0

آیا رشته ی تحصیلی هوانوردی نوین خوب است؟

رشته ی هوانوردی نوین تعیین رشته انتخاب رشته ی تحصیلی انتخاب رشته هوانوردی نوین خلبان
ثبت شده 3 سال پیش توسط اکرم مقدم نژاد ویرایش شده در 1400/3/12

سلام. برادرم میخواد انتخاب رشته کنه و خیلی دوس داره بره رشته ی هوانوردی نوین. کسی در مورد این رشته اطلاعاتی داره؟ چه سختی هایی داره و اینکه به نظرتون رشته ی خوبی هست؟

آیا رشته ی تحصیلی هوانوردی نوین خوب است؟

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: fsddff766

گروه ریاضی/مهندسی هوانوردی

در کشورهای پیش‌رفته‌ی دنیا، افراد از دوران نوجوانی و از مقطع دبیرستان شروع می‌کنند به یادگیری مهارت‌های مختلف. در این کشورها رفتن به دانشگاه از واجبات نیست و بسیاری از دانش‌آموزان کاملا آگاهانه ترجیح می‌دهند به جای ورود به دانشگاه، مسیرهای جذب شدن به بازار کار را دنبال کنند. گرچه تحصیل علم و کسب مدارج عالی دانشگاهی به طور حتم از نیازهای یک جامعه است و نتایج بسیار موثری را به همراه دارد اما استفاده از پتانسیل‌های دوران نوجوانی در مسیر کسب مهارت از دیگر کارهایی است که می‌تواند برای هر جامعه‌ای مفید باشد.

دوران نوجوانی دوران یادگیری آسان‌تر است چرا که گیرایی انسان بالاتر بوده و آمادگی ذهنی فرد در بالاترین حالت خود قرار دارد. به همین خاطر اگر فردی از همان دوران نوجوانی اقدام به یادگیری تخصصی کند؛ امکان اینکه آن مهارت و تخصص را حرفه‌ای‌تر بیاموزد و در آن پیشرفت بیشتر و بهتری داشته باشد؛ زیادتر است. به‌طوری‌که حتی می‌توان به این مورد به عنوان یکی از عوامل پایداری و ماندگاری توسعه در جوامع پیشرفته اشاره کرد. نوجوانانی که از دوران دبیرستان بتوانند وارد راهی شوند که خیلی زود منجر به تحصیل تخصص و حرفه‌ای شود؛ موجب تضمین بهتر آینده فردی و جمعی هستند.

با توجه تجربه‌ی مثبت جوامع توسعه یافته در این موارد، در سال‌های اخیر در ایران نیز شاهد این هستیم که در سیستم آموزشی به هنرستان‌های تخصصی توجه بیشتری می‌شود. به‌خصوص که تجربه‌ی آموزشی در ایران به گونه‌ای‌ست که ما هر ساله با تعداد زیادی فارغ‌التحصیل دانشگاهی روبه‌روایم که عملا هیچ حرفه و تخصص عملی بلد نیستند.

یکی از هنرستان‌های ویژه و تخصصی که با توجه به ماهیت حرفه و مهارتی که آموزش می‌دهد می‌تواند برای بسیاری از نوجوانان جذاب باشد، هنرستان «هوانوردی پسرانه نوين پرواز تهران» است. در این هنرستان دانش‌آموزان پايه نهم و دهم می‌توانند در محیط آموزشی حرفه‌ای و با استفاده از سیستم به روز و فنی و زیرنظر خلبان‌های حرفه‌ای به یادگیری خلبانی بپردازند.

آموزش آکادمیک خلبانی در دوران نوجوانی راهی برای توسعه پایدار و ماندگار در ایران

 

آینده شغلی و بازار کار
فارغ التحصیلان این رشته علاوه بر قابلیت کار در ایرلاین ها و شرکت های هواپیمایی، قادرند در کارگاه های فنی و بخش خصوصی ادامه کار دهند.

