می خوام بدونم میکروبیولوژی چه رشته ای و بازار کارش در آینده چطوریه
در این گرایش میکروبهایی که برای انسان بیماری زا هستند و چگونگی فغالیت آنها بررسی می شود. البته این گرایش قسمت کوجکی از علم میکروبیولوژی را برای خود اختصاص می دهد چرا که از میان میکروبهای شناخته شده فقط حدود 170 نوع میکروب، بیماری زا هستند و بقیه میکروبها تا کنون شناخته شده اند، میکروبهای مفید می باشند.
بسیاری از مواد غذایی مثل ماست یا پنیر به یاری میکروبها تولید می شوند.
از میکروبهای مفید برای تولید مواد صنعتی مانند اسیدها و کمپوست میکروبی ( تهیه کود به یاری مواد زاید و زباله ها) استفاده می شود و از میکروبها در رفع آلودگی های محیط زیست استفاده میشود. دسته میکروبیولوژی که با میکروارگانیسم ها (موجودات ریز ذره بینی) سر و کار دارد، دو جنبه مهم دارد، یکی مبارزه با میکروارگانیسم های خطرناک و بیماری زا که حیاط انسانها، حیوانات و گیاهان را به خطر می اندازند و میکروبیولوژیست با شناسایی روش و مسیر ایجاد بیماریها می تواند این مسیر را متوقف کرده و از چرخه و سیر بیماری جلوگیری کند و جنبه دیگر استفاده بهینه و مناسب از میکروارگانیسم ها برای تولید مواد غذایی و تبدیل بهینه صنایع غذایی مثل تهیه پنیر، ماست و یا حتی نان و همچنین تولید داروهای پزشکی و دامپزشکی می باشد. علم میکروبیولوژی در مورد چگونگی استفاده بهینه از میکروارگانیسم ها و جلوگیری از ضرر و زیان هایی که میکروارگانیسم ها می توانند به حیات انسان ها، دام ها و نباتات وارد کنند، بحث می کند.
بعضا رشته میکروبیولوژی را با عنوان زیست شناسی سلولی مولکولی نام میبرند و حتی در بعضی از قسمت های دفترچه های آزمون سراسری سازمان سنجش آموزش کشور از این رشته با عنوان زیست شناسی سلولی مولکولی یاد شده است و به همین خاطر تعدادی از داوطلبان آزمون سراسری فکر می کنند که رشته میکروبیولوژی همان رشته علوم سلولی مولکولی است و موقع انتخاب رشته با مشکلاتی روبرو می شوند.
علم میکروبیولوژی مادر علوم سلولی مولکولی است زیرا وقتی در مورد فیزیولوژی سلول ( به اصطلاح چگونگی کار کردن و سوخت و ساز بدن سلول) صحبت می شود، در واقع ساختار سلول به عنوان یک میکروارگانیسم مورد بررسی قرار می گیرد، اما این باعث نمی شود که دو رشته فوق را یکی بدانیم چون علوم سلولی مولکولی از حیطه فعالیتهای بیرونی میکروب خارج شده و وارد فعالیتهای درونی آن می شود، در حالیکه در علم میکروبیولوژی تأثیرات بیرونی میکروارگانیسم ها مطالعه می شود. مثلا در علم میکروبیولوژی نگاه می کنید که میکروارگانیسم مورد نظر شما چه نوع بیماری ایجاد کرده و از روی آثار بیماری حدس می زنید میکروارگانیسمی را که بررسی می کنید چه نوع میکروبی است .
انجام آزمایشات مختلف برای شناسایی انواع میکروب ها
بررسی و شناسایی میکروب ها جهت کنترل بیماری های عفونی
استفاده از روش های مختلف برای تهیه و آزمایش داروهای جدید
انجام آزمایش ها و پژوهش های مختلف برای کنترل کیفیت مواد غذایی و استفاده بهینه و مناسب از میکروارگانیسمها در تولید مواد غذایی جدید و بهینه کردن مواد غذایی موجود
انجام آزمایشات مختلف در جهت استفاده از میکروارگانیسم ها برای کنترل آلودگی های محیط زیست و شیوع مواد سمی
ارائه نتایج پژوهش ها به افراد و منابع معتبر
به روز بودن و آگاهی از آخرین پیشرفت های علمی
ذهن جستجوگر و خلاق
حافظه خوب
قدرت تجزیه و تحلیل مناسب
تفکر پویا و منطقی
داشتن صبر و حوصله زیاد
مهارت خوب در حل مساله
دقت بالا و توجه به جزئیات
توانایی کار با نرم افزارها
توانایی رهبری تیم
میکروبیولوژیست می تواند در سازمان ها و مراکزی مانند سازمان های حوزه بهداشت و درمان، آزمایشگاه های پاتولوژی و میکروب شناسی بیمارستان ها، پژوهشگاه های نفت و در بخش های تحقیقاتی صنایع غذایی و دارویی، کشاورزی، محیط زیست و ... استخدام شود.بخاطر ارتباط زیاد میکروبیولوژی با صنایع مختلف و کاربردش، موقعیت های شغلی متنوع و زیادی برای میکروبیولوژیست ها وجود دارد. البته آنهایی که تحصیلات عالی داشته باشند، از وضعیت بهتری در این بازار کار برخوردار خواهند بود.
