سلام من قرار است دو ماهی آکواریمی بخرم می خوام ببینم چه می خورند و توضیحاتشان چیست؟
نحوه غذا دادن به ماهی به ویژه ماهی های آکواریومی، یکی از مسائل مهم در روند نگهداری و پرورش ماهی ها است. برخی از صاحبان ماهی ها، این عادت را دارند که به ماهی های خود زیاد از حد معمول غذا بدهند. این در حالی است که تغذیه بیش از حد در ماهی ها، اشتباهی است که اکثر صاحبان ماهی مرتکب می شوند. وقتی به ماهی بیش از حد غذا می دهید، باقی مانده غذاها می توانند فیلتر آکواریوم را مسدود کند. از طرفی هم باقی مانده غذا می تواند به سموم مضر برای ماهی تجزیه شوند. از این رو بر روی بسیاری از بسته بندی های مواد غذایی ماهی ها هشداری مبنی بر عدم تغذیه زیاد نوشته می شود.
به طور طبیعی، ماهی ها هر وقت گرسنه شوند و غذا در دسترس آنها باشد، غذا می خورند؛ اما اگر منابع غذایی به وفور وجود داشته باشند، آنها چندین بار در روز غذا می خورند. از طرف دیگر، اگر منابع غذایی برای ماهی کم باشد، ممکن است چندین روز بدون غذا باقی بمانند. به همین دلیل، ماهی ها بسیار فرصت طلب هستند و هر زمان فرصتی پیدا کنند، غذا می خورند. این بدان معناست که اگر به آنها غذا پیشنهاد دهید، حتی اگر گرسنه هم نباشند، ممکن است آن را بخورند این را بخاطر داشته باشید که ماهی ها به سرعت می فهمند که چه کسی به آنها غذا می دهد و در صورت دیدن غذا به آن حمله می کنند.
بیشتر ماهی ها صبح زود و هنگام غروب تغذیه می کنند. موارد استثنایی گیاهخواران هستند که در طول روز نیاز به غذا دارند. اگرچه ماهیان آکواریومی می توانند در هر زمان از روز تغذیه شوند، اما بهترین تغذیه صبح و عصر است. آنها به سرعت می فهمند که «زمان تغذیه» فرا رسیده و مشتاقانه در سطح جلو و عقب شنا می کنند یا از مخفیگاه ها در انتظار وعده غذایی بعدی خود بیرون می آیند.
مطمئن شوید که، چراغ آکواریوم حداقل 30 دقیقه قبل از تغذیه صبح روشن بوده و حداقل 30 دقیقه بعد از تغذیه عصرانه آن را روشن بگذارید؛ اما در مواردی مانند گونه های شبانه مانند گربه ماهی و پلکستوموس حتما قبل از خاموش شدن چراغ ها، به ماهی های خود غذا بدهید. آنها با استفاده از حس بویایی شدید خود در تاریکی به دنبال غذا می گردند.
اینکه یک ماهی در طول روز چند بار به غذا نیاز دارد، به نوع ماهی شما بستگی پیدا می کند. در بیشتر موارد، تغذیه ماهی یک یا دو بار در روز کافی است. برخی از علاقه مندان حتی یک یا دو روز در هفته به ماهی خود غذا می دهند تا دستگاه گوارش ماهی کاملا تمیز شود.
برخی موارد استثنا در قانون تغذیه یک بار در روز وجود دارد. گیاهخواران (ماهی گیاه خوار) مانند دلارهای نقره ای، مولیس و فاروولاس به دلیل داشتن معده کوچکتر که نمی تواند مقدار زیادی غذا را در خود جای دهد، باید مرتباً غذا بخورند. در طبیعت، آنها تمام روز را روی گیاهان می چراندند. باید روزانه چندین بار تغذیه کوچک به آنها داده شود. ماهی قرمز اصلاً معده ندارد، بنابراین نباید به طور همزمان یک وعده غذایی بزرگ به آنها داده شود. آنها به طور طبیعی در طول روز جلبک ها و سایر مواد غذایی را نیش می زنند، بنابراین بهتر است در طول روز چندین وعده غذای کوچک به آنها بدهید.
