1

شروع کسب و کار الکترونیک؟

کسب و کار کسب و کار الکترونیک کسب و کار الکترونیک چیه کسب درامد انلاین بازدهی مالی الکترونیک چرا کسب و کار الکترونیک
ثبت شده 3 سال پیش توسط کوثر نازاریان ویرایش شده در 1400/3/11

می خوام بدونم چطور باید یک کسب و کار الکترونیک خوب راه اندازی کنیم که در مدت کم به بازدهی مالی برسیم

شروع کسب و کار الکترونیک؟

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: کوثر نازاریان

در بسیاری موارد، شروع یک کسب و کار الکترونیکی شبیه به شروع یک فروشگاه سنتی است. شما برای کسب و کار خود برنامه‌ریزی خواهید کرد، منابع مالی خود را سازماندهی می‌کنید، محصول خود را تولید می‌کنید و کار می‌کنید. اما جنبه‌های منحصر به فردی جهت اجرای کسب و کارهای آنلاین وجود دارد که کارآفرینان باید در نظر بگیرند. در این مقاله می خواهیم شما را با مراحل راه اندازی کسب و کار الکترونیکی آشنا کنیم.

در بسیاری موارد، شروع یک کسب و کار الکترونیکی شبیه به شروع یک فروشگاه سنتی است. شما برای کسب و کار خود برنامه‌ریزی خواهید کرد، منابع مالی خود را سازماندهی می‌کنید، محصول خود را تولید می‌کنید و کار می‌کنید. اما جنبه‌های منحصر به فردی جهت اجرای کسب و کارهای آنلاین وجود دارد که کارآفرینان باید در نظر بگیرند. در این مقاله می خواهیم شما را با مراحل راه اندازی کسب و کار الکترونیکی آشنا کنیم.

مراحل راه اندازی کسب و کار الکترونیکی

۱- برنامه ریزی برای کسب و کار خود

اولین مرحله از مراحل راه اندازی کسب و کار الکترونیکی برنامه ریزی است. مانند هر کسب و کاری، شما به یک برنامه نیاز دارید. فرایند برنامه‌ریزی شما باید شامل آنالیز بازار، برنامه‌هایی برای چگونگی سرمایه‌گذاری تولید محصول، و شاید یک آنالیز SWOT برای شروع فرایند برنامه‌ریزی خود نیاز داشته باشید. SWOT ابزار قدرتمند تحلیل است که به شما کمک می‌کند قبل از ورود به بازار و به طور کلی هر زمانی که می‌خواهید بازخورد فعالیت‌های بازاریابی و تبلیغات خود را افزایش دهید از آن استفاده کنید. بدون برنامه ریزی هیچ کسب و کاری موفق نخواهد شد.

۲- نوشتن طرح کسب و کار خود

هنگامی که شما کمی برنامه‌ریزی اولیه را انجام دادید، وقت آن است که طرح کسب و کار خود را بنویسید. در واقع طرح کسب و کار گزارش جامعی است که تمام فعالیت‌هایی که قرار است انجام دهید و نیز چگونگی انجام آنها را بیان می‌کند. بنابراین کارافرینان با نوشتن طرح به خوبی با همه ابعاد کسب و کار خود آشنا می شوند و با برنامه‌ریزی، می توانند منابع و امکانات خود را به فعالیت‌های مختلف اختصاص دهند و با انجام این کار، به میزان قابل توجهی ریسک کسب و کار را کاهش می‌دهند. همچنین سرمایه‌گذاران با بررسی طرح کسب و کار، میزان موفق بودن طرح را می‌توانند بیازمایند و تصمیم به سرمایه‌گذاری بگیرند.

۳- ثبت نام دامنه و راه اندازی سایت خود

اگر تصمیم گرفتید سایت تجارت الکترونیک خود را خارج از پلتفرم‌هایی مانند eBay یا Etsy انتخاب کنید، باید مطمئن شوید نام دامنه انتخاب شده شما در دسترس است و آماده جهت استفاده است. هنگامی که شما آن را ایمن کردید، فرایند راه‌اندازی وبسایت کسب و کار شما شروع می‌شود.

