آیا مزو تراپی تاثیری در کاهش ریزش مو داره و ضخیم شدن تار های مو داره؟
خانه سفیداردیبهشت 11, 1400
350345,768 زمان تقریبی مطالعه 13 دقیقه
راهنمای مطالعه
4.6
(517)
ریزش مو یکی از شایعترین مشکلات پوست و مو در دنیا است. دلایل این مشکل متنوع هستند. گاهی از مسائل ژنتیکی نشأت میگیرند و گاهی هم ناشی از بیماریها و اختلالات مختلفاند. متاسفانه هنوز اطلاعات چندانی در مورد مکانیسم دقیق ریزش مو نداریم؛ برای همین دلیل داروهای موجود برای همهی افراد موثر نیستند. درمان روتین ریزش مو استفاده از ماینوکسیدیل موضعی و داروی خوراکی فیناستراید است. این دو برای نیمی از مصرفکنندگان تا حد خوبی موثرند و در نیمی دیگر، تاثیر چندانی ندارند.
مزوتراپی مو یکی از روشهای درمانی نسبتاً جدید (البته با بیشینهای قدیمی) است که میتواند همراه با دیگر درمانهای ریزش مو یا به تنهایی استفاده شده و تاثیرات بسیار خوبی داشته باشد. در این مقاله میخواهیم هر آنچه که لازم است در مورد مزوتراپی بدانید را بررسی کنیم.
در انتهای این مطلب میتوانید به سوالات زیر پاسخ بدهید:
پیشنهاد ما برای کسب اطلاعات بیشتر :
اردیبهشت 9, 1400
بهمن 13, 1399
اردیبهشت 11, 1400
اسفند 21, 1399
مزوتراپی به طیف وسیعی از درمانهای تزریقی با حداقل تهاجم گفته میشود که کاربردهای بسیاری دارند. مثلاً مزوتراپی مو که در این مقاله میخواهیم راجع به آن صحبت کنیم، یکی از کاربردهای این روش درمانی است که باعث توقف ریزش مو و تحریک رشد موها میشود. در مزوتراپی، ترکیبی از مواد مختلف تقویتی به درون پوست تزریق میشود. این مواد شامل عصارههای گیاهی، داروهای مختلف، ویتامینها، آنزیمها، هورمونها، فاکتورهای رشد و دیگر عواملی هستند که میتوانند به درمان آلوپسی (ریزش مو یا طاسی) کمک کنند.
معنی عبارت «مزوتراپی»
به مزوتراپی مو در کشورهای خارجی «Mesohair» یا «Mesoplasty» هم گفته میشود. پس اگر این عبارات را شنیدید، بدانید که منظور همان مزوتراپی مو است. مزوتراپی از دو واژهی «مزو» به معنی میانی و «تراپی» به معنی درمان تشکیل شده است.
منظور از «مزو» چیست؟
خرید مانتو تابستانی سرژه Serge از دستش نده
خرید سارافون گل دار زنانه جوتی جینز JootiJeans از دستش نده
یه هدفون بیسیم با نویزگیری بالا و قیمت عالی!
میدونستی FreeBuds 4i نویزگیر هوشمند داره؟
معنی اصلی واژهی «مزو» یا «Meso» به سلولهای بنیادی دوران جنینی باز میگردد. زمانی که هنوز بدن انسان شکل نگرفته و جنین در حد چند هزار سلول است، سه لایهی از سلولهای بنیادی شکل میگیرند. اکتودرم، مزودرم و اندودرم نام این سه لایه است که هرکدام بعداً بخشهای مختلف بدن را میسازند. مثلاً در مورد پوست، سلولهای بنیادی اکتودرمی، سطح بیرونی پوست (۵ لایه اول پوست) یا اپیدرم را میسازند و سلولهای بنیادی مزودرمی، درم یا لایهی میانی پوست را تشکیل میدهند. پس در مزوتراپی، هدف ما تزریق دارو به لایهی میانی پوست یا همان درم است که توسط سلولهای بنیادی مزودرمی ساخته شده است.
در برخی از متون گفته میشود که منظور از «مزو» همان معنی میانی است. چون درم لایهی میانی پوست است و در مزوتراپی مورد هدف قرار میگیرد، نام مزوتراپی بر این روش گذاشته شده است. از لحاظ علمی، تعریف قبلی صحیحتر است؛ اما عبارت مزوتراپی در هر صورت یک معنی میدهند: درمان لایهی میانی پوست
درم یا لایهی میانی پوست
پوست بدن ما از سه لایهی کلی تشکیل شده است:
بخشی از پوست که ما میبینیم، همان لایهی اپیدرم است که کمتر از یک میلیمتر ضخامت داشته و سطح آن با سلولهای مرده پوشیده شده است. سلولهای اپیدرم مدام در حال تقسیماند و جایگزین سلولهای مردهای میشوند که به تدریج از روی پوست ما میریزند.