همچنین می توان پس از گذراندن دوره های کوتاه مدت آموزش خدمات فرودگاهی و فروش بار و بلیط در کلیه آژانس های هواپیمایی مشغول به کار شد. در ضمن پس از اخذ مجوز از هواپیمایی کشوری می توانند شخصا آژانس هواپیمایی تاسیس نمایند.

شاخه خلبانی‌ تنها در دانشگاه‌ علوم‌ و فنون‌ هوایی‌ شهید ستاری‌ ارائه‌ می‌شود و تمامی‌ دانشجویان‌ این‌ دانشگاه‌ از بدو ورود بورسیه‌ می‌شوند و با درجه‌ ستوان‌ دومی‌ فارغ‌التحصیل‌ می‌گردند و در طول‌ خدمت‌ در نیروی‌ هوایی،‌ مسکنی‌ مناسب‌ و مطابق‌ ضوابط‌ نیروی‌ هوایی‌ دریافت‌ می‌کنند. شاخه‌ مراقبت‌ پرواز نیز در دانشگاه‌ علوم‌ و فنون‌ هوایی‌ شهید ستاری‌ و دانشکده‌ صنعت‌ هواپیمایی‌ کشوری‌ ارائه‌ می‌شود. گفتنی‌ است‌ تعدادی‌ از دانشجویان‌ دانشکده‌ صنعت‌ هواپیمایی‌ کشوری‌ از ترم‌ دوم‌ تحصیلی‌، در صورت‌ احراز شرایط‌ با توجه‌ به‌ نیاز شرکت‌های‌ هواپیمایی‌ بورسیه‌ خواهند شد و در صورت‌ سپردن‌ تعهد خدمت‌ از انجام‌ خدمت‌ وظیفه‌ معاف‌ می‌شوند.

حقوق خلبانی
با توجه به اینکه در سطح دنیا، خطوط هوایی با کمبود خلبان مواجه هستند، درآمدهای این قشر در حال افزایش است. بررسی میزان حقوق دریافتی خلبانان شاید به عده‌ای که می‌خواهند شغل آینده خود را انتخاب کنند، کمک کند تا در این زمینه تصمیم‌گیری درستی داشته باشند. پایگاه های تخصصی هوانوردی مدعی هستند، میانگین حقوق سالانه خلبانان را ۱۰۰۱۹۱ دلار و محدوده حقوق خدمه را بین ۳۷۷۷۴ تا ۲۷۳۰۱۰ دلار عنوان کرده است. این اعداد تنها می‌توانند یک دید کلی از درآمد خلبانان و چگونگی تغییر میزان درآمد آن‌ها در طول دوره خدمتشان ارائه دهند.

یک کاپیتان در سال اول خدمت خود در شرکت هواپیمایی کاتای پاسفیک ۱۱۱۰۹ دلار در ماه حقوق دریافت می‌کند. همین کاپیتان اگر در شرکت هواپیمایی امارات و یا اتحاد پروزاهای خود را انجام دهد در سال اول به صورت ماهانه به ترتیب ۸۰۸۴ دلار و ۹۵۷۸ دلار حقوق دریافت می‌کند. اگر میزان خدمت این کاپیتان به ۵ سال برسد، او به‌صورت ماهانه در شرکت هواپیمایی کاتای پاسفیک ، امارات و اتحاد به ترتیب حقوقی در حد ۱۲۰۲۵ دلار، ۹۰۹۸ دلار و ۱۰۵۴۸ دلار دریافت می‌کند. اگر میزان خدمت به ۱۰سال برسد، او به‌صورت ماهانه در شرکت هواپیمایی کاتای‌پاسفیک، امارات و اتحاد به ترتیب حقوقی در حد ۱۳۵۱۵ دلار، ۱۰۵۴۸ دلار و ۱۲۰۱۳ دلار دریافت می‌کند.

هدف و ماهیت
مهندسی هوانوردی علم پرواز است که نشان می‏دهد چطور هواپیما طراحی و ساخته می‏شود و چطور استفاده می‏شوند و چطور عملیات ایمنی آنها کنترل می‏شود. مهندسی هوانوردی درگیر با طراحی، تحلیل، توسعه، ساخت، نگهداری و تعمیرات وسایل نقلیه هوایی است. این علم مهارت‏ها و دانش ایجاد این وسایل هوایی را برای بهبود کیفیت زندگی فراهم می‏ آورد.