حقوق این افراد در شرکت های کوچک به طور متوسط بین 1000000 تومان تا 5000000 تومان است و در شرکت های بزرگ بین 1200000 تومان تا 5900000 تومان می باشد.
مقطع کارشناسی رشته میکروبیولوژی در تغییرات جدید سر فصل دروس دانشگاه ها جمعا 139 واحد درسی را شامل می شود. داوطلبانی که به دنبال قبولی در رشته میکروبیولوژی هستند باید اطلاعات خود را در مورد این رشته تکمیل کنند. رشته میکروبیولوژی از 8 ترم تشکیل شده و به اتمام رساندن مقطع کارشناسی 4 سال طول میکشد و شامل واحدهای عملی وتئوری است. واحدهای عملی در آزمایشگاه های دانشگاه برگزار خواهد شد. این رشته مانند سایر رشته ها از تعدادی دروس پایه، دروس اختیاری، دروس اختصاصی و دروس عمومی تشکیل شده است. در بین واحدهای این رشته 24 واحد عملی_آزمایشگاهی میباشد که در ادامه مقاله مربوط به انتخاب رشته کنکور به صورت کامل توضیح خواهیم داد.
به گزارش تیم مشاوران ارشد حرف آخر دروس تخصصی رشته میکروبیولوژی 83 واحد است که شامل دروس عملی و تئوری می شود. برخی از دروس این رشته، بیوشیمی متابولیسم و آزمایشگاه، بیوشیمی ساختار و آزمایشگاه، ژنتیک پایه و آزمایشگاه، ژنتیک مولکولی و آزمایشگاه، مبانی جانور شناسی و آزمایشگاه، قارچشناسی و آزمایشگاه، باکتری شناسی 1 و آزمایشگاه، باکتری شناسی 2 و آزمایشگاه، ویروس پزشکی، میکروبیولوژی صنعتی، میکروبیولوژی محیطی و آزمایشگاه، زیست شناسی انگلها، مبانی زیست شناسی تکوینی است.
دروس عمومی رشته میکروبیولوژی نیز 24 واحد است که دربین همه رشته ها مشترک بوده و شامل اندیشه اسلامی 1و2، آیین زندگی، تاریخ تمدن، دانش خانواده و جمعیت و.. است. دروس پایه رشته میکروبیولوژی از 22 واحد تشکیل شده و شامل شیمی عمومی، فیزیک، ریاضی، زیست پیش دانشگاهی است. همچنین دانشجویان رشته میکروبیولوژی ملزم به گذراندن 10 واحد درس اختیاری هستند. دروس اختیاری 17 واحد است که دانشجویان به اختیار 10 واحد را میگذرانند. حداکثر واحد انتخابی هر ترم 20 واحد میباشد و دانشجویانی که معدل آنها به حد نصاب 12 نرسیده واجد شرایط انتخاب 20 واحد نخواهند بود و تنها میتوانند 14 واحد را در ترم جدید انتخاب کنند.در ادامه معرفی رشته میکروبیولوژی به گرایش های مختلفی که در این رشت هوجود دارد می پردازیم.
امکان ادامه تحصیل در رشته میکروبیولوژی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا امکان پذیر است. لازم به ذکر است که این رشته در مقاطعهای کارشناسی ارشد و دکترا نیز گرایشهای بسیار متنوعی دارد. در ادامه آشنایی با میکروبیولوژی باتمامی گرایشهای این رشته آشنا خواهید شد.
فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی رشته میکروبیولوژی برای پذیرش در گرایش های صنعتی و محیطی و بیماری زا در آزمون کارشناسی ارشد وزارت علوم شرکت کنند. علاوه بر ادامه تحصیل در رشته میکروبیولوژی، فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی این رشته میتوانند با شرکت در کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت در رشته های بیوشیمی بالینی، ژنتیک پزشکی، هماتولوژی و ویروس شناسی ادامه تحصیل بدهند.
تعداد واحدهای کارشناسی ارشد تمامی گرایش ها 28 واحد میباشد که 12 واحد آن الزامی است،8 واحد دروس اختیاری و 8 واحد شامل پایان نامه میباشد. همچنین فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد در تمامی گرایش های این رشته میتوانند در آزمون دکترا شرکت کنند و در صورت قبولی در تمامی مراحل آزمون مقطع دکترا به تحصیل در این مقطع بپردازند. یک خبر خوب هم برای شما داریم. یک بانک نمونه تدریس از تدریس های حرف آخر به صورت کاملا رایگان برای شما در نظر گرفته شده است که برای مشاهده میتوانید از طریق صفحه نمونه تدریس های حرف آخر اقدام کنید.
https://www.imoshavere.com/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%B1%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D9%85%DB%8C%DA%A9%D8%B1%D9%88%D8%A8%DB%8C%D9%88%D9%84%D9%88%DA%98%DB%8C--HJY1001
https://harfeakharpub.com/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%B1%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D9%85%DB%8C%DA%A9%D8%B1%D9%88%D8%A8%DB%8C%D9%88%D9%84%D9%88%DA%98%D9%90%DB%8C/
لطفا شکیبا باشید ...