دوستان سلام من موهام ریزش پیدا کرده میخوام برای کاشت برم. کاشت مو از موی بدن رو پیشنهاد کردن. چطوری هستش؟ممنون میشم اطلاعی دارید بفرمایید
کاشت مو یک روش طبیعی، غیر تهاجمی، بدون نیاز به بیهوشی عمومی و تضمینی برای برگرداندن حجم مو به سر و ساختن چهرهای زیباتر میباشد. برای این روش غالبا از موهای ناحیه پشت سر جهت دریافت فولیکولهای مو استفاده میشود. برخی از روشهای کاشت مو مانند FUE، پس از برداشتن یک نوار از فولیکولهای مو، باعث ایجاد یک اسکار دائمی در قسمت پشت سر میشود. برخی افراد اصلا از این اسکار خوششان نمیآید و دنبال راهی دیگر برای جلوگیری از ایجاد زخم نمایان روی سرشان می گردند. معرفی کاشت مو با استفاده از موهای بدن به عنوان یک ایده جدید، باعث رفع نگرانی این افراد شده است. این روش را به اختصار BHT میگویند.
در روش BHT مو از ناحیه گردن، قفسه سینه، کمر یا ران پای خود شخص برداشت میشود و پیوند فولیکول در سر صورت میگیرد. اگر چه کاشت مو با موی بدن یک گزینه نسبتاً جدید است، اما نتایج نشان داده است که BHT یک گزینه قدرتمند و پر بازده برای کاشت مو میباشد. به طور کلی، ما انتظار داریم با این روش به 80 درصد موفقیت برسیم. در روش کاشت مو از موهای بدن علاوه بر این که از فولیکولهای موی پشت سر استفاده نمیشود بلکه هیچ خط زخمی نیز در اثر این روش بجا باقی نخواهد ماند. کلینیک تخصصی پوست و موی هلیا با حضور پزشک حاذق و توانمند، جناب آقای دکتر حمیدرضا خراسانی با استفاده از موی بدن مراجعهکنندگان عزیز، آماده انجام کاشت موی طبیعی میباشد.
آیا کاشت مو از موهای بدن امکان پذیر است؟
بسیاری از افرادی که قصد کاشت مو دارند به دنبال آن هستند که بدانند آیا پیوند مو با استفاده از موهای بدن امکانپذیر است یا خیر؟ در پاسخ باید بگوییم که این امر به عوامل متعددی بستگی دارد. در حقیقت در روشهای مختلف کاشت مو در ابتدا از موی پشت سر فرد جهت پیوند در مناطق مختلف سر استفاده میشود. حال چنانچه فرد مراجعهکننده از بانک موی مناسبی در سر برخوردار نباشد، پزشک متخصص مجبور به استفاده از موهای بدن فرد خواهد شد.
آیا کاشت مو از موهای بدن امکان پذیر است
پیوند موی بدن که با نام BHT شناخته شده است، در موارد آلوپسی شدید و زمانی که موی سر اهداکننده برای پوشاندن نواحی طاس سر مناسب نیست، استفاده میشود. این روش برای مقابله با طاسی پیشرفته بسیار مفید است و پزشکان در این موارد آن را به مراجعین خود توصیه میکنند. منظور از طاسی پیشرفته این است که فرد حتی در ناحیههای پشت و دور سر که معمولا کمتر دچار ریزش میشوند موهای کمپشتی دارد و نمیشود از آنها برای کاشت مو در نواحی جلویی سر استفاده کرد. با استفاده از روش BHT میتوان بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ پیوند را در یک جلسه انجام داد. در این مقاله قصد داریم تا در مورد بانک موی مناسب جهت کاشت مو به بحث و بررسی پرداخته و مزایا و معایب استفاده از موی بدن برای کاشت مو را بیان کنیم.
