چرا روزانه سر درد داریم؟ علت اصلی سردردهای معمولی و روزانه چیست؟ چه راهکارهایی برای درمان وجود دارد؟
سردرد یکی از رایجترین مشکلاتی است که مردم به صورت روزمره از آن شکایت میکنند. برخی از افراد در دوره خاصی از زندگی خود سردرد شدید را تجربه میکنند و برخی دیگر دچار سردردهای گاه و بیگاه میشوند. هر کسی ممکن است دچار سردرد شود و هیچ تفاوتی ندارد که چه سنی، چه نژادی یا چه جنسیتی داشته باشید. تشخیص این که علت سردرد چیست همیشه راحت نیست. با این حال با توجه به زندگی روزمره ما ۶ علت عمده برای انواع سردرد از جمله سردرد خوشهای، سردرد سینوسی (سینوزیت)، سردرد میگرنی و سردرد تنشی توسط متخصصین مشخص شده است. با ما همراه باشید تا با این دلایل و راه درمان سردرد آشنا شوید.
هیچ شکی وجود ندارد که استرسهای کار میتواند باعث سردردهای متعدد در طول هفته شود، اما اگر علت سردرد روزهای تعطیل شما هم کار باشد بسیار غیر منتظره است! بله استرس کاری هفته در روزهایی که کار نمیکنید به سراغ شما میآید و باعث سردرد میشود؛ این نوع سردرد دقیقا بعد از این که شما یک پروژه کاری را به پایان میرسانید، یا وقتی بعد از یک هفته کار در حال استراحت در روز تعطیل هستید، یا حتی وقتی برای سفر مرخصی گرفتهاید یا به تعطیلات رفتهاید به سراغ شما میآید. این نوع سردرد که متخصصین آن را با نام Let-Down Headaches میشناسند، سردردی است که خیلی از مواقع به اشتباع تشخیص داده میشود. علت سردردهای این چنینی را میتوان میزان هورمونهای استرس دانست که بر روی فعالیتهای شیمیایی حساس مغز تاثیر میگذارند.
راه درمان: هر روز ۵ دقیقه این تمرین ذهنی را برای کاهش استرس انجام دهید: چشمان خود را ببندید و به جایی که شما را خوشحال میکند فکر کنید؛ مثلا ساحلی که از آن خاطره دارید. روی تصویری از آن تمرکز کنید و خود را در آنجا تصور کنید. به تمام جزییات دقت کنید، گرمای تابش خورشید روی پوست صورتتان یا نسیم خنک دریا، بوی آب شور دریا و حس نرم شنها زیر پاهایتان. در روزهایی که خیلی خسته و فرسوده هستید به ماساژ روی بیاورید؛ تحقیقات وسیع در اسپانیا نشان داده است که ۴۰ دقیقه ماساژ میتواند سردردهای تنشی را در چند ساعت آرام کند.
رژیم غذایی شما
بیاهمیتی و فراموش کردن یا به تعویق انداختن هر وعده غذایی، باعث افت قند خون و جرقه یک سردرد میشود. اما جالب است بدانید که خوردن برخی از خوراکیها هم میتواند باعث سردرد شود. حداقل ۳۰ درصد سردردهای میگرنی به دلیل رژیم غذایی هستند. طبق تحقیقات بنیاد ملی سردرد (National Headache Foundation)، غذاهایی که تیرامین (Tyramin) دارند در صدر جدول غذاهایی قرار دارند که باعث سردرد میشوند. به همین دلیل انواع کالباس و سوسیس، کلم ترشی، سس سویا و پنیر کهنه و در برخی افراد خوردن پیاز و مرکبات باعث بروز سردرد و میگرن میشود. خوراکیهای دیگری که درد میگرن را تحریک میکنند شامل مواد غذایی حاوی کافئین، مونوسدیوم گلومات (MSG) و آسپارتام هستند. مونوسدیم گلومات نمکی است که به عنوان طعمدهنده در بسیاری از کنسروها و غذاهای آماده استفاده میشود و آسپارتام نوعی شیرین کنندهی مصنوعی است که در محصولات کم کالری و رژیمی وجود دارد.
