سلام یه گل زاموفیلیا دارم برگاش دارن جمع میشن. ممنون میشم شرایط نگهداریشو بهم بگید تا خرابتر از این نشه.
گلخانه ملکپست شده در بهمن 29, 1399
مهمترین دلیلی که برای لوله شدن برگ های گیاه زامفولیا وجود دارد، تغییرات دمایی در محیط گیاه است. برای حل این مشکل موارد زیر را در نظر بگیرید:
دمای محیط در بهترین حالت می بایست روی 25 درجه سانتی گراد باشد و گلدان را در فاصله 2 متری از پنجره نور مستقیم قرار دهید.
گیاه را به صورت هفته ای یک بار آبیاری کنید.
زیر و روی برگ های گیاه را از وجود آفت بررسی کنید
برای اطلاع از نحوه نگهداری گیاه زامفولیا در آپارتمان مطلب صفر تا صد نگهداری گیاه زامفولیا را حتما مطالعه کنید.
برای خرید اینترنتی گیاه زامفولیا و تحویل 3 ساعته آن بر روی عکس زیر کلیک کنید.
https://malekgreenhouse.ir/zamifolia-tubingy/
ارسال شده توسطگل من و تو۳ ماه قبلافزودن دیدگاه۹ دقیقه مطالعه
مشکلات و بیماری های زامیفولیا
اشتراک در
مطلب پیشنهادی
مشکلات و بیماری های زامیفولیا (زاموفیلیا) : درسته زامیفولیا جزو گیاهان مقاوم و جان سخت هست ولی به هر حال با فراهم نکردن شرایط نگهداری درست میتونه دچار مشکلات زیادی مانند: لوله شدن برگ زامیفولیا، لکه های قهوه ای روی برگ زاموفیلیا، لکه های سیاه روی ساقه زاموفیلیا، قبیل زرد شدن برگ زامیفولیا، رشد کند زامیفولیا و سیاه شدن زامیفولیا بشه که در ادامه تمامی موارد را با راه حل رفع مشکل برای شما بیان میکنیم. ولی توجه داشته باشید که علت بیشتر این مشکلات آبیاری زیاد و نداشتن زهکشی خوب است.
شاید رایج ترین تعریفی که از زاموفیلیا وجود داره اینه که نگهداری زامیفولیا بسیار آسان تر از کشتن آن است پس وقتی مشکلات زامیفولیا پیش میاد باید اولین چیزی که فکر به ذهنتون میرسه این باشد که شما از آن به درستی نگهداری نکردید. ۲ آفت کنه عنکبوتی و شته توانایی حمله به گیاه و ایجاد بیماری زاموفیلیا رو دارند.
از اونجایی که رشد گیاه کند هست و برای داشتن گیاه خوب و شاداب شرایط نگهداری اون رو به خوبی فراهم کنید و در آبیاری دقت کافی رو داشته باشید، راستی همین اول کاری بگم که این گیاه جزو گیاهان سمی است و بسیار مراقب باشید که کودکان و حیوانات خانگی شما دچار مشکل نشوند.
مشکلات و بیماری های زاموفیلیا
بهتره در اولین قدم از بررسی مشکلات زاموفیلیا به مشکلات و بیماری های نگهداری بپردازیم و در بخش بعدی برخی از رایج ترین آفات رو مورد بررسی قرار بدیم. توجه کنید که اگر شرایط درست نگهداری زامیفولیا رو فراهم نکنید این گیاه دچار مشکلات زیادی خواهد شد که در مطلبی جدا به طور کامل شرایط نگهداری را به شما آموزش دادیم که میتونید مطالعه کنید، در ضمن انتهای همین مطالب خلاصه ای از نیازها رو آوردیم.
مشکلات زامیفولیا – زرد شدن برگها
شایع ترین مشکلی که برای گیاه زاموفیلیا پیش میاد زرد شدن برگها است دلیل این مشکل از آبیاری زیاد است، خب اصلا چرا باید با آبیاری زیاد گیاه زرد بشه و در نهایت بمیره؟ ریشه های زامیفولیا گوشتی است و قرار گرفتن بیش از اندازه آن در آب یا خاک باتلاقی، باعث پوسیدگی ریشه ها خواهد شد.
