0

نوزاد چند ساعت از شبانه روز می خوابد؟

میانگین خواب نوزاد خواب نوزاد مراحل خواب نوزاد سلامت خواب نوزاد درجه حررات مناسب خواب نوزاد تنظیم خوای نوزاد ایمنی خواب نوزاد
ثبت شده 3 سال پیش توسط افسانه حسین نیا ویرایش شده در 1400/3/11

چرا دختر سه روزه ام همیشه خوابه؟ آیا این طبیعیه؟

نوزاد چند ساعت از شبانه روز می خوابد؟

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: افسانه حسین نیا

ساعت خواب نوزاد

تا یک ماهگی که سن نوزادی محسوب می‌شود، نوزادان حدود ۱۷ ساعت در یک شبانه‌روز یعنی ۱۷ ساعت از یک دورهٔ کامل ۲۴ ساعته را می‌خوابند. خواب نوزاد هیچ الگویی ندارد و او احتمالاً در هر بار خوابیدن، از چند دقیقه تا چند ساعت را یک‌جا می‌خوابد. یکی از دلایلی که نوزاد زود به‌ زود بیدار می‌شود نیاز به شیر خوردن برای پر کردن معدهٔ کوچکش است که والدین باید به این موضوع توجه داشته باشند. 

 

کودک یک ماهه

کودکان در یک ماهگی معمولاً حدود ۱۷ ساعت خواب می‌خوابند. در این سن کودکان معمولاً زیاد فرق شب و روز را متوجه نمی‌شوند. کودک احتمالاً بیشتر میزان خوابش را در طول ساعات شب دارد، اما هنوز هم در طول روز خیلی می‌خوابد.

 

کودک دو ماهه

در این سن کودک به طور میانگین حدود ۱۶ تا ۱۷ ساعت می‌خوابد. اگرچه کودک کمی هشیارتر و حتی اجتماعی‌تر است، اما بیشتر کودکان در این سن نیز در طول روز سه تا چهار نوبت یا حتی بیشتر چرت می‌زنند.

کودک سه ماهه

کودک در این سن نیز معمولاً حدود ۱۶ ساعت می‌خوابد. برخی از کودکان و نه همهٔ آنها در این سن می‌توانند شش تا هشت ساعت متوالی در شب بخوابند و بیشتر کودکان نیز در طول روز سه نوبت چرت می‌زنند.

کودک شش ماهه

در این سن کودک معمولاً حدود ۱۵ ساعت می‌خوابد که معمولاً حدود ۱۰ ساعت آن در شب است. چرت‌های روز ممکن است به یک چرت در صبح و یکی در بعدازظهر کاهش پیدا کرده باشد، هرچند برخی کودکان هنوز هم در روز سه تا چهار نوبت چرت می‌زنند.

کودک ۹ ماهه

کودک در ۹ ماهگی معمولاً حدود ۱۴ تا ۱۵ ساعت می‌خوابد که حدود ۱۱ ساعت آن در طول شب است. ۷۰ تا ۸۰ درصد کودکان در این سن در طول شب می‌خوابند. منظور از خوابیدن در طول شب این است که کودک هشت تا ۱۲ ساعت را بدون نیاز به شیر خوردن می‌خوابد. کودک احتمالاً در طول روز دو نوبت چرت کافی یکی در صبح و یکی در بعدازظهر دارد. او ممکن است به دلیل اضطراب جدایی در به خواب رفتن و ماندن در خواب مشکل داشته باشد.

کودک ۱۲ ماهه

کودک در ۱۲ ماهگی یا یک سالگی معمولاً حدود ۱۴ ساعت می‌خوابد که در حدود ۱۱ ساعت این خواب در شب است و در حدود دو نوبت چرت در طول روز دارد که این چرت‌ها ممکن است کمی کوتاه‌تر شده باشد.

کودک ۱۸ ماهه

در سن ۱۸ ماهگی کودک حدود ۱۳ تا ۱۴ ساعت می‌خوابد و بیشتر کودکان در این سن شب‌ها در حدود ۱۱ ساعت می‌خوابند. شاید تاکنون دیگر چرت صبح کودک از برنامهٔ خوابش حذف شده باشد، اما احتمالاً تا چند سال دیگر چرت بعدازظهر را ادامه می‌دهد.