بانک موی مناسب جهت کاشت مو
ریزش مو ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد که از جمله این عوامل میتوان به استرس، رژیم غذایی نامناسب، عوامل ژنتیکی و استرس و موارد دیگر اشاره کرد. ریزش مو در آقایان مربوط به هورمون دیهیدروتستوسترون میباشد و ریزش مو معمولا طبق یک الگوی شناخته شده آغاز میشود. به این صورت که ابتدا از قسمت جلویی و چسبیده به پیشانی آغاز شده و به سمت شقیقهها پیشروی میکند. در طی این روند موهای جدیدی که روی سر رشد میکنند نسبت به موهای قبلی کوتاهتر و ضعیفتر هستند و به تدریج رشد آنها متوقف میشود. به هر حال با توجه به پیشرفت تکنولوژی و علم پزشکی امکان این امر فراهم شده است که افراد با استفاده از تکنیک کاشت مو، به موهایی زیبا و طبیعی دست پیدا کنند. در پیوند مو فولیکولهایی جهت کاشت انتخاب میشوند که شباهت زیادی به موی سر فرد مراجعهکننده داشته باشند. در حقیقت این شباهت باید به گونهای باشد که از نظر ضخامت، رنگ، جنس و موارد دیگر به موهای سر فرد نزدیک بوده و تفاوت زیادی نداشته باشد. بنابراین پزشکان برای کاشت مو معمولا از منطقه پشت سر و یا دو طرف سر به عنوان نواحی اهداکننده فولیکولهای مو استفاده میکنند.
این نواحی به نواحی اهداکننده امن معروف هستند چرا که ثابت شده است موهایی که در این نواحی رشد میکنند در برابر هورمونهایی که باعث ریزش مو میشوند مقاوم هستند و بعد از کاشت به احتمال بسیار بالا دیگر دچار ریزش نمیشوند. حال چنانچه فرد از بانک موی مناسبی در این ناحیه برخوردار نباشد لازم است که نواحی دیگری از بدن جهت کاشت مورد بررسی قرار گیرند. برای بسیاری از آقایانی که بانک موی مناسبی در سر ندارند استفاده از موهای سینه، ریش و سبیل جهت پیوند مو میتواند مناسب باشد.
همچنین برای افرادی که بانک موی ضعیفی در سر خود دارند میتوان از موهای پاها، بازوها و شکم و موارد دیگر استفاده کرد. اولویت به ترتیب با موهای صورت، موهای سینه و سپس موهای پا است. اگر چه موهای موجود در این نواحی ممکن است که از لحاظ قطر و ضخامت متفاوت باشند اما استفاده از آنها میتواند مفید باشد. گاهی از روش BHT به عنوان روش مکمل در کنار کاشت مو از طریق بانک موی پشت سر استفاده میشود. مثلا اگر در نواحی اهداکننده روی سر جای زخم ناشی از اهدا باقی مانده باشد میتوان از تکنیک استخراج فولیکول از موهای بدن برای پوشاندن زخمها و ترمیم آن قسمت استفاده کرد. یا اگر فرد متقاضی یکبار اقدام به کاشت مو به روش FUT کرده باشد، اما بانک موی سر چندان غنی نبوده است که نواحی کاشته شده را متراکم نشان دهد، میتوان برای ایجاد تراکم در موی کاشته شده از BHT استفاده کرد.
موفقیت در پیوند مو با موهای بدن به عوامل زیر بستگی دارد:
تراکم فولیکول مو باید بیشتر از 40 واحد در هر سانتیمتر مکعب باشد.
شباهت قابل قبولی بین موهای سر و بدن وجود داشته باشد.
ناحیه اهداکننده وسعت کافی داشته باشد.
موهای بدن از طول مناسبی برخوردار باشند.
بخش اعظم موهای بدن باید در دوره استراحت و آرامش باشند. این بخش میتواند بین ۴۰ تا ۷۰ درصد موهای بدن را شامل شود. در دوره رشد، اگر موها را اصلاح کنید موها دوباره به سرعت رشد میکنند اما در مرحله استراحت، رشد با سرعت کمتری اتفاق میافتد و استخراج فولیکولهای مو راحتتر است. به همین منظور فرد متقاضی برای کاشت باید از چند روز قبل موهای قسمت اهداکننده را بتراشید.
مشکل استفاده از موهای بدن این است که خصوصیات آنها با ویژگیهای پوست سر یکسان نیست. موهایی که از قفسه سینه و یا پشت دست گرفته میشوند معمولا مجعد و ضخیم هستند و امکان دارد که پیوند مو نتیجه طبیعی نداشته باشد.
