0

نهال پسته را از کجا میتوان تهیه کرد؟

نهال پسته نهال درخت نهال کاشت درخت کاشت نهال پسته پسته خام
ثبت شده 3 سال پیش توسط فرزیاب از سوالات جستجو شده ویرایش شده در 1400/3/15

می خواستم در مورد جاهایی که نهال پسته میفروشند راهنمایی بگیرم


2 جواب

0
3 سال پیش توسط: پریسا قلی زاده

نهال پسته

    پسته : Pistachio


    پسته از تیره سماق بوده و گیاهی دوپایه است و از درختان مناطق معتدل گرم است و سرمای شدید زمستانه راتحمل نمیکند ولی در برابر سرمای ملایم زمستان و تابستان های گرم مقاوم است ازدیاد پسته از طریق پیوند شکمی معکوس و یا پیوند لوله ای برروی پایه های بذری انجام می شود.
 

روش كشت مستقيم پسته:

در این روش پسته را مستقيما در زمين اصلي مي‌كارند، اگر آب باغ شما شور نیست و مي توانيد پسته را در زمين اصلي سبز كنيد، میتوانید از روش كاشت مستقيم استفاده كنيد، چون رشد نهال در اين روش بيشتر است، براي اين منظور بهتر است از پسته هاي دست پوست استفاده كنيد (پسته‌هايي كه با دستگاه پوست گرفته شده اند، براي كاشت به این شیوه مناسب نيستند).

 

به این منظور، در اوايل فروردين ابتدا پسته‌ها را بشوييد و داخل آب خيس كنيد دو تا سه بار آب آن را عوض كنيد و تا مدت 24 ساعت داخل آب بگذاريد تا بماند، پس از 24 ساعت از آب خارج كرده و بين يك پارچه نخي و روي يك سيني پهن كنيد و در يك اتاق كه دماي آن حدود 24 درجه است (دماي معمولي يك اتاق كه در آن زندگي مي كنيم) اجازه دهید بماند تا زماني كه جوانه بزند. توجه داشته باشید، رطوبت پسته‌ها همواره حفظ و به عبارتی پارچه خشك نشود.

زمانی که جوانه‌ها به حدود نيم سانتي متررسيد، به زمين اصلي منتقل كنيد.بهتر است موقع كاشت، جوانه به سمت پايين باشد.پس از كاشت پسته، روي سطح خاك را مخلوط كود گاوي و كمي ماسه بريزيد و چنانچه احتمال مي دهيد پسته‌ها را جانوراني مانند روباه و كلاغ بيرون بياورند روي آن را بوسيله خار و يا ظرف يكبار مصرف بپوشانيد.

  بهترين زمان كاشت نهال پسته:

مناسبترین زمان کاشت نهال پسته بستگی به شرایط محیط، رقم گیاه و شیوه تکثیر گیاه دارد. به طور کلی از نظر شرایط محیطی، زمان کاشت نهال پسته به شرح زیر میباشد:

در روزهاي آفتابي و گرم و يا يخبندان و روزهايي كه باد شديد است از كاشت نهال پسته بایستی خودداري شود.

در مناطق دارای آب و هوای گرم و متعدل و همچنین در نواحی با اقلیم نيمه سردسير، بهترين زمان كاشت نهال پسته، فصل پائيز پس از خواب رفتن نهال پسته است.

در مناطق با اقلیم سردسير مناسبترین زمان کاشت نهال پسته، بهتر است پس از سپري شدن يخبندان انجام گردد.

ذکر این نکته ضروری است که پایان زمان كاشت نهال پسته در فصل پائيز بایستی طوري تنظيم و برنامه ريزي شود كه ريشه نهالبا محيط جديد قبل از فرارسيدن يخبندان انس پيدا نموده باشد، لذا بايستي پايان زمان كاشت 2 الي 3 هفته قبل از بيداري ظاهري نهال درخت پسته باشد.



 

 


  در ایران حدود 90 رقم شناخته شده است که تعدادی از آنها به صورت گسترده و تجاری و برخی به صورت پراکنده و محدود کشت می شوند که خصوصیات مهمترین ارقام تجاری پسته به شرح زیر ارائه می شود:
 

  پسته اکبری: super long


 



    پسته اکبری

   این رقم پسته دارای قدرت رشد متوسط با عادت رشدی گسترده است که ارتفاع آن به حدود 3 متر می رسد و شروع گلدهی آن از 21 فروردین است که از ارقام دیرگل به حساب می آید و طول دوره گلدهی آن 11روز است با جوانه گل کروی شکل و زمان رسیدن میوه اواخر شهریور ماه است که دیررس است با خوشه ای متوسط که شکل مسطیلی دارد با رنگ پوست استخوانی کرم رنگ با درصد خندانی زیاد که مغز ان هنگام رسیدن قرمز رنگ است.

     شماره تماس: 09126947735 لشگری

 

 

     پسته کله قوچی: Jumbo


 



رقم کله قوچی :

  عملکرد نسبتا ًبالا، میوه فندقی و درشت از عوامل اصلی انتخاب وگسترش آن بوده است دارای شاخه های قوی و محکم تری نسبت به اوحدی می باشد. نسبت به کمبود آب و مواد غذایی حساسیت بیشتری دارد. در اکثر سالها به علت زودگلدهی مخصوصاً در مناطق سردسیر در معرض خطر سرمای بهاره می باشد. میان رس و با سال آوری متوسط می باشد دارای غابلیت انتهایی کمتر و قدرت تولید شاخه های جانبی بیشتری می باشد نهالهای بذری حاصل از این رقم نسبت به سمیت بر مقاوم می باشند. در دهه دوم شهریور قابل برداشت می باشد.

     شماره تماس : 09126947735 لشگری


 

    پسته احمدآقایی:  Long


 


رقم احمدآقایی:
   از ارقام تجاری با میوه بادامی شکل، پوست استخوانی سفید و درشتی میوه در حال گسترش می باشد. متوسط گل و دیررس، دارای بیشترین شدت سال آوری که در صورت اعمال مدیریت صحیح داشت به مقدار زیادی قابل کنترل است.

    شماره تماس : 09126947735 لشگری

 

   پسته بادامی زرندی


 

رقم بادامی زرندی:

  میوه این رقم بادامی شکل، ریز و خنجر مانند و رنگی کدر دارد. منشاء آن از باغات قدیمی پسته واقع در منطقه زرند کرمان می باشد. اکثریت برگهای آن 5 برگچه ای هستند. رقمی زودگل و از ارقام خیلی زودرس و در نیمه اول مرداد ماه قابل برداشت است.

