دوستان سلام. درمورد بیماری آلوپسی میخوام بدونم. اینکه چیه و انواعش چیا هست. ممنون میشم جواب بدین
آلوپسی در لغت به معنی ریزش و کم شدن مو و آرا آتا به معنی منطقه است که به فارسی به معنی ریزش سکه ای یا منطقه ای ترجمه شده است و همچون سکه ای گرد، موی سر خالی می شود و بخش هایی از سر، ابرو، ریش، سبیل، بدن، مژه و همه جای بدن همچون کف دست خالی از مو می شود.
در نوع اول آن موها به صورت تکه تکه (منطقه ای) و در نواحی محدود می ریزد و در نوع دوم آن موهای حاشیه سر (دور مو، پشت سر، پشت گوش) ریخته می شود که پیش آگهی بدی دارد و در این نوع پاسخ به درمان، خوب نیست.
نوع سوم از این بیماری «توتالیس» است كه ممکن است در این نوع از بیماری، موهای ابرو، مژه و بدن حفظ شود؛ ولی در نوع چهارم بیماری (یونیور سالیس) تمامی موهای بدن ریخته می شود؛ به طوری که حتی یک مو نیز در بدن باقی نمی ماند که در درمان این بیماری، نوع چهارم، مقاومت به درمان بالایی دارد.
گفته می شود، اگر شروع بیماری از دوران طفولیت باشد، پیش آگهی بیماری بد است.
افرادی که از سنین پایین دچار بیماری می شوند، معمولا شدت بیماری شان بیشتر از افراد دیگر است. همچنین به گفته محققان این بیماری در اشخاصی که دارای برخی از اگزماهای سرشتی (درماتیت آتوپیک) هستند، می تواند شدت بیشتری داشته باشد.
تحقیقات نشان می دهد همراهی هایی با این بیماری از قبیل بیماری های تیروئید، برخی از کم خونی ها، کمبود ویتامین ۱۲ B و برخی از بیماری های خودایمنی وجود دارد.بیماری آلوپسی آرا آتا با سیستم ایمنی بدن مرتبط است و می توان آن را نوعی بیماری سیستم ایمنی بدن ذکر کرد که سلول های سیستم ایمنی به طور غلط به فولیکول (ریشه) مو حمله کرده و سبب تخریب ریشه مو می شوند؛ ولی باید دانست که این ریزش، ریزش دائمی نیست و بنا به تئوری، هر زمانی احتمال برگشت بیماری وجود دارد و هر وقت که سیستم ایمنی، این دشمنی را با مو فراموش کند، احتمال برگشت موآن هست، پس می توان نتیجه گرفت که در این بیماری، همیشه راه امیدواری وجود دارد.
طبق بررسی های به دست آمده، این که چرا سیستم ایمنی به ریشه مو حمله می کند، هنوز مشخص نیست و آنتی ژنی که در سطح فولیکول مو قرار دارد، به اشتباه با سیستم ایمنی بدن تعامل کرده و سلول های سیستم ایمنی که «لنفسیت ها» هستند، به دور فولیکول مو تجمع کرده و سلول های فولیکول دست از تکثیر کشیده و مو می میرد و جای آن مویی رشد نمی کند.
حمله لنفسیت های سیستم ایمنی در نمونه برداری های آسیب شناسی به حمله زنبورهای عسل تشبیه می شوند. (لنفسیت ها نوعی از گلبول های سفید هستند) که همانند زنبور عسل دور ریشه مو جمع شده و باعث عدم تکثیر ریشه مو می شوند.
این بیماری در زن و مرد از شیوع یکسانی برخوردار است و ممکن است از هر سنی شروع شود.
یکی از عواملی که باعث بیدار شدن و فعال شدن این بیماری می شود «استرس» است كه با مکانیسم های پیچیده سیستم عصبی مرتبط است که باعث می شود ریشه مو صدمه ببیند.
جالب است بدانید موهایی که در این بیماری ریخته می شوند، موهای مشکی هستند و معمولا موهای سفید در این بیماری گرفتار نمی شوند مثلا وقتی گفته می شود فلانی یک شبه موهایش سفید شده است، کسی است که آلوپسی آراآتای توتالیس گرفته است و تمامی موهای مشکی اش ریخته و فقط موهای سفیدش باقی مانده است، به همین خاطر است که فکر می کند یکشبه موهایش سفید شده است.
این بیماری پیشگیری خاصی ندارد و چون به دلایل ناشناخته بروز می کند، راهی برای آن وجود ندارد ولی مهمترین درمان (سرکوب کردن) سیستم ایمنی بدن است و اساس درمان داروهای سرکوب گر سیستم ایمنی است که معمولا برای مناطق موضعی محدود این امر از تزریق واکسن استروئید (آمپول کورتون) با دوز مناسب در ناحیه استفاده می شود که سبب کاسته شدن تهاجم سلول های لنفسیت می شود.
