0

آیا طب سوزنی برای درمان لوپوس موثر است؟

طب سوزنی بیماری لوپوس درمان لوپوس با طب سوزنی درمان لوپوس کنترل بیماری لوپوس بیماری خودایمنی
ثبت شده 3 سال پیش توسط اکرم مقدم نژاد ویرایش شده در 1400/3/12

سلام میخواستم بدونم کسی برای درمان لوپوس طب سوزنی انجام داده؟ براش موثر بوده؟

آیا طب سوزنی برای درمان لوپوس موثر است؟

2 جواب

0
3 سال پیش توسط: fsddff766

طب مکمل و جایگزین و نقش احتمالی آن ها در درمان لوپوس

در لوپوس علاوه بر داروهای اختصاصی که توسط متخصصین برای بیماران مبتلا به لوپوس تجویز می شود، درمان های مکمل بخصوص ویتامین ها مثل ویتامین D و ترکیبات کلسیوم نیز برای آن ها تجویز می گردد. با توجه به سیر مزمن بیماری و عدم پاسخ بعضی از تظاهرات بیماری به درمان های رایج، درمان های مکمل و جایگزین توسط بیماران یا توصیه اطرافیان یا پزشکان سنتی و محلی بکار می رود. از آنجا که استفاده از داروهای مکمل درحال گسترش است و اکثر اوقات این داروها توسط خود بیماران یا افراد دیگر که بعضی اوقات اطلاع کافی از روند بیماری ندارند، تجویز می شود،  اطلاع از میزان تاثیر احتمالی این داروها و روش های درمانی جایگزین برای پزشکان و بخصوص روماتولوژیست ها و تیم پزشکی بسیار مهم و حیاتی است تا بتوانند با آموزش صحیح به بیماران و اطرافیان آنها، برخورد صحیح با این قبیل روش های درمانی را بعمل آورند.

 

آیا درمان های فرعی در لوپوس لازم است؟

 

اصولا برای درمان یک بیمار مبتلا به لوپوس لازم است به نکات زیر توجه داشته باشیم:

 