البته این مشکل از نداشتن زهکشی مناسب هم میتونه باشه، پس حتما بعد از آبیاری دقت کنید که آب اضافی از زیر گلدان خارج بشه، در غیر این صورت آب در زیر گلدان جمع شده و ابتدا موجب زرد و قهوه ای شدن برگها و در نهایت پوسیدگی ریزوم ها خواهد شد. حتما هر ماه یکبار سوراخ های انتهای گلدان رو مورد بررسی قرار بدید.
بهتره همیشه خاک گلدان رو کنار بزنید و بررسی کنید که آیا تا عمق ۳ الی ۴ سانتی متری خاک خشک شده یا خیر و سپس اقدام به آبیاری کنید از سیخ چوبی و یا سنسورهای رطوبت سنج هم برای مشخص کردن زمان آبیاری میتوانید استفاده کنید. آبیاری در فصول سرد سال باید کاهش پیدا کند.
علت قهوه ای شدن برگهای زاموفیلیا چیه؟ این مشکل هم همانطور که در بالا گفتیم میتونه از آبیاری زیاد باشه، چون ابتدا برگها زرد و سپس قهوه ای میشوند و این نشانه زیاد بودن آبیاری می باشد.
حالا به هر دلیلی گیاه شما دچار پوسیدگی ریشه و ساقه شد باید چه کار کرد؟ در این مرحله باید از ساقه گیاه قلمه بزنید و در خاک یا آب، آن را ریشه دار کنید. اگر ریزوم ها هنوز آسیب ندیده باشند میتونید آنها رو به گلدان جدید با خاک سبک منتقل کنید.
بیماری های زاموفیلیا – قهوه ای شدن نوک برگ
بیشتر بخاطر کمبود رطوبت در محیط است، گیاه زاموفیلیا رطوبت معمول اتاق رو دوست داره و اگر دمای محیط گرم و خشک باشه نوک برگها شروع به قهوه ای شدن میکنند که برای رفع مشکل باید گیاه رو غبارپاشی کنید، البته پیشنهاد میکنم از دستگاه رطوبت ساز یا ساخت جزیره برای این کار استفاده کنید چون غبار پاشی خود مشکلات دیگه ای برای گیاه ایجاد میکنه.
از بیماری های زامیفولیا که در بین کسانی که از آن نگهداری میکنند کم رنگ شدن برگها و یا نازک شدن ساقه و برگها است که دلیل این مشکل میتونه از کمبود نور و یا کمبود مواد مغذی در خاک باشه، درسته این گیاه جزو گیاهان مقاوم به نور کم است ولی در این شرایط فقط میتونه زنده بمونه و رشد خوبی نخواهد داشت، پس بهتره گیاه رو به محلی با نور متوسط و فیلتر شده منتقل کنید تا رشد خوبی داشته باشه، البته از نورهای رشد هم میتونید برای آن استفاده کنید.
پس اگر نور کافی نباشه ساقه و برگها نازک خواهند بود و کم کم رنگ برگها شادابی و سبزی همیشه را نخواهد داشت. اگر نور برای گیاه شما خوبه پس حتما هر ماه یکبار گیاه رو با کودهای مخصوص گیاهان زینتی تغذیه کنید.
بیماری زامیفولیا اینگونه هم مطرح میشه، علت سیاه شدن ساقه زامیفولیا چیست؟ اگر منظور شما از سیاه شدن، پوسیدگی ساقه گیاه باشه همانطور که در بالا گفتیم از آبیاری زیاد و یا نداشتن زهکشی مناسب است، پس سریعا از گیاه قلمه تهیه کنید تا ساقه کاملا از بین نرفته، من خودم همیشه وقتی میبینم گیاهی داره از بین میره حتما از اون قلمه تهیه میکنم تا مجبور نباشم دوباره برم ازش بخرم مخصوصا این گیاه که خیلی گرون هست.
بیماری های زامیفولیا – لکه قهوه ای روی برگ
اگر بگم این مشکل هم میتونه از آبیاری زیاد باشه منو میزنید؟ بله این مشکل میتونه از بیماری قارچی یا آبیاری زیاد باشه، اگر خودتون میدونید که آبیاری زیاد بوده حتما آبیاری رو متوقف کنید و ریزوم ها و مورد بررسی قرار بدید تا مشکل بیشتر نشه ولی اگر آبیاری درست بوده حتما با استفاده از قارچ کش هایی مثل مانکوزب گیاه را سم پاشی کنید.