«محلول ماینوکسیدل» نیز در برخی موارد مورد استفاده قرار می گیرد. در موارد شدید این بیماری از داروهای سرکوبگر قوی سیستم ایمنی به صورت عمومی استفاده می شود و اینجا پزشک است که ارزشیابی می کند که آیا درمان ارزش ریسک و به مخاطره افتادن سیستم ایمنی بدن را دارد یا خیر.
همچنین یکی از درمان های جدید را می توان (ایمنی درمانی) ذکر کرد که بیمار با دارویی به نام دیفن سیپرون سیستم ایمنی خود را تحریک می کند و با تحریک آن مکانیسم های ناشناخته باعث بهبود ضایعه می شوند.
در حال حاضر تنها راه حل و بهترین راه حل برای درمان بیماری آلوپسی ترمیم مو به روش HRT می باشد که در این تکنیک نیازی به بانک موی فرد نبوده و تمامی بانک مو از طریق مرکز تخصصی موی رنسانس تامین می گردد
در ترمیم مو به روش HRT شبکه ای شبیه سازی شده از پوست سر انسان با استفاده از کراتین های گیاهی روی پوست سر فیکس می شود که موها روی آن بافته شده است شایان ذکر است تمامی موهای در این تکنیک 100% طبیعی بوده و غیر قابل رشد می باشد و برای کودکان، آقایان و حتی بانوان هم انجام می گردد
https://www.hrthair.com/News/%D8%A2%D9%84%D9%88%D9%BE%D8%B3%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D9%88-%D8%A8%D9%87%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A2%D9%86-%DA%A9%D8%AF%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
آلوپسی یک واژه پزشکی است که به ریزش قسمتی یا تمامی موهای در نقطهای از بدن اطلاق میشود و شایعترین نوع آن ریزش موهای سر است.
آلوپسی یک واژه پزشکی است که به ریزش قسمتی یا تمامی موهای در نقطهای از بدن اطلاق میشود و شایعترین نوع آن ریزش موهای سر است.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، عامل اصلی ابتلا به آلوپسی یا ریزش مو، استرس است.
بنا بر گزارش سایت اینترنتی هلت می آپ، شمار زیادی از بزرگسالان و جوانان به میزان قابل توجهی علائمی شبیه به نازک شدن تارهای مو یا ریزش موی کامل را در منطقه رستنگاه مو در بالای پیشانی و یا بالای سر تجربه میکنند.
متخصصان پوست ومو در این بررسیها دریافتهاند که حدود 70 درصد از کل 500 بیمار مبتلا به آلوپسی در این مطالعه به دلیل استرس به این عارضه مبتلا شدهاند، آمارها نشان میدهد که طی پنج سال اخیر شمار مبتلایان به آلوپسی افزایش چشمگیری داشته است.
به گفته متخصصان؛ مهمترین عامل افزایش موارد ابتلا به انواع مختلف آلوپسی شامل مشکلات هورمونی، آلودگی، استرس و مصرف فستفودها و تنقلات ناسالم هستند. بیشتر افراد تصور میکنند که ریزش مو مختص سالمندان است اما این روزها تعداد جوانان مبتلا به این عارضه نیز افزایش یافته است که دلایل اصلی این شیوع در بین زنان و مردان و در تمام گروههای سنی تبدیل شده است.
بر اساس این گزارش شایعترین عوامل موثر در بروز آلوپسی عبارتند از:
- وراثت که در مردان عامل مهمی برای طاسی و ریزش مو است.
- استرس شغلی مانند تعیین ضربالعجلها، ترس از بیکار شدن، نگرانیهای مالی، استرس خانگی، طلاق و عدم تعادل بین زندگی شغلی و زندگی خانوادگی.
- تغییرات هورمونی در زنان پس از وضع حمل، هنگام شیردهی، بی نظمیهای قاعدگی و مشکلات تیروئیدی.
- تغذیه نامناسب شامل رژیمهای سخت لاغری، صرف نظر از وعدههای غذایی مهم بویژه صبحانه، خوردن فستفود و تنقلات، مصرف کم مواد غذایی مهم و ضروری مانند پروتئینهای سالم و کمبود ریزمغذیها نظیر آهن، روی و بیوتین.
- ابتلا به نوع خاصی از بیماریها مانند امراض تیروئیدی، یرقان یا جراحی، از دست دادن خون زیاد.
- مصرف برخی از داروها برای درمان بیماریهای دیگر نیز میتواند موجب ریزش مو شود که از جمله آنها میتوان به قرصهای پیشگیری از بارداری، داروهای ضد کلسترول و برخی از داروهای فشارخون اشاره کرد.
