0

ربات مجازی چیست؟

ربات مجازی ساخت ربات مجازی ربات در فضای مجازی چرا ربات ها کاربرد ربات در فضای مجازی عملکرد ربات مجازی
ثبت شده 3 سال پیش توسط کوثر نازاریان ویرایش شده در 1400/3/10

می خوام بدونم ربات های مجازی چی هستند و چه استفادهای دارند لطفاً اگه میدونید من راهنمایی کنید

ربات مجازی چیست؟

2 جواب

0
3 سال پیش توسط: پریسا قلی زاده

«بات‌ها» و «ربات‌ها» در فضای مجازی ساماندهی می‌شوند

بات یا روبات نرم افزاری است که به‌صورت خودکار یا فرمان پذیر می‌تواند وظایف از پیش تعیین شده مانند جمع‌آوری اطلاعات، انتشار محتوا را انجام دهد. کمیسیون عالی تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی کشور به تازگی با صدور ابلاغیه‌ای به به‌دنبال ساماندهی «بات‌ها و روبات ها» در فضای مجازی است.  

خبرگزاری میزان _ روزنامه ایران نوشت: به‌تازگی کمیسیون عالی تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی کشور با ابلاغ دستورالعملی به سه وزارتخانه (ارتباطات و فناوری اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی و کشور) به‌دنبال ساماندهی «بات‌ها و روبات ها» در فضای مجازی است. در خصوص این ساماندهی نظر کارشناسان حوزه فاوا را جویا شدیم.

قانونگذاری در کسب و کار‌ها

مهدی انجیدنی مدیرعامل پیام رسان «گپ» اعتقاد دارد ساماندهی بات‌ها و روبات‌ها اقدام صحیحی نیست و باید به جای این اقدام، مسیر نظارت و مجوزدهی بر پایه فعالیت افراد حقیقی و حقوقی و نوع کسب و کار باشد. انجیدنی ساماندهی بات‌ها و روبات‌ها را اقدامی عجیب و بی‌معنی خواند و گفت: نمی‌توان برای بات‌ها و هر ابزار دیگری که در کسب و کار استفاده می‌شود، آیین‌نامه و قانون تعیین کرد. بر اساس هرکسب و کار باید قانون خاص همان کسب و کار تعیین شود. کسب و کاری که در یک زمینه‌ای فعالیت دارد باید مجوز دریافت کند و متناسب با آن کسب وکار نیز باید اجازه استفاده از یکسری روش‌ها و ابزار‌ها برای جذب مشتری و ارایه محتوا را داشته باشد.

 

وی افزود: وقتی کسب و کاری مجوز دریافت می‌کند یعنی می‌تواند خدمتی ارایه دهد و در راه ارایه این خدمت هم می‌تواند از بات و روبات، تلفن ثابت و همراه، فاکس، وب سایت، کانال در پیام رسان‌ها یا هر ابزار فناوری دیگر استفاده کند از این‌رو محدود کردن و کنترل این ابزارها، رویکرد اشتباهی است. این فعال شبکه‌های اجتماعی معتقد است ابزار‌های فناورانه دارای گستردگی زیادی هستند و به ازای هر زمینه فعالیت می‌توانند تعریف خاصی داشته باشند بنابراین نمی‌توان برای استفاده از ابزار‌ها دستورالعمل نوشت.

 

انجیدنی در ادامه گفت:، اما می‌توان برای هر کسب و کار و حوزه آن که مشخص است، مقررات و قانون نوشت. هر کسب و کاری مشخص است که قرار است چه خدمت یا محصولی ارایه دهد از این‌رو بیشتر از اینکه درگیر این شویم که کسب وکار برای ارایه خدماتش از چه ابزار‌هایی استفاده کند، بهتر است کسب وکار را قانونمند کنیم.

 

وی افزود: اگر آسیب‌های زیادی در فضای مجازی و کسب و کار‌های این حوزه وجود دارد نباید آن را به گردن بات و روبات انداخت بلکه به‌دلیل قانونمند نبودن آن کسب و  کار است. در خبری که منتشر شده دسته بندی‌هایی مانند پیامک‌های انبوه و... دیده می‌شود دقیقاً این موارد در زمینه‌هایی است که برای آن کسب و کار قوانین درستی تعریف و تعیین نکرده‌اند بنابراین آن کسب و کار رفته در جا‌های دیگر به روش‌های مختلف مثلاً تلفن همراه، تلفن ثابت، بات و روبات تخلف کرده است بنابراین درست آن است که برای کسب و کار قانون تعیین کنیم نه برای بات و روبات.

 

انجیدنی اعتقاد دارد این ابلاغیه مشکلی را حل نمی‌کند و آن‌هایی که در حال تخلف هستند، کماکان به تخلف خود ادامه می‌دهند و از سوی دیگر این‌ها هم قوانینی نیست که قابل پیگیری باشد. قابلیت هر نرم افزاری در فضای مجازی متنوع است و نمی‌توان آن‌ها را ردگیری کرد و مجوز داد.