  • درمان لوپوس نیازمند همکاری متقابل پزشک، بیمار و اطرافیان بیمار است.
  • بیمار مبتلا به لوپوس و اطرافیان آنها لازم است آموزش های لازم را در جهت شناخت بیماری و آگاهی از سیر مزمن آن، داروهای مورد لزوم برای بهبودی بیماری و عوامل غیر داروئی موثر در بهبودی بیماری را ببینند. این آموزش ها توسط پزشک معالج، تیم پزشکی، رسانه ها و انجمن لوپوس داده می شود.
  • بيمار مبتلا به لوپوس لازم است تحت نظر متخصص روماتولوژي يا مراكز لوپوس باشد ولي لازم است از رشته هاي مختلف تخصصي جهت مشاوره استفاده بشود.
  • معمولا ميزان اختلال سيستم ايمني و نتايج آزمايشات در فرد مبتلا به لوپوس با ميزان داروها متناسب نيست. مثلا ممكن است آزمايشات طبيعي باشند ولي بيمار احساس بهبودي زيادي نداشته باشد.
  • شكايت هايي از قبيل درد، خستگي، علايم عمومي مثل تب، كاهش وزن و اختلالات روانپزشكي از جمله علايمي هستند كه هم براي بيمار بيان و شرح آن مشكل است وهم براي پزشك تشخيص و درمان آن سخت است و اكثر اوقات ناديده گرفته مي شوند و بخوبي تحت درمان قرار نمي گيرند. درد مفاصل و پلي آرتريت در 53 تا 88 درصد بيماران وجود دارد و گاهي بطور ژنراليزه به همراه درد عضلاني منتشر ابراز مي شود، ولي ممكن است با توجه به آزمايشات طبيعي و معاينات نسبتا طبيعي ناديده گرفته شود.
  • همچنين ممكن است مشكلات ديگر از جمله تاندونيت ها با يا بدون درد عضلاني و نكروز سر استخوان ها هم در بيماران لوپوس اتفاق بيفتد. در مجموع بر اساس مطالعات انجام شده ميزان فعاليت فيزيكي در بيماران لوپوسي از گروه كنترل كمتر بوده است. درمطالعات باليني متعدد نشان داده شده است كه شيوع سندرم هاي دردناك مثل فيبروميالژي در بيماران مبتلا به لوپوس از شيوع بالائي برخوردار است.
  • بجز درد، زمينه هاي گوناگون استرس نيز در بيماران لوپوسي وجود دارد.
  • علامت شايع ديگر خستگي است كه از شيوع بالاتري برخوردار است. در يك مطالعه مروري كه برروي 34 مقاله انجام شده، خستگي جزء شايع ترين و ناتوان كننده ترين عارضه لوپوس بوده است. در اين مطالعه نشان داده شد كه خستگي ارتباط تنگاتنگ با عوارض ناتوان كننده لوپوس از جمله افسردگي، اضطراب و كيفيت پايين زندگي دارد. افسردگي و اضطراب از عوارض شايع ديگر لوپوس است و بيماران اين قبيل علائم و مشكلات را كمتر با پزشك معالج خود در ميان ميگذارند. تظاهرات عصبي - رواني تظاهرات شايعي هستند كه اغلب تشخيص داده نمي شوند و بر روي كيفيت زندگي بيماران موثر هستند.
  • شواهدي مبني بر ارتباط مستقيم بين فعاليت لوپوس و كيفيت زندگي وجود دارد. بعضي محققان بر اين باور هستند كه كيفيت زندگي بيماران مبتلا به لوپوس ارتباط مستقيم با فعاليت بيماري آنها ندارد. در اطفال مبتلا به لوپوس نيز كاهش كيفيت زندگي با وجود تلاش اين گروه سني براي حفظ كيفيت زندگي ديده شده است. اعتماد به نفس، ميزان انرژي، درك شخصي از بيماري، و اثر آن بر روي زندگي روزمره فرد مي تواند در بيماران مبتلا به لوپوس بسيار منفي باشد. در بعضي مطالعات نشان داده شده است كه هر چه بيماري فعال تر باشد اين احساس بدتر است. در مطالعات بسياري نشان داده شده كه فعاليت ذهني ضعيف و كيفيت بد زندگي ارتباط مستقيم با فعاليت بيماري و شاخص فعاليت بيماري دارد. بيماران مبتلا به لوپوس ممكن است احساس درماندگي شديد بكنند كه خود مي تواند ميزان اثر منفي بر روي كيفيت زندگي بگذارد. بسياري از بيماران مبتلا به لوپوس، اين بيماري را يك بيماري غير قابل كنترل مي دانند كه مي تواند مانع رسيدن به اهداف فردي آنها بشود و در كل بر روي زندگي طبيعي آن ها موثر باشد. وجود درد مزمن بخصوص فيبروميالژي با كاهش كيفيت زندگي همراه است. بيشتر محققان بر اين باور هستند كه بيماري لوپوس سبب كاهش كيفيت زندگي آنها مي شود و لازم است در استراتژي هاي درماني براي اين بيماران در نظر گرفته شود. فاكتور هاي اجتماعي نيز نقش مهمي در فعاليت بيماري و كيفيت زندگي دارد. فعاليت بالاتر بيماري، معمولا با حمايت كمتر اجتماعي و دسترسي كمتر به امكانات اجتماعي همراه است. در تعدادي از مطالعات، تلاش هايي در جهت افزايش مراقبت و آگاهي و افزايش امكانات اجتماعي صورت گرفته است.
  • در مجموع تمام اين فاكتورها و عواملي كه نوشته شد، باعث بوجود آمدن نياز هايي مي شود كه سيستم درماني و پزشكي غربي پاسخ گوي آنها نمي باشد. در يك مطالعه كه برروي 112 بيمار مبتلا به لوپوس انجام شد، بيماران پرسش نامه اي را در اين خصوص تكميل كرده اند كه در آن نشان داده شده كه 100% بيماران حداقل يك نياز پاسخ داده نشده با درمان هاي معمول را دارند و در 91% آنها اين نياز، يك نياز روانشناسي بوده است. (6/78% احساس مي كردند كه اين نياز، يك نياز اساسي و مهم است). در يك مطالعه استراليايي مشابه نيز كه 233 بيمار در آن شركت كرده بودند 94% از بيماران مبتلا به لوپوس اذعان داشتند كه يك علامت درمان نشده داشتند. دو علامت شايع در اين گروه خستگي (81%) و كنترل درد (73%) بوده است.
  • در ايران نيز با توجه به شرائط اجتماعي، فرهنگي، مذهبي و سنتي خاص لازم است در مورد درمان هاي مكمل مثل گياه درماني و بخصوص با توجه به اعتقاداتي كه عامه مردم جامعه ايران به مسائل مذهبي و ادعيه موجود دارند در باره دعا درماني و اثر آن به عنوان يك مكمل در درمان بيماري هاي مزمن بخصوص لوپوس بهره گرفت. توضيح اينكه در بيماري هاي داخلي بخصوص بيماري هاي خود ايمن مثل لوپوس تاثير سيستم نوروآندوكرين بر ايجاد، عود و تشديد بيماري ثابت شده است. همچنين از اثرات دعا براي جلوگيري از فعال شدن سيستم نوروآندوكرين و تشديد عوارض اضطرابي و افسردگي ناشي از بيماري ميتوان پيشگيري كرد. توصيه مي شود مراكز تحقيقاتي رشته هاي مختلف پزشكي كه با بيماري هاي مزمن سروكار دارند در رابطه با اثرات داروهاي مكمل ايراني و پزشكي سنتي و ادعيه مذهبي بر روي اين بيماري ها مطالعات تحقيقاتي كنترل شده انجام بدهند.
     