- استفاده مدام و زیاد از رنگ مو، فر کردن موها و استفاده از شامپوهایی با ترکیبات شیمیایی مضر و قوی.
علاوه بر اینها شیوههایی خاص از آرایش موهای که باعث کشیدگی مو میشوند از علت شایع ریزش دستهای موها هستند.
https://www.isna.ir/news/91092010946/%D8%A2%D9%84%D9%88%D9%BE%D8%B3%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA
در عصر امروزی در شرایطی که ناسازگاریهای محیطی بیش از هر زمان دیگری سلامت بشر را تهدید میکند، داشتن جسمی سالم دغدغهی همه ماست. برخورداری از پوست و موی سالم نشان از سلامت سایر ارگانهای بدن است، بنابراین توجه به این مسئله، بسیار حائز اهمیت است. آنچه در این مطلب از مقالات کلینیک پوست و مو رز مطالعه میکنید، مقدمهای اختلال بیماری آلوپسی است که سلامت پوست و مو را تحت تاثیر قرار میدهد؛ همچنین با عوامل بیماری آلوپسی و نیز مواردی نظیر علت بروز آلوپسی ریش، مو، ابرو و … آشنا خواهید شد.
بیماری آلوپسی یا (Alopecia) نوعی اختلال خود ایمنی است که در نتیجهی آن فرد دچار ریزش موهای سر، ابرو و حتی مژهها میشود، شکل ریزش مو در این اختلال به صورت گروهی و در یک یا چند نقطه از سطح بدن است. اگرچه آلوپسی ممکن است در نقاط مختلفی از سطح بدن بروز کند، اما زمانی که موی سر را هدف قرار میدهد، ظاهری نامناسب ایجاد میکند که نیاز به درمان جدی دارد. مراجعه به پزشک متخصص و دریافت مشاورههای لازم در این خصوص میتواند دورهی درمان بیماری را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.این مقاله به بررسی جزییات دقیقتر بیماری آلوپسی و راههای درمان آن میپردازیم.
همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، بیماری آلوپسی به صورت ریزش گروهی موی سر، بدن، ابرو، ریش و مژهها نمایان میشود. این بیماری ممکن است بدون هیچ نشانهای و در مدت چند روز یا چند هفته ظاهر شود، اما علائمی نظیر سوزش، خارش و ملتهب شدن پوست میتواند مقدمهای برای بیماری آلوپسی در فرد باشد. شکننده شدن مو یا تغییر در ضخامت تار مو از جمله علائم دیگری است که میتواند نشانی از وقوع اختلال آلوپسی باشد. البته نباید با مشاهدهی هریک از این علائم نگران شوید؛ بلکه تشخیص دقیقتر را به عهدهی پزشک متخصص بگذارید.
انواع آلوپسیهای ذکر شده برحسب شدت و الگوی ریزش مو در نواحی مختلف بدن نامگذاری شدهاند:
آلوپسی سیکاتریسیل(alopecia cicatricial) یا آلوپسی اسکار نوع نادری از این بیماری است که به فولیکولهای مو آسیب دائمی وارد میکند؛ در نتیجهی تخریب تمام فولیکولهای مو، رشد مجدد موی افراد به ندرت اتفاق میافتد، افراد مبتلا به این نوع بیماری آلوپسی باید به طور جدی درمان خود را دنبال کنند.
آلوپسی آندروژنتیک نوع دیگری از اختلال ریزش مو ناشی از مشکلات ژنتیکی است. این نوع طاسی که در مردان به وفور دیده میشود را طاسی با الگوی مردانه نیز میگویند. فولیکولهای مو از آندروژنها یا هورمونهای جنسی مردانه تغذیه میکنند؛ بنابراین اختلال در این هورمونها منجر به ضعیف شدن ریشهی مو و ریزشهای گستردهی آن میشود. جالب است بدانید این الگوی ریزش در زنان و مردان متفاوت است؛ چرا که تمام نواحی سر در بانوان گیرندهی هورمونهای آندروژن است. در حالی که مردان در مردان تنها نواحی مرکزی و جلوی سر این هورمونها را دریافت میکند. به همین دلیل است که ریزش موی آقایان از این دو ناحیه شروع میشود. توجه داشته باشید که بیماری آلوپسی آندروژنیک بیماری نیست؛ بلکه یک اختلال ژنتیکی است که در بسیاری از افراد رخ میدهد. اغلب افرادی که با این مشکل ژنتیکی روبرو هستند، میتوانند با استفاده از امکانات نوین پیوند مو، اقدام به ترمیم موی خود نمایند. در این راستا کلینیک تخصصی رز جهت ارائهی خدمات پوست و مو و مراقبتهای پوستی در خدمت شما عزیزان است.