راه درمان: پرهیز غذایی برای سردرد میتواند برای هر فرد به صورت متفاوتی باشد. به همین دلیل پزشکان معمولا توصیه میکنند افراد رژیم غذایی با پرهیز را برای چند ماه ادامه دهند تا متوجه شوند که چه ماده غذایی سردردشان را تحریک میکند یا میتواند باعث سردرد شود. میتوانید با غذاهای کم تیرامین (Low Tyramine Diet) رژیم غذایی خود را شروع کنید و از خوردن غذاهایی مانند سوسیس، کالباس، پنیرهای قوی مثل چدار، بلوچیز، پنیر کهنه، سس سویا، دانه سویا، پنیر سویا، باقالی، ترشیجات مثل ترشی کلم و خیارشور و نانهایی که با خمیر ترش تهیه میشوند خودداری کنید.
همچنین سعی کنید حداقل هر ۳ ساعت چیزی بخورید، مثلا ۳ وعده غذایی کوچک و ۳ میان وعده در روز. به یاد داشته باشید که کم آبی بدن میتواند علت سردرد باشد، همینطور نوشیدن زیاد قهوه؛ پس سعی کنید برای رفع سردرد و پیشگیری از آن، در طول روز به اندازه کافی آب بنوشید و بیش از ۲۰۰ میلیگرم کافئین در روز مصرف نکنید.
اگر آخر هفته را با دوستان خود خوش بگذرانید، تا دیروقت بیدار بمانید و در عوض جمعه را تا ظهر بخوابید؛ به احتمال زیاد صبح را با سردرد از خواب بیدار میشوید، اما چرا؟ بیدار ماندن تا دیروقت، قرار گرفتن در معرض دود سیگار یا سیگار کشیدن و خوابیدن بیشتر از ساعتی که همیشه بیدار میشوید از دلایل اصلی سردرد در روزهای تعطیل است. درست است که کمبود خواب به تنهایی یک علت سردرد شناخته شده است اما بهم زدن ساعت خواب هم به همان اندازه سردرد میآورد.
راه درمان: مجبور نیستید برنامههای تعطیلات آخر هفته خود را کلا لغو کنید. اما برای پیشگیری از سردرد، شب را زودتر به خانه برگردید تا برنامه خواب خود را خیلی تغییر ندهید و حتی بتوانید کمبود خوابی که در طول هفته داشتید را در صبح روز تعطیل جبران کنید. البته نه به این معنی که زیاد در رخت خواب بمانید. اگر در طول روز هنوز احساس خوابآلودگی کردید، یک چرت کوتاه حال شما را بهتر خواهد کرد.
اضافه وزن احتمال سردرد مزمن را برای شما افزایش میدهد و اگر این اضافه وزن در قسمت میانی بدن شما باشد این احتمال ۲ برابر میشود. خانمهایی که در قسمت شکم چربی اضافه دارند تا ۳۰ درصد بیشتر از خانمهایی که شکم تخت و لاغری دارند دچار میگرن میشوند. بر اساس تحقیقات دانشگاه پزشکی درکسل (Drexel)، «قسمتی از مغز شما که میزان میل شما به خوردن و نحوه عملکرد سلولهای چربی را کنترل میکند، هنگام وقوع سردردهای حاد هم فعال میشود». دلیل این موضوع هنوز کاملا مشخص نیست اما رئیس تحقیقات مرکز سردرد جان هاپکینز میگوید: «میزان پروتئین بالایی که سلولهای چربی ترشح میکنند، مثل آدیپونکتین (Adiponectin) و لپتین (Leptin) میتواند باعث ایجاد التهاب در بدن شما شوند که این روی میگرن هم تاثیر میگذارد و از علل سردرد محسوب میشود.»