درم یا لایهی میانی، از بافت پیوندی تشکیل شده که شامل رشتههای کلاژن، رشتههای الاستین و هیالورونیک اسید است. این بخش باعث انعطاف پذیری پوست شده و حاوی انواع و اقسام ساختارهای مهم پوستی است. یکی از این ساختارها، فولیکول مو است. فولیکول شامل ۲۰ نوع سلول مختلف است که یک یا چند پیاز مو را در بر میگیرد. پیاز مو هم محلی است که تارهای موی ما ساخته میشوند، رشد میکنند و از سطح پوست بیرون میآیند. بخشی از تار مو که ما میبینیم، ساقهی مو نام دارد.
در مزوتراپی مو با استفاده از سرنگ، داروها و ترکیبات خاصی به لایهی درم تزریق میشود. چون پیاز مو در این لایه قرار دارد و اگر بخواهیم به شکلی موثر ترکیبات ترمیمکننده را به آن برسانیم، باید آنها را مستقیماً به این لایه بفرستیم. داروهای موضعی مانند ماینوکسیدیل معمولاً نمیتوانند به خوبی از اپی درم عبور کنند؛ لذا تاثیر کمتری نسبت به مزوتراپی مو دارند.
خرید شلوار مجلسی زنانه ادورا Adora از دستش نده
خرید تاپ زنانه ادورا Adora از دستش نده
دوست داری یه هندزفری بیسیم جذاب داشته باشی؟
اولین اشاره به مزوتراپی مو در متون پزشکی برای درمان ریزش مو، به قرن ۱۲ میلادی باز میگردد. پزشک فرانسوی به نام آمبروز پاره که طبیب دربار پادشاهی فرانسه بود، در مورد درمان ریزش مو این گونه مینویسد:
اگر ریزش مو ناشی از عدم تغذیهی مناسب بود؛ باید توسط پارچهای تمیز، برگ انجیر یا پیاز خام مالیده شود. سپس باید به محل دچار طاسی سوزن زد و رویش را با محلولی از عصارهها مالید.
در سال ۱۹۵۲، پزشک فرانسوی دیگری به نام میچل پیستور برای اولین بار مزوتراپی را به شکل امروزی معرفی کرد. پیستور برای درمان بیماری آسم از تزریق وریدی داروی پروکائین استفاده میکرد. او بعد از مدتی مشاهده کرد که ریزش موی برخی از بیماران بهبود یافته است. پس از آن پیستور در مورد تزریقات زیر جلدی پروکائین مطالعات زیادی انجام داد تا در نهایت در سال ۱۹۷۶، نام روش درمانی ابداعی خود را «مزوتراپی» گذاشت. روش ابداعی میچل پیستور در ۵۰ سال گذشته مورد اقبال بسیاری از پزشکان و متقاضیان روشهای جوانسازی و زیباسازی پوست قرار گرفته است.
مزوتراپی نوعی تزریق زیرجلدی یا زیرپوستی است که بسته به نوع داروها و مواد استفاده شده در آن میتواند کاربردهای مختلفی داشته باشد. از جمله کاربردهای مزوتراپی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مهمترین کاربرد مزوتراپی مو ، درمان ریزش مو با الگوی مردانه یا زنانه می دانند اما در واقع هیچ نتایج ثابت شده ای در این موضوع وجود ندارد. با وجود نبود نتایج ثابت شده در مورد درمان ریزش موی ارثی اما به هر حال توسط برخی پزشکان تجویز می شود.
از مزوتراپی میتوان به عنوان درمان پیشتیبان یا مکمل، همزمان با سایر روشهای درمانی ریزش مو استفاده کرد. بیشتر متقاضیان مزوتراپی افرادی هستند که از دو داروی مهم ریزش مو، یعنی مایندوکسیدیل و قرص فیناستراید استفاده میکنند و میخواهند نتایج بهتری بگیرند. البته مزوتراپی مو به تنهایی هم میتواند نقش موثری در جلوگیری از ریزش مو و بهبود کیفیت مو داشته باشد.