نوع شدیدتر بیماری آلوپسی که با نام آلوپسی یونیورسالیس شناخته میشود، تمام بدن را فرا میگیرد؛ شدت این بیماری به حدی است که تمام موهای سر، بدن، ابرو، مژه و ریشها تحت تاثیر قرار میدهد و فرد عاری از هرگونه مویی خواهد شد. طبیعی است که درمان این نوع سختتر و طولانیتر خواهد بود؛ چرا که مقاومت بیشتری به روشهای درمانی نشان میدهد. تحقیقات نشان میدهد هرچه علائم بیماری از سنین پایینتری بروز کنند، شدت آن گستردهتر خواهد بود.
منشا بروز بیماری آلوپسی اختلال سیستم ایمنی است؛ به بیان دیگر سیستم ایمنی به دلایل مختلفی فولیکولهای مو را به عنوان نیروی مهاجم تشخیص داده و به آنها حمله میکند. در نتیجهی این واکنش خود ایمنی، موی سر و بدن شروع به ریزش گسترده میکنند؛ قابل ذکر است که در این واکنش فولیکولهای مو کاملا آسیب نمیبینند، بنابراین امکان رشد مجدد موها وجود دارد. درمان آلوپسی بر حسب شدت بیماری متفاوت خواهد بود، در موارد خفیف ریزش مو به صورت موقتی رخ میدهد؛ پس مدتی نواحی خالی شده مجددا شروع به رشد مو میکنند، در چنین شرایطی احتیاجی به درمان نخواهد بود. روشهای مختلفی برای رفع این مشکل بر روی بیماران اعمال میشود؛ اگرچه درحال حاضر هیچ کدام از این موارد به عنوان درمان قطعی آلوپسی توصیه نشده است، اما این به این معنا نیست که آلوپسی غیر قابل درمان است. امروزه یکی از موثرترین روشهای برطرف نموده طاسیهای ناشی از بیماری آلوپسی، پیوند مو میباشد، فرآیندی که به لطف پیشرفتهای کنونی، نتایج رضایت بخشی به ثبت رساندهاست.
از مطالب پیشین چنین نتیجه میشود که بیماری آلوپسی با شدتهای مختلفی در بیماران ظاهر میشود، نوعی از بیماری که منجر به آسیب کامل به فولیکولهای مو میشود، با استفاده از روش کاشت مو قابل درمان خواهد بود. پیش از اقدام برای رفع این مشکل ابتدا میبایست مشاورههای لازم را از متخصصین پوست و مو دریافت کنید؛ پیشنهاد ما به شما عزیزان، بهرهمندی از خدمات و مشاورههای تخصصی کلینیک زیبایی رز میباشد. همکاران ما نهایت تلاش خود را برای کسب رضایت شما انجام خواهند داد.
بروز بیماری آلوپسی در بدن تحت تاثیر دو عامل ژنتیکی و محیطی است، اگرچه مقصر اصلی این بیماری را اختلالات ژنتیکی میدانند، اما عوامل خارجی نیز در ظاهر شدن آن بیتاثیر نیستند. در واقع از تاثیر هیچ یک از این دو نمیتوان چشمپوشی نمود. شرایطی همچون اضطراب، استرس و رژیم غذایی نادرست این بیماری را تحریک و تشدید میکنند؛ ریشه یابی دقیق عوامل بیماری آلوپسی اولین گام برای یافتن راه درمان بیماری است که توسط پزشک متخصص بررسی میشود.
سوالی که ممکن است برای بسیاری از ما پیش آمده باشد، این است که آیا آلوپسی واگیردار است؟ پاسخ ساده است؛ زمانی که ریشهی یک بیماری اختلالات ژنتیکی باشد، دلیلی برای واگیردار بودن آن وجود ندارد. منشا بیماری آلوپسی هیچگونه ویروس یا میکروبی نیست؛ بنابراین هیچ احتمالی برای انتقال آن از فردی به فرد دیگر وجود ندارد.
بررسی دلایل بروز آلوپسی در کودکان و درمان آن مبحثی گسترده و کاملا تخصصی است که خارج از حوصلهی این متن است، مشکل آلوپسی در کودکان را نمیتوان به عنوان یک اختلال یا نقص سیستم ایمنی معرفی کرد؛ چرا که سیستم ایمنی انسان در سنین کودکی تکامل نیافته است. خبر خوب برای والدین این است که اغلب موارد آلوپسی در کودکان موقتی و زودگذر است؛ اما اطمینان از درمان قطعی آلوپسی باید فرزند خود را تحت نظر پزشک متخصص قرار دهید. در مجموع این عارضه در سنین پایین به دلایل مختلفی نظیر کمبود مواد معدنی، تنش و اضطرابهای محیط، مشکلات تغذیهای در دوره بارداری یا بیماری اتفاق میافتد. بیماریهایی همچون لوپوس، کمکاری تیروئید و سرطان نیز میتواند منجر به ظهور علائم بیماری آلوپسی در کودکان شود. با این حال لازم است از مسئله را با پزشکان متخصص در میان بگذارید و از نگرانیهای بیمورد پرهیز کنید.