تهیه رژیم غذایی مناسب و برنامه غذایی برای ماهیان، رشد، مقاومت در برابر بیماری، رنگهای زنده و زندگی طولانی و سالم را تضمین می کند. یک قانون خوب برای تعیین مقدار مناسب غذا، این است که به ماهیان خود بیش از 5 دقیقه غذا ندهید. در صورت لزوم همیشه می توانید تغذیه کوچک دیگری به آنها بدهید. همچنین به خاطر داشته باشید که نوع غذا به اندازه و مقدار آن مهم است.
غذا دادن بیش از حد غذا به ماهی ها، ممکن است در ابتدا اثرات مشخصی نداشته نباشد. البته برخی ها معتقدند که غذا دادن بیش از حد به ماهی ها باعث انفجار آنها می شود. این فقط یک باور غلط است که ماهی از خوردن زیاد منفجر خواهد شد، بنابراین لازم نیست نگران این موضوع باشید. با این حال، نگرانی های بهداشتی دیگری نیز در رابطه با تغذیه بیش از حد وجود دارد. برای برخی از گونه های ماهی امکان ابتلا به بیماری کبد چرب (لیپیدوز کبدی) وجود دارد. تغذیه بیش از حد نیز می تواند باعث استرس ماهی شود و اثرات منفی داشته باشد.
غذای خورده نشده و باقی مانده های غذایی ممکن است به محصولات فرعی (آمونیاک، نیتریت و نیترات) تجزیه شوند که می تواند برای ماهی ها مضر باشد. در صورتی که بیش از حد تغذیه کنید، بلافاصله باقی مانده غذا را با استفاده از سیفون یا تور از آکواریوم خارج کنید. اگر باقی مانده غذا ها از محیط زندگی ماهی ها خراج نشود، می تواند بر روی شیمی آب آکواریوم تأثیر بگذارد. در این شرایط ممکن است سطح نیتریت و آمونیاک آب افزایش یابد و اکسیژن و pH تا سطح خطرناکی کاهش یابد. محصولات جانبی همچنین می توانند آب را کدر کنند، باعث شکوفایی جلبک ها یا کپک شوند.
در مورد انواع بیماری های در ماهی های زینتی اطلاعات بیشتری کسب کنید.
در طبیعت، آنچه ماهی می خورند بستگی به این دارد که ماهی شما گیاهخوار، گوشتخوار و یا همه چیز خوار باشد. تعداد و دفعات مصرف مواد غذایی به ترجیحات رژیم غذایی، اشتها و در دسترس بودن غذا بستگی دارد.
ماهی های گیاهخوار. تمایل به تغذیه از علوفه در طول روز دارند زیرا برای تأمین نیازهای غذایی آنها مواد گیاهی بسیار بیشتری از مقدار پروتئین گوشت برای گوشتخواران لازم است.
ماهی های همه چیز خوار. ماهی های همه چیز خوار گزینه های بیشتری برای مواد غذایی مناسب دارند. این ماهی ها در هنگامی ک غذا زیاد در دسترس باشد، بیشتر می خروند، اما اگر چند روز هم غذا نباشد ممکن است تا چند روز بدون غذا هم زنده بمانند.
ماهی های گوشتخوار. ماهی های گوشتخوار کمتر غذا می خورند چون آنها هر روز در طبیعت کمتر غذا می گیرند و برنامه تغذیه آکواریوم آنها باید طبق برنامه باشند.
برای تغذیه مناسب ماهی های آکواریومی باید نوع آنها علف خوار، گوشتخوار یا همه چیزخوار بودن آنها را تشخیص دهید؛ اما از آنجایی که در بیشتر آکواریوم ها انواع مختلفی از ماهی ها نگهداری می شوند، بنابراین دادن ترکیبی از غذاهای مختلف بهترین روش برای تغذیه ماهی ها است. به عنوان مثال، ماهی های زنده زا عمدتا گیاهخوار هستند، در حالی که تتراها گوشتخوار هستند. اگر هر دو نوع ماهی را در آکواریوم خود نگهداری می کنید، به طور متناوب از پروتئین گوشت و غذاهای گیاهی استفاده کنید.