در گذشته به ریزش مو با الگوی مردانه یا زنانه، آلوپسی آندروژنی میگفتند؛ چون دانشمندان تصور میکردند که هورمونهای آندروژنی (مانند تستسترون) علت این شکل ریزش مو هستند. امروزه میدانیم که علاوه بر هورمونها، عوامل ژنتیکی و محیطی هم میتوانند تاثیر چشمگیری بر آلوپسی آندروژنی داشته باشند. به همین دلیل داروهای ماینوکسیدیل و فیناستراید که عملکرد اصلیشان مهار هورمونهای آندروژنی است، برای تمام افراد جواب نمیدهند. تنها در ۴۰ تا ۶۰ درصد از مصرفکنندگانِ این دو دارو، بهبود وضعیت موها مشاهده میشود. حال این اثر میتواند به شکل قطع ریزش مو، افزایش رشد موها یا بهبود کیفیت و ضخامت تارهای مو باشد.
همانطور که در ابتدای متن اشاره کردیم، دلایل اصلی ریزش مو با الگوی مردانه و زنانه هنوز به خوبی شناخته نشدهاند. صرفاً میدانیم که عوامل ارثی و هورمونهای آندروژنی تاثیر زیادی بر این شکل ریزش مو دارند. استرس، کمبود مواد مغذی، کمبود سایر هورمونهای بدن، اختلالات ناشناختهی خونرسانی و بسیاری عوامل دیگر هم بر آلوپسی آندروژنی موثرند. به همین دلیل ماینوکسیدیل و فیناستراید نمیتوانند همواره درمانهای موثری باشند.
در این صورت باید به سراغ روشهای درمانی دیگر بروید. مصرف مکملهای ویتامینی، روش PRP، مزونیدلینگ، نوردرمانی و در نهایت یکی از بهترین روشهای درمانی یعنی مزوتراپی مو میتوانند تاثیر چشمگیری در بهبود وضعیت ریزش موی شما داشته باشند.
به جز آلوپسی آندروژنی، انواع دیگری از ریزش مو هم وجود دارد که از مزوتراپی مو میتوان برای درمان آنها استفاده کرد. اگر به هر یک از انواع آلوپسیهای زیر مبتلا هستید، مزوتراپی روش درمانی مناسبی برای شماست.
مزوتراپی برلایههای مختلف پوستی مانند اپیدرم، لایه میانی و بافت پیوندی و همچنین سیستم گردش خون، سیستم ایمنی و سیستم عصبی-حسی ناحیهی تزریق اثر میگذارد. برای بسیاری از انواع آلوپسی، مزوتراپی مو درمانی موثر و اثبات شده است. اثرات مزوتراپی را میتوان در فهرست زیر خلاصه کرد:
به داروی ترکیبی که در مزوتراپی به دورن پوست تزریق میشود، کاکتیل یا کوکتل میگویند. برای تهیهی این محلول از انواع و اقسام مواد مختلف استفاده میشود که هر کدام تاثیرات مفیدی بر پوست و فولیکولهای مو میگذارند. در ادامه برخی از این موارد را معرفی کردهایم. ترکیب کوکتل مزوتراپی مو به شرایط و وضعیت موهای شما بستگی دارد و توسط پزشک متخصص تعیین میشود. فهرستی که در ادامه میخوانید صرفاً جهت آشنایی بیشتر شما با این روش درمانی نوشته شده است.
خیر. محلولهای مزوتراپی بسته به علت استفاده، شرایط شما و همچنین جنسیت متقاضی، تنظیم میشوند. مثلاً یکی از پرمصرفترین ترکیبها شامل لیدوکائین، بوفلومدیل (داروی گشاد کننده عروق)، سیلیکون و مولتیویتامینها است. انتخاب مواد تشکیل دهنده و درصد هرکدام در محلول مزوتراپی مو برعهدهی پزشک قرار دارد.
تزریقات مزوتراپی با استفاده از سوزنی مشابه با سوزن انسولین و به صورت دستی یا با استفاده از دستگاهی به نام «مزوگان» صورت میگیرد. این که تزریقات به شکلی دستی انجام شوند یا با استفاده از مزوگان، به انتخاب پزشک بستگی دارد و هردو تکنیکهای خوبی هستند.
سوزن تا حدود ۱ میلیمتر به درون پوست نفوذ کرده و محلول درمانی را مستقیماً به درون لایهی میانی پوست تزریق میکند. در مورد محلول یا کوکتل مزوتراپی مو هم صحبت کردیم که حاوی آمینواسیدها، ویتامینها، ماینوکسیدیل، داروهای مهارکنندهی هورمونهای آندروژنی و فاکتورهای رشد مختلف است. این مواد باعث افزایش قدرت موها و جان گرفتن دوبارهی فولیکولها میشوند.