   شماره تماس 09126947735 لشگری


     
       پسته اوحدی: Round



رقم اوحدی:
   یکی از مهمترین ارقام تجاری پسته، بسیار معروف و سازگار در اکثر مناطق پسته کاری و 70-60 درصد باغات پسته رفسنجان را شامل می شود. ارتفاع درخت حدود 3 متر دارای رشد متوسط و تاج گسترده می باشد. اکثریت برگهای آن مرکب سه برگچه ای هستند و برگچه های انتهایی آن بزرگتر از برگچه های جانبی میباشد که رنگ میوه بنفش تیره و قرمز رنگ  و رنگ رویی مغز ارغوانی است شکل میوه کروی وپوست استخوانی کرم رنگ می باشد.
غالبیت انتهای خیلی زیاد و اغلب برگها مرکب برگچه ای هستند. متوسط گل، زودرس و سال آوری متوسطی دارد. در دهه اول شهریور قابل برداشت می باشد.

  شماره تماس 09126947735 لشگری

 

     پسته خنجری دامغان

 


 

  رقم خنجری دامغان:
     این رقم یکی از ارقام تجاری پسته منطقه دامغان است که میوه آن بادامی شکل می باشد. اکثریت برگهای آن مرکب 3 برگچه ای هستند و برگچه انتهایی بزرگتر از برگچه های جانبی است. رقمی دیر گل و متوسط رس و در دهه دوم شهریور ماه قابل برداشت است.

  شماره تماس :09126947735  لشگری


    پسته ممتاز


 

پسته  رقم ممتاز:

    میوه های این رقم بادامی شکل و مغز آن نسبت به سایر ارقام تجاری خوشمزه تر می باشد. اکثریت برگهای آن مرکب سه برگچه ای هستند. رقمی زودگل بوده و در دهه سوم شهریور ماه قابل برداشت است، از ارقام زود گل و دیررس به حساب می آید.

   شماره تماس : 09126947735 لشگری

     

 پسته سفید نوق



  رقم سفید پسته نوق:
   
این رقم از زمانهای گذشته در منطقه رفسنجان وجود داشته، به ویژه در منطقه نوق که آب و هوای گرمتری نسبت به رفسنجان دارد، گسترش بیشتری یافته است. میوه این رقم بادامی شکل و زودگل بوده که در دهه سوم شهریور ماه قابل برداشت و از ارقام دیررس می باشد.

   شماره تماس: 09126947735 لشگری


 

 

     پسته قزوینی


 


 

 پسته رقم قزوینی:
 
  منشاء آن منطقه قزوین بوده و در آنجا به نام پسته کله بزی معروف است. میوه آن بادامی شکل، ریز و دارای مغز نسبتاً سبز رنگ است. تعداد میوه موجود در هر خوشه بسیار زیاد است. اکثریت برگهای آن مرکب 3 برگچه ای هستند. رقمی دیر گل بوده و در اواسط مردادماه قابل برداشت و از ارقام خیلی زودرس می باشد.

پسته

نام علمی:pistacia

درخت پسته، درختی برگریز است یعنی در پاییز خزان کرده و زمستان را در خواب می گذراند.

 

پسته یکی از مهم‌ترین خشکبار در ایران و جهان شناخته می‌شود و ارزش غذایی بالایی دارد. ایران یکی از بزرگترین و مهمترین صادر کنندگان پسته در سطح جهان به شمار می‌رود و می‌توان گفت که بهترین نوع پسته جهان متعلق به ایران است. علاوه بر این یکی از اجزای جدایی ناپذیر آجیل است که در دو نوع خام و بو داده تولید می شود.

این درخت  در ابتدا از آسیای مرکزی و خاورمیانه آمده است اما درختان پسته را می توان در مناطق ایران ،سوریه، لبنان، ترکیه ، یونان، تونس ، قرقیزستان ،تاجیکستان، ترکمنستان، هند، پاکستان ،مصر، ایتالیا ،ازبکستان ،افغانستان (به ویژه در استان سمنگان ،بادغیس )و ایالات متحده ،به طور خاص در کالیفرنیا یافت می شود.

در ایران تولید پسته بیشتر در شهرستان های رفسنجان ،سیرجان، دامغان ،نی ریز ،مرودست، انار، شهربابک ، راور ، زرند کرمان ،نائین صورت می‌گیرد. شهرستان بوئین زهرا در قزوین، سهم زیادی از پسته تولیدی ایران را به خود اختصاص می‌دهد.

در تولید پسته  ایران در مقام اول جهان و بعد از ایران ، آمریکا و بعد چین  قرار دارد.

استان کرمان به واسطه موقعیت جغرافیایی خاص و میزان ارتفاع و فاصله از دریا بهترین نقطه برای به عمل آمدن پسته شناخته شده که دارای پسته ای با طعم لذیذ  و شهرت جهانی است که ایران را به قطب پسته جهان تبدیل کرده است. در ایران رقم پسته احمد آقایی و اکبری از اهمیت خاصی برخوردار است.

درخت پسته - فروش

درخت پسته

تاریخچه

 

باستان شناسان از کاوش و حفاری در جارمو در شمال شرقی عراق شواهدی پیدا کرده‌اند که دانه‌های پسته، مواد غذایی معمول در ۶۷۵۰ سال پیش از میلاد بوده است.گفته شده باغ های بابل در طول سلطنت شاه ،در طول ۷۰۰ سال قبل از میلاد، دارای درختان پسته بوده است.

پسته مدرن برای اولین بار در غرب آسیا کشت شد که برای مدت زیادی محصول مهم در نقاط سرد ایران و عراق بوده است. کشت پسته در دریای مدیترانه از ایران و از طریق سوریه گسترش یافت

 

 

در ایران حدود ۹۰ رقم پسته شناخته شده است که تعداد زیادی از آن ها به صورت گسترده و تجاری و برخی به صورت پراکنده و محدود کشت می شوند.

ارقام مختلفی  پسته مانند پسته ممتاز، پسته شستی، رقم رضایی، رقم سبز، رقم برگ سیاه ،تست سفید رقم سیف الدینی، رقم سیریزی ،رقم هراتی ،پسته بادامی کشت می شود اما 4 نوع پسته بیشترین نوع فراوانی تولید و کیفیت را به خود اختصاص می‌دهند.

 

 

انواع پسته به دو گروه گرد و دراز تقسیم‌بندی می‌شوند.

 

 مهم ترین انواع پسته که در بازار ایران شناخته شده، می‌توان به پسته فندقی، پسته احمد آقایی ، کله قوچی و پسته اکبری اشاره کرد.