عدم کنترل بات‌ها

علیرضا هاشمی گلپایگانی استاد دانشگاه امیرکبیر درباره دستورالعمل مرکز ملی فضای مجازی درباره ساماندهی بات و روبات‌ها نیز اعتقاد دارد که این دستورالعمل، ابلاغ رسمی است تا ابلاغ حاکمیتی، بنابراین به‌نظر می‌رسد در خصوص سازمان‌ها و نهاد‌ها قابل استفاده باشد. به‌عبارتی آن بخش‌هایی که تحت نظر حاکمیت هستند از بات‌ها و روبات‌ها استفاده می‌کنند؛ بنابراین باید روی این بخش نظارت صورت بگیرد تا در صورت استفاده از این ابزار‌ها جوابگو باشند.

 

هاشمی گلپایگانی به گفت: همه بات‌ها و روبات‌ها در فضای مجازی قابل ساماندهی نیستند، چون این ابزار‌ها را یک کاربر یا افراد و اشخاص و حتی شرکت‌ها و مؤسسات هم می‌توانند از خانه راه‌اندازی کنند؛ بنابراین آنقدر این موضوع گسترده است که امکان نظارت و ساماندهی بسیار دشوار است، چراکه استفاده از این ابزار‌ها بسیار پیچیده است و می‌توان عملکرد آن را در فضای مجازی مخفی کرد. نمی‌توان در این حوزه اعمال قانون و رصد کرد و دستورالعملی که از سوی مرکز ملی فضای مجازی ابلاغ شده، نمی‌تواند در کل فضای مجازی کارساز باشد.

 

این استاد دانشگاه اعتقاد دارد درست است که یک دسته از بات‌ها و روبات‌ها به‌دنبال آسیب‌پذیری سرویس دهنده‌ها می‌گردند و در صورت داشتن باگی به آن‌ها حملات سایبری انجام می‌دهند و ضمن تخریب، اطلاعات آن‌ها را می‌دزدند، ولی شناسایی آن‌ها به دشواری امکانپذیر است.

 

هاشمی گلپایگانی با بیان اینکه استفاده از بات‌ها و روبات‌ها در شبکه‌های اجتماعی بیشتر است، گفت: در شبکه‌های اجتماعی این امکان وجود دارد که یک خدمت دهنده یا خدمت افزار (نرم افزار سرویس دهنده بانکی، خرید و فروش و...) را به یک شبکه اجتماعی چسباند تا با آن کاربران بتوانند از خدمات آن در شبکه‌های اجتماعی بهره ببرند. وی افزود: ساماندهی بات‌ها و روبات‌ها شاید در پیام رسان‌های داخلی ممکن باشد، اما در شبکه‌های اجتماعی خارجی ممکن نیست و اعمال این دستورالعمل در پیام رسان‌های داخلی نیز تنها باعث می‌شود تا کاربران از پیام رسان‌های داخلی گریزان شوند از این‌رو نباید قید وبند‌های اضافی برای این بخش ایجاد کرد، چون هم اکنون کاربران پیام رسان‌های بومی اندک هستند و این موضوع باعث می‌شود تا همان میزان هم شبکه‌های اجتماعی داخلی را ترک کنند. مرتضی برجی، کارشناس شبکه اجتماعی نیز اعتقاد دارد ساماندهی بات‌ها صرفاً در پیام رسان‌های بومی معنی دارد و حاکمیت قوانین ما صرفاً برای پیام رسان‌های داخلی است و نمی‌توان آن‌ها را به پیام رسان‌های خارجی تسری داد.

 

برجی با بیان اینکه کنترل و نظارت روی بات‌ها در پیام رسان‌های داخلی مفید است و از بروز بعضی مسائل به‌دلیل ناآگاهی کاربران جلوگیری می‌کند، گفت: این ساماندهی می‌تواند از بعضی قانون شکنی‌ها و ناهنجاری‌هایی که در قالب پیام رسان‌ها اتفاق می‌افتد، جلوگیری کند. این فعال عرصه شبکه‌های اجتماعی در ادامه گفت: بات‌هایی نیز مشغول کسب و جمع‌آوری اطلاعات شخصی افراد در قالب خدمت‌رسانی هستند که بعضاً اطلاعات به‌دست آمده را برای مقاصد دیگری استفاده می‌کنند که در خوشبینانه‌ترین حالت فروش اطلاعات کاربران به مشتریانشان است. وی معتقد است یکی از آفات، بات‌ها ناآشنایی کاربران نسبت به آن‌ها است و اصولاً کاربران نمی‌دانند که بات‌ها چگونه و به چه اطلاعاتی از آن‌ها دست می‌یابند و این وظیفه نهاد‌های آموزشی است تا کاربران را با آن‌ها آشنا کنند.