گرایش های رشته هوانوردی

خلبانی
تنها گرایش از خلبانی که از طریق آزمون سراسری برای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی دانشجو می پذیرد، رشته کارشناسی هوانوردی- خلبانی (خلبانی هواپیمای نظامی) می باشد.
این گرایش تنها در دانشگاه علوم فنون هوایی شهید ستاری وابسته به ارتش جمهوری اسلامی ایران بوده و دانشجویان این دانشگاه از بدو ورود به دانشگاه یک دانشجوی نظامی محسوب می شوند و در نهایت به عنوان یک افسر مهندسی یا کارشناسی فارغ التحصیل می شوند.

مراقبت پرواز
وقتی که روی صندلی یک هواپیمای در حال پرواز بر فراز یکی از شهرهای بزرگ و پرجمعیت جهان نشسته‌اید، آسمان را خالی و آرام و بی‌سر و صدا می‌بیند. اما اگر به صفحه رادار مراقبت پرواز فرودگاه آن شهر نگاه کنید، آن را همانند بزرگراهی مملو از اتومبیل مشاهده می‌کنید که با سرعتی بسیار در حال حرکت هستند. اتاق عملیات (کنترل راداری فرودگاه هواپیما) در فرودگاه هر شهر، اداره آسمان پر ترافیک آن شهر را به عهده دارد.

در این اتاق، مسوولان مراقبت پرواز با دقت تغییرات لحظه‌ای و کامپیوتری صفحات سبزرنگ رادار را زیر نظر دارند و با استفاده از رادار و رادیو، هواپیماها را در آسمان هدایت می‌کنند و به خلبان‌ها دستور می‌دهند که به کدام سمت گردش کنند،‌ اوج بگیرند، فرود آیند و سرعتشان را زیاد یا کم کنند تا تداخلی پیش نیاید و از ایمنی کامل برخوردار گردند.

ناوبری هوایی
بدون شک ایمنی اولین و مهمترین هدف هر پروازی است، زیرا ایمنی نه تنها باعث جلوگیری از ضایعات ناشی از خسارت یا آسیب می‌گردد بلکه همچنین می‌تواند در اقناع اذهان عمومی و بهبود سوددهی شرکت‌های هواپیمایی تجاری و مسافری مؤثر باشد. بنابراین شرکت‌های حاضر در صنعت هواپیمایی دریافته‌اند که سرمایه‌گذاری بر روی ایمنی در تمامی سطوح شرکت، یک سیاست اصولی و منطقی است. یکی از گام‌هایی که در این زمینه برداشته شده است، وجود متخصصان ناوبری هوایی در هواپیماهای مسافربری، ترابری و شکاری می‌باشد که به عنوان رکن اصلی یک پرواز ایمن محسوب می‌شوند. وجود چنین متخصصانی سبب شده که پرواز هواپیماها حتی در هوای نامناسب نیز امکان پذیر شود.

توانمندی های مورد نیاز
توانایی لازم در این رشته با توجه به گرایش انتخاب شده بسیار متفاوت می باشد. یک مسئول مراقبت پرواز باید در هر شرایطی اطلاعات لازم را به خلبان ها بدهد و به آنها در مواقع خطر آرامش بدهد تا اینکه هواپیما به صورت ایمن بر زمین فرود آید. همچنین یک مراقب پرواز باید یه زبان انگلیسی تسلط کامل داشته باشد تا بتواند با خلبانان (که همگی به انگلیسی صحبت می کنند) ارتباط برقرار نماید.

https://iusnews.ir/fa/news-details/274707/%D8%A2%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%B4%D8%BA%D9%84%DB%8C-%D9%88-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D9%85%D9%87%D9%86%D8%AF%D8%B3%DB%8C-%D9%87%D9%88%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%B1%D8%AF%DB%8C/ 

loader

لطفا شکیبا باشید ...