    انواع مختلف درمان هاي مكمل و جايگزين :
    درك اين مطلب كه در چه بيماراني و به چه علت در بيماران مبتلا به لوپوس بايد
    از درمان هاي مكمل و جايگزين استفاده شود، در اين مطلب نهفته است كه بيماران
    مبتلا به لوپوس علاوه بر درمان هاي داروئي، جهت بر طرف شدن علايم و
     مشكلات درمان نشده خود  نياز به درمان هاي حمايتي نيز دارند. بيماران مبتلا به
    لوپوس نسبت به ساير  بيماريهاي خودايمني و بيش از افراد عادي جامعه از درمان
    های مکمل و  جایگزین استفاده می کنند.
     این درمان ها طیف وسیعی دارند و از درمان های بی خطر و موثر تا درمان های پر خطر و غیر موثر را شامل می شود. روش های رایج دراین زمینه عبارتند از: طب سوزنی، ماساژ درمانی، ریلاکسیشن های روانی - تنی، تکنیک های بیوفیدبک، ورزش های هوازی و کششی، مکمل های گیاهی و ویتامین ها و مشاوره های روانی - اجتماعی.

طب سوزني

طب سوزني يكي از درمان هاي مهم و شايع در ميان درمان هاي مكمل و جايگزين است. اين روش در بعضي از بيماري هاي روماتولوژي كاربرد دارد. در يك مطالعه كه به مدت 10 سال انجام شده است اين درمان در كاهش درد در بيماران مبتلا به كمر درد باعث كاهش قابل توجه دوز داروهاي ضد درد غير استروئيدي شده است. شواهدي مبني بر موثر بودن طب سوزني در كاهش درد در بيماران مبتلا به آرتروز و همچنين اثر بخشي كوتاه مدت در درمان بيماري هايي مانند فيبروميالژي، درد، خستگي و اضطراب وجود دارد. بيشتر مطالعات در اين زمينه نشان دهنده  ضريب امنيت بالا و عوارض جانبي كم است ولي عوارض جدي نيز در اين زمينه گزارش شده است.

 

در بعضي از مطالعات اين ادعا وجود دارد كه عوارض جانبي اين  درمان ها به خوبي گزارش نمي شود.

 

به نظر مي رسد علت اثر بخشي اين درمان در درمان بيماريهايي از قبيل فيبروميالژي و آرتروز، به علت پتانسيل درماني طب سوزني در درمان درد، خستگي و اختلالات رواني است كه در بيماران مبتلا به لوپوس نيز مشاهده مي شود. متاسفانه مطالعات بسيار كم و محدودي در زمينه اثر بخشي اين درمان برروي بيماري لوپوس به تنهايي انجام شده است.

 

براي اينكه روماتولوژيست ها بتوانند اين درمان را به عنوان يك درمان موثر به بيماران لوپوسي پيشنهاد كنند،  مطالعات بيشتر و وسيع تري لازم است.

 

مديتيشن و يوگا

 

تكنيك هاي رواني - تني از روش هاي متداول طب مكمل و جايگزين هستند كه مي توانند در بيماران احساس بهبودي و حس كنترل بيماري ايجاد كنند. در اين قسمت به بررسي مديتيشن، يوگا و تاي چي پرداخته مي شود. مطالعات اختصاصي در مورد اثر بخشي يوگا و تاي چي بر روي بيماري لوپوس به تنهايي وجود ندارد ولي مطالعاتي بر روي اثر بخشي اين روش بر روي بيماري هاي مزمن موجود است.