بات و روبات در یک نگاه

بات یا روبات نرم افزاری است که به‌صورت خودکار یا فرمان پذیر می‌تواند وظایف از پیش تعیین شده مانند جمع‌آوری اطلاعات، انتشار محتوا را انجام دهد و انواع خدمات در درگاه‌های مختلفی مانند سکو‌های پیام رسان اجتماعی، برنامک‌های گوشی‌های هوشمند (اپلیکیشن)، خزشگر‌های وب و سرویس دهنده‌های رایانامه را ارایه دهد.

 

به عبارتی بات‌ها، بازو‌های هوشمندی هستند که در صورت استفاده صحیح از آن‌ها می‌توان بسیاری از کار‌ها را تسهیل کرد. بات‌ها از سال ۲۰۱۵ در پیام رسان‌ها شکل گرفتند و از مزایای آن‌ها می‌توان به ارسال پیام‌های هوشمند و برنامه‌ریزی شده، جمع‌آوری آمار و نظرسنجی‌های چند مرحله‌ای در قالب فرم، پاسخگویی ۲۴ ساعته و آنلاین اشاره کرد، ولی در عین حال معایبی نیز دارند که می‌توان از سختی ایجاد و درست کردن آنها، عدم وجود احساس در پاسخگویی هوشمند اشاره کرد. در عین حال بعضی از بات‌ها صرفاً ابزار‌هایی برای سرقت اطلاعات کاربران هستند و اطلاعات کاربران را برای مقاصد خاص ارسال می‌کنند.

 

به عبارتی بات‌ها دارای انواع مختلفی هستند. در نوع اول بات‌ها محتوا را در شکل انبوه تولید می‌کنند و به‌صورت ایمیل، پیامک یا در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند. نوع دوم بات‌هایی هستند که محتوا را به‌صورت خودکار جمع‌آوری می‌کنند که در جست‌و‌جوگر‌ها بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. بات‌های غیرمحتوایی هم نظیر چت، لایک گیر، نظرسنجی و... هستند که بیشتر این بخش را در شبکه‌های اجتماعی شاهد هستیم.

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برای دیگر کاربردها، ربات (ابهام‌زدایی) را ببینید.

رُبات (به انگلیسی: Robot) ماشینی است که معمولاً قابل برنامه‌ریزی توسط رایانه بوده و قادر به انجام خودکار شماری از اعمال پیچیده است.[۱] همچنین بر پایه تعریفی از بریتانیکا ربات دستگاهی است که به صورت خودکار عمل می‌کند جایگزین تلاش انسانی می‌شود و ممکن است در ظاهر شبیه انسان‌ها نباشد.[۲]

ربات انسان‌نمای اطلس (۲۰۱۶) ساخت شرکت بوستون داینمیکس

 

محتویات

پیشینه[ویرایش]

در سال ۱۹۲۰ میلادی کارِل چاپِک نویسنده اهل کشور چک برای نخستین بار از واژه ربات در نمایش‌نامه خود به‌عنوان آدم مصنوعی استفاده کرد.[۳][۴] واژه ربات گرفته شده از واژه Robota در زبان چک و به‌معنی برده و کارگر است.[۵][۶][۷] در سال ۱۹۴۰ شرکت وستینگهاوس سگی به نام اسپارکو ساخت که برای نخستین بار در ساخت آن، هم از قطعات مکانیکی و هم از قطعات الکتریکی استفاده شده بود.

دردهه ۱۹۵۰ میلادی با پیشرفت فناوری رایانه، صنعت کنترل متحول شد. یکی از نخستین ربات‌ها، ربات‌های Hidden Mafia ساختهٔ جورج دوول و جو انگلبرگر در دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ بودند. انگلبرگر نخستین شرکت رباتیک را با نام «RoboBand» بنیان نهاد و خود وی نیز امروزه پدر علم رباتیک لقب گرفته‌است.[۸]

در ژانویه ۲۰۱۳ چین اعلام کرد که در خصوص تولید و توسعه فناوری ساخت ربات‌های صنعتی پیشرفت چشمگیری داشته‌است. مقام‌های این کشور نرخ پیشرفت این صنعت را ۱۰٪ در یک سال گزارش کرده‌اند.[۹]

آسیمو، یک ربات انسان‌نما، ساختهٔ شرکت هوندا.

گونه‌ها[ویرایش]

ساختار[ویرایش]

ربات معمولاً یک سیستم الکترومکانیکی است که با حرکت یا ظاهرش مفهومی از خود یا از ارباب خود را انتقال می‌دهد. از جایی‌که واژهٔ «ربات» هم به ربات‌های فیزیکی و هم به ربات‌های مجازی اطلاق می‌شود، برای ربات‌های مجازی لفظ «بات» بکار برده می‌شود که معمولاً به صورت نمایندگان نرم‌افزاری[۱۰] هستند.

