0

چگونه اهداف زندگی ما تغییر میکنند؟

تغییر اهداف تغییر اهداف با گذشت زمان چرایی تغییر اهداف تغییر اهداف انسان اهداف زندگی تغییر اهداف با بالا رفتن سن
ثبت شده 3 سال پیش توسط کوثر نازاریان ویرایش شده در 1400/3/7

می خوام بدونم چطور در طول زندگی و با گذشت زمان اهداف انسان تغییر می‌کنند و حتی بعضی از اهدافش رو فراموش میکنه

چگونه اهداف زندگی ما تغییر میکنند؟

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: کوثر نازاریان

 

 

تا به حال هر چه که در حساب امیرمعین می نوشتم همه و همه شان مربوط بودند به نویسندگی و کتابخوانی و گاها مطالبی درباره تولید محتوا نیز در ویرگول منتشر کردم .

اما از این پس بدون هیچ شکی نوشته های این حساب سمت و سوی دیگری پیدا خواهند کرد . دیگر نوشته هایی با عنوان های "خوبی های نوشتن" و یا "چگونه می توان راحت تر نوشت " منتشر نخواهم کرد .

چرا که ماهیت من طی دوره ای نه چندان کم به کل تغییر کرده است . و منظورم از ماهیت همان اهدافم می باشد .

تا به حال هرجا که سر بالا می گرفتم ؛ هرجا که می رفتم ؛ هر جا که می نشستم ؛ تنها هدفم نوشتن و بهتر نوشتن و نویسنده شدن بود . و این اهداف از همان وقتی که سر بر بالشت می گذاشتم تا وقتی که به سمت تخت خواب می رفتم ذهن من را درگیر خودشان می کردند .

اما دیگر همه چیز فرق کرده و با باز شدن مدارس من خودم را از راهی که از سر لجبازیِ با خودم دنبال می کردم بیرون آوردم و از این بابت خیلی هم خوشحالم . درست است که من با نوشتن حالم خوب می شد ولی بعد از درس خواندن نه تنها حالم خوب می شود بلکه انژی فوق العاده ای هم دریافت می کنم و مهمتر از همه آرامشی درونی تمام وجود مرا پر می کند .

چه بسا تا به حال به این نکته پی برده ام که هرچه بیشتر درس بخوانم حالم بهتر خواهد شد .

بنابراین ضمن عذرخواهی از همه کسانی که تا به حال این حساب را دنبال می کرده اند بابت آن همه تاخیر در فعالیت مجدد من در ویرگول ، به همه کسانی که تا به حال مرا به خاطر موضوعاتی از قبیل نوشتن ونویسندگی دنبال می کردند از طریق این پست اعلام می دارم که پرونده نویسندگی به کل بسته شد .

اما خب امکان این هم وجود دارد که گهگاهی درباره نویسندگی هم بنویسم چونکه هنوز به طور کامل با نوشتن خداحافظی نکرده ام . نمی توانم بیشتر از این هم درباره نوشتن بنویسم . توانستن که چرا . صد در صد می توانم چون که ایده ها و موضوعات نابی هنوز در دفترچه ایده هایم دست نخورده مانده اند .

از نوشتن نمی نویسم چون که یکی از اصلی ترین دلایلم برای این کار این است که نمی توانم به خودم اجازه دهم درباره کاری بنویسم که هر روز حداکثر ربع ساعت از وقت خودم را صرف انجام آن کار می کنم .

امیر معین

https://vrgl.ir/vkiCD

فرض کنید شما به سرعت نفس زنان وارد تاکسی می شوید و به راننده میگید آقا حرکت کن!

راننده شروع به حرکت میکنید. بعد از شما می پرسد کجا برم؟

شما چی میگید؟

نمیدونم فقط حرکت کن.فقط برو

خوب تا اینجا حس گرفتید

این داستان زندگی بسیاری از ما انسانهاست. بارها پیش آمده که کاری را شروع کنیم ولی قبل از اینکه به نتیجه برسیم آن را رها می کنیم، براستی تابحال با خود اندیشیده اید که:

چرا هرچه می دویم نمی رسیم؟

چرا هرچه بیشتر کار می کنیم به نتیجه نمی رسیم؟

تا بحال با خود فکر کرده ایم زمانی که به سن بازنشستگی برسیم چقدر دارایی خواهیم داشت؟

زمانی که به سن پیری برسیم زندگی ما چگونه خواهد بود؟

پاسخ همه این سؤال ها در یک کلمه نهفته است و آن هم داشتن هدف است.