درخت پسته

مهمترین ارقام تجاری پسته

 

 

 

پسته کله قوچی

پسته کله قوچی

پسته کله قوچی

 

– پسته کله قوچی بزرگترین مغز را در بین ارقام پسته دارد و می توان گفت بزرگترین و سنگین ترین پسته جهان، کله قوچی است.

– دارای قدرت رشد متوسط و عادت رشد گسترده است.

– زود گل ترین رقم در بین ارقام تجاری می باشد.

– ارتفاع آن 309 /5 سانتی متر (متوسط) و عرض تاج درخت 323 سانتی متر(عرض متوسط)است.

–  دارای ظاهری گرد ومغزی بسیار خوشمزه و لذیذ است.

– شاخه های درختان رقم کله قوچی کلفت تر و کوتاه تر می باشد.

– اکثریت برگ های آن مرکب و سه برگچه ای است.

-رنگ پوست  سخت درخت پسته کله قوچی ،سفید مایل به کدر است و مغز پسته آن  به رنگ سرخ تیره است.

 – شکل ظاهری پسته کله قوچی شبیه به پسته فندقی است با این تفاوت که پسته  کله قوچی اندازه ای بزرگتر و وزنی بیشتر دارد.

 -در واقع می‌توان گفت پسته کله قوچی جزو خانواده پسته فندقی است و شاید دلیل اصلی محبوبیت ، خرید و فروش پسته کله قوچی در بازار، اندازه بزرگ و شکل فندقی آن است.

 

 

– به خاطر اندازه بزرگ و وزن زیاد پسته کله قوچی ،این پسته انس پایینی دارد.(انس: معیاری برای سنجش اندازه و وزن پسته) که به دلیل همین اندازه بزرگ آن  در هر کیلوگرم پسته کله قوچی، تعداد کمتری پسته وجود دارد.

– در نیمه سوم شهریورماه قابل برداشت و از این نظر از ارقام دیررس است.

 علت نامگذاری پسته کله قوچی:

 علت نامگذاری این رقم پسته ، بزرگی دانه و داشتن سری شبیه به قوچ است.

– پسته کله قوچی نسبت به سایر ارقام پسته،کمی ظریف تر و حساس تر است و اگر به میزان لازم به آن آب

و مواد غذایی نرسد ،محصول آن بی کیفیت با مغزی کوچک خواهد بود.

– شاید برایتان جالب باشد که بدانید درصد خندانی پسته کله قوچی از پسته فندقی بیشتر است.

 -پسته کله قوچی به دلیل ظاهر بزرگ و جذاب آن بعد از پسته فندقی از لحاظ فروش ،محبوبیت، خرید و فروش و صادرات در رتبه دوم قرار دارد.

– از مغز و خلال پسته کله قوچی به دلیل قیمت مناسب آن ،در آشپزی ،شیرینی پزی و صنایع بستنی سازی استفاده می شود.

 

 

 

 

 

پسته اکبری

پسته اکبری

 پسته اکبری

 

– پسته اکبری جزو یکی از بهترین ارقام پسته ایران می باشد و در گروه پسته های کشیده قرار دارد.

 -در زمان های قدیم در شهر انار، اکبر آقایی بود که روزها پیوند های مختلف را به درختان پیوند میزد که حاصل این پیوند شد این پسته های جذاب و خوش قد و بالا! بنابراین نام این پسته از پدید آورنده اش گرفته شده است.

– این رقم دارای قدرت رشد متوسط و عادت رشد گسترده می باشد.

– نوک و رنگ پوست سبز است که در هنگام رسیدن میوه ،قرمز می شود.

 

– برگچه انتهایی به شکل نیزه های پهن و اندازه ی آن نسبت به برگچه های جانبی بزرگتراست.

 -طول برگ 15/4 میلیمتر (متوسط)  و عرض برگ4/4 میلی متر( کم) است.

 -دارای مغز بزرگ و کشیده (به شکل بادامی کشیده) می باشد و نسبت به نوع احمدآقایی نیز درشت تر است به همین دلیل در بازار جهانی به آنsuper long pistachio پسته فوق العاده بلند گفته می شود.

 -شروع گلدهی این رقم ۲۱ فروردین (دیرگل)و مرحله پایانی گلدهی ۲۶ فروردین است .طول دوره گلدهی ۱۱ روز می باشد.

-از ارقام مهم تجاری در حوزه آجیل های لوکس می باشد و از نظر سایز درشت است.

 -بهترین نوع آن از دو طرف چاک و با انس پایین است.

– تولید این نوع پسته بیشتر مختص ایران می باشد و تنها تولید کننده عمده ی آن ایران است.

– این پسته بیشتر در منطقه فیض آباد خراسان ،رفسنجان ، انار ،سیرجان برداشت می‌شود.

 

 

 

 

-برای پسته اکبری چه درجه می توان تعیین کرد:

  • درجه 1یا طبیعی خندان: در این نوع پسته به صورت صد در صد طبیعی و روی درخت خزان شده و معمولاً با سایزهای ۱۸ دانه تا ۲۸ دانه یافت می شود.
  • درجه ۲ :این نوع پسته از مخلوط پسته طبیعی خندان و آبخندان به دست می آید. کیفیت آن متوسط و قیمت متوسطی هم دارد. این محصول به تمام کشورها صادر می شود.
  • درجه 3 یا آبخندان: در واقع همان پسته اکبری دهان بسته است که به روش مکانیکی بعد از برداشت خندان شده است .کیفیت آن پایین است و قیمت ارزان تری هم دارد .کشور عراق و روسیه مشتریان این نوع پسته هستند.

پسته فندقی

پسته فندقی

پسته فندقی

 

-این گونه به دلیل میوه درشت، فندقی شکل و عملکرد خوب ، شهرت و گسترش پیدا کرده است.

– به کمبود آب و مواد غذایی حساس است.

– بیشتر برگ های آن مرکب و 5 برگچه ای هستند و برگچه انتهایی بزرگتر از برگچه های جانبی می باشد.

-تقریبا زود گل می دهد و به همین دلیل بیشتر در معرض خطر سرمای دیررس بهاره و خسارت ناشی از آن می باشد.

-نیمه دوم شهریور ماه قابل برداشت می‌شود و از این نظر جزو گونه‌های “متوسط رس” است.

 

 

 

پسته احمد اقایی

پسته احمد اقایی

 احمد آقایی

 

– پسته احمد آقایی خوشمزه ترین و لذیذترین رقم پسته است و در ایران و جهان حرف اول را می‌زند.

-طعم فوق العاده و شکل ظاهری زیبا و مجلسی آن باعث شده تا ایرانی‌ها از پسته احمد آقایی در تمام جشن های خود استفاده کنند.