اتفاق دیگری که در مزوتراپی رخ میدهد و اثرات درمانی فوقالعادهای دارد، زخمهای بسیار کوچکی است که توسط سوزن ایجاد میشود. این آسیبهای بسیار جزئی باعث میشود که فرآیندهای ترمیمی پوست به کار بیفتد. در طی این فرآیند، فاکتورهای رشد و ترمیمی بسیاری در فضای بافتی آزاد میشوند. رگهای خونی جدیدی شکل میگیرد و کلاژن سازی تحریک میشود. به علاوه سلولهای بنیادی بسیاری به سمت ناحیهی تزریق روانه میشوند. همهی این رخدادها باعث بهبود کیفیت مو و تحریک رشد موها میشود. پس آسیبهای جزئی سوزن مزوتراپی مو، بخش مهمی از درمان را رقم میزند.
تعداد جلسات و برنامهی درمانی کاملاً به شرایط شما بستگی دارد. تعداد جلسات بین ۸ تا ۱۵ جلسه متغیر است. مثلاً یکی از برنامههای درمانی به این صورت است که یک بار در هفته برای ۱ ماه، سپس ۲ هفته یکبار برای یک ماه دیگر و در نهایت ماهی یکبار در ۲ ماه بعدی مزوتراپی میشوید. در این حالت به طور کلی ۸ جلسهی درمانی دریافت میکنید.
مشاورین کلینیک پوست و موی خانه سفید اطلاعاتی کامل و دوستانه در اختیار شما قرار میدهند. ما در کلینیک پوست و مو خانه سفید ابتدا پوست و موی شما را ارزیابی میکنیم، سپس درباره تاریخچه پزشکی شما گفتگو میکنیم تا اطمینان حاصل شود که شما برای درمان مناسب هستید و به هر سوالی که ممکن است در مورد درمان داشته باشید پاسخ میدهیم. سپس ما جلسات خود را با توجه به تایم شما تنظیم میکنیم، تا بهترین نتایج ممکن را دست آوریم.
0 از 11 حداکثر کاراکتر
زنمرد
0 از 3 حداکثر کاراکتر
درخواست خود را به صورت کامل شرح دهید.
پرسش شما بهصورت کاملاً ناشناس در سایت مطرح خواهد شد.
جهت دریافت وقت برای مزوتراپی مو در بهترین مرکز پوست و مو تهران با شماره های ۰۲۱۵۴۵۰۳ و ۰۹۱۲۲۲۵۲۷۳۱ تماس حاصل فرمایید.
هزینهی مزوتراپی مو در کلینیک خانه سفید بین ۳۷۰ هزار تومان (مزوتراپی درماهیل با فرمول انگلیس ساخت کره) تا ۷۰۰ هزار تومان (رویتاکر فرانسوی) است. قیمت تمام شده به تعداد جلسات درمانی، دوز داروی تزریقی، ترکیب محلول مزوتراپی و مواردی از این دست بستگی دارد. در جلسهی مشاوره تمامی نکات مهم برای شما توضیح داده خواهد شد و پزشک با معاینهی پوست سر شما، تعداد جلسات، تزریقها و هزینهی دقیق را به شما اعلام میکند.
مزوتراپی مو معمولاً باعث هیچگونه دردی نمیشود. اگر از سوزن میترسید، میتوان از دستگاههای بدون سوزن برای تزریقات استفاده کرد که البته تاثیر کمتری دارند. درون محلول مزوتراپی از داروی بیحسی موضعی استفاده میشود؛ اما اگر آستانه درد شما بسیار پایین باشد، میتوان از داروهای بیحسی دیگر هم استفاده کرد.
گاهی پوست سر دچار التهاب شده و ناحیهی تحت درمان به محلول مزوتراپی واکنش نشان میدهد. این عوارض نادر هستند و معمولاً خیلی زود برطرف میشوند. در صورت نیاز، پزشک ترکیب محلول مزوتراپی را تغییر خواهد داد که دیگر دچار این واکنش منفی نشوید.
در مورد مزوتراپی مو تا کنون شاهد عوارض عمومی یا سیستمیک و آسیب خفیف یا حاد نبودهایم. به طور کلی مزوتراپی مو یکی از موثرترین و ایمنترین روشهای درمان ریزش مو است.
https://whcl.ir/%D9%85%D8%B2%D9%88%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%BE%DB%8C/
لطفا شکیبا باشید ...