یکی دیگر از مشکلات زامیفولیا خم شدن ساقه ها است که دلیل اصلی این مشکل هم کمبود نور می باشد، پس گیاه خود را به محلی با نور خوب منتقل کنید. درضمن یکی دیگر از دلایل این مشکل کوچک بودن گلدان هم میتونه باشه که باید در این مورد گلدان گیاه را با یک گلدان بزرگتر (فقط یک سایز بزرگتر) تعویض کنید.
مشکلات زاموفیلیا – لوله شدن برگهای گیاه
از دیگر بیماری های زامیفولیا لوله شدن برگهاست، این مشکل میتونه بخاطر دمای بالا، خشکی کشیدن بیش از حد، آفت و بیماری باشه که حتما موارد رو مورد بررسی قرار بدید. البته قرار گرفتن در معرض باد سرد و گرم هم میتونه یکی از دلایل این مشکل باشه، اگر از آبیاری و دما نبود حتما پشت برگ ها رو بررسی کنید که آفت دلیل این مشکل نباشه در صورت مشاهده موجودات ریز باید گیاه را با سم های سیتماتیک سمپاشی کنید.
این گیاه در کل رشد خیلی کندی داره، یکی دیگر از مشکلات زامیفولیا کم شدن رشد گیاه است که این مشکل شاید از نظر شما مشکل است ولی گیاه روال عادی رشد خود را (رشد ریزوم و ریشه) داره انجام میده، این گیاه ابتدا ریشه خود را افزایش میدهد تا پاجوش های بیشتر تولید کند. توجه داشته باشید که کمبود نور هم بر رشد گیاه شما تاثیر خواهد گذاشت.
اگر رشد زاموفیلیا یکدفعه متوقف شده چیکار کنیم؟ اگر گیاه شما تا الان رشد خوبی داشته و یکدفعه متوقف شده میتونه از کمبود مواد مغذی و یا کوچک بودن گلدان باشه که بهتره با کودهای مخصوص گیاه رو تغذیه کنید.
بله درسته که این گیاه مقاوم هست و کمتر حشره و آفتی به اون حمله میکنه ولی باز هستند موجودات سخت جانی که مشکلات زاموفیلیا رو رقم بزنند، کنه عنکبوتی و شته آفت های اصلی این گیاه به شمار می آیند.
این موجودات ریز میتونند به راحتی برای مدتی روی برگها قابل مشاهده نباشند و کم کم رشد گیاه را متوقف کنند، اگر مواد چسبناکی روی برگها مشاهده کردید بدونید که گیاه شما دچار این بیماری شده و حتما با سم یا محلول صابون (مایع ظرف شویی) + الکل + آب، برگهای گیاه را اسپری کنید تا آفت از بین برود.
زمانی که هوا گرم و خشک باشه (بیشتر در فصول سرد سال که شما از وسایل گرمایشی استفاده میکند) برای گیاه پیش خواهد آمد، این آفت تارهای عنکبوتی زیر برگها ایجاد میکند و این یعنی باید گیاه را سریعا نجات بدید. اولین کاری که باید انجام دهید دور کردن گلدان آلوده از سایر گلدان ها است و سپس با استفاده از سم های کنه کش گیاه را اسپری کنید.
یک روش خانگی برای از بین بردن کنه عنکبوتی هم وجود دارد که در این روش شما کل گیاه را با آب شستشو میدید و سپس یک نایلون رو کل گیاه میکشید و آن را در محلی با نور زیاد ولی فیلتر شده قرار میدید پس از ۲ الی ۳ روز کنه ها از بین خواهند رفت.
شرایط نگهداری زاموفیلیا در خانه
این گیاه بخاطر مقاوم بودن جزو گیاهان مناسب محل کار هم هست، اگر شرایط درست برای هر گیاهی فراهم نکنیم دچار مشکلات زیادی خواهند شد، زاموفیلیا هم از این قاعده مستثنا نیست که در ادامه برخی از نیازهای اصلی آن را براتون میگم
این گیاه به آبیاری زیاد حساس هست پس سعی کنید هر زمان خاک گلدان تا عمق ۳ الی ۴ ساتی متر خشک شد بهش آب بدید، اگر سایز گلدان بزرگ باشه باید بیشتر از ۵ سانتی متر خاک گلدان خشک بشه، در ضمن زهکشی گلدان هم بسیار مهم هست.