 

– پسته احمد آقایی نه تنها در ایران دارای محبوبیت فراوانی است بلکه در بازار جهانی شهرت دیرینه دارد و به خصوص در آمریکا پسته ایران شهرت فراوانی دارد.

– ظاهر آن کشیده و نسبت به پسته اکبری کوچکتر و نسبت به پسته فندقی درشت تر است.

– اگر شما از آن دسته افرادی هستید که طعم و مزه از هر چیزی برایتان بیشتر اهمیت دارد و دوست دارید بهترین طعم را چشیده و از آن لذت ببرید پسته احمد آقایی بهترین گزینه است.

 

 

 

 

درخت پسته

درخت پسته

 

 

نهال پسته

درخت پسته

 گیاه شناسی

 

– درخت پسته دارای برگهای مرکب شانه‌ای است و هر برگ یک جوانه جانبی را در بر می گیرد. بیشتر جوانه های جانبی به گل آذین اولیه مبدل می‌شوند و یک محور اصلی را تشکیل می دهند که در سال بعد خوشه پسته را تولید می‌کند. بنابراین خوشه‌های پسته به صورت جانبی بر روی شاخه یک ساله می شوند.

-گل ها فاقد گلبرگ و غده های شهدساز هستند بنابراین زنبورعسل را به خود جذب نمی‌کنند و گرده گل توسط باد پراکنده می شود.

– درخت نر در فروردین ماه حدود ۵ تا ۷ روز زودتر از درخت ماده به گل می نشیند که گل‌های آن به‌ صورت خوشه‌ای بوده و هر خوشه ،توده‌ای از گل های متراکم می باشد.

-گل ها بدون گلبرگ و کاسبرگ حقیقی هستند.

– هر گل نر شامل 5 پرچم بیضی شکل با میله کوتاه سبزرنگ است.

-گل ماده مانند گل نر خوشه ای است با این تفاوت که شکل قرار گرفتن گل ها بر روی خوشه به صورت منفرد و با فاصله از یکدیگر است. گلهای ماده ابتدا به رنگ سبز هستند که این رنگ را تا دو روز حفظ می کنند. اگر در این فاصله دانه‌های گرده به آنها نرسد و عمل لقاح انجام نشود ،رنگ کلاله سه شاخه ای آن به قرمز مایل به قهوه ای تغییر می کند و بعد کلاله خشک شده و می ریزد.

-در صورت تلقیح ،خوشه‌های گل ماده شروع به رشد می‌کنند و دانه‌های آن به تدریج بزرگ می‌شود.پوست نرم خارجی دانه ها در طول رشد، رنگ های سبز و صورتی آمیخته به زرد و بنفش کمرنگ به خود می‌گیرد.

 

 

– از نظر گیاه شناسی میوه پسته جز میوه های شفت طبقه بندی می شود. میوه های از سه قسمت تشکیل شده اند:

لایه برون خارجی، لایه میان گوشی و لایه درون بر سخت هستند که درونبر، هسته را می پوشاند.

– تفاوت میوه‌های شفت در بخش خوراکی آن ها است.

درپسته و بادام ،هسته (مغز) آنها ارزش خوراکی دارد اما سایر میوه‌های شفت (مثل زردآلو ، هلو و…) هسته سخت دارند و میانبر گوشتی آن ها خوراکی است.

– درخت پسته دو پایه است و برای تولید میوه هر دو پایه نر و ماده نیاز است. تشخیص درخت نر و ماده از یکدیگر فقط از روی گل های آن ها (آن هم در فصل بهار و هنگام گل دادن) امکان پذیر است.

-ریشه زایی درخت پسته به صورت محوری وعمودی است و تا عمق بیشتر از ۲ متر داخل خاک فرو می رود.

-سیستم ریشه زایی درخت عمقی است به همین دلیل درخت می تواند به اعماق خاک نفوذ کرده و از آب و مواد موجود در آن به خوبی تغذیه کند. بنابراین درختان پسته نسبت به دوره‌های طولانی خشکسالی مقاوم هستند.

– قدرت تولید ریشه فرعی دردرخت پسته ضعیف است و اگر انتهای ریشه اصلی قطع شود ،درخت خشک و از بین می رود.

 شرایط محیطی و نگهداری درخت پسته

 

 

آب و هوای مناسب برای درخت پسته:

-به سرمای زمستان و گرمای تابستان هر دو مقاوم است.

– با هوا و زمین مرطوب سازگاری ندارد.

-رطوبت زیاد در زمین باعث تولید صمغ و پوسیدگی یقه درخت می شود که به تدریج درخت را ضعیف و  در نهایت خشک می کند.

 

 

خاک مناسب برای درخت پسته:

تا اندازه‌ای تحمل شوری خاک را دارد اما بهترین خاک برای کاشت درخت پسته، خاک لیمونی سبک یعنی شن و رس می باشد. در اراضی سبک مصرف کود برای برداشت رضایت بخش است ولی در اراضی رسی سنگین که رطوبت را به مقدار زیاد و برای طولانی مدت در خود نگه می دارد، کاشت این گیاه نتیجه ی چندان مطلوبی ندارد و مقدار محصول چندان قابل توجه نخواهد بود.

آبیاری درخت پسته:

با اینکه پسته مقاومت زیادی در برابر بی آبی دارد اما نباید از آب دادن آن به خصوص در سنین ابتدایی غفلت شود.به طور متوسط با توجه به بافت خاک از نظر نگهداری آب ، آبیاری به صورت زیر توصیه می شود (به جز فصل زمستان)

– درخت با سن یک تا سه سال :مدار آبیاری ۷ تا ۱۰ روز

-درخت با سن ۳ تا ۶ سال :مدار آبیاری ۱۲ تا ۲۰ روز

-درخت با سن ۶ سال به بالا: مدار آبیاری یک ماه

توجه کنید که وقتی مدار آبیاری یک ماه است، در هر آبیاری آب زیادی به درخت داده شود تا رطوبت کامل به عمق خاک نفوذ کند.

دمای مناسب برای درخت پسته:

این درخت دمای ۴۵ درجه در تابستان و دمای ۲۰- درجه در زمستان را به خوبی تحمل می کند. نسبت به سرمای دیررس بهاره حساس می باشد و دمای انجماد و حتی نزدیک به آن خسارت فراوان ایجاد می‌کند.

درختان پسته در شرایط مرطوب،ضعیف و در زمستان، در صورتیکه دریافت آب بیش از حد و خاک به اندازه کافی برای تخلیه آن مناسب نباشد ،مستعد پوسیدگی ریشه است.

ازیاد درخت پسته

 

به طور کلی تکثیر درختان پسته به دو روش جنسی و غیر جنسی انجام می گیرد.