اختلال آلوپسی همانند بسیاری از مشکلات جسمی ممکن است در هر فردی رخ دهد. زمانی که با چنین مشکلی روبرو هستید، نیازی نیست نگران شوید؛ دانش بشر در این زمینه به موفقیتهای زیادی دست یافته است. به این معنا که برای رفع مشکل خود تنها کافیست کار را به کاردان بسپارید و منتظر نتایج شگفت آن باشید. مراکز معتبر زیبایی به منظور رفع چنین عارضههایی به صورت شبانهروزی فعالیت میکنند. مرکز تخصصی زیبایی رز با هدف جلب رضایت همهجانبه همراهان همیشگی خود، از آخرین تکنولوژیهای روز دنیا در زمینه خدمات ترمیم مو و پوست بهره می برد.
ریزش مو یا آلوپسی (به انگلیسی: alopecia) یک واژه عمومی به معنی کاهش موی سر یا هر قسمتی از بدن به هر علتی است. آلوپسی علل متفاوتی مانند هورمونی، خودایمنی، عوارض داروها، کمخونی و ژنتیک و در بیشتر موارد عامل اصلی ریزش مو پوست سر چرب است ودیگر عوامل دارد.
طاسی به وضعیت نداشتن مو یا از دست دادن آن در نواحیای که مو در آن نواحی اغلب رشد میکند به خصوص در سر، اطلاق میشود. کچلی نوعی عفونت پوست و ریزش موی ناشی از عامل قارچی است.
انواع آلوپسی از طاسی با الگوی مردانه (که آلوپسی آندروژنیک، آلوپسی آندروژنتیک، و آلوپسی آندروژنتیکا نیز نامیده میشود و در فارسی میتوان آن را به طاسی وابسته به هورمون مردانه یا کچلی آندروژنیک نیز ترجمه کرد) گرفته، تا مواردی همچون طاسی منطقهای یا همان آلوپسی آره آتا، که شامل از دست دادن منطقهای مو در برخی از نواحی سر یا بدن است، و همینطور طاسی کامل یا همان آلوپسی توتالیس، که به از دست دادن تمامی موی سر بهطور کامل اطلاق میگردد، و نیز ریزش موی سرتاسری یا همان آلوپسی یونیورسالیس، که شامل از دست دادن تمام موهای سر و بدن میباشد را، در بر میگیرد.
آلوپسی آندروژنیک مردانه یا طاسی مردانه ریزش مو تیپ مردانه را نمیتوان یک بیماری محسوب نمود. این وضعیت بهطور معمول در مردانی که از نظر ژنتیکی مستعد این وضعیت هستند اتفاق میافتد و در واقع نوعی پاسخ فیزیولوژیک بدن آنها به آندروژنها یا همان هورمونهای مردانه میباشد.
موهای ناحیه سر در انسان با وجودیکه رشد غیر وابسته به هورمون جنسی مردانه (آندروژن) دارند، امّا دارای گیرندهٔ خاص هورمونهای جنسی میباشند و به همین دلیل این هورمونها میتوانند بر ریزش مو مؤثر باشند. در مردان بخشهای فرونتوتمپورال یعنی نواحی جلو و اطراف و مرکز سر دارای گیرنده هورمونی هستند امّا در زنان تمام موهای ناحیه سر دارای گیرنده آندروژنی میباشند. به همین دلیل در مردان اول ناحیه جلوی سر کاهش مو داریم و بعد ناحیه مرکزی و سپس این دو ناحیه بهم میرسند.
برای درمان الوپسی مردانه از آنتی آندروژن (مانند فیناستراید)، مینوکسیدیل موضعی و روشهای جراحی کاشت مو میتوان سود برد. بهترین کاندیداهای درمان با مینوکسیدیل مردان با سن کمتر از ۳۰ سال هستند که کمتر از ۵ سال است دچار ریزش مو شدهاند.
آلوپسی آندروژنیک زنانه یا طاسی زنانه را گاهی آلوپسی آندروژنیک آدرنال زنانه هم میخوانند، چرا که در برخی از این زنان سطح سرمی دهیدرواپی آندروسترون سولفات (اختصاری DHEAS) که نوعی آندروژن غده فوق کلیه (آدرنال) است، بالا میباشد. در این زنان طرح مشخصی از آلوپسی مرکزی اسکالپ بدون فرورفتگی فرونتوتمپورال پدید میآید ولی در سایر زنان کاهش مو در تمام سر بهطور یکسان پدید میآید و زنان مانند مردان دچار طاسی سر نمیشوند.