۴- مشخص کردن محصولات مورد نظر خود را برای فروش

این مرحله برای فروشگاه اینترنتی هیچ فرقی با راه‌اندازی یک مغازه معمولی ندارد. در ابتدا باید مشخص کنید چه اجناسی قرار است به فروش برسانید و نیز باید علایق و توانایی‌های خود را در نظر بگیرید تا بتوانید محصول مناسبی ارائه دهید. به عنوان مثال اگر شما به کارهای هنری و دستی علاقه دارید و اینکار را انجام می‌دهید می‌توایند فروشگاه اینترنتی برای خود راه‌اندازی کنید.

 پس از انتخاب محصول مناسب بر اساس علایق خود، نکته‌ای که باید پس از آن بدان توجه کنید این است که رقبای خود را در آن حوزه بررسی کنید و ببینید آیا بازار اشباع شده است یا نه. اگر رقبای سرسختی در آن حوزه مشغول به کار باشند احتمالا موفقیت شما کم می‌شود مگر اینکه ویژگی‌های جدیدی نسبت به رقبای خود به مشتریان خود ارائه دهید تا محصولات شما را خریداری کنند.

۵- مشخص کردن مشتریان هدف خود

مرحله بعدی از مراحل راه اندازی کسب و کار الکترونیکی مشخص کردن مشتریان هدف است. منظور از شناسایی مشتریان هدف این است که ببنید چه افرادی از جامعه اقدام به خرید محصولات شما خواهند کرد. اگر بتوانیم این افراد را شناسایی کنیم کسب و کارمان سریعتر رشد می‌یابد. پس از شناسایی مشتریان هدف خود باید بتوانید آنها را جذب کنید. بنابراین باید تحقیقاتی در مورد مشتریان خود انجام دهید؛ به عنوان مثال مدل‌های خرید و مدل‌های جغرافیایی آنها را به دست آورید. رفتار مخاطبان آنلاین می‌تواند در ایجاد استراتژی شما نقش داشته باشد که باید آن را پیدا کنید. چرا باید محصولات شما را بخرند که پاسخ به این سؤال تمایز شما را نسبت به رقبا مشخص می‌کند.

۶- قانونی کردن وب سایت

چند مرحله وجود دارد تا بتوانید کسب و کار خود را قانونی کنید. به طور کلی قوانین مشابهی برای کسب و کارهای آنلاین مانند کسب و کارهای سنتی وجود دارد اما چند تفاوت ظریف وجود دارد:

شاید یکی از سخت‌ترین مراحل برای راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی، دریافت نماد اعتماد الکترونیک است. اهمیت دریافت این نماد از آنجا می‌باشد که اگر بخواهید وبسایت شما به درگاه بانکی متصل شود، یکی از ملزومات دریافت درگاه پرداخت بانکی، داشتن نماد اعتماد الکترونیک است. داشتن این نماد باعث می‌شود که مشتریان به شما اعتماد کنند و با داشتن آدرس و شماره تلفن تأیید شده، اعتبار فروشگاه شما افزایش می‌یابد. این نماد توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیک داده می‌شود.

مجوز اختصاصی: این مجوز مربوط به گروه صنفی است که بسته به محصولات خود نیاز به پروانه اختصاصی همان صنف یا اتحادیه می‌باشد. لازم به ذکر است که وبسایت‌هایی مانند سایت‌های شرکتی یا شخصی نیازی به دریافت پروانه کسب و کار یا نماد اعتماد الکترونیکی ندارند.

۷- توسعه و نگهداری

توسعه و نگهداری از مهم ترین مراحل راه اندازی کسب و کار الکترونیکی  است.برای بقای کسب و  کارتان لازم است مرتبا فرصت های جدید را شناسایی کنید.محصولات تازه اضافه کنید و کسب و کارتان را توسعه دهید تا مشتریان خود را از دست ندهید.

۸- انتخاب چند درگاه پرداخت مطمئن

برای فروشگاه اینترنتی خود می‌توانید روش های مختلفی را برای پرداخت وجه کالا از جمله پرداخت آنلاین، واریز به شماره حساب و پرداخت نقدی در محل قرار دهید. با توجه به اینکه امروزه افراد بیشتر پرداخت آنلاین را ترجیح می‌دهند بنابراین باید چند درگاه پرداخت از بانک‌های معتبر کشور تهیه کنید.