 

در مطالعات نشان داده شده است كه يوگا در كنترل علائم بسياري از بيماري هاي مزمن موثر بوده است. اثربخشي مديتيشن برروي اضطراب و اختلالات خلقي ذكر شده است. بعضي شواهد بر موثر بودن روش هاي ريلاكسيشن بر روي علائم يائسگي و اختلالات قبل از قاعدگي دلالت دارد. در بعضي از مطالعات ديگر، يوگا در درمان تشنج، افسردگي، وسواس، اعتياد به مواد مخدر و اختلال خواب در بيماران مبتلا به سرطان تاثير خيلي خوبي داشته است. همچنين مطالعاتي بر روي اثر يوگا بر افسردگي انجام شده است. اثربخشي كوتاه مدت يوگا بر روي  جواناني كه مبتلا به افسردگي خفيف بوده اند نشان داده شده است. در مطالعه اي كه برروي اثر يوگا در بيماران مبتلا به وسواس انجام شد،  بيماراني كه يوگا انجام مي دادند در مقايسه با بيماراني كه مديتيشن انجام مي دادند، تمركز حواس بيشتر و بهبودي بيشتري داشتند.

http://drakbarian.com/Articles.aspx?ArticleID=a7f25585-61c5-49f3-86e1-68da07d8ffb9&lng=fa

 

0
3 سال پیش توسط: ویستا مهرعلیزاده

سلام درمورد درمان موردی که شما گفتید با طب سوزنی اطلاعات خاصی نیست هرچند میتونید از سایت تخصصی طب سوزنی سوزنیران به ادرس https://irsoozan.ir/acupuncture/ استفاده کنید و از دکتر محقق بپرسید.

عمده ترین مواردی که از طب سوزنی برای درمانشون استفاده میشه رو من از همون سایت سوزنیران برداشتم و اینجا براتون گذاشتم اگه خواستید میتونید مطالعه کنید.

کاهش وزن با طب سوزنی امکان پذیر است؟

یکی دیگر از مهمترین کاربردهای طب سوزنی که امروزه فواید بسیار فراوانی دارد درمان چاقی و کاهش وزن است. در این روش با روش‌های مختلف مانند کاهش اشتها، کاهش پرخوری، افزایش متابولیسم بدن، بهتر شدن دستگاه گوارش، افزایش سوخت و ساز و… می‌تواند باعث کاهش وزن شود. البته همان‌طور که گفته شد نباید انتظار داشت با یک جلسه شما ۱۰ کیلو وزن کم کنید. معمولاً اینگونه است که بعد از ۱۰ جلسه شما ۳ تا ۵ کیلو و در حالت خوشبینانه ۸ کیلو وزن کم خواهید کرد. در مقاله‌ی کاهش وزن با طب سوزنی به‌طور کامل درباره این موضوع صحبت کرده‌ایم.

درمان عوارض سرطان با طب سوزنی

طب سوزنی و طب سنتی در کنار درمان‌های سرطان برای بهبود کیفیت زندگی بیمار بسیار موثر است. از طب سوزنی برای کاهش عوارض شیمی درمانی استفاده می‌شود. همچنین برای نوروپاتی، کاهش درد و جلوگیری از ریزش مو بسیار موثر است. البته طب سوزنی به خودی خود درمان سرطان نمی‌باشد و در کنار درمان اصلی برای کاهش عوارض و درد استفاده می‌شود. در مقاله درمان سرطان با طب سوزنی درباره این روش درمانی و تاثیرات آن روی سرطان به‌طور کامل توضیح داده‌ایم.

درمان بیماری مغز و اعصاب با طب سوزنی

این روش درمانی در درمان بیماری‌های مغز و اعصاب مانند ام اس، پارکینسون، نوروپاتی و… به عنوان روش بازتوانی شناخته می‌شود. به عنوان مثال بیماران ام اس ممکن است دچار گرفتگی عضلات، مشکلات ادراری، ضعف و خستگی و یا درد باشند. سوزن درمانی به‌خوبی به بیمار کمک می‌کند که این علائم و دردها کاهش یابد. البته این انتظار وجود ندارد که با استفاده از این روش، ام اس به طور کامل بهبود یابد. اما این روش درمانی به خوبی می‌تواند در کنترل بیماری و کاهش عوارض آن به بیمار کمک کند.

loader

لطفا شکیبا باشید ...