کودک دو ساله

در دو سالگی کودک معمولاً ۱۱ تا ۱۴ ساعت می‌خوابد. بیشتر کودکان دو ساله هنوز بعدازظهرها چرت می‌زنند و شب‌ها ۱۰ تا ۱۲ ساعت می‌خوابند. کودک پرانرژی شما اکنون ممکن است در مقابل خوابیدن مقاومت کند و اگر تختش نرده ندارد، بعد از اینکه پتو را رویش کشیدید و رفتید از تخت بیرون بیاید. یادتان باشد که تا دو سالگی اکثر کودکان، بیشتر وقتشان را در خواب گذرانده‌اند تا در بیداری.

کودک سه ساله

یک کودک سه ساله معمولاً ۱۰ تا ۱۳ ساعت می‌خوابد. کودک شما ممکن است هنوز چرت بعدازظهرش را داشته باشد اما برخی کودکان در این سن چرت روزانه را کلاً کنار می‌گذارند. آنها اغلب با کمی خواب بیشتر در طول شب، چرت نزدن در طول روز را جبران می‌کنند. بسیاری از کودکان نیز از سه سالگی از گهواره یا یک تخت کوچک به یک تخت بزرگ‌تر رفته‌اند.

کودک چهار و پنج ساله

بعضی از بچه‌ها در این سن تمام شب را به مدت ۱۰ تا ۱۳ ساعت می‌خوابند، درحالی‌که بعضی دیگر ممکن است یک یا دو ساعت نیز در بعدازظهر چرت ‌بزنند. همچنین کودکانی که در مهدکودک هستند یا یک روز غیرمعمول و بسیار پرفعالیت را طی می‌کنند ممکن است خسته‌تر شوند و زودتر از زمان معمول بخوابند.

کودک شش تا هشت ساله

در سن شش تا هشت سالگی، کودک شما می‌تواند تمام طول شب را به مدت ۹ تا ۱۲ ساعت بخوابد و ممکن است در خواب، یک خاطره از روزش را به صورت یک رویا ببیند. ترس‌های شبانهٔ بعضی از کودکان نیز در این سن شروع می‌شود که ممکن است باعث شود تا آنها به سختی بخوابن

 

مراحل خواب نوزاد

مراحل خواب نوزاد تا حد زیادی مشابه مراحل خواب شماست: خواب آلودگی و REM (مرحله حرکت سریع چشم)

نوزادتان ممکن است هم اکنون شب‌ها بیشتر بخوابد، اما مفهوم خواب شب در این سن برای او حداکثر ۵ ساعت است.

هر چه از زمان تولد نوزادن می‌گذرد، نسبت به محیط اطرافشان در طول روز هشیارتر می‌شوند و بیشتر تمایل پیدا می‌کنند که در طی شب بخوابند، به خصوص اگر والدین‌شان با میل خود به بازی و صحبت کردن با آنها در طول شب غلبه کنند؛ شب‌ها بدون حرف زدن و بازی به نوزادتان غذا داده یا پوشک (در مورد انتخاب پوشک مناسب بیشتر بدانید) او را عوض کنید.

نوزاد به تدریج با چرخه خواب و بیداری که والدین ترجیح می‌دهند سازگار می‌شود و معده او نیز که در حال رشد است اکنون می‌تواند شیر بیشتری را در خود نگه دارد. در ۳ ماهگی نوزاد حدود ۱۵ ساعت از ۲۴ ساعت شبانه روز را می خوابد و ۷۰ درصد این خواب در طول شب اتفاق است.
برنامه خواب اکثر نوزادان ۲ تا ۳ دوره خواب در طول روز و ۶ تا ۷ ساعت خواب شب بعد از شیردهی آخر شب است.