آلوپسی آره آتا یا طاسی منطقهای بیماری است که با آغاز سریع ریزش مو در یک منطقه کاملاً مشخص و معمولاً مدور تشخیص داده میشود. اکثریت بیماران زیر ۶۰ سال سن دارند و هیچ یافته دیگری به همراه ندارند. علت این بیماری میتواند اختلالات سیستم ایمنی مانند کم خونی ایمنی، التهاب تیروئید، دیابت و… باشد.
مبتلایان به طاسی منطقهای در یک سوم موارد خودبخود بهبود مییابند و نیازی به درمان ندارند ولی در موارد شدید میتوان از داروهای کورتون (موضعی یا تزریق داخل جلدی)، ماینوکسیدیل، پووا تراپی و… استفاده کرد.
کورتون موضعی مانند تریامسینولون را نباید به مقدار زیاد استفاده کرد چون کاهش بافت پوست و آتروفی آن را بدنبال دارد. اگر مناطق درگیر در این بیماری زیاد باشند، یا درگیری منتشر باشد، یا مژهها و ابروها درگیر باشند، و همچنین اگر با حساسیت همراه باشد و… وخامت این بیماری بیشتر خواهد داشت.
طاسی کامل یا آلوپسی توتالیس به ریزش تمام موی سر اطلاق میشود. این بیماری دارای دورههای رشد و ریزش مو میباشد، هرچند که پروگنوز یا پیش آگهی رشد طولانی مدت مو در آن ضعیف است.
طاسی سرتاسری یا آلوپسی یونیورسالیس به ریزش تمام موی بدن اطلاق میشود، که بسیار نادر است.
تزریق داخل ضایعهای کورتیکواستروئید (به انگلیسی: Intralesional Coticostroides): این روش انتخاب اول درمان در مواردی است که طاسی سکهای یک یا چند ناحیه کوچک از سر را درگیر کردهاست. بدین منظور معمولاً از سوسپانسیون تزریقی تریامسینولون استوناید ۲٫۵ تا ۱۰ میلیگرم در میلی لیتر استفاده میشود که دو یا سه بار با فواصل چهار تا شش هفتهای تکرار میشود تا به پاسخ درمانی مناسب برسد. برای ناحیهٔ ابرو و ریش سوسپانسیون رقیقتر به کار میرود.
Topical Immunotherapy: در این روش از یک آلرژن تماسی قوی در ناحیه دچار ریزش مو استفاده میگردد. مکانیسم عمل این آلرژن به این صورت است که سیستم ایمنی درگیرکننده فولیکولهای مو تمایل بیشتری به آن دارد. مشاهده شده با این روش تجمع لنفوسیتهای T در خون محیطی اطراف فولیکولهای مو کاهش مییابد.
اولین ماده آلرژن که به این منظور به کاربرده شد Dinitrochlorobenzene (اختصاری DNCB) بود که به دلیل عوارض سرطان زایی مشاهده شده دیگر بکار نمیرود. ماده دیگر Squaric acid dibuthyl ester (اختصاری SADBE) میباشد که به دلیل عدم پایداری کمتر مورد استفاده قرار میگیرد. اما ترکیب برتر دیفن سیپرون (به انگلیسی: Diphencyprone) است که امروزه عمدتاً از آن برای ایمونوتراپی استفاده میشود. این ترکیب یک آلرژن تماسی قوی بوده که پایداری مناسب و عوارض کمتری از مواد پیشین دارد.
Topical Corticostroides: این داروها در طاسیهای سکهای به عنوان درمان اصلی و در طاسیهای آراتا توتال که با دیفن سیپرون تحت درمان است به عنوان درمان کمکی کاربرد دارد. در این روش معمولاً از کورتیکوستروئیدهای قوی استفاده میشود. حسن این درمان ارزان بودن و کاربرد ساده آن است.
Psoralen plus Ultraviolet: نوردرمانی در طاسیهای یونیورسال که کل موهای بدن درگیر شدهاست، کاربرد دارد. اثربخشی آن در مطالعات گوناگون با درصدهای موفقیت مختلف گزارش شدهاست. احتمال ریزش دوباره موها با قطع نوردرمانی بالاست و نیاز به ادامه درمان برای مدت طولانی برای نگه داشتن موهای رشد کرده وجود دارد.