تنوع تغذیه ای، صرف نظر از انواع ماهی ها مهم است، زیرا حتی گوشتخواران از برخی مواد گیاهی در رژیم غذایی خود بهره مند می شوند و بالعکس.
اندازه مواد غذایی که به ماهی خود می دهید باید مطابق با اندازه دهان ماهیان باشد. به عبارت دیگر:
همیشه بهتر است، به خصوص در آکواریوم های جدید، از مقدار مواد غذایی کمی استفاده کنید، زیرا غذای دست نخورده و باقی ماند می تواند آب شما را کدر کند و باعث افزایش خطرناک سطح آمونیاک و نیتریت شود. یک قاعده کلی این است که فقط آنچه ماهی شما می تواند در مدت 2 تا 3 دقیقه می تواند مصرف کند را به ماهی بدهید. اگر شک دارید، با مقدار کمی شروع کنید و ببینید ماهی شما با چه سرعتی آن را مصرف می کند. اگر در کمتر از 2 دقیقه کاملاً غذا مصرف شد، کمی بیشتر به آنها بدهید. با شلنگ یا تور سیفون هر غذایی را که پس از پنج دقیقه باقی مانده بردارید. نکته دیگر این است که ماهی شما از چه بخشی از ستون آب تغذیه می کند.
بیشتر ماهی ها یاد می گیرند که غذا را در هر کجا که باشد، بخورند؛ اما برخی ماهی های خجالتی ممکن است صبر کنند تا غذا به منطقه امن خود برسد. این ماهی ها ممکن است نیاز به تغذیه مناسب داشته باشند، به این معنی که شما باید غذا را به سمت آنها هدایت کنید. قبل از شروع نزول آهسته به پایین، پوسته پوسته ها و برخی از غذاهای پلت به طور معمول در یک یا دو دقیقه در سطح زمین معلق باقی می مانند و آنها گزینه های خوبی برای ماهی های هستند که غذا را از سطح و میان آب دریافت می کنند. خیساندن غذاهای خشک یا غوطه وری آنها در سطح، باعث می شود، غذا زود تر به ته آکواریوم منتقل شود.
در مورد مدیریت بیماری ماهی های آکواریومی اطلاعات بیشتری کسب کنید.
منابع:
https://www.thesprucepets.com/how-much-and-how-often-should-you-feed-aquarium-fish-1380923
https://www.thesprucepets.com/how-much-and-how-often-should-you-feed-aquarium-fish-1380923
4.3 / 5 ( 34 امتیاز )
غذای ماهی و دغدغه های مربوط به خرید غذای مناسب برای ماهی آکواریوم یکی از نگرانی های علاقه مندان به این موضوع می باشد.برای تهیه و خرید غذای مناسب و اطلاع از جزئیات آن به ادامه ی مطلب توجه کنید.
امروزه غذاهای بسیار متنوعی با کیفیت و ترکیبات مختلف توسط شرکت ها ساخته و به بازار عرضه می شوند که باید باتوجه به نیاز ماهیان مختلف، غذای مناسب در اختیارشان قرار دهید. ماهی ها به سه دسته ی گیاه خوار، گوشت خوار و همه چیز خوار تقسیم می شوند و هر دسته نیازهای تغذیه ای خاص خود را دارند.
البته این بدین معنا نیست که ماهیان گوشت خوار و همه چیز خوار تقسیم می شوند و هر دسته نیازهای تغذیه ای خاص خود را دارند. البته این بدین معنا نیست که ماهیان گوشت خوار از غذاهای گیاهی تغذیه نمی کنند و یا بالعکس ماهیان گیاه خوار از خوردن غذاهای گوشتی امتناع می کنند. هر نوع غذایی که در آکواریوم ریخته شود ماهی ها از آن تغذیه می کنند اما در صورت استفاده از یک نوع غذا و متنوع بودن ماهیان از نظر نوع تغذیه در بلندمدت نیازهای تغذیه ای آنها برآورد نشده و مشکلاتی را برای آنها به همراه خواهد داشت.