درمان: تعریق کردن! ورزش کردن نه تنها باعث چربی سوزی و لاغری شما میشود، بلکه عملکرد قوی در تسکین درد هم دارد. تحقیقات نشان داده است که ۴۰ دقیقه تمرین ایروبیک ۳ بار در هفته، به اندازه داروهای مسکن در بهبود میگرن موثر است!
عادت ماهانه علاوه تاثیرات خلقوخویی و درد بدن، باعث انواع سردرد نیز میشود. تغییرات هورمونی علت سردرد حدود ۶۰ درصد خانمها است. بر اساس تحقیقات دانشگاه یوسیالای (UCLA) دقیقا قبل از عادت ماهانه میزان استروژن در بدن شما کاهش پیدا میکند و این تغییر در مغز میتواند باعث سردرد میگرنی شود.
درمان: مصرف قرصهای مسکن غیراستروئیدی مثل ایبوپروفن، به صورت روزانه و چند روز قبل از شروع عادت ماهانه، میتواند به کاهش التهاب رگهای خونی مغز که باعث سردرد میگرنی میشوند کمک کند. اگر این نوع مسکنها به اندازه کافی در تسکین درد شما موثر نبودند دکتر زنان شما میتواند داروهای دیگری به شما پیشنهاد کند. مثل داروهایی که از کاهش میزان استروژن در بدن شما جلوگیری کند یا مسکنهای قویتر که تاثیر آنها مدت بیشتری در سیستم عصبی باقی خواهند ماند. در این مورد فقط از پزشک متخصص خود مشورت بگیرید.
علت سردرد میتواند مشکلات فک شما باشد؛ برای مثال کسانی که در خواب دندان قروچه میکنند، یا کسانی که در طول روز دندانهای خود را به هم فشار میدهند. تحقیقات وسیعی که در یکی از دانشگاههای دندان پزشکی انجام شده نشان میدهد این رفتارها در افرادی که سردرد تنشی دارند بسیار رایج است. این افراد ممکن است در خواب یا بیداری این کارها را انجام دهند. بسیاری از افرادی که از سردرد گیجگاهی شکایت میکنند در خواب یا در ناخودآگاه به فک خود فشار میآورند که این کار باعث فشار بر مفصل گیجگاهی زیروارهای میشود. این نوع سردرد با نام سندرم Temporomandibular joint یا TMJ شناخته میشود. خروپف کردن هنگام خواب نیز یکی دیگر از دلایل سردرد شدید روزانه در افراد است.
درمان: از نشانههای این رفتار درد فک، درد گوش و صدای کلیک مانند فک هنگام باز کردن دهان و جویدن است. دندانپزشک شما نیز به راحتی میتواند تشخیص دهد که شما در خواب دندان قروچه میکنید یا خیر. اگر این مشکل برای شما تشخیص داده شد میتوانید به متخصصین کلینک خواب مراجعه کنید که درمانهای متفاوتی برای رفع مشکلات خواب دارند.
درد خود را بشناسید؛ علت بیش از نیمی از سردردها تشخیص داده نمیشود یا به اشتباه تشخیص داده میشود. بر طبق مطالعات بنیاد ملی سردرد، سه نوع شایع سردرد عبارتند از:
احساس یک فشار مداوم یا فشرده شدن محکم در قسمت پیشانی، دور سر یا پشت سر که با حرکت کردن شما بیشتر یا بدتر نمیشود. حدود ۸۸ درصد خانمها دچار سردرد تنشی میشوند.
احساس درد معمولی رو به ازدیاد در یک طرف پیشانی یا یک طرف کل سر که برخلاف سردرد تنشی با حرکت بدن یا سر، درد بیشتر و بدتر میشود. این نوع سردرد با حالت تهوع یا حتی استفراغ همراه میشود. حساسیت به نور و صدا نیز در این نوع سردرد رایج است. حدود ۱۸ درصد از خانمها دچار میگرن میشوند.