Topical irritants: استفاده از تحریککنندههای موضعی مثل دیترانول و رتینوئیک اسید نیز در برخی مطالعات مؤثر بودهاست اما اثربخشی پایینی دارند. دیترانول ۰٫۵ تا ۱ درصد مناسب به نظر میرسد و به دلیل لکه قهوهای روی پوست ایجاد میکند، در مواردی که افراد موی سیاه دارند روی کف سر به کار میرود.
Topical Minoxidil: با توجه اینکه ماینوکسیدیل در درمان طاسی آراتا اثر چندانی ندارد و مطالعات مختلف نتایج متناقضی از اثربخشی آن نشان دادهاند. اما به دلیل ایمن بودن و عوارض کم در بسیاری از موارد به عنوان درمان جانبی بکار میرود.
در طاسی آندروژنیک داروهای آنتی آندروژنیک مانند فیناستراید جزو خط اول درمان هستند. مطالعات اندکی نیز در مورد سایر ترکیبات مانند استفاده از سیکلوسپورین خوراکی و تاکرولیموس موضعی صورت گرفتهاست.
پنهان کردن ریزش مو
سر
یکی از روشهای پنهان کردن ریزش مو شانه کردن موها در طرفین است به این صورت که موها را شانه کنید تا روی قسمت طاس قرار بگیرد. البته این یک روش موقت است و فقط زمانی کاربرد دارد که میزان طاسی سر خیلی کم باشد و زمانی که طاسی بیشتر شود، این روش کارایی خود را از دست میدهد.
روش دیگر استفاده از کلاه، تکههای مو یا کلاه گیس است. کلاه گیس یک لایه مصنوعی یا مو طبیعی است که شبیه موی معمولی میایستد.
در بسیاری از این موارد این مو مصنوعی است. تفاوت کلاه گیسها در کیفیت و قیمت آنها است. در ایالات متحده بهترین کلاه گیسها آنهایی هستند که به شکل موی طبیعی دیده میشوند. قیمت آنها دهها یا صدها دلار است.
سازمانها همچنین موهای افرادی را که میخواهند کمک کنند را برای تهیه کلاه گیس برای افرادی که سرطان دارند و موهای خودشان را در حین شیمی درمانی از دست دادهاند جمعآوری میکنند.
تست کشش یا pull test این تست کمک میکند که استحکام موها ارزیابی شود. کشش خفیفی به گروهی از موها (۴۰ تا ۶۰ عدد) در سه قسمت مختلف وارد میشود. تعداد موهای کنده شده در زیر میکروسکوپ شمرده میشود. حالت نرمال آن ۳ مو در هر قسمت است و بیشتر از آن حالت سستی مو را نشان میدهد.
تست انقباض یا pluck test این تست با بیرون کشیدن مو از ریشه و بررسی آن در زیر میکوسکوپ انجام میشود برای تعیین تلوژن یا آناژن بودن موها.
نمونه برداری از پوست سر یا Scalp biopsy این تست وقتی که علت بسیار مبهم است انجام میگیرد. این تست معمولاً از اطراف مرز شروع ریزش مو انجام میشود.
شمارش روزانه موهای ریخته شده یا Daily hair counts این تست معولا هنگامی که نتیجه آزمایش کشش منفی است انجام میشود و با شمارش روزانه موهای ریخته شده همراه است. این تست با جمعآوری تمامی موهای ریخته شده طی شستن و شانه زدن مو در ۱۴ روز متوالی میباشد. اگه این تعداد بیشتر از متوسط ۲۵۰ مو در روز بود ریزش موها غیرعادی است.
دستگاه سنجش مو یا Trichoscopy این یک تست غیر مخرب برای مو بوده و شامل ابزاری برای بزرگ نمایی و ارزیابی پوست سر و موها میباشد.
برخی از علل ریزش مو عبارتاند از کاهش گردش خون در پوست سر، کمبود مواد مغذی ضروری و عدم تعادل هورمونی که فولیکولهای مو را تحت تأثیر قرار میدهند؛ مانند تولید بیشازحد آندروژن DHT. خوشبختانه، مزوتراپی میتواند برای هدف قرار دادن سه مورد ذکرشده به کاهش ریزش مو کمک کند و همچنین سبب تحریک رشد موی جدید شود. مزوتراپی یک روش غیرتهاجمی است که در آن مواد مغزی بهطور مستقیم در زیر ناحیه درم پوست تزریق میشوند. درمان با مزوتراپی، بیخطر و بدون درد، بدون بیحسی موضعی است و پانسمان موردنیاز نیست.
