی مهم است که بهطور فعال در تولید الاستین نقش دارد. الاستین عنصری است که در بافتهای همبند به انعطافپذیری پوست کمک میکند. همچنین وجود این ماده برای جلوگیری از بروز چینوچروک بسیار ضروری است.
مس، پوستهای آسیبدیده و خشک را درمان میکند، همچنین باعث تولید سلولهای سالم پوست میشود.
در رابطه با فواید و معایب ظروف مسی باید بدانیم که مس میتواند بدن را برای تولید میلین تحریک کند که این باعث افزایش سرعت عملکرد مغز میشود. مس یک عنصر یا یک کوفاکتور در آنزیمهای مختلف است که در بیشتر واکنشهای بیولوژیکی در داخل بدن شرکت دارد. این آنزیمها تنها در حضور مس عملکرد خوب و مناسبی خواهند داشت. بدون واکنشهای آنزیمی در بیشتر اندامهای مختلف، متابولیسم کلی بدن کندتر میشود. این موضوع بیشتر در مسیرهای مغزی خاصی مهم است.
در رابطه با فواید و معایب ظروف مسی باید بدانیم که مس به جذب آهن از دستگاه گوارش و انتشار آن از محل ذخیرهسازی اولیه همچون کبد کمک میکند. این ماده همچنین میتواند به کاربرد قند در بدن مفید باشد. با کمک به جذب آهن از غذاها و سایر منابع؛ مس میتواند به تعداد گلبولهای قرمز سالم نیز کمک کند.
بدون منبع آهن مناسب در بدن، افراد از کمخونی رنج خواهند برد که به کمخونی ناشی از فقر آهن شناختهشده است. این شرایط میتواند بسیار خطرناک باشد و باعث ایجاد علائمی همچون خستگی، درد عضلانی، مشکلات گوارشی و ضعف عمومی میشود. از دیگر خواص مس میتوان به تولید انرژی بیشتر، خواص آنتی باکتریایی، عملکرد مناسب غده تیروئید، تشکیل گلبولهای قرمز خون، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش کلسترول اشاره کرد.
بیحالی، رنگپریدگی، زخم، ادم (edema)، توقف رشد، ریزش مو، بیاشتهایی، اسهال، خونریزی در زیر پوست و درماتیت است.
در نوزادان پسر کمبود مس به ارث رسیده میتواند اتفاق بیفتد. این کمبود زمانی اتفاق میافتد که جذب طبیعی مس غیرممکن است. مداخله زودهنگام پزشکی در چنین مواردی ضروری است.
در رابطه با فواید و معایب ظروف مسی باید به ان مسئله واقف باشیم که مصرف غذا در ظروف مسی اگر بیشازحد باشد موجب وارد شدن مس به بدن میشود و در درازمدت موجب عوارضی مانند افسردگی، بیخوابی، بیش فعالی در کودکان و عوارض دیگر میشود. از آنطرف هم کمبود مس در بدن خود بیماریهایی ایجاد میکنند مانند تهی سازی و تخلیه اکسیژن در سلولها، کاهش HDL کلسترول، مشکلات پوستی، التهاب قوزک پا، کمخونی، کم شدن آنسفالینهای مغزی و توهمهای شنوایی میشود. پس ازآنجاییکه هر مادهای مزایا و معایبی دارد؛ در اینجا تعدادی از معایب ظروف مسی که اغلب در اثر استفاده نادرست و یا بیشازحد به وجود میآیند را بیان میکنیم.
دو قطره جوهر سرکه (اسید استیک) روی ظرف مسی سفید شده تمیز و بدون آلودگی به چربی دوده بچکانید و صبر کنید خشک شود، بعد از خشک شدن چند قطره پتاسیم یدید روی آن اضافه نمایید؛ درصورتیکه سریعاً رنگ زرد ایجاد شود، دلیل قاطعی بر بهکارگیری سرب در قلع اندود نمودن این ظرف تلقی میشود.
در رابطه با فواید و معایب ظروف مسی باید این مسئله را بدانیم که بهترین ظروف برای طبخ مواد غذایی ظروف شیشهای و پیرکسهای مقاوم به حرارت هستند که هیچوجه مواد سمی را وارد مواد غذایی در حال طبخ نمیکنند و در مقابل بدترین ظروف، تفلونهایی هستند که دچار خراشیدگی هرچند کوچک، شدهاند. حتی ظروف تفلونی که مجدداً تعمیر میشوند هم میتوانند سرطانزا باشند.
https://namnak.com/%D8%B8%D8%B1%D9%88%D9%81-%D9%85%D8%B3%DB%8C.p69456
لطفا شکیبا باشید ...