احساس درد و فشار دور چشمها، روی گونهها و پیشانی به همراه آبریزش و احتقان یا گرفتگی بینی و حتی در بعضی موارد تب و لرز. این عوارض توسط آنتی بیوتیک از بین میروند. اکثر افرادی که فکر میکنند دچار سردرد سینوسی هستند در واقع دچار التهاب سینوسی یا میگرن هستند.
https://www.digikala.com/mag/%D8%B9%D9%84%D8%AA-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%B1%D8%AF-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%B1%D8%AF/
به طور یقین سردرد میتواند علامتی از عفونت ویروس کرونا باشد اما بسیاری از بیماریهای دیگر هم میتواند باعث ایجاد آن بشود. هیچ یک از علائم برای کووید ۱۹ قطعی نیست و این مشکل بزرگی جهت تشخیص ابتلای این بیماری است که باعث میشود تنها راه انجام آزمایش باشد.
به گزارش خبرنگار ایمنا، بیماری کرونا با گذشت بیش از ۱۰ ماه علائم مختلفی از جمله علائم عصبی مانند سرگیجه، اختلال شناختی، درگیری اعصاب مرکزی، محیطی و عضلات را از خود نشان میدهد. سردرد هم یکی از چند علامت بیماری کووید ۱۹ بوده که در بین برخی از بیماران دیده شده است. سردرد میتواند ظرف مدت پنج تا هفت روز از شروع دیگر علائم کرونا از جمله تب، سرفه و سایر علائم عفونت حاد خود را نشان دهد. طبق گفته متخصصان، سردرد شدید به عنوان علامتی که میتواند زنگ خطر ابتلا به کرونا یا عوارض مهم کرونا باشد به شمار میرود.
اما در حالت معمولی سردرد یکی از رایجترین مشکلاتی است که مردم به صورت روزمره از آن شکایت میکنند. برخی افراد در دوره خاصی از زندگی خود سردرد شدید را تجربه میکنند و برخی دیگر دچار سردردهای گاه و بیگاه میشوند. احتمال شیوع سردرد در افراد مختلف بسیار بالا است. سردرد ممکن است به صورت خود به خودی یا در اثر فعالیت زیاد به وجود بیاید. در خصوص بررسی انواع سردردها، تأثیر سینوزیت و تغییرات فصلی در بروز سردردها و تشخیص و درمان آن با محسن بشتام، متخصص مغز و اعصاب گفت و گویی داشتهایم که در زیر میخوانید:
سردرد چه زمانی اتفاق میافتد؟
در سر و گردن ساختارهای حساس به درد وجود دارد و تعدادی از آنها خارج از مغز بوده و تعدادی داخل مغز است. عروق بزرگ داخل مغز، سینوسهای وریدی و وریدهای داخل مغز از شریانهای اصلی مغز هستند، از ساختمانهای حساس به درد در خارج از مغز میتوان به خود پوست سر اشاره کرد، شریانهای داخل گردن، مخاط سینوس، مخاط دندانها و تعدادی از اعصاب داخل مغز هم از ساختمانهای حساس به درد هستند. هر اتفاقی مانند ضرب، التهاب، عفونت یا تومورهایی که روی یکی از این مناطق فشار ایجاد کند میتواند باعث دردهای ناحیه سر و صورت شود. سردرد طیف وسیعی از بیماریها را شامل میشود ممکن است سردرد علامت یک بیماری باشد و گاهی اوقات خود سردرد یک بیماری بوده و بر همین اساس سردردها به دو دسته تقسیم میشوند.