در مزوتراپی مواد مغذی و موردنیاز برای رشد مجدد مو و جلوگیری از ریزش مو وسط سوزنهای ریز در پوست تزریق میشود. سوزن استفادهشده با تشکیل سوراخی میکرو، باعث واکنش درمانی که شامل تشکیل الاستین و کلاژن است، میشود. الاستین و کلاژن کاتالیزور ضروری پوست هستند که به تولید پوست جدید کمک میکنند و الاستین و کلاژن ایجادشده به کلاژن و الاستین موجود اضافه میگردند. بهعنوانمثال، سیلیکون ارگانیک درصورتیکه بیمار از التهاب بیشازحد رنج میبرد تجویز میشود. کومارین نیز ممکن است درصورتیکه بیمار از گردش خون ضعیف رنج میبرد استفاده شود، چراکه کومارین گشادکننده عروق است.
قبل از بررسی مواد اولیه مزوتراپی مو این نکته را بیان میکنیم که مزوتراپی از سیستم تایم ریلیز (آزادسازی دارو در طی زمان انجام میگیرد) بهره میبرد. هر جلسه درمان بین ده تا سی دقیقه به طول میانجامد.
مواد تشکیلدهنده فعال در مزوتراپی، بیوکانین ای و استیل تتراپپتید 3 میباشند. بیوکانین ای یک ایزوفلاون قوی است که تبدیل تستوسترون به DHT را، در افرادی که از طاسی رنج میبرند (که ریزش موی آندروژنیک نیز نامیده میشود) تعدیل میکند. علاوه بر این، عصاره شبدر قرمز بهصورت ارگانیک از دیگر مواد مورداستفاده در مزوتراپی است. همانند استیل تتراپپتید 3، مهار پروتئین و ماتریکس خارج سلولی را تحریک میکند. همچنین باعث تحریک رشد مو، جلوگیری از ریزش مو، کاهش التهاب و همچنین بازسازی بافت میشود که تأثیر مستقیم بر فولیکولهای مو دارد. نتیجه نهایی فولیکولهای موی بزرگتر و سالمتر است که توانایی نگهداری مو را دارد. علاوه بر این، یک مطالعه بالینی افزایش 156٪ در رشد مو در افرادی که از مزوتراپی استفاده کردهاند در مقایسه با افزایش 52 درصدی در کاربران ماینوکسیدیل را نشان داده است.
هزینههای مزوتراپی بسته به منطقه جغرافیایی، تعداد تزریقات و جلسات مربوطه و ارائه مراقبتهای پزشکی متفاوت خواهد بود. علاوه بر این، عوارض جانبی بسیار نادر است و عملاً در این روش جز کبودی که معمولاً در عرض یک هفته بهبود مییابد و درد در ناحیه تزریق که حداکثر تا 24 ساعت از بین میرود عوارض جانبی نداریم. نکته مهم در مزوتراپی طول درمان آن است که باید طی یک دوره درمانی با فواصل مشخص انجام شود. همچنین نگهداری و مراقبت از مو بعد از مزوتراپی برای حاصل شدن بهترین نتیجه امری ضروری است. رژیم غذایی مناسب و ورزش کردن نیز تأثیرات و نتایج مزوتراپی مو را تا حد زیادی افزایش میدهد. تمامی این موارد توسط پزشک به شما گفته خواهد شد و رعایت آنها بسیار مهم است.
درحالیکه بسیاری از بیماران پس از دو یا سه جلسه نتایج حاصل از مزوتراپی مو را مشاهده میکنند، برخی از بیماران نیز متوجه بهبود قابلملاحظه در موهای خود پس از تنها یک جلسه میشوند. بااینحال در موارد شدید و بهطورمعمول حداقل 5 جلسه در یک دوره 4 تا 6 ماهه برای حصول نتایج لازم است. درنهایت، مزوتراپی بهشدت برای مردان و زنانی که از ریزش موی آندروژنتیک رنج میبرند توصیه میشود. علائم شایع ریزش موی آندروژنتیک از دست دادن تکهای مو، طاسی و ریزش موی مستمر است. مزوتراپی میتواند بهعنوان یک جایگزین امنتر، ارزانتر و کم تهاجمیتر برای جراحی پیوند مو مورداستفاده قرار گیرد. لطفاً با پزشک خود برای تصمیمگیری در مورد اینکه آیا مزوتراپی برای شما مناسب است مشورت کنید.
گزینه های مختلفی برای ریزش مو وجود دارد. از جمله مهمترین آنان میتوان به: شوره سر، خود ارضایی بیش از حد در مردان و زنان، کمبود پروتئین، آهن، ویتامین B12، ژنتیکی، کم خوابی، استرس، ترس چربی موها، مصرف بعضی غذا ها و دارو ها و ابتلا شدن به بعضی از بیماری ها مثل طاسیو ... از عوامل مهم ریزش مو هستند.
|first1=
بدون |last1=
در Authors list وارد شدهاست (کمک)انواع الگوی ریزش مو
لطفا شکیبا باشید ...