بنابراین باید از غذاهای متنوع استفاده نمایید تا نیازهای ماهیان مختلف برآورده شود. غذاهای پولکی معمولا بر روی سطح آب شناور می مانند و بیشتر آنها وارد اورفلو می شوند. به همین دلیل احتمال بالارفتن سطح آمونیاک و نیتریت و آسیب دیدن آبزیان وجود دارد. جهت جلوگیری از بروز چنین اتفاقی، در ابتدا غذا را به داخل آب فرو ببرید و سپس آن را رها کنید در این صورت غذاها بدون اینکه بر سطح آن شناور شوند، آرام آرام به سمت کف آکواریوم فرو می روند.
دقت داشته باشید که ماهی ها بسیار فرصت طلب هستند و هرچقدر که در آکواریوم غذا بریزید باز با اشتها غذا خواهند خورد (هیچوقت سیر نمی شوند) و این به معنی گرسنه بودن آنها نیست، بنابراین از غذادهی بیش از 2 الی 3 بار در طول روز خودداری کنید.
غذاهای خشک معروف ترین نوع غذای ماهی آکواریوم محسوب می شوند. این دسته از غذاها نسبت به سایر غذاها مزایایی دارند که استفاده از آنها را در اولویت قرار میدهند. نگهداری آنها برای بلندمدت به راحتی امکان پذیر است و آلودگی کمتری را نسبت به سایر انواع غذاها در آب ایجاد می کنند.
غذاهای مناسب برای بیشتر ماهیان که بصورت دانه های ریز و گرد هستند برای ماهیان مختلف غذاهایی با سایزهای مختلف ساخته می شوند. این غذاها عمومی ترین نوع غذا محسوب می شوند که بیشتر ماهیان از آنها استقبال می کنند.
غذاهای پولکی همان گونه که از نامشان پیداست به شکل ورقه های کوچک و پولک مانند ساخته می شوند. این غذاها جهت ماهیان دارای دهان نرم و حساس مانند جراح ماهیان و بیشتر ماهیان کوچک بهترین گزینه محسوب می شوند.
ایده آل برای ماهیان دارای دهان مکنده و کف خوار و یا ماهیانی که به آرامی غذا می خورند زیرا به مرور حل شده و در آب پخش می شوند و این ماهی ها فرصت کافی جهت تغذیه دارند.
این غذاها از انوعا جلبک های دریایی تشکیل می شوند که برای تمام ماهیان به ویژه ماهیان گیاه خوار ضروری هستند. جهت نگه داشتن غذاهای ورقه ای در زیر آب گیره های مخصوصی وجود دارند که توسط برخی شرکت ها به بازار عرضه می شوند.
غذاهای منجمد ماهی آکواریومی معمولا از نظر پروتئین بسیار غنی می باشند اما استفاده ی زیاد از آنها توصیه نمی شود زیرا قدرت آلوده کنندگی بسیار زیادی دارند. غذاهای منجمد به ویژه آب همراه آنها حاوی فسفات بسیار زیادی هستند به همین دلیل در استفاده از آنها دقت نموده و در هفته دو یا سه بار بیشتر از آنها استفاده نکنید. در ابتدا مقداری از غذای منجمد را که برای یکبار مصرف ماهیان در نظر گرفته اید جدا نمایید و برای مدتد 5 الی 10 دقیقه در ظرف کوچکی در هوای آزاد قرار دهید تا از حالت منجمد خارج شود. پس از باز شدن یخ آن با دقت آب همراه غذا را جدا کنید. در صورت تمایل می توانید مقداری مولتی ویتامین و عصاره ی سیر نیز به آن اضافه کنید و پس از گذشت 5 دقیقه غذا را در آکواریوم بریزید. انواع غذاهای منجمد که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند عبارتنداز:
منظور از این میگو در واقع همان میگویی است که مصرف خوراکی برای انسان دارد. تعداد 5 الی 10 عدد میگو تازه را برای ماهی آکواریومی انتخاب نمایید و قسمت سر و پوست آنها را جدا کنید و حتما رگ پشتی آنها را نیز خارج نمایید. سپس با استفاده از دستگاه خرد کن میگوها را خرد نموده در یک کیسه ی مناسب بسته بندی کنید و در فریزر قرار دهید تا منجمد شوند. برای هر بار مصرف مقداری از آن را جدا کنید و پس از باز شدن یخ آن و غنی سازی با مولتی ویتامین و عصاره ی سیر در اختیار ماهی ها قرار دهید.