نمونه[ویرایش]

ربات‌های صنعتی[ویرایش]

نوشتار اصلی: ربات صنعتی

امروزه کارهای سخت دیگر برای انسان‌ها نیست. سیستم‌های جدید صنعتی یا ربات‌ها می‌توانند کارگرانی باشند که سخت کار می‌کنند. ربات‌های صنعتی عموماً برای وظایف تکراری و مشخصی استفاده می‌شوند. اما برای استفاده از ربات‌های صنعتی برای جایگزینی به جای انسان‌ها باید دانست که ربات‌ها به تنهایی توان تشخیص و تصمیم‌گیری نسبت به موقعیت خود را ندارند. در این صورت استفاده از ربات‌هایی که با استفاده از تکنولوژی بینایی ماشین قابلیت دیدن داشته و با استفاده از هوش مصنوعی قابلیت تفکر دارند به ما کمک خواهد کرد تا از آن‌ها در مکان‌هایی استفاده کنیم که قبلاً توان استفاده از آن‌ها را نداشته‌ایم.

ربات راه رونده با چاپگر سه بعدی[ویرایش]

تیمی از لابراتوار هوش مصنوعی و علوم کامپیوتر دانشگاه MIT معتقدند یک راه جدید برای ساخت رباتی کامل توسط پرینتر سه بعدی یافته‌اند. پرینترهای سه‌بعدی افق‌های تازه‌ای در حوزه‌های مختلف علمی به‌وجود آورده‌اند که آخرین نمونه آن، امکان پرینت و استفاده از یک ربات کامل است. روش به‌کار گرفته شده در این تجربه، به صورتی بود که بخش‌های مختلف یک ربات به صورت طرح اولیه به پرینتر داده شد و با پرینت گرفته شدن پمپ‌های هیدرولیک و قطعات متحرک، این ربات آماده نصب موتور و باتری برای حرکت بوده و همانند ربات‌های بیگ داگ قابل حرکت روی سطوح مختلف است.[۱۱]

ربات جنگجو یا آدمکش[ویرایش]

ربات کشنده یک اسلحه کاملاً خودکار است که بدون دخالت انسان می‌تواند هدف را برگزیده و با آن وارد نبرد شود. آن‌ها ابزارهای کشنده خودکار هستند. یک چنین ماشین‌هایی در حال حاضر وجود ندارند ولی به خاطر پیشرفت‌های سریع در رشته رباتیک ساخت آن‌ها به واقعیت نزدیک تر شده‌است.[۱۲] روش‌های فراوانی وجود دارد که این امکان را به ربات‌ها می‌دهد تا قوی‌تر، مؤثرتر و مستقل‌تر رفتار کنند، مانند ربات‌هایی که در صورت آسیب دیدن باز هم کار می‌کنند (مانند ربات شش پایی که پس از آسیب با استفاده از روش «آزمون و خطای هوشمندانه»، می‌تواند در کمتر از ۲ دقیقه بیاموزد که چگونه دوباره راه برود و سپس با استفاده از این روش بهترین راه را برای ادامه گام برداشتن می‌یابد). یا ربات‌هایی که در محیط‌های نامطمئن و بی‌برنامه، بتوانند تطبیق پیدا کنند و در شرایط دشوار و متفاوت همچنان به حرکت خود ادامه داده و جابه‌جا شوند (مانند ربات سگ بزرگ (Big Dog)).[۱۳] در حال حاضر مهندسان روی ربات‌های خودآموز متمرکزند، دیگران در حال ساخت ربات‌ها و موادی هستند که می‌توانند در صورت خرابی «خوددرمانگر» باشند.[۱۴][۱۵][۱۶][۱۷][۱۸]

نخستین گفتگوی مستقل ربات با انسان[ویرایش]

روز آدینه، ۲۹ آذر ۱۳۹۲ (۲۰ دسامبر ۲۰۱۳)، سازندگان یک ربات فضانورد ژاپنی (به نام کایروبو) متن گفتگوی از پیش برنامه‌ریزی نشده این دستگاه با یک فضانورد ژاپنی (کوئیچی واکاتا) را منتشر کردند که نخستین مورد ثبت شده از گفتگوی ارادی، ابتکاری و مستقل یک ماشین ساخت انسان است. این ربات در ماه اوت با یک سفینه حامل تدارکات برای ایستگاه بین‌المللی فضایی به فضا پرتاب شد و روز ۱۰ اوت به این ایستگاه رسید. کایروبو و واکاتا در مورد هدیه کریسمس و بی‌وزنی گفتگو کردند.[۱۹]

کایروبو تقریباً به اندازه یک گربه کوچک است و از سیستم عامل اندروید در مغز آن استفاده شده‌است. مغز این ربات به شکلی طراحی و ساخته شده‌است که بتواند پرسش‌هایی را که از آن می‌شود پردازش کند و با استفاده از مجموعه واژگانی که در اختیار دارد، پاسخی مناسب را برای این پرسش‌ها بیابد. توموتاکا تاکاهاشی، طراح این ربات است.