در کل این گیاه آبیاری کم رو دوست داره و به خشکی بسیار مقاوم هست. در آبیاری دقت کافی رو داشته باشید، همانطور که در بالا دیدید بیماری های زامیفولیا بیشتر از آبیاری زیاد است.
این گیاه به کم نوری مقاوم هست ولی به این معنی نیست که برای رشد نیاز به نور نداره، بهترین مکان برای نگهداری زامیفولیا محلی است که نور غیر مستقیم وجود دارد. کمبود نور باعث کم رنگ شدن برگها و زیاد شدن فاصله بین برگها میشه
این گیاه به آبی با زهکشی بالا نیاز داره که میتونید از ترکیب های آماده خاک برگ یا پرلیت استفاده کنید، از خاک مخصوص کاکتوس هم میشه براش استفاده کرد.
دمای معمول اتاق براش خوبه و ۱۸ الی ۲۲ درجه عالیه ولی اگر دما بالاتر بره باید رطوبت خوبی براش فراهم کنید.
این گیاه رو میشه به دو روش قلمه زدن ساقه و ریشه دار کردن برگ تکثیر کرد که در آموزشی کامل این روش ها رو مورد بررسی قرار دادیم که پیشنهاد میکنم حتما مطالعه کنید.
این گیاه زیاد به کوددهی نیاز نداره ولی اگر دوست دارید که رشد خوبی داشته باشه از کودهای پتاس و فسفر بالا میتونید در فصل رشد که از اوایل بهار تا اواخر تابستانه میشه ماهی یکبار استفاده کنید.
بخاطر رشد کم اون نیاز نیست هر سال گلدان رو تعویض کنید، اجازه بدید که گیاه کامل رشد کنه و پاجوش های خوبی برای شما ایجاد کنه و هر زمان مشاهده کردید که گلدان دیگه جا نداره و یا رشد گیاه متوقف شده زمان تعویض گلدان رسیده.
بله میتونید این کار رو انجام بدید ولی باید توجه کنید که میزان استفاده خیلی خیلی کم باشه بطور مثال از کود سوپر پتاس سالی یکبار برای این گیاه استفاده کنید ولی بهتره از کودهای مخصوص گیاهان آپارتمانی مانند کریستالون ۱۲-۱۲-۳۶ استفاده کنید.
سعی کردم در این مطب تمامی مشکلات زامیفولیا رو مورد بررسی قرار بدم و بیماری های رایج اون رو به همراه درمان بهتون بگم، اگر سوال یا مشکلی در نگهداری این گیاه دارید حتما در بخش دیدگاه برای ما بنویسید تا کارشناسان گل من و تو پاسخ شما رو بدهند.
زاموفیلیا تمام ویژگیها و صلاحیتهای یک گیاه آپارتمانی مطلوب را داشته و میتواند انتخاب بسیار مناسبی برای آوردن گیاهی جدید به منزل باشد.
• با نور کم مشکلی ندارد. ( زاموفیلیا یکی از بهترین ساکولنتهای کم نور است. )
• رشدی آسان و کم دردسر
• نیاز کم به آب
• مقاوم در برابر شرایط محیطی داخلی
• صبور در برابر خشکی
• کم توجهی و عدم رسیدگی مرتب را به خوبی تحمل میکند.
• دارای برگهای درخشان سبزرنگ
اگرچه، زاموفیلیا در تحقیق ناسا در مورد گیاهان تصفیه کننده هوا جایی ندارد (در زمان انجام این تحقیق، زاموفیلیا هنوز به صورت تجاری رونق نیافته بود)، اما بسیاری از هم خانوادههای آن به عنوان گیاهان تصفیه کننده هوا شناخته شدهاند. ماندگاری و مقاومت بالای این گیاه، میتواند حضور آن در این دسته بندی را تایید کند.