 

 

تکثیرجنسی:

در این روش ابتدا از ارقام مناسب ،بذر سالم و یکنواخت تهیه می‌شود. پس از خیساندن آن ها در آب معمولی حاوی قارچ کش های مناسب و موثر( به مدت ۲۴ ساعت و توسط هیپو کلرید سدیم) عمل ضدعفونی انجام و در شرایط مساعد کشت می‌شود.

تکثیرغیرجنسی:

پیوند زدن: این روش متداول ترین شیوه تکثیر غیرجنسی است که پس از تولید نهال به طریقه جنسی و انتقال آن به زمین اصلی مورد استفاده قرار می گیرد.مناسب ترین پیوند برای درختان پسته ،پیوند جوانه می باشد که به دو روش لوله ای و شکلی در فصل رشد( اواخر اردیبهشت ماه تا اواخر خرداد ماه )انجام می شود.

خوابانیدن: این روش در بین باغداران معمول نمی باشد. شاخه های درختان را به طریق ساده و شیاری ،خوابانیده که پس از گذشت یک تا دو دوره فصل رشد، شاخه ها ریشه دار می شوند و در صورت جدا نمودن آن از گیاه مادر، می‌تواند به عنوان گیاهی مستقل رشد کند.

قلمه زدن:

ریشه در قلمه های تهیه شده از درختان پسته به سختی انجام می‌شود ولی امکان ریشه زایی درختان نونهال آسان تراست. با استفاده از هورمون های گیاهی بر روی قلمه های پسته می توان ریشه زایی را در آن ها ایجاد کرد.

ریز ازدیادی:

در این قسمت بافت یا قطعات بسیار کوچکی از گیاه (برگ ،جوانه، شاخه و…) بر روی محیط کشت مناسب قرار داده تا پس از استقرار در شرایط مساعد (نور، دما) گیاه کامل را ایجاد نماید.از این روش در سال‌های اخیر بیشتر استفاده می شود

هرس درخت پسته

 

 این عمل در زمستان انجام می شود. بعد از فرم دهی درخت در سال‌های بعد از پیوند و قبل از باردهی، هرس بسیار مهم است که شامل شنگ کردن شاخه ها، سربرداری و حذف پاجوش ها می باشد. هرس باعث درشت شدن میوه درخت و یکنواخت شدن باردهی در سال های مختلف می شود.

کوددهی به پسته

 

بهترین زمان برای کود دهی، فصل بهار است. بعد از عبور کردن از زمان سرما و خطر برگشتن سرما ،بهترین موقع برای کود دهی است. کوددهی به شکوفایی ،رشد بیشتر و سریع تر درخت کمک می کند. کود 10- 10- 10 را امتحان کنید.

این کود علاوه بر مواد معدنی و ارگانیک شامل ازت،فسفر، پتاس کلسیم ، آهن و منیزیم است. به ازای هر 2 سانتی که درخت  قطر دارد ،نصف فنجان کود برای آن بریزید.

کود رابا فاصله ۳۰ سانتی متری و در زیر خاک قرار دهید و بعد از کود دهی آبیاری کنید تا استفاده از آن برای درخت آسان شود.

در هر سال دوبار کوددهی کنید و سعی کنید که در طول رشد باشد.

( هرگز بیش از ۵ فنجان به درختان کود ندهید چون باعث آسیب رسیدن به درخت می شود.)

مهمترین آفات پسته

 

پسیل پسته: حشره زرد کوچکی است که بیشترین خسارت را وارد می کند و در صورت خسارت شدید پای درخت شکرک میزند.

کنه درخت پسته:  این آفت با چشم دیده نمی شود .ابتدا برگ های سبز تیره و بعد حالت چرمی رنگ از علائم این آفت است.

شپشک پسته :این آفت کاملا بر روی برگ ها و خوشه ها قابل مشاهده است و محصول درخت مورد حمله  بیشتر پوک و نیمه مغز میشود.

پروانه چوبخوار پسته kermanix pistaciella

یکی از مهمترین آفات در مناطق پسته کاری کشور می باشد. محدوده گسترش این آفات زیاد است و در پسته کاری های استان کرمان ،فارس ،دامغان ،یزد ،قزوین، خراسان ،سیستان و بلوچستان و نقاط دیگر مشاهده شده است.

 

پروانه کوچکی است که زمستان را به شکل لارو کامل در داخل سرشاخه های پسته می گذراند و در اواخر زمستان از سرشاخه ها خارج می شود و روی شاخه ها و نزدیک جوانه ها یا تنه حتی روی کلوخ سطح باغ ،به تنیدن پیله ای به شکل قایق وارونه به دور خود پرداخته و به شفیره تبدیل می شود.

خسارت:پروانه ها پس از دوره شفیرگی( ۲۵ تا ۳۰ روز)از پیله ها خارج شده و با یکدیگر جفت گیری می کنند. پروانه های ماده روی سرشاخه های جوان تخم ریزی می کنند و پس از این تخم ها تفریخ شدند ،اول از محل چسبیدن تخم وارد گیاه می شود و خود را به قسمت مرکز خوشه ها یا سرشاخه می رساند و از آن تغذیه می کنند.فضولات قهوه‌ای و سیاه رنگی که روی محل باقی میگذارند باعث ریزش خوشه ها می شوند ولی اگر خوشه رشد کرده باشد، فقط تعدادی از میوه های انتهایی  خوشه ها، حدود اواسط خردادماه خشک و سیاه شده و می ریزد.

لارو ها در مغز سرشاخه ها باعث ضعف آن ها و جوانه های میوه و برگ دهنده سال بعد می گردند.

این آفت مانند بسیاری از آفات پسته، دارای دشمنان طبیعی و زنبورهای پارازیتوئید فراوانی است که هر سال در پایین آوردن جمعیت آفت نقش مهمی دارد.