۹- توجه به اصول سئو و بازاریابی محتوا

همانطور که می‌دانید سئو یکی از فاکتورهای اساسی برای موفقیت هر کسب و کار اینترنتی است که لازم به یادآوری نمی‌باشد. همه کسب و کارهای اینترنتی موفق در سراسر دنیا، فاکتور سئو را جزو الویت‌های اصلی خود می‌دانند و برای آن بودجه‌ای را در نظر می‌گیرند. رعایت اصول سئو منجر می‌شود محصولات یا خدمات ارائه شده شما در موتورهای جستجو شناخته شوند، رتبه شما در موتورهای جستجو بهبود یابد و به این طریق مشتریان با وبسایت شما آشنا شوند و بدین ترتیب وبسایت شما شناخته شده تر و درآمد بیشتری کسب کنید.

انواع مدل های کسب و کار الکترونیکی

۱ . فروش کالا

۲ . فروش خدمات

۳ . فروش محصولات دانلودی

آشنایی با هر یک از این مدل ها و مراحل راه اندازی کسب و کار الکترونیکی  شما را در راه اندازی کسب و کار مورد نظر یاری  میکند.

در نهایت شروع یک کسب و کار الکترونیکی شباهت‌های زیادی به شروع کسب و کار فیزیکی دارد. البته فروش از طریق فروشگاه اینترنتی، راه مناسب‌تری برای فروش به دلیل دسترسی بیشتر افراد به آن نسبت به یک فروشگاه سنتی است. همچنین در طراحی یک وبسایت فروشگاهی باید مشخصاتی مانند سادگی، جلب مشتری و خرید راحت مشتری مد نظر قرار گرفته شود. به عبارت دیگر مشتری با ورود به فروشگاه اینترنتی به آن احساس خوبی دست دهد، توجه او به کالاها جذب شود و اینکه با گذاشتن اطلاعات کامل صاحب سایت و ایجاد امینت خاطر، خریدی مطمئن انجام دهد. لازم به ذکر است که ایجاد یک فروشگاه اینترنتی موفق با چالش‌ها و سختی‌هایی همراه است، اما رسیدن به نتیجه مطلوب بسیار لذت بخش خواهد بود.

30 نکته کلیدی برای راه اندازی یک تجارت الکترونیکی موفق

شروع و راه اندازی یک تجارت الکترونیکی موفق انسان را دچار سردرگمی هایی میکند و استرس های زیادی را در پس دارد. همچنین می تواند تمرکز شما را بر سر هدف تعیین شده بهم بزند. برای این منظور باید مطالعات خود را قوی کنید تا بتوانید با ضریب خطای کمتری وارد عمل شوید!

1- توانایی مدیریت و کنترل

بسیاری از افراد نمی توانند به تنهایی اقدام به راه اندازی تجارت الکترونیکی یا شرکتی برای این کار کنند. اما نمی توان گفت این افراد ایده ی خوبی برای انجام این کار نداشته اند! و بدین معناست که صفت لازم را برای اداره آن ندارند.
قبل از سرمایه گذاری یا انتخاب منابع مناسب، خود و توانایی های خود را ارزیابی کنید و ببینید که آیا قادر به انجام آن هستید؟ آیا قدرت مدیریت یک شرکت را دارید؟

2- توسعه ایده

فقط شروع کردن و راه اندازی تجارت الکترونیکی کافی نیست! بلکه برای تبلیغ و ادامه ی آن و سرمایه ای که برای آن نیازمند هستید باید فکر کنید. مفهم و اصلی کسب و کار یعنی افزایش تجربه در طول مسیر. همچنین باید بدانید که تولید یا خدمات شما چه کمکی به افراد یک جامعه می کند و چه اثراتی خواهد گذاشت.

3- معقول بودن ایده

شما به عنوان کارفرما باید بررسی کنید که ایده شما آیا معقول است؟ سرویس و خدمتی که میخواهید ارائه دهید نیازهای مردمی را برطرف می کند؟ آیا محصولی که میخواهید ارائه دهید خریدار دارد؟ و از این قبیل پرسش ها!