درباره انواع سردردها و شیوع آن توضیح دهید؟
سردردها به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم میشود. سردردهای اولیه بیماری بدون علت مانند سردردهای میگرنی، تنشی و خوشهای بوده و بسیار شایع هستند، سردردهای ثانویه یک علامت به درد مانند تومورهای مغزی، بیماریهای داخلی، عفونتها، اختلالات عروقی و مغزی است و این موارد باعث بروز سردرد شده که سردرد علامتی از وجود این بیماریها است. بر اساس نوع سردرد تعریف متفاوتی از آن میشود. اگر فردی بیشتر از ۱۵ روز در یک ماه سردرد داشته باشد دچار سردردهای میگرنی شده و چنانچه سه ماه متوالی و بیشتر از هشت روز درگیر سردردهای میگرنی باشد این نوع دردها سردرد مزمن تلقی میشوند. اگر سردردهای خوشهای زیر یک سال باشد غیر مزمن بوده و بیشتر از یک سال طول کشید سردرد مزمن با فاصله است. سردردهای مزمن روزانه بسیار شایع بوده و متأسفانه بسیاری از افراد بی رویه و خودسرانه از داروهای مسکن استفاده میکنند. اگر مسکنها بیشتر از دو بار در هفته به مدت طولانی مصرف شود، میتواند زمینه ساز سردردهای مزمن روزانه باشد.
انواع مختلف سردرد کدام نقاط سر را درگیر میکند؟
سردردها بر اساس محلی که دارند به تشخیص پزشک کمک بسیاری میکنند، سمت چپ داخل سر محل پنج سینوس مهم است. اگر در سه محل زیر کاسه چشم، بالای ابرو و روی شاخه بینی دردهای سینوزیتی متمرکز شود، سردردهای تنشی بر اثر استرس و اضطراب اتفاق میافتد و مانند نواری دور تا دور سر را میگیرد، بسیاری از بیماران احساس فشار دادن و گرفتگی سر را دارند. نوع دیگر سردردهای میگرنی بوده معمولاً یک طرفه و ضربان دار بوده ممکن است صورت را گرفته و به ناحیه گردن کشیده شود، در ۴۰ درصد احتمال شیوع سردردهای دو طرفه و میگرن وجود دارد. نوع دیگر سردرهای خوشهای است که بسیار شدید و آزاردهنده بوده، منطقه اطراف کاسه چشم و ناحیه شقیقه را درگیر میکند، معمولاً یک طرفه و ثابت است.
آیا سردرد میتواند ژنتیکی باشد؟
در مورد همه سردردها اینطور نیست، اما در سردرد میگرنی ژنتیک مؤثر است، حتی ژنهایی در این باره شناسایی شدند. بسیار شاهدیم در بین خانوادهها بیان میشود مادر، پدر، عمه یا خاله بیمار مبتلا به سردردهای میگرنی بودند و بعد نسل بعدی درگیر این نوع سردرد شدند. وراثت در سردردهای میگرنی از نسل اول به فرزندان و خانواده درجه دو بسیار شایع است. در مورد سردردهای خوشهای تحقیقات جدیدی انجام شده است، حتی ژنهایی شناسایی شده که میتواند زمینه ژنتیک داشته باشد، در بقیه موارد علت ژنتیکی برای سردرد نداریم.
استفاده از قرصهای مسکن برای رفع سردرد صحیح است؟
بروز سردردها علل مختلفی دارد و باید آنها را جدی گرفت، بر اساس معاینه فیزیکی بیمار و شرح حال کاملتر میتوان به جمع بندی رسید و نیاز بیمار به سی تی اسکن و ام آر آی را تشخیص داد، به نظرم مسکن خوردن برای از بین بردن سردرد کار اشتباهی است. ممکن است سردردها مزمن و روزانه بوده و این حالت برای افراد اتفاق بیفتد و مراجعه به پزشک و انجام معاینه دقیق ضروری است. پزشک بر اساس یافتههای پیدا شده و گرفتن شرح دقیقتر نسبت به درمان بیمار اقدام میکند.