اگر زمانی‌که دوست دارید نوزادتان بیدار باشد، می‌خوابد یا بالعکس، او را ترغیب کنید که در طول روز بیشتر بیدار بماند و به او اجازه دهید دوره‌های خواب معین داشته باشد. هم‌چنین می‌توانید شیردهی آخر شب را با برنامه خواب خودتان هماهنگ کنید. مثلاً اگر نوزادتان بعد از شیر خوردن ساعت ۷ شب خواب‌آلود می‌شود و تا ساعت ۲ شب که آخرین وعده شیردهی اوست می‌خوابد، نوزاد را ساعت ۱۱ شب برای شیردهی بیدار کرده و بعد بگذارید تا ۵ یا ۶ صبح بخوابد. پیش رفتن این برنامه ممکن است چند شب طول بکشد اما اگر پشتکار داشته باشید حتماً انجام خواهد شد.

اگر نوزادتان طی زمانی که دوست دارید بخوابد، بیدار می‌ماند، میزان فعالیت او را در آن ساعات به حداقل برسانید. شیردهی و تعویض پوشک او را در اتاقی تاریک انجام داده و به هیچ وجه آن زمان با او بازی نکنید. وقتی با او بازی می‌کنید، نوزاد این پیام را دریافت می‌کند که شب‌ها حوصله ندارید و او نیز ترجیح می‌دهد که بخوابد.
باز هم می‌گوییم همه کودکان جدول زمان‌بندی مشابهی ندارند. اگر سؤال یا نگرانی به‌خصوصی دارید حتماً با پزشک مشورت کنید.

 

 

دمای مناسب اتاق نوزاد

خوشبختانه مجبور نیستید که دمای اتاق یا خانه را در حالت دقیق و ثابتی نگه دارید. عموما متخصصان پیشنهاد می کنند که دمای اتاق باید چیزی بین 68 تا 72 درجه فارنهایت باشد که برابر با 20 تا 22 درجه سلسیوس می باشد. برای اتاق نوزاد حتما یک دماسنج تهیه کنید تا تعادل دما را حفظ کنید. در زمستان که یک وسیله گرمایی در خانه روشن است، بهتر است نوزاد علاوه بر لباس های زیر یک لباس بیشتر هم داشته باشد.

در تابستان نیز بهتر است دمای اتاق کودک 23 تا 25 درجه باشد و هنگام خواب لباس های سبک و راحت به نوزاد بپوشانید و از پوشش خیلی زیاد کودک خودداری کنید

 

 حفظ سلامت خواب نوزاد 

نوزاد بهتر است در اتاق پدر و مادر، اتاق خودش و یا اتاق خواهر برادرش بخوابد ولی این موضوع به این معنی نیست که نوزاد تنها رها شود، نکته مهم این است که هرکدام از این فضاها که انتخاب شدند تخت نوزاد باید نرده دار و جداگانه باشد، به خصوص در مورد والدینی که اصرار دارند نوزاد در تخت خودش بخوابد باید این نکته را یادآور شد که خطر خفگی برای نوزاد در این شرایط بسیار بالاست، در مورد پدر و مادری که داروی خواب و یا داروهای خواب آور مصرف می‌کنند این موضوع خطر بیشتری دارد. نوزاد باید به پشت بخوابد، تشک زیر بدن نوزاد باید سفت باشد و اگر از ملحفه استفاده می‌شود باید ملحفه محکم روی تشک کشیده شده باشد و دور نوزاد پیچیده نشود.

تخت نوزاد باید نرده دار باشد و تشک با شیب چهار تا پنج سانت قرار بگیرد، همیشه بررسی شود وقتی نوزاد در تخت قرار دارد روی صورت نوزادتان با پتو، بالش، ملحفه پوشیده نشود، اگر از پتو در تخت نوزاد استفاده می‌شود بهتر است پتوی سبکی باشد و از انتهای تشک تا زیر گردن نوزاد باشد، تشک نباید به راحتی در تخت جابجا شود؛ هنگامی که نوزاد در تختخوابش می‌خوابد بالش‌ها و اسباب بازی‌ها به صورت کامل از فضای تخت نوزاد خارج شود، همچنین در اتاق نوزاد سیگار کشیدن ممنوع است، دمای مطلوب اتاق نوزاد نه خیلی گرم و نه خیلی سرد باشد، به هیچ وجه نوزاد را نباید برای یک لحظه هم روی کاناپه، صندلی درآور اتاق و هر چیزی که ایمنی و حفاظ کافی ندارد قرار داد زیرا ممکن است موجب سقوط نوزاد و صدمات مغزی جدی شود.