خواص پسته

 

  • حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است.
  • بهبود سلامت قلب:این آجیل منبع غنی از اسید آمینه است که مانع تشدید عروق و لخته شدن خون می شود.
  • مدیریت وزن: پسته دارای کالری کم، پروتئین زیاد و چربی های اشباع شده و نشده کم می باشد که همه برای حفظ وزن ایده آل مناسب است.
  • جلوگیری از بیماری ماکولا: حاوی آنتی‌اکسیدان‌های کاروتنوئید مانند لوتئین و زاکستین است که در کاهش خطر ابتلا به ماکولا در سالمندان موثر است.
  • بهبود هضم :پسته سرشار از فیبر رژیمی است که در عملکرد سیستم گوارش تاثیر مثبت دارد.
  • کمک به جذب آهن: با افزایش هموگلوبین ها باعث افزایش جریان خون می شود.
  • تقویت قوای جنسی
  • کنترل دیابت: به کاهش فرآیند گلیکاسیون و کنترل دیابت کمک می‌کند.
  • خاصیت ضد التهابی: سرشار از ویتامین ای می باشد و عوامل ضد التهابی موجود در پسته، به کاهش التهاب کمک می‌کند.
  • محافظت از نورون ها و عصب:سرشار از ویتامین B6است که به ساخت اسید آمینه کمک می کند و نقش مهمی در حفظ سیستم عصبی بدن ایفا می کند.
  • ازیبوست جلوگیری می کند.
  • غنی. از اسیدهای چرب امگا ۳ است

خواص پسته برای مو:

تحریک رشد مو،  تقویت مو، افزایش انعطاف پذیری مو ،درمان ریزش مو

خواص پسته برای پوست:مرطوب کننده طبیعی ،مبارزه با علائم پیری ،روشن کننده طبیعی پوست، حفظ سلامت پوست

خواص پوست سفید پسته:

-باعث تسکین درد و تخفیف بیماری بواسیر می ‌شود.

خواص پوست سبز پسته:

-رفع بوی بد دهان

-جویدن آن باعث التیام زخم های داخل دهان می شود.

-دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است.

-برای استحکام لثه آن را روی لثه بمالید و یا بجوید.

-دمکرده آن حالت دل به هم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.

-برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان بنوشید.

 

خواص روغن پسته:

– مرطوب کننده طبیعی است که سریع جذب می شود و حالت چسبندگی ایجاد نمی‌کند و برای ماساژ صورت و بدن مناسب است.

-از چین و چروک دور چشم و صورت جلوگیری میکند.

-موها را شفاف می کند.

-مصرف خوراکی آن جنبه درمانی داشته و فسفرآن، هوش و حافظه را افزایش داده و اسید فولیک آن به رشد و تکامل سیستم عصبی جنین کمک می کند.

 

عوارض پسته

 

-میوه درخت پسته مانند سایر خانوادهAnacardiaceae (پیچک سمی ،سماق ،انبه و بادام هندی) حاوی اورشیول است که ممکن است باعث ایجاد خارش و واکنش‌های آلرژیک شود.

-مصرف بیش از اندازه پسته عوارضی مثل چاقی، فشار خون، بیماری روده و معده و…. را به همراه دارد.

 

نکته ی قابل توجه برای پرورش پسته، دوره رشد بلندمدت آن است. وقتی پرورش پسته را شروع می کنید، تا زمانی که به یک محصول خوب برسید باید بین ۵ تا ۸ سال صبر کنید اما با توجه به ارزش بالای پسته و توانایی صادراتی آن می‌توان گفت که واقعا ارزش صبر کردن و منتظر ماندن برای یک محصول را دارد و وقتی انتظار به پایان برسد شما می توانید از نتیجه کارخودتان لذت ببرید و در دریای پسته غرق شوید.

اطلاعات کلی در مورد درخت پسته

 

زمان برداشت پسته:

وقتی بالاخره پسته‌ها رسیدند ،نوبت برداشت آن ها می‌شود. از نشانه های اینکه مطمئن شوید پسته ها رسیده اند این است که رنگ پوسته ها از سبز و زرد به قرمز تغییر می‌کند و گاهاً پوسته ترک می خورد. وقتی این نشانه ها را دیدید ،باید سریع برای برداشت محصول اقدام کنید چون در این بازه محصول شما بسیار آسیب پذیر است و امکان دارد آفات به آن حمله کند.

 

نحوه برداشت پسته:

برداشت پسته خیلی آسان است. فقط کافیه درخت را بلرزانید تا پسته ها به زمین بریزند و شما آنها را جمع کنید. فراموش نکنید که درختان پسته ،درختانی دو ساله هستند یعنی یک سال محصول زیاد می دهند و یک سال   محصول کمتر.میانگین محصول دهی درختان جوان پسته بین ۱ تا ۲ کیلوگرم محصول خالص است یا ۳ تا ۶ کیلوگرم محصول تازه.

همینطور که درخت شما بزرگتر و بزرگتر می شود، حجم محصولات تولیدی هم بیشتر می‌شود. به طوری که در بین سالهای 7 تا 10 ام بین ۶ تا ۱۰ کیلوگرم آجیل خشک  به شما می دهد.

 

دلایل پوکی پسته:

  • عدم وجود گرده نر که ناشی از کمبود درخت نر می باشد،مهمترین عامل پوکی پسته است که باید به ازای هر ۱۰ تا ۱۵ درخت ماده ،یک درخت نر در باغ پیوند نمایید. در صورت کمبود درختان نر حتما گرده افشانی مصنوعی انجام دهید.
  • عدم رسیدگی و توجه کامل به درختان از جمله آبیاری کم و نامنظم، ندادن کود حیوانی و هرس نکردن درختان وغلبه آفات در باغ باعث پر نشدن مغز پسته و ریزش جوانه های سال بعد می شود.

 

سوالات:

آیا می توان درخت پسته را در مناطق مرطوب کاشت؟

برای داشتن حداکثر محصول میزان رطوبت نسبی در تابستان باید کمتر از ۳۵ درصد باشدافزایش رطوبت در زمان گلدهی و گرده افشانی باعث کاهش بازه گرده افشانی و کاهش تشکیل میوه و در زمان رسیدن باعث بیماری قارچی می شود.

 

 

 

شرایط محیطی مناسب برای کاشت درخت پسته چیست؟

به طور کلی وجود تابستان‌های گرم ، خشک ، طولانی و زمستان های سرد و معتدل از جمله عوامل محیطی مناسب برای کاشت پسته می باشد(توضیحات کامل تر در متن)

مکان مناسب برای کاشت پسته چه مناطقی است؟

مناطق مناسب برای پرورش پسته منطقه هایی است که زمستان های سرد داشته باشند اما نه زمستانی که یخبندان است ! منطقه باید تابستان گرم و مقداری هم باران داشته باشد.

مکان های بیابانی نیمه خشک مناطق ایده‌آلی هستند. مناطق مرتفع را دوست ندارد چون مناطق مرتفع معمولا درجه حرارت پایین دارند و پسته در حرارت کمتر از ۹ درجه زیر صفر دوام نمی آورد. مناطق مرطوب هم برای کاشت و پرورش پسته مناسب نیستند.

پسته ترجیح می دهد دمای هوا بیش از ۳۷ درجه سانتیگراد باشد

نهالستان بهمن آبادی هر روزه آماده‌ی مشاوره و پاسخ به خریدارن حضوری و غیرحضوری ( تلفنی) است.