پرسش و پاسخ

  • "فرمانده ژاپنی از ربات می‌پرسد: "کایروبو، تو از بابا نوئل چه هدیه‌ای خواهی خواست؟" و ربات پاسخ می‌دهد "بیایید از بابا نوئل یک سفینه اسباب بازی بخواهیم."
  • "ربات در پاسخ به این پرسش که سفر در سفینه به سوی ایستگاه فضایی چه طور بود؟"، می‌گوید: "مهیج بود!"
  • "کایروبو در پاسخ به این پرسش که در مورد وضعیت بی‌وزنی چه فکر می‌کند؟" گفت: "بهش عادت کرده‌ام، اصلاً مشکلی ندارم."

گفتگوی کایروبو با فضانورد ژاپنی در درون ایستگاه فضایی بین‌المللی چند دقیقه به طول می‌انجامد و در طول آن، این ربات به ابراز «نظر کلی» در مورد موضوعات گوناگون می‌پردازد.

ربات‌های انسان‌نمای ایرانی[ویرایش]

ایران توانسته ربات‌های انسان‌نمایی با نام‌های سورنا۱ و سورنا۲ و سورنا۳ بسازد. سورنا۳ از دو ربات قبلی پیشرفته‌تر است و ارتقایافتهٔ همان دو ربات قبلی است. از قابلیت‌ها و توانایی‌های این ربات می‌توان به بالا رفتن از پله، حفظ تعادل روی یک پا، بیشتر شدن سرعت نسبت به نمونه‌های قبلی، شناسایی چهره را نام برد. سورنا۱ در سال ۱۳۸۷ رونمایی شد.

ربات‌های هوشمند[ویرایش]

در سال ۱۹۵۲ با اختراع ریز تراشه‌ها، هدایت و کنترل حرکت بسیاری از ماشین‌ها، مانند ربات‌ها توسط کامپیوتر امکانپذیر شد. در آینده، ربات‌ها، مانند این جاروبرقی روباتیک انسان در انجام کارهای منزل کمک خواهد کرد

ربات اینترنتی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

یک ربات اینترنتی، همچنین به عنوان یک روبات وب، ربات یا به راحتی bot شناخته می‌شود، که یک نرم‌افزار کاربردی است که وظایف خودکار (اسکریپت‌ها) را از طریق اینترنت انجام می‌دهد.[۱] به‌طور معمول، رباتها کارهایی را که هم ساده و هم از نظر ساختاری تکراری هستند، با سرعت بسیار بالاتر از آنچه ممکن است برای تنها یک انسان امکان‌پذیر باشد، انجام می‌دهند. بیشترین استفاده از ربات‌ها در spidering وب (خزنده وب) است که در آن یک اسکریپت خودکار اطلاعات سرورهای وب را، در بسیاری از مواقع مانند سرعت یک انسان، تجزیه و تحلیل می‌کند. بیش از نیمی از کل ترافیک وب در اثر فعالیت رباتها تشکیل شده‌است.[۲] تلاش سرورهای وب سایت‌های میزبان برای مقابله با ربات‌ها متفاوت است. سرورها ممکن است با اجرای یک فایل robots.txt قوانینی را در مورد رفتار بات‌های اینترنت پیاده‌سازی کنند: این فایل به سادگی متنی است که قواعد حاکم بر رفتار یک ربات را در آن سرور نشان می‌دهد. هرگونه رباتی که در هنگام تعامل با هر سرور است و از این قوانین پیروی نکند، باید از نظر تئوری، از دسترسی به آن وب سایت آسیب دیده، منع دسترسی یا حذف شود. اگر تنها پیاده‌سازی قانون توسط یک سرور، فایل متنی ارسال شده باشد که با هیچ برنامه / نرم‌افزار / برنامه کاربردی ای مرتبط نباشد، بنابراین رعایت آن قوانین کاملاً داوطلبانه است - در واقعیت، هیچ راهی برای اجرای آن قوانین یا حتی اطمینان از اینکه ایجاد کننده بات یا اجراکننده آن از مطالب فایل robots.txt اطلاع می‌یابد، یا حتی آن را می‌خواند، وجود ندارد. بعضی از رباتها «خوب» هستند - به عنوان مثال عنکبوت‌های موتور جستجو - در حالی که دیگران می‌توانند برای انجام حملات مخرب و خشن، مهمترین آنها در مبارزات سیاسی، مورد استفاده قرار گیرند.[۲]

آی اِم و آی‌آرسی[ویرایش]

برخی از رباتها با دیگر کاربران سرویس‌های مبتنی بر اینترنت ، از طریق پیام رسانی فوری (IM)، اینترنت رله چت آی‌آرسی (IRC) یا رابط‌های وب دیگری مانند Facebook Bots و Twitterbots ارتباط برقرار می‌کنند. این chatterbotها ممکن است به افراد اجازه دهند سوالات را به زبان انگلیسی ساده بپرسند و سپس پاسخ مناسبی را تهیه کنند. این ربات‌ها اغلب می‌توانند کارهای بسیاری از جمله گزارش وضعیت آب و هوا، اطلاعات کد پستی، نمرات ورزشی، تبدیل ارز یا واحدهای دیگر و غیره را انجام دهند. سایر موارد مانند SmarterChild در AOL Instant Messenger و MSN Messenger برای سرگرمی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نقش دیگر ربات‌های IRC ممکن است این باشد که در پس زمینه کانال گفتگو کمین کند، در مورد برخی از عبارات گفته شده توسط شرکت کنندگان (بر اساس تطبیق الگو) اظهار نظر کند. این گاهی اوقات به عنوان یک سرویس کمک کننده برای کاربران جدید یا سانسور دشنام‌گویی استفاده می‌شود.