 

 زمان ایجاد الگوی مناسب خواب نوزاد

در چند روز اول تولد، شب و روز نوزاد جابجا شده و حدود دو تا چهار ماهگی است که نوزاد یک الگوی ثابت برای خواب و بیداری مطابق با شبانه روز پیدا می‌کند، نوزادان در رنج سنی صفر تا دو ماه به طور معمول بین نه تا هجده ساعت در شبانه روز می‌خوابند که این مقدار به طور متوسط حدود ۱۴.۵ ساعت می‌شود، به طور کلی خواب در نوزادان الگوی مشخص و قانونمندی ندارد و در چند هفته اول ممکن است بین چند دقیقه تا چند ساعت هر چند بار در طول روز بخوابند و بیدار شوند، در مورد نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌شوند این زمان بین یک تا سه ساعت بوده و در مقایسه با نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند این مدت زمان حدود دو تا پنج ساعت است.

 

چطور خواب نوزاد را اصلاح  کنیم؟

مهم‌ترین اقدام شناسایی نشانه‌های خواب آلودگی در نوزاد است زیرا این زمان بهترین و راحت‌ترین فرصت برای خواباندن نوزاد است، این نشانه‌ها در هر نوزادی متفاوت است و برخی علائم مانند مالیدن چشم‌ها، بازی کردن با گوش‌ها، گریه و بی قراری، خیره شدن به اطراف و نشانه‌های اینچنینی می‌تواند این زمان را به والدین نشان دهد. تشویق به خواب شبانه در نوزاد به این شکل است که در طول روز سعی کنید نوزاد را بیدار نگه دارید و با او بازی کنید تا از نظر ذهنی در طول روز نوزاد خسته شود و اوج خواب آلودگی او در ساعات منتهی به شب باشد، همچنین والدین در طول روز نوزاد را به ویژه در آغاز صبح در معرض نور خورشید قرار دهند و شب هنگام در ساعات نزدیک به ساعت انتخاب شده برای خواب نوزاد نور چراغ‌ها را کم کرده و فضا را کم نور کنند.

والدین باید متوجه شوند نوزاد برای خوابیدن چه عادتی دارد به طور مثال تمایل به شیر خوردن، تکان دادن در گهواره یا موارد دیگری دارد که این نکات برای چند هفته اول خوب است ولی باید تلاش کرد از ماه سوم به بعد عادات مطابق خواسته والدین انتخاب و تقویت شود. عاداتی مانند حمام بردن نوزاد، در آغوش گرفتن، شیر دادن، پوشاندن لباس راحت و مخصوص خواب به نوزاد یا استفاده از آهنگ و ملودی ملایم برای شروع خواب نوزاد و به نوعی رساندن مفهوم زمان خوابیدن برای او بسیار مفید هستند، همچنین والدین باید سعی کنند در فرصتی که نوزاد به خواب می‌رود آن‌ها نیز بخوابند و در صورتی که نگران هستند، از سایرین برای زمانی که خواب هستند کمک بگیرند تا از این راه بتوانند تجدید نیرو کنند زیرا والدین مسئول تنظیم خواب و بیداری و تأمین نیازهای نوزاد هستند و باید انرژی و تمرکز کافی برای این فعالیت‌ها را داشته باشند. اگر با رعایت تمام نکات فوق باز هم خوابیدن برای نوزاد دشوار بود بهتر است والدین با پزشک مشورت کنند زیرا شاید نوزاد از یک مشکل جسمی مانند رفلاکس گوارشی یا کولیک نوزادی و یا آپنه تنفسی خواب رنج می‌برد که پس از بررسی باید از راه حل‌های مناسب و دارو کمک گرفته شود.

 

loader

لطفا شکیبا باشید ...