آرتمیا که به نام میگوی آب شور (Brine Shrimp) نیز معروف است یکی از غذاهای بسیار عالی و غنی از پروتئین برای ماهی آکواریومی محسوب می شود که بصورت زنده نیز در اختیار ماهی ها جهت تغذیه قرار می گیرد.
کریل نوعی سخت پوست کوچک میگو مانند است که در اقیانوس ها به عنوان غذای اصلی بیشتر ماهیان به ویژه نهنگ ها شناخته می شود. خانواده ی کریل شامل تعداد بسیار زیادی از گونه های مختلف می شود که اندازه ی آنها از 1 الی 12 سانتی متر متغیر است.
دافنی یک نوع سخت پوست کوچک است که به نام کک آبی نیز شناخته می شود. این آبزی کوچک در آب های اسیدی و شیرین زندگی می کند و غذای لذیذی برای ماهیان محسوب می شود. دافنی در دمای پایین و کمتر از 10 درجه ی سانتیگراد از عمر نسبت بالایی برخوردار است.
کرم خونی در واقع لارو یک نوع پشه ی کوتولهی ساکن در آب های راکد با نام علمی (Chironomidae tetans) است.
به دلیل وجود آهن در پروتئین خون و پوست این لارو، رنگ بدن آن قرمز است. بیشتر ماهی ها با اشتهای تمام از این کرم ها تغذیه می کنند و به عنوان یک غذای اشتهاآور و برای شروع به تغذیه ی ماهیان تازه وارد ایده آل هستند. این کرم ها در بدن خود از میزان پروتئین و آمینواسیدهای بسیار کمی برخوردارند. بنابراین به عنوان یک غذای کامل و همیشگی شناخته نمی شوند.
غذا های زنده بهترین نوع غذا برای ماهیان آکواریوم می باشند، زیرا طبیعی بوده و تمام نیازهای ماهیان را تامین می کنند. برخی گونه های ماهی مانند خروس ماهیان برای شروع تغذیه در آکواریوم فقط از غذاهای زنده تغذیه می کنند و برخی گونه های دیگر مانند ماهیگیر ماهیان تا زمانی که در آکواریوم نگهداری می شوند به غیر از غذاهای زنده از هیچ نوع غذای دیگری تغذیه نخواهند کرد. بیشترین غذای زنده موجود در صنعت آکواریوم و به ویژه در ایران آرتمیا است.
برخی شرکت ها بصورت تخصصی آرتمیای پرورش یافته در بسته بندی های کوچک به بازار عرضه می کنند که در صورت خنک بودن محل نگهداری آنها می توان حداکثر تا 48 ساعت آنها را زنده نگه داشت. در صورت خرید این بسته ها از ریختن آب همراه آرتمیا به داخل آکواریوم خودداری کنید. به هنگام غذادهی ماهیان یا آرتمیای زنده بهتر است سیستم فیلتراسیون آکواریوم را خاموش کنید تا آرتمیاها وارد سامپ نشوند. همچنین در بازار ختم آرتمیا نیز وجود دارد که میتوان به راحتی آن را پرورش داد.
برخی شرکت ها نیز پرورشگاه آرتمیا تولید می کنند که با استفاده از آنها میتوان به راحتی آرتمیا را تکثیر کرده و تا چند روز نگهداری نمود. در بسته بندی همراه این محصولات غذای مخصوص آرتمیا نیز عرضه می شود تا بتوان آنها را برای چند روز، معمولا 5تا 7روز نگهداری نمود و پس از بزرگ شدن در اختیار ماهی ها قرار داد.
https://pezeshket.com/damopet/%D9%86%D8%AD%D9%88%D9%87-%D8%BA%D8%B0%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%A7%D9%87%DB%8C-%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%9F/
لطفا شکیبا باشید ...