ربات‌های اجتماعی[ویرایش]

ربات‌های شبکه‌های اجتماعی مجموعه ای از الگوریتم‌ها هستند که وظیفه مجموعه‌های تکراری از دستورالعمل‌ها را برای برقراری خدمات یا ارتباط بین کاربران شبکه‌های اجتماعی به عهده می‌گیرند. طرح‌های مختلف ربات‌های شبکه ای متفاوت از ربات‌های چت است، الگوریتم‌هایی برای مکالمه با کاربر انسانی طراحی شده‌اند، همچنین الگوریتم‌هایی برای تقلید از رفتارهای انسانی طراحی شده‌اند تا با الگوهای رفتاری مشابه با کاربر انسانی ارتباط برقرار کنند. تاریخچه ربات‌های اجتماعی را می‌توان تا آلن تورینگ در دهه ۱۹۵۰ و دیدگاه وی در زمینه طراحی مجموعه ای از کدهای دستورالعمل‌ها که از آزمون تورینگ عبور کند، دنبال کرد. از سال ۱۹۶۴ تا ۱۹۶۶، ELIZA، که یک برنامه کامپیوتری پردازش زبان طبیعی ایجاد شده توسط جوزف ویزنباوم بود، یک نشانگر اولیه الگوریتم‌های هوش مصنوعی است که از برنامه نویسان رایانه ای الهام می‌گیرد تا برنامه‌هایی وظیفه محور طراحی کنند که می‌توانند الگوهای رفتاری را با مجموعه دستورالعمل‌های آنها مطابقت دهند. در نتیجه، پردازش زبان طبیعی به یک عامل مؤثر در توسعه هوش مصنوعی و ربات‌های اجتماعی تبدیل شده‌است چرا که پیشرفت‌های نوآورانه فناوری در کنار پیشرفت گسترش گسترده اطلاعات و اندیشه در وب سایت‌های رسانه‌های اجتماعی به وقوع می‌پیوندد.[۳]

گزارشهای مربوط به مداخلات سیاسی در انتخابات اخیر، از جمله انتخابات عمومی۲۰۱۶ ایالات متحده و ۲۰۱۷ بریتانیا،[۴] به دلیل مسائل اخلاقی که بین طراحی ربات و طراح ربات به چالش کشیده می‌شود، این مفهوم را مطرح کرده‌است که شیوع استفاده از ربات‌ها بیشتر می‌شود. به گفته امیلیو فرارا، یک دانشمند علوم رایانه از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در گزارش‌های ارتباطات ACM، فقدان منابع در دسترس برای اجرای بررسی حقایق و تأیید اطلاعات، منجر به حجم زیادی از گزارش‌های دروغین و ادعاهای مطرح شده در مورد این ربات‌ها در رسانه‌های اجتماعی می‌شود. در مورد توییتر، اکثر این ربات‌ها با قابلیت فیلتر جستجو برنامه‌نویسی شده‌اند که کلمات و عبارات کلیدی را هدف قرار می‌دهند تا در جهت نفع یا مخالف برنامه‌های سیاسی منعکس شده و آنها را مجدداً بازخوانی (ریتوییت) می‌کنند. در حالی که تمرکز ربات‌ها برای پخش اطلاعات غیرقابل اطمینان در سراسر بستر رسانه‌های اجتماعی برنامه‌ریزی شده‌است[۵] این یک چالش است که برنامه نویسان در پی یک فضای سیاسی خصمانه با آن روبرو می‌شوند. توابع باینری بر روی برنامه‌ها تعیین می‌شوند و با استفاده از یک رابط برنامه کاربردی تعبیه شده در وب سایت رسانه‌های اجتماعی، توابع وظیفه محور مشخص را اجرا می‌کنند. Bot Effect همان چیزی است که فررا به عنوان وقتی که اجتماعی شدن رباتها و کاربران انسانی اتفاق می‌افتد که در پی آن آسیب‌پذیری نشت اطلاعات شخصی و قطبی شدن تأثیرات را در خارج از اخلاقیات کد ربات ایجاد می‌کند، گزارش می‌دهد. به گفته گیلوری کرامر در مطالعه خود، وی رفتار کاربرانی بی‌اراده ازنظر احساسی و تأثیر رباتها بر روی آنان را مشاهده می‌کند، که از تغییر ادراک واقعیت سخن می‌گوید.