استفاده از موهای بدن جهت کاشت مو
در این بین همانطور که در بالا گفته شد برداشت فولیکول از ریش نسبت به دیگر نواحی بدن اولویت دارد چرا که موهای ریش نسبتا محکم هستند و به همین دلیل احتمال اینکه حین عمل استخراج، فولیکولها آسیب ببینند کمتر است. همچنین موهای این ناحیه در مقایسه با دیگر نواحی بدن پوشش متراکمتری را روی سر ایجاد میکنند. دیگر مزیت ریش نسبت به موهای بدن این است که با سرعت بیشتری رشد میکنند. همچنین برای برطرف کردن زخم پشت سر که ناشی از کاشت مو است، موهای ریش بسیار مفید هستند و موارد بسیاری نشان داده است که به خوبی در ناحیه آسیب دیده جا میگیرند.
اما در یک صورت موی ریش میتواند برای کاشت روی سر نامناسب باشد. گفته شد که موی ریش محکم و ضخیم است حال اگر جنس موهای سر فرد متقاضی نرم و نازک باشد استفاده از موی ریش برای او ایدهآل نیست چرا که تفاوت آن با موهای سر او مشهود است. البته لازم به ذکر است که پس از کاشت مو و ریشه دادن موها، میتوان ساختار موها را تغییر داد و آنها به شکل دلخواه درآورد. در صورتی که این امر اتفاق بیفتد، موها نرمتر و بلندتر میشوند اما نمیتوان اطمینان داد که کاملا به موهای سر شبیه شوند.
واحدهای فولیکولی موجود بر پوست سر هر کدام دارای یک تا چهار تار مو هستند در حالی که فولیکولهای موجود در سایر نواحی بدن فقط یک یا دو تار مو دارند. به همین دلیل است که تراکمی که با استفاده از تارهای موی سر ایجاد میشود را نمیتوان با استفاده از فولیکولهای موی بدن بهدست آورد. همچنین برای افرادی که قصد کاشت مو با استفاده از موهای بدن را دارند بیهوشی در نظر گرفته میشود، چرا که منطقه اهداکننده بسیار وسیعتر است. در ضمن استخراج فولیکولهای مو از بدن بسیار دشوارتر است زیرا موها در این نواحی به بافت چربی محکم وصل شدهاند و این امر میتواند آسیبدیدگی فولیکولها را در هنگام استخراج به میزان قابلتوجهی افزایش دهد. همچنین از آنجایی که پوست بدن نسبت به پوست سر منعطفتر است، برای استخراج فولیکول از آن، به یک جراح متخصص و زبده نیاز است.
از دیگر سوالهای رایج در زمینه کاشت مو مخصوصا برای افرادی که دارای بانک موی ضعیف میباشند این است که آیا کاشت مو با بانک موی دیگران امکان پذیر است ؟ که پیشنهاد میکنیم برای دانستن پاسخ این سوال به مقالهای که ما در این زمینه آماده کردهایم مراجعه کنید.
استفاده از موهای بدن جهت کاشت مو تا چه اندازه مفید واقع خواهد شد؟
به طور کلی میتوان بیان کرد که نتیجه حاصل از پیوند فولیکول مو با استفاده از موهای بدن ضعیفتر از نتایج کاشت مو با استفاده از موهای سر است. طبق مطالعاتی که صورت گرفته، بیان میشود میزان ماندگاری فولیکولهای پیوند داده شده از سایر نواحی بدن حدود 70 الی 80 درصد است. اما در حالت کلی میتوان گفت که پیوند مو با استفاده از موهای سایر نواحی بدن برای افرادی که فاقد بانک موی مناسب در سر هستند، بسیار کاربردی بوده و این تکنیک در بسیاری از کلینیکهای زیبایی و کاشت مو صورت میپذیرد.