آدرس : کرج ، مشکین دشت ، جاده‌ی خوشنام ، 100 متر بعد از آهن فروشی بیاتلو ، نهالستان علیرضا بهمن آبادی.

لینک گوگل مپ :  https://goo.gl/maps/QXg1yzMpA389mBXb7

اگر از مترو استفاده ‌می‌کنید، به ایستگاه مترو کرج آمده سپس با تاکسی‌های خطی به مشکین دشت بیاید.

تلفن‌های تماس : 

38 46 666 0912

31 11 282 0938

03 14 164 0912 

99 86 276 0930

0
3 سال پیش توسط: مینا سلطانی

خرید نهال پسته اصلاح شده (نهال پسته پیوندی ، نهال پسته بذری) از نهالستان پسته رویال نهال ، قیمت نهال پسته در این نهالستان مناسب می باشد ، نهال های پسته این مجموعه در انواع متفاوت هستند (نهال پسته زود بازده ، نهال پسته دیر بازده ، نهال پسته زودگل ، نهال پسته دیرگل ، نهال پسته پاکوتاه ، نهال پسته پایه بلند ، نهال پسته پر بازده ، نهال پسته یکساله ، نهال پسته دو ساله ، نهال پسته سه ساله) و ... ، فروش نهال پسته در این نهالستان بدون هرگونه واسطه صورت میپذیرد ، بهترین نهال پسته در نهالستان رویال نهال تولید و عرضه میشود ، شما میتوانید از مشاوره رایگان این نهالستان در زمینه: کاشت نهال پسته ، هرس نهال پسته ، قلمه زدن نهال پسته ، احداث باغ پسته ، سمپاشی درخت پسته و ... بهرمند شوید ، جهت خرید اینترنتی بهترین ارقام نهال پسته با کارشناسان نهالستان در تماس باشید.

خرید نهال پسته ✔️ قیمت نهال پسته در خرداد ماه ۱۴۰۰

  1. صفحه اصلی
  2.  خرید نهال پسته ✔️ قیمت نهال پسته در خرداد ماه ۱۴۰۰
PISTACHIO SEEDLINGS

خرید نهال پسته

خرید نهال پسته اصلاح شده (نهال پسته پیوندی ، نهال پسته بذری) از نهالستان پسته رویال نهال ، قیمت نهال پسته در این نهالستان مناسب می باشد ، نهال های پسته این مجموعه در انواع متفاوت هستند (نهال پسته زود بازده ، نهال پسته دیر بازده ، نهال پسته زودگل ، نهال پسته دیرگل ، نهال پسته پاکوتاه ، نهال پسته پایه بلند ، نهال پسته پر بازده ، نهال پسته یکساله ، نهال پسته دو ساله ، نهال پسته سه ساله) و ... ، فروش نهال پسته در این نهالستان بدون هرگونه واسطه صورت میپذیرد ، بهترین نهال پسته در نهالستان رویال نهال تولید و عرضه میشود ، شما میتوانید از مشاوره رایگان این نهالستان در زمینه: کاشت نهال پسته ، هرس نهال پسته ، قلمه زدن نهال پسته ، احداث باغ پسته ، سمپاشی درخت پسته و ... بهرمند شوید ، جهت خرید اینترنتی بهترین ارقام نهال پسته با کارشناسان نهالستان در تماس باشید.

خرید نهال پسته پیوندی اکبری

خرید نهال پسته پیوندی اکبری

نهال پسته پیوندی اکبری رقم بسیار تجاری . مخصوص صادرات . بادامی شکل . رقم دیر گل مناسب مناطق سردسیری .نهال پسته اکبری یکی از پرطرفدارترین ارقام و ارقام پرورشی است. این رقم محصولی بزرگ ، مغزدار و قابل فروش است و به همین دلیل یکی از گرانترین انواع پسته به حساب می آید. نهال پسته اکبری نهال پسته اکبری یکی از انواع پرطرفدار و کاشته شده است. این رقم محصولی بزرگ ، مغزدار و قابل فروش است و به همین دلیل یکی از گرانترین انواع پسته به حساب می آید. در زیر نکاتی در مورد نحوه کاشت ، مراقبت و ساخت باغ های پسته پیوندی اکبری آورده شده است. ویژگی های درختان و نهال های پسته کاشت نهال پسته اکبری یکی از ارقام مقاوم به سرما است که می توان آن را در خاک های شور پرورش داد و با آب نمک آبیاری کرد. این نهال ها از سال اول پس از کاشت میوه می دهند. لازم به یادآوری است که محصول باید در سال اول از درخت برداشت شود ، در غیر این صورت بر عملکرد درخت در سال آینده تأثیر می گذارد. نهال های پسته اکبری از سال پنجم پس از کاشت بالغ می شوند و به تولید اقتصادی می رسند طول درخت: پسته اکبری کوتاه تر و تقریباً 5 متر از انواع دیگر پسته است. این ویژگی درخت پسته پیوندی اکبری باعث سهولت و ارزان شدن برداشت محصول شده است که این خود نوعی پس انداز اقتصادی برای کشاورز است. نهال پسته اکبری ضد باد است و شاخه های آن ضد باد نیست ، بنابراین نهال پسته اکبری یکی از بهترین انواع باغ های پسته در مناطق بادی است. از دیگر نقاط قوت نهال های بادام زمینی پیوندی اکبری مقاومت در برابر سرما در زمستان است که احتمال یخ زدگی و از بین رفتن محصول را کاهش می دهد. شرایط رشد محیط کشت نهال پسته اکبری همانطور که گفته شد ، بادام زمینی اکبری پیوندی برای رشد به خاک شور نیاز دارد و می توان آن را با آب نمک آبیاری کرد. نیاز آبیاری درخت بالغ درخت پسته پیوندی اکبری در شرایط بهار 2 لیتر در روز و 3 لیتر آب است که باید در آبیاری درختان در تابستان در نظر گرفته شود. شما می دانید که پسته یک درخت دو لپه است ، بنابراین هنگام کاشت باغ برای هر 10 درخت ماده ، باید یک درخت نر یا گرده افشان در هر ردیف کاشته شود ، بنابراین باید 10٪ تعداد درختان باغ خود را از پایه نر بدست آورید. انتخاب کنید. پسته درختی عاشق آفتاب است و برای طراحی باغ پسته بهتر است فاصله درختان را طوری انتخاب کنید که هیچ سایه ای با هم تداخل نداشته باشد. مطلوب ترین فاصله کاشت برای نهال های پسته پیوندی اکبری 4 متر در ردیف ها و 6 متر بین ردیف ها است. نهال پسته اکبری گلدهی و رسیدن میوه دیر شکوفا می شود.گلدهی این نهال و درخت در حوالی بیست و یکم فروردین انجام می شود و می توان گفت در این دوره سرمای بهار و خطر یخ زدگی گلها از بین رفته است. از حدود 20 ژوئیه ، میوه ها شروع به پر شدن می کنند و می توان در اواسط سپتامبر برداشت کرد. عملکرد و عملکرد درخت در هکتار عملکرد پسته پیوندی اکبری به شرایط رشد و نگهداری بستگی دارد اما می توان گفت که در شرایط مطلوب و وجود 500 درخت در هکتار باغ پسته میزان محصول به حدود 7 تن در هکتار می رسد. نیاز به کود نهال پسته پیوندی اکبری نهال پسته پیوندی اکبری و درخت به کود دامی نیاز دارد. برای کوددهی باغ با درختان بالغ باید تقریباً 5 تن کود پوسیده در هر هکتار از باغات در نظر گرفت هرس درختان و نهال های پسته پیوندی اکبری هرس نهال های پسته پیوندی اکبری باید در زمستان انجام شود. هرس برای این نهال ها بسیار مهم است و در باروری سالهای آینده بسیار موثر خواهد بود ، اگر هرس صحیح انجام شود ، درخت رشد می کند. هرس اصلی درخت باید یک سال پس از کاشت و قبل از باردهی انجام شود. همانطور که گفته شد ، نهال های بادام زمینی اکبری به دلیل عملکرد نسبتاً خوب و میوه های قابل فروش از محبوب ترین نهال های بادام زمینی در بین کشاورزان است. اگر یکی از این کشاورزان هستید ، بهتر است اصالت نهال پسته اکبری را از نهالستان های معتبر تهیه کنید تا قیمتی که پرداخت می کنید بارور باشد و در آینده باغی با نهال پسته اکبری داشته باشید. .