بسیاری از افراد بالغ بر 40 سال است که زاموفیلیای زیبا را به صورت شخصی در منازل خود میکارند. اما در آن زمان تلاشی برای معرفی آن در سطح جهانی نداشتهاند و همین باعث شده تا زاموفیلیا کمتر مورد بررسی توسط محققین قرار گرفته باشد.
پایه ساقههای برجستهای این گیاه (ریزوم) دارای برگهای سبز تیره است که به صورت طبیعی درخششی بینظیر دارند. به همین علت گاهی تصور میشود که برای براق کردن این برگها از اسپریهای مخصوص استفاده شده است، اما اینطور نیست.
این بخش را با دقت بیشتری بخوانید.
مواظب تماس پوست خود با هر نوع شیره موجود در زاموفیلیا باشید. کریستالهای کلسیم اگزالات موجود در این گیاه ممکن است التهابات شدید پوستی ایجاد کنند.
این کریستالها در بسیاری از گیاهان دیگر نیز یافت میشوند که معروفترین آنها، دیفن باخیاست.
لمس گیاه بدون تماس با شیره آن، نباید عوارضی را به دنبال داشته باشد.
اگر شما دارای پوستی بسیار حساس هستید، توصیه میکنیم این نکات را در برابر زاموفیلیا رعایت کنید :
• بهتر است هنگام حمل گیاه، دستکش بپوشید.
• کودکان و حیوانات خانگی مانند سگ و گربه را از این گیاه دور نگه دارید.
• بعد از کار با گیاه، دستهای خود را بشویید.
این عنوان “زاموفیلیا میتواند در افراد سرطان ایجاد کند” یک شایعه بیاساس است که در سال 2010 پخش شد. لطفا به این دست شایعات بیپایه و هیجانی توجهی نداشته و به آنها استناد نکنید.
بهترین گیاهان آپارتمانی، اغلب رشدی آرام دارند و زاموفیلیا نیز از این ویژگی مستنثنا نیست. این گیاه به راحتی تکثیر میشود، اما رشدی آهسته دارد.
-زاموفیلیاا مانند گیاهان خانواده بنفشه آفریقایی و گیاه یشم، میتواند از یک برگ تکثیر پیدا کند.
-زاموفیلیا برای مناطقی که دارای فضای کافی برای رشد گیاه هستند بسیار مناسب است، به گونهای که بتواند به راحتی برگهای زیبای خود را در باد حرکت دهد!
-زاموفیلیا گیاهی مقاوم و پایدار است و میتواند نور غیرمستقیم و کم خورشید، خشکی هوا و کم توجهی در رسیدگی را به خوبی تحمل کرده و حتی در این شرایط نیز رشد خوبی داشته باشد.
-زاموفیلیا یکی از بهترین گیاهان برای حمام، اتاق و مکانهای بدون پنجره است.
-در رده بندی گیاهان آپارتمانی مقاوم، زامیفیلیا با سانسوریا و برگ عبایی برابر است و همچون آنها از مقاومترین گیاهان به شمار میرود.
-اما یکی از بهترین ویژگیهای آن هنوز مانده است : بدون آفت و مشکل!
در نظر گرفتن این ویژگی، نگهداری از گیاهان را برای شما بسیار آسانتر میکند. بنابراین در مورد زاموفیلیا فقط لازم است به آب و نور توجه کنید. به همین سادگی!
زاموفیلیا به نوع خاصی از خاک نیازمند نیست. هر نوع خاکی با زه کشی خوب که برای گیاهان آپارتمانی عرضه میشود برای آن نیز مناسب است.
این گیاه به کوددهی خاصی نیاز ندارد. اما با توجه به رشد آرام آن، اگر مایل هستید میتوانید در فصل تابستان ماهی یکبار به آن کود مایع بدهید. بهترین زمان برای کوددهی، پس از آبیاری و هنگام خیس بودن خاک است. بدین شکل از سوختن گیاه جلوگیری میشود.
یک کود غنی و چندمنظوره مایع مخصوص گیاهان آپارتمانی (20-20-20) را انتخاب کرده و کود را در نصف قدرت توصیه شده به گیاه اضافه کنید.
بدین شکل تمام عناصر ضروری برای رشد گیاه برای آن فراهم خواهد شد.