4- نوشتن برنامه تجاری

برخی افراد با نوشتن برنامه مخالف هستند و احساس می کنند در دنیای مدرن امروز نباید راهنمایی تعیین کرد. در صورتی که این تفکر کاملا اشتباه است! باید برنامه ی خود را تمام و کمال بنویسید و پیاده سازی کنید. برنامه شما باید شامل بیانیه ی ماموریتی، خلاصه ای از هدف شرکت، خلاصه ای از اقدامات اجرایی، ارائه سرویس و خدمات، توضیحاتی در مورد بازاریابی، پیش بینی های مالی و هزینه ی عملکرد باشد. که بعدها سعی میکنیم اصول آن را به طور کامل برای شما توضیح دهیم.

5- شناسایی بازار تخصصی

شما حتما باید بازار تخصصی خود را بررسی کنید. برای اینکار نیازمند اقدامات جدی هستید و باید به بازارهای مربوطه دسترسی داشته باشید. مهم ترین بخش فعالیت شما در این بخش این است که ارزیابی درستی از رقابت ها در بازار برای راه اندازی تجارت الکترونیکی خود داشته باشید.

6- تعیین هزینه ها

باید اطلاعات کاملی پیرامون هزینه های موجود در صنعت خود داشته باشید. این امر به شما کمک می کند که مدیریت قدرتمند و بهینه ای در تجارت خود ایفا کنید.

7- ایجاد بودجه

برای تولید محصول و خدمات رسانی باید بودجه ای در نظر گرفت. همانطور که می گوییم باید هزینه های لازم برای راه اندازی تجارت الکترونیکی را حساب کرد پس از آن باید برای آن بودجه ی مورد نظر را تعیین کرد.

8- پیدا کردن سرمایه گذاران خوب

همه افرادی که دست به راه اندازی تجارت الکترونیکی میزنند سرمایه دار نیستند. بلکه با یافتن سرمایه گذاران قدرتمند می توانند شرکت خود را تاسیس کنند و فعالیت خود را آغاز نمایند.

9- توجه به صحبت های سرمایه کذاران

مسلما سرمایه کذار می تواند نظراتی را در مورد شرکت شما ارائه دهد. و پیشنهاد می شود که حتما به پیشنهادات و نظرات او توجه کنید. زیرا این گونه می توانید همکاری مسالمت آمیزی را رقم بزنید.

10- تنظیم یک سیستم پشتیبانی قوی

طبیعی است که شما برای رسیدن به هدف خود زمان و هزینه ای را صرف می کنید. حیف است در کنار این همه تلاش و صرف هزینه برای راه اندازی تجارت الکترونیکی خود سیستم پشتیبان قوی نداشته باشید. باید برای اطلاع از عملکرد و کارها حتما از سیستم های پشتیبانی خوب بهره مند شوید.

 

11- تعیین ساختار حقوقی

برای حل و فصل مسائل حقوقی، مسائل مالی و امثال اینها حتما باید ساختار حقوقی خوبی را در نظر بگیرید.

12- انتخاب نام برای تجارت الکترونیک

انتخاب نام تجاری برای راه اندازی کسب و کار الکترونیکی امر مهمی است. باید نامی انتخاب کنید که از هر جهت مناسب فعالیت شما بوده و بدانید که دیگر نمی توانید آن را تغییر دهید. همچنین دامنه ای که میخواهید موجود است یا خیر! این موارد را حتما از قبل مورد بررسی قرار دهید.

13- ثبت نام تجاری خود

چنانچه نامی برای تجارت الکترونیک خود در نظر گرفته اید حتما آن را در سازمان های مربوطه ثبت کنید! این امر برای بازاریابی تجاری شما بسیار مهم است.

14- امکان استفاده از منابع رایگان

همیشه تعداد بی شماری از منابع به صورت رایگان برای پیشنهاد مشاوره، آموزش و کمک در دسترس هستند که می توانید از آنها در راه اندازی تجارت الکترونیکی خود بهره مند شوید.