منابع[ویرایش]

  1.  Dunham, Ken; Melnick, Jim (2008). Malicious Bots: An Inside Look into the Cyber-Criminal Underground of the Internet. CRC Press. ISBN 978-1-4200-6906-8.
  2. ↑ پرش به بالا به:۲٫۰ ۲٫۱ Zeifman, Igal. "Bot Traffic Report 2016"Incapsula. Retrieved1 February 2017.
  3.  "Twitter Followers Guide". Wednesday, 20 November, 2019
  4.  Howard, Philip N (18 October 2018). "How Political Campaigns Weaponize Social Media Bots"IEEE Spectrum.
  5.  Alessandro, Bessi; Emilio, Ferrara (2016-11-07). "Social Bots Distort the 2016 US Presidential Election Online Discussion". 
0
3 سال پیش توسط: کوثر نازاریان

ربات تلگرام چیست و چگونه کار می کند؟

ربات تلگرام چیست و چگونه کار می کند؟

ربات های تلگرام در واقع حساب های کاربری تلگرام هستند که از طریق نرم افزار و به صورت خودکار عمل می کنند. هر ربات یک کاربر تلگرام است که برای اهداف خاصی طراحی می شود و عمل می کند. این ربات ها دارای سطحی از هوش مصنوعی هستند و به کمک آن عملیات خود را انجام می دهند. آنها قادر به انجام هر کاری از جمله آموزش، پخش موسیقی، جستجو، برقراری ارتباط و حتی ارسال دستور به IoT یا اینترنت اشیا، ساخت بازی های یک یا چند نفره، ایجاد سرویس های اجتماعی، ایجاد ابزارهای جانبی و برقراری ارتباط با سرویس های دیگر هستند.

ربات تلگرام چیست و چگونه کار می کند؟

اگر به صورت تخصصی به آن ها نگاه کنیم، ربات ها کاربران ویژه تلگرام هستند که از طریق پلتفرمی با نام bot API و از مسیر درخواست های ارسالی از پروتکل HTTPS پیام ها را پردازش می کنند.

 ربات های تلگرامی چگونه کار می کنند؟

 ربات های تلگرام حساب های کاربری هستند که برای کار کردن نیازی به شماره تلفن ندارند. این ربات ها شامل کدهایی هستند که از طریق یک واسط کاربری بر روی سرور اجرا می شوند و به طور کلی نحوه عملکرد این ربات ها از دید کاربر مخفی است و تلگرام آن را بر روی پروتکل رمزنگاری شده MTProto خود مدیریت می کند.

به این شکل که سرور میانجی تلگرام تمامی ارتباطات رمزنگاری شده را از طریق واسط کاربری مبتنی بر پروتکل HTTPS کنترل می کند که همان Bot API است. برای فهم این مکانیزم به دانش کمی در زمینه اطلاعات فنی ازچگونگی مدیریت ارتباطات در تلگرام و پروتکل ابداعی آن لازم است، اما به طور خلاصه این ربات ها کدهایی هستند که از طریق یک پروتکل امن متصل به یک سرور واسطه عمل می کنند.

ربات ها حافظه محدودی در Cloud دارند، به این معنا که پیام های قدیمی بعد از آنکه به کلی پردازش شدند، از سرور اصلی پاک می شوند. زمانی که یک ربات را به یک گروه اضافه می کنید، نمی تواند همه پیام های گروه را دریافت کند مگر اینکه قواعد Privacy Mode را نقض کرده باشد. 

قانون Privacy Mode و ربات ها

اضافه شدن به گروه های مختلف از مهمترین کارهای ربات ها است و سایر وظایف از جمله خبر رسانی، جستجو و مانند آن را انجام می دهند. زمانی که یک ربات را به یک گروه اضافه می کنید، این سؤال همیشه در ذهن وجود دارد که چه طور می توان مطمئن بود که این ربات اطلاعات کاربر را نمی دزدد.

این پرسش منجر به پیدا شدن شایعه اخیر در مورد جاسوسی ربات ها در تلگرام شده است. که پاسخ آن در مکانیزم Privacy Mode است. رباتی که در حالت Privacy کدنویسی و اجرا شده است، همه پیام های گروه را دریافت نخواهد کرد بلکه پیام هایی را دریافت می کند که ویژگی های زیر را داشته باشند:

  • همه پیام هایی که با یک اسلش – "/" – شروع شوند.
  • همه پیام هایی که نام ربات از طریق کاراکتر @ در آن آمده باشد.
  • پیام هایی که در جواب پیام های ربات Reply شده باشد.

این روش باعث می شود که از میلیون ها پردازش اضافی جلوگیری شود که به صورت پیش فرض فعال است اما می تواند غیر فعال شود، در این حالت ربات همه پیام های رد و بدل شده را بازبینی می کند تا دستورهای احتمالی را از میان آنها بیرون کشیده و پردازش کند.

ربات ها و امنیت تلگرام

اگر مکانیزم Privacy Mode در هنگام ساخت ربات غیر فعال شده باشد، بازهم خواندن همه پیام ها به وسیله ربات به معنی جاسوسی نیست. تنها پیام هایی که برای ربات تعریف شده و معنی دار باشد، پردازش می شوند و ربات از همه پیام های شما سر درنمی آورد. در نتیجه حتی خارج از Privacy Mode نیز یک ربات توان جاسوسی چندانی به خودی خود ندارد.