زاموفیلیا با نور کم نیز به خوبی کنار میآید،
با اینکه گیاه در محیطهایی با نور کم خورشید نیز رشد خوبی خواهد داشت، اما اگر آن را تحت نور کافی و غیرمستقیم خورشید قرار دهید، عملکردش بهتر خواهد شد. زاموفیلیا یکی از گیاهانی است که تحت نور لامپهای فلوئورسنت نیز رشد میکند.
گیاه را از اشعههای داغ و مستقیم خورشید دور نگه دارید، وگرنه دچار سوختگی خواهد شد. نور درخشان و فیلتر شده خورشید عصرگاهی برای رشد زامیفولیا بینظیر است.
اجازه ندهید زاموفیلیا در آب غرق شود،
نگذارید گیاه در آب بماند یا برای مدت طولانی خیسی خاک را تجربه کند، زیرا به پوسیدگی ریشه دچار خواهد شد. این گیاه با خشک ماندن رابطه بهتری دارد. اگر آن را بیش از حد آبیاری کنید یا در خاکی همواره خیس قرار دهید، شاهد زرد شدن برگها خواهید بود.
اجازه بدهید کمی از تجربیات خودمان نیز برای شما شرح دهیم. اگر در آبیاری گیاه مردد هستید، بهتر است این کار را انجام ندهید. خشک نگه داشتن گیاهان از غرقاب کردن آنها بسیار بهتر بوده و به شما کمک میکند تا میزان مقاومت گیاه خود را بسنجید.
طبق تجربیات ما، هر 14-10 روز آبیاری برای زاموفیلیا مناسب است. اما این آبیاری باید به خوبی صورت بگیرد. یعنی باید کل توپ ریشه را خیس کنید و اجازه دهید که آب باقی مانده از آن خارج شود. پس آبیاری زامیفولیا باید در حجم زیاد و کاملا عمقی انجام شود.
اگر آن را در محیطی با نور کم قرار دادهاید، شاید ماهی یکبار نیز به آبیاری نیازی نداشته باشد!
این گیاه به کوددهی خاصی نیاز ندارد. اما با توجه به رشد آرام آن، اگر مایل هستید میتوانید در فصل تابستان ماهی یکبار به آن کود مایع بدهید. بهترین زمان برای کوددهی، پس از آبیاری و هنگام خیس بودن خاک است. بدین شکل از سوختن گیاه جلوگیری میشود. کود را در نصف قدرت توصیه شده به گیاه اضافه کنید.
باری ادامه روش نگهداری گیاه زاموفیلیا باید به تعویض گلدان آن بپردازیم، زاموفیلیا میتواند برای مدت طولانی در یک گلدان زندگی کند، بدون اینکه نیازی به تعویض داشته باشد.
• گلدان زاموفیلیا را در بهار تعویض کنید.
• گلدانی را انتخاب کنید که یک سایز از گلدان فعلی بزرگتر باشد. مطمئن شوید که گلدان جدید حتما دارای حفرات زه کشی متعددی باشد.
برای مثال یک گلدان 10 سانتی باید با گلدانی 15 سانتی تعویض شود.
• از خاکی با کیفیت استفاده کنید. مانند خاک گلدان مخصوص بنفشه آفریقایی
• کف گلدان را با خاک گلدان پر کنید.
• گیاه را از گلدان قدیمی خارج کنید.
• ریزومهای خیلی نرم، لزج و آسیب دیده را از توپ ریشه جدا کنید.
• گیاه را در گلدان جدید، درست روی خاک قرار دهید. او باید در عمقی یکسان با گلدان قبلی کاشته شود. پس ارتفاع خاک و موقعیت قرار گرفتن او در گلدان جدید را با گلدان قبلی تطبیق دهید.
• حال باقی خاک را ریخته و فضای خالی گلدان را پر کنید. خاک را فشار ندهید و آن را متراکم نکنید.
• گیاه را به خوبی آبیاری کنید، تا جایی که آب اضافی از زیر گلدان خارج شود.
• اجازه دهید آبهای باقی مانده در خاک نیز از طریق حفرات زه کشی خارج شوند.
• گیاه را به مکان اصلی خود برده و دور از نور مستقیم نگهداری کنید.
• هرگز اجازه ندهید که خاک و گلدان گیاه در آب غرق شود.
https://www.golsetan.com/blog/how-care-zamiifolia/
لطفا شکیبا باشید ...