خرید نهال پسته پیوندی اکبری

خرید نهال پسته پیوندی احمدآقایی

خرید نهال پسته پیوندی احمدآقایی

نهال پسته پیوندی احمدآقایی رقم بسیار تجاری . میوه بادامی شکل و درشت . پوست استخوانی . تجاری ترین و مهم ترین رقم پسته .این رقم پسته که یکی از با ارزش ترین واریته های اقتصادی است دارای میوه هایی بادامی شکل ، بلند و بزرگ است. و مغز سفید تولید و طعم بی نظیری دارد

خرید نهال پسته پیوندی احمدآقایی

خرید نهال پسته پایه اکبری

خرید نهال پسته پایه اکبری

نهال پسته پایه اکبری یکی از بهترین پایه های ایرانی . مقاوم به سرما . مناسب برای مناطق سرد و کوهستانی . مقاوم به افت و قابل پیوند از سال دوم.پسته از نوع اکبری به نام عبدالهی در منطقه رفسنجان نیز شناخته شده است. در کنار ارقام اوهادی و کله قوچی ، رقم اکبری بیشترین سطح زیرکشت را در کشور و همچنین در استان کرمان دارد. این رقم از گونه های غیر بومی خراسان است و تاریخ کاشت در این ایالت بیش از بیست سال نیست. سطح زیر کشت به رغم پتانسیل مناسب برای کشت و تولید محصولات زراعی به دلیل مشکلات فرآیندهای پیوند این نوع ، به طور قابل توجهی گسترش نیافته است.

خرید نهال پسته پایه اکبریhttps://nahal110.ir/pistachio-seedlings.html

خرید نهال پسته پایه بادامی

خرید نهال پسته پایه بادامی

نهال پسته پایه بادامی از بهترین پایه های ایرانی . مقاوم به سرما . مناسب برای مناطق گرمسیری . مقاوم به آفت.ریشه این نهال پسته همانطور که از نامش پیداست از منطقه زرند در ایالت کرمان است. پسته بلند می شود و به درختی نسبتاً بزرگ تبدیل می شود. به طور معمول ارتفاع این گیاه حدود 3.5 متر است. شاخه های این نمونه پسته ظرفیت نوک ضعیفی دارند ، بنابراین معمولاً در انتهای هر شاخه متوسط ​​4 شاخه جانبی وجود دارد. این دلیل تاج عالی این گیاه است. ارتفاع تاج متوسط ​​این گیاه 3 متر است و از رشد نیمه قائم برخوردار است. 70٪ برگهای درخت بادامی دارای سه برگ ، دو برگ جانبی با اندازه متوسط ​​و برگهای انتهایی بزرگتر از آنها است. دمبرگ ها کوتاه (کوتاهترین دمبرگ ها) و بسیار محکم هستند. پسته Aبادامی بهترین خاک برای نهال های زرندی خاک معدنی متوسط ​​است. به آبیاری زیادی احتیاج ندارد. طبق مطالعه ای که در سال 1994 در دانشگاه ولی عصر رفسنجان انجام شد ، مواد موجود در کود گاو باعث افزایش جذب مواد مغذی این نهال ها می شود ، بنابراین کود گاو بهترین کود برای این نهال ها است. همچنین ، طبق تحقیقی که در سال 1982 در دانشگاه صنعتی اصفهان روی سه نوع نهال برپایه سرخس ، قزوینی و بادامی زرندی انجام شده است. علاوه بر نرخ رشد بالاتر بادامی ، نتیجه گیری شد که این نهال ها مقاومت بیشتری به دو نوع دیگر شوری خاک نشان می دهند. این گیاه از حدود 19 آوریل شروع می شود و پس از یک دوره 9 روزه در 26 آوریل پایان می یابد.جنین میوه در 20 ژوئن رشد می کند و زمان برداشت آن در 10 سپتامبر است. نه زیاد ، قیمت محصول کم و متوسط ​​است

خرید نهال پسته پایه بادامی

خرید نهال پسته پایه بنه

خرید نهال پسته پایه بنه

نهال پسته پایه بنه پایه پسته وحشی کوهستانی . مناسب جهت پیوند . مناسب برای پوشش های جنگی . مقاوم به بی آبی .

خرید نهال پسته پایه بنه

خرید نهال پسته پایه فندقی

خرید نهال پسته پایه فندقی

نهال پسته پایه فندقی مقاوم به سرما . مناسب برای مناطق گرم . قابل پیوند از سال پنجم.

https://nahal110.ir/pistachio-seedlings.html

سوال یا مشکل مطرح شده از بخش جستجو توسط مدیر سایت در بخش سوالات درج شده است اگر شما سوالی مشابه با این سوال یا ایرادی چه از لحاظ نوشتاری چه از لحاظ دستور زبان و غیره مشاهده میکنید می توانید این سوال را از اینجا ویرایش کنید

loader

لطفا شکیبا باشید ...