به دو دلیل جمع آوری پیام های خصوصی توسط ربات ها و قراردادن آن ها در اختیار طراح ممکن نیست.

1-محدودیت حافظه ربات ها

 تمامی پیام هایی که پردازش می شوند، بعد از مدتی از حافظه Cloud در سرور پاک خواهند شد و تلگرام این گونه ادعا می کند که این پیام ها هرگز در سرور نمی ماند.

2- حتی در صورت جمع آوری اطلاعاتی نظیر پیام ها و شماره تلفن ها، طراح ربات دسترسی مستقیم به آنها ندارد و همه این اطلاعات از طریق پروتکل رمزنگاری شده تلگرام به سرور واسطه منتقل و در آنجا پردازش و ذخیره می شوند.

 

در هرصورت امنیت این نرم افزار صد در صد نخواهد بود و حملات از نوع Man In the Middle قادر به کشف رمز و سرقت تمامی ارتباطات تلگرام است.

علاوه بر آن رمزنگاری End To End تنها در حالت Secure Chat وجود دارد و پیام رسانی در حالت عادی به شکل پیش فرض این قابلیت را ندارد. تلگرام در حالت عادی تفاوت زیادی با یک نرم افزار پیام رسان معمولی ندارد مگر آنکه از قابلیت Secure Chat استفاده شود.

وهمیشه باید به این مسئله توجه نمود که نباید به فضای اینترنت و ارتباطات به طور صد در صد و کامل اطمینان داشت

 

طراحی ربات تلگرام

اگرچه برخی کاربران تصور می‌کنند ربات ها ابزارهایی مخرب بوده و اطلاعات کاربران را سرقت می‌کنند، اما این تعریف از پایه اشتباه است. اگر هنوز هیچ دیدی نسبت به ربات های تلگرامی ندارید، در ادامه چند مورد از کاربردهای آن‌ها را عنوان می‌کنیم.

شرایطی را در نظر بگیرید که ادمین یک گروه بزرگ با تعداد زیادی عضو مثلا ده هزار نفر هستید. در طول روز، چند نفر در کنار یکدیگر به پیام های رد و بدل شده نظارت می‌کنند، اما این کار در طول شب وجود ندارد. اگر طی چندین ساعت طولانی به گروه نظارت نداشته باشید، به خاطر تعدد اعضا، تا صبح پیام های غیر مرتبط زیادی منتشر خواهد شد که اعتبار گروه باارزش شما را زیر سوال می‌برد. اما با طراحی ربات تلگرام می‌توانید تعیین کنید بین دو ساعت مشخص، هیچ کاربری قادر به ارسال پیام در گروه نباشد!

 

طراحی ربات تلگرام برای ادمین کانال ها نیز می‌تواند بسیار مفید باشد. شرایطی را در نظر بگیرید که چند ساعت به اینترنت دسترسی ندارید، اما نمی‌توان کانال را به امان خدا رها کرد و باید همانند همیشه، راس بازه های زمانی مشخص پیام ها و پست هایی در آن ارسال شود. می‌توان با طراحی ربات تلگرام، چند پست از پیش ارسال شده برای آن را در زمان هایی مشخص بر روی کانال ارسال کرد.

این‌ها تنها نمونه هایی از کاربرد طراحی ربات تلگرام بودند. از آنجایی که در دنیای برنامه نویسی هیچ محدودیتی وجود ندارد، می‌توان بسته به نیاز خود هر نوع رباتی نوشت. همانطور که می‌دانید، زمانبندی کردن فعالیت کاربران در گروه و زمانبندی کردن ارسال پیام در کانال جزو قابلیت های پیش فرض تلگرام نیست، اما به لطف ربات ها امکان ذیر شده است.

ساخت ربات تلگرام

پیش از هر کاری باید به ربات پدر که به وسیله آن ساخت دیگر ربات‌ های تلگرام امکان پذیر می‌شود سر بزنید. این ربات با رفتن به آدرس https://telegram.me/BotFather قابل دسترسی است. طبق تعریف تلگرام، بات فادر رباتی است که به دیگر ربات ها فرمانروایی کرده آن‌ها را تحت سلطه خود قرار می‌دهد. با استفاده از آن می‌توانید بسته به نیاز و هدف خود به طراحی ربات تلگرام جدید بپردازید.

بعد از ورود می‌بایست دکمه start را انتخاب کرده و یا به صورت دستی عبارت start/ را تایپ و سپس ارسال کنید. این ربات بعد از معرفی کردن خود، چندین گزینه در اختیار کاربر قرار می‌دهد که باید از میان آن‌‌ها دست به انتخاب زد.

https://citysun.ir/blog/134/%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D8%AA%D9%84%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D9%88-%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D8%AF

https://inten.asia/%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D8%AA%D9%84%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85/

loader

لطفا شکیبا باشید ...