استفاده از موهای بدن جهت کاشت مو تا چه اندازه مفید واقع خواهد شد؟
همانطور که در این مقاله ذکر شد، بین موهای بدن با موهای سر تفاوتهایی وجود دارد. اگر نگران هستید که این تفاوت بعد از عمل کاشت برای شما ناخوشایند باشد، پیشنهاد میکنیم با مشورت پزشک ابتدا یک مرحله آزمایشی و در مقیاس کوچک، کاشت مو را انجام دهید. سپس با بررسی جنس و شکل موی کاشته شده میتوانید راحتتر و با آرامش خاطر بیشتری تصمیم بگیرید.
عمل به توصیههای پزشکی پس از پیوند مو، در به دست آوردن نتایج مطلوب کاشت نقش بسزایی دارد. فولیکولهای کاشته شده در سر ضعیف بوده و لازم است که فرد به خوبی از آنها مراقبت کند. پس از کاشت مو لازم است که فرد ناحیه مورد نظر را تمیز نگه داشته و ضدعفونی کند تا از بروز عوارضی همچون عفونتهای مختلف پیشگیری شود.
در مورد قسمتهایی از بدن که فولیکولهای مو از آن جا برداشته شده است باید این نکته ذکر شود که ممکن است بعد از پیوند، جای زخم روی آنها بماند. اما جای هیچ نگرانی نیست چرا که این زخمها آنقدر عمیق نیستند و پس از گذشت چند هفته به طور کامل بهبود مییابند. بنابراین لازم است که فرد پس از پیوند طبیعی مو، به توصیههای پزشکی عمل کرده و در مراقبت از تارهای موی کاشته شده، تمام تلاش خود را به کار گیرد. رعایت این نکات در کسب نتیجه مطلوب از کاشت مو تاثیر داشته و سبب میشود که پیوند مو با موفقیت به پایان برسد.
کاشت مو از موهای بدن برای چه کسانی مناسب است؟
به طور کلی باید بگوییم که کاشت مو با موهای بدن برای افرادی مناسب است که بانک موی ضعیفی در سر خود دارند. افرادی که فولیکولهای موی ناسالمی در سر داشته و احتمال اینکه این فولیکولهای مو نیز دچار ریزش شوند زیاد باشد، کاندیدای مناسبی برای پیوند مو با موهای سایر نواحی بدن هستند.
کاشت مو از موهای بدن برای چه کسانی مناسب است؟
افرادی که به دلیل بیماری سرطان تحت شیمی درمانی بوده و بانک موی مناسبی ندارند نیز میتوانند از این تکنیک زیبایی استفاد کنند. بسیاری از افرادی که به دلایل مختلف مانند عوامل ارثی دچار طاسی سر شدهاند و یا در اثر بیماریهای هورمونی مانند بیماریهای غده تیروئید، دچار ریزش مو شدهاند، افرادی هستند که میتوانند از کاشت مو با استفاده از موهای بدن بهرهمند شوند.
همچنین خوب است بدانید که این تکنیک با تکنیک FUT (برداشت مو از ناحیهی پشت سر) تنها در محل برداشت فولیکولهای جدید تفاوت دارد. اما از آنجایی که تراکم و ضخامت موهای بدن کمتر است، روند انجام این عمل زیبایی، نسبتا طولانی است و عموما نسبت به روشFUT تعداد جلسات بیشتری برای کاشت کامل موها در ناحیه مورد نظر لازم است. در نهایت باید عنوان کرد که کاشت مو (Hair transplant) با استفاده از موهای بدن این امکان را فراهم کرده است تا افرادی که بانک موی مناسبی ندارند نیز بتوانند از مزایای پیوند مو بهرهمند شوند.
اگر چه استفاده از موهای بدن برای کاشت مو با دشواریهای بسیاری همراه است اما میتوان گفت که این راهحل ارزش دشواریها را دارد. جالب است بدانید که این روش به اندازه روش FUT رایج است و متقاضیان بیشماری دارد. همچنین بعد از گذشت سه ماه، نتیجه کاشت مو با موی بدن به تدریج قابل مشاهده است. تنها نکتهای که افراد پیش از کاشت مو باید در نظر داشته باشند این است که پزشکی حاذق و با مهارت کافی را برای کاشت مو انتخاب کنند تا در نهایت، به نتیجه مطلوبی از پیوند مو دست یابند.
https://heliaclinic.com/is-it-possible-to-hair-transplant-from-body-hair/
لطفا شکیبا باشید ...