سردردها در چه سنی مهمتر هستند و باید به آنها بیشتر توجه کرد؟
۸۰ درصد مردم سردرد معمولی و ۳۰ درصد سردرد میگرنی دارند، باید به سردردهای بعد از ۵۰ سالگی توجه بیشتری کرد. از کودکی تا سالمندی در بین افراد سردرد وجود دارد. بر اساس سن تقسیم بندیهای مختلفی شده که وابسته به علل شایع و غیر شایع است. در بین کودکان و نوجوانان سردردهای میگرنی شیوع بیشتری دارد. سردردهای تنشی نیز شایع بوده و درصدی درگیر تومورهای مغزی و سردرد هستند. اما بعد از بلوغ سردردهای تنشی بیشترین و شایعترین مورد بوده و بعد از آن سردردهای میگرنی شایعترین علل سردردها در افراد جوان است. بعد از سن ۵۰ سالگی علت سردرد متفاوتتر بوده و باید مسئله را جدی گرفت. حتی ممکن است بیماری قلبی، تومورهای مغزی و بیماریهای داخلی با سردرد نشان داده شود. خونریزیهایی مغزی و ضایعات عروقی مغز میتواند علت سردرد باشد. علل خاص تخصصی نیز در این زمینه مؤثر بوده و جدی گرفتن آن لازم است. در بین افراد سالمند هم میتوانیم سردردهای تنشی را داشته باشیم و گرفتن شرح حال و معاینه بیمار بسیار اهمیت دارد. به دلیل اینکه سن شیوع تومورهای مغزی و آسیبهای عروقی مانند خونریزیهای مغزی میتواند در افراد مسن با یک ضربه کوچک اتفاق بیفتد. علاوه بر این التهاب عروق سمت ناحیه شقیقه بیماری خطرناکی بوده و ممکن است در افراد سالمند اتفاق بیفتد که نیاز به بررسی دارد.
سینوزیت و تغییرات فصلی تأثیری در بروز سردردها دارد؟
سینوزیت عفونت چرکی سینوسها بوده و به دو دسته سینوزیت حاد و مزمن تقسیم میشود. سینوزیت حاد معمولاً با تب، سرفه، خلط و ترشحات بینی و حلق همراه است، معمولاً خود سینوس دردناک شده با محل عفونت نیز ارتباط دارد که اگر در گونه باشد معمولاً گونه درد گرفته و اگر در پیشانی بود همین قسمت درد میگیرد، معمولاً با درمان آنتی بیوتیکی و تخلیه ترشحات از بین میرود. بعد از این مرحله که این علائم تمام شد دردهای مبهم و سنگینی در سر احساس میشود که این دردها از سینوزیت مزمن است، موردی که بین مردم بسیار شایع بوده و مراجعه کنندهها از سینوزیت طولانی مدت خود که با سرما و خوردن باد سرد به سر شکایت میکنند، در صورتی که این تصور اشتباه است، بسیاری از سردردها در اثر میگرن اتفاق میافتد، میگرن تغییرات فصلی دارد و با گرما، سرما و باد سرد تشدید میشود.
علت سردردهای تنشی و میگرنی چیست و در چه افرادی بیشتر است؟
شاید بیشتر از ۹۰ درصد افراد در طول زندگی خود سردردهای تنشی را بر اثر استرس و اضطراب تجربه کرده باشند، شیوع این نوع سردردها معمولاً در هر دو جنس زنان و مردان وجود دارد. این نوع سردرد خفیف، متوسط و حالت نواری است و دور تا دور سر را در بر میگیرد که در هر سنی میتواند اتفاق بیفتد در دهه سوم و چهارم بین جوانترها شایعتر است. تهوع، استفراغ و حساسیت به نور و سر و صدا در این نوع سردرد نداریم، با خواب، استراحت و کم کردن تنشهای عصبی میتوان این نوع سردرد را برطرف کرد.