15- تعیین تعهدات مالیاتی

یکی از قسمت هایی که به آن باید توجه شود تعیین تعهدات مالی است. مواردی از قبیل درآمدها، کارفرمایان، مالیات برای کارکنان و… را شامل می شود.

16- مجوز و پروانه های ایمنی

داشتن مجوزهای مورد نیاز و همچنین پروانه ایمنی با توجه به عملکرد و فعالیتتان بسیار مهم است. از این مورد هرگز غفلت نکنید.

17- بیمه

بیمه شرکت و بیمه ی کارمندان نیز عامل مهمی است که کارفرما با توجه به پیشرفت کاری خود و استخدام کارمندان باید متقبل شود.

18- تهیه مستندات

کارفرما باید تمامی فعالیت هایی را که برای راه اندازی تجارت الکترونیکی خود انجام می دهد به صورت مستند ایجاد کند و از آنها نگه داری نماید.

19- انتخاب موقعیت تجاری

برای اینکه در تجارت خود موفق باشید باید بهترین موقعیت مکانی را برای آن در نظر بگیرید. تحقیق کنید که چه مکانی به تجارت شما نیازمند هستند و در همان محدوده مکان شرکت و دفتر خود را بنا کنید تا به مشتریان آن دسترسی آسان تری بدهید.

20- در مورد دفتر کاری نگران نباشید

اگر در حال حاضر هیچ گونه درآمدی ندارید نگران نباشید و در کمال صبوری تلاش خود را افزایش دهید.

21- برای ثبت اختراع خود دست نگه دارید

ثبت اختراع هزینه های زیادی را در بردارد. تا زمانی که مشتریانی برای خود پیدا نکرده اید و درآمدی بدست نیاورده اید دست به ثبت آن نزنید.

22- انعطاف پذیری

ایده شما بهتر است به گونه ای باشد که انعطاف پذیری بالایی داشته باشد. باید کاری کنید که موفقیت بالا رود.

23- به اشتراک گذاری ایده خود با دوستان و خانواده

مسلما خانواده و دوستان نزدیک ترین ها به شما هستند و صادقانه می توانید با آنها در مورد ایده خود صحبت کنید. پیشنهادات و توصیه های آنها را دریغ نکنید.

24- چشم پوشی از مخالفت ها

همیشه انتقادها در هر کاری وجود دارند اما انتقادهای سازنده را حتما در نظر بگیرید. این نوع انتقادها به شما در راه اندازی تجارت الکترونیکی بسیار کمک می کند.

25- عصبانی نشوید

اگر ایده و عملکرد شما از سمت مشتریان و همکاران مورد انتقاد قرار گرفت عصبانی نشوید و آنها را مورد قضاوت قرار ندهید.

26- تحویل خدمات و محصولات به طور سریع

تدابیری برای تحویل خدمات و محصولات خود بیندیشید. شما باید رضایت مشتریان را از همان ابتدا در نظر بگیرید.

27- پیشنهاد یک محصول یا خدمات جدید

اگر در حال حاضر مشتریانی دارید باید به بهترین نحو به آنها سرویس رسانی نمایید.

28- صبور باشید

در راه اندازی تجارت الکترونیکی خود همیشه در ذهن داشته باشید یک شبه نمی توان به موفقیت رسید! باید به خود زمان اختصاص دهید.

29- پاسخگوی مشتریان باشید

زمانی که مشتریان جدیدی دارید باید پاسخگوی آنها باشید و به صورت مرتب پیگیر باشید تا آنها احساس خوبی از عملکرد و خدمات شما داشته باشند.

30- ضرورت وجود وبلاگ

از اینکه نتیجه تلاش های پیروز و شکست های خود را برای مشتریان و کاربران بنویسید خجالت نکشید. از اینکه صادق باشید کاربران را بیشتر جذب خواهید کرد.

https://rayantaban.com/%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%AD%D9%84-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%DA%A9%D8%B3%D8%A8-%D9%88-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%86%DB%8C%DA%A9%DB%8C/

https://hamyarwp.com/30-tips-for-starting-ecommerce/amp/

loader

لطفا شکیبا باشید ...