شیوع سردردهای میگرنی در جامعه بیشتر است. میگرن بر اساس سنی به قبل از بلوغ و بعد از بلوغ تقسیم میشود. میگرنهای قبل از بلوغ بین دختران و پسران شیوع یکسانی دارد، علائم میگرن قبل از بلوغ کمی متفاوتتر بوده و ممکن است کودکی دچار استفراغهای دورهای یا دردهای شکمی شود. با بالا رفتن سن این نوع سردردها بیشتر میشود، بعد از بلوغ میگرن در بین خانمها سه برابر بیشتر از آقایان است. سردردها حالت ضربان دار داشته و در بین ۶۰ تا ۷۰ درصد افراد یک طرفه، همراه با تهوع، استفراغ و حساسیت به نور، سرو صدا و بو است، این علائم شایع سردردهای میگرنی بوده ممکن است با خواب بهتر نشود و زمان آن ۷۲ ساعت هم طول بکشد.
آیا بیماریهای فشار خون، ام اس و دیابت میتوانند باعث سردرد شوند؟
گاهی اوقات بسیاری از بیماران دیابتی دچار افت قند خون میشوند، این اتفاق میتواند باعث بروز سردرد بین بیماران آنها شود. تعدادی از بیماران فشارخون با عدد ۱۴ یا ۱۵ معتقدند دچار سردرد شدند، در حقیقت سردرد باعث بالا رفتن فشار خون میشود. اگر فشار خون بسیار بالا با عدد ۱۹ و ۲۰ بود و به طور ناگهانی حملهای اتفاق بیفتد میتواند باعث سردرد باشد و در کنار آن اختلال عروقی مانند خونریزی مغزی را ایجاد کند. در مورد بیماری ام اس بسیاری از بیماران دچار سردرد بوده و به پزشک مراجعه میکنند سوال شایع «آیا دچار ام اس شدیم» را دارند، سردردهای عادی معمولاً علامتی برای ام اس نیست. هر چند بیمار ام اس مانند بقیه افراد میتواند دچار تنش و میگرن باشد. در خونریزی فشارخون بالا رفته و شایعه عروقی ایجاد میشود. اما نوع خاصی از سردردها بنام نورآلژی تری ژمینال (درگیری عصب سه قلوی مغز) بوده، عصب سه قلوی مغز سه شاخه حسی دارد که به سه قسمت صورت اثر میکند. هر کدام از این عصبها به هر علتی درگیر شود درد در این سه شاخه رخ میدهد و معمولاً در سنین ۳۰ سال به بالا اتفاق میافتد.
آیا در تشخیص و درمان سردرد انجام تصویر برداری لازم است و با سردردهای ایام کرونایی چه باید کرد؟
بسیاری از بیماران اصرار بر گرفتن ام آر آی و سی تی اسکن دارند در صورتی که نیازی به این کار نیست، باید تشخیص بر عهده پزشک گذاشته شود چرا که در معاینه پزشک بسیاری موارد مشخص میشود، برای مثال اگر در معاینه مشخص شود یک طرف بدن بیمار ضعف و اختلال خواب رفتگی دارد یا پزشک در معاینه چشم مشکلی را ببیند برای بیمار گرفتن ام آر آی و سی تی اسکن را تجویز میکند. بروز سردردهای جدید بعد از سن ۵۰ سالگی، داشتن سردردهایی با سیر پیش رونده و رسیدن حداکثر شدت بعد از دو هفته و همراه شدن سردرد با تشنج و بیدار شدن از خواب و عوض شدن فرم سردرد در بیماران نیاز به مراجعه به پزشک دارد. بسیاری از سردردها را در ایام کرونایی میتوانیم با کاهش تنشها، خواب، تغذیه مناسب و استفاده از داروها حل کنیم.
https://www.imna.ir/news/465127/%D8%B9%D9%84%D8%AA-%D8%A8%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA
لطفا شکیبا باشید ...