هدف داشتن در زندگی یک الزام است . انسانها در هر سن و سال و در هر شغل و جایگاهی که هستند اگر خواهان موفقیت هستند چاره ای ندارند جز اینکه اهداف تعیین شده و مشخصی برای خود داشته باشند.

داشتن هدف در زندگی از لوازم اصلی حیات سعادتمندانه و معنادار است . انسان زمانی امنیت خاطر و آرامش دارد که افق روشنی برای آینده خود ترسیم کند و با انگیزه و رضایت درونی برای رسیدن به آنچه در آن افق مد نظر دارد، تلاش کند و بدترین حالت برای آدمی، زمانی است که احساس سرگردانی کند و بلاتکلیف بماند .

آمار جهانی و تحقیقات مختلف نشان می دهد که ۹۷ درصد مردم جهان هدف ندارند و تنها ۳درصد مردم دنیا برای خود دارای اهداف مشخص هستند و جالب این است که همه مردم فکر می کنند که زندگی هدفمندی دارند اما اگر واقعاً اینگونه است پس چرا به آن چیزی که می خواهیم نمی رسیم؟

دلیل این است که بسیاری از ما با خصوصیات یک هدف خوب و واقعی آشنا نیستیم.

حال از شما می خواهم که همین الان ۵ هدف اصلی زندگی خود را به ترتیب اولویت بنویسید:

وقتی که در کلاس ها و همایش ها از دانشجوهایم می خواهم که این کار را بکنند معمولاً با این پاسخ ها رو برو می شوم : موفقیت، خوشبختی، رسیدن به آرامش، قبولی در دانشگاه، پول، ثروت و …

در حالیکه هیچ کدام از اینها هدف نیستند . اما هدف چیست ؟

هدف خواسته ای است دقیق ، روشن و شفاف و به اندازه کافی دورازدسترس اما دست یافتنی که به محض اعلام به ذهن ، بارها و بارها و بارها ذهن را درگیر خود می کند تا احتمال رسیدن به ان افزایش یابد.

خصوصیات یک هدف خوب

اهداف باید مشخص و معین باشند .

یکی از مهمترین قوانین موفقیت ، شفافیت است، هرآنچه را که خواهانش هستید باید دقیق و شفاف و مشخص آنرا ببینید. برای مثال اگر می خواهید در دانشگاه قبول شوید باید مشخص کنید که در چه رشته و چه دانشگاه و چه شهری می خواهید تحصیل کنید.

اهداف باید قابل اندازه گیری باشند.

هدف خوب هدفی است که آنرا اندازه گیری کرد تا در طی مسیر حرکت به سمت آن بتوان متوجه شد که چقدر به آن نزدیک و یا دور هستیم. برای مثال کسی که می خواهد وزنش را کم کند باید دقیقاً تعیین کند که می خواهد به چه وزنی برسد و چه مقدار کاهش وزن داشته باشد.

اهداف باید دور از دسترس اما دست یافتنی باشند.

هدفی که انتخاب می کنید نه باید آنقدر دور و بزرگ باشد که نتوانید آنرا باور کنید و نه انقدر کوچک و در دسترس شما باشد که انگیزه ای به شما ندهد.

اهداف باید مال خود شخص باشند.

گاهی اوقات برخی افراد هدفگذاری می کنند اما هدف آنها تحت اهداف ناآگاهانه دیگران بوده است یعنی اینکه هدف متعلق به خودش نبوده است . و این باعث می شود که آن شور و اشتیاقی را که برای رسیدن به هدف باید داشته باشد پیدا نمی کند ، انگیزه لازم را برای رسیدن به هدف در خود ایجاد نمی کند و با کوچک ترین مانعی که بر روی مسیر وی قرار می گیرد هدفش را رها می کند . همچنین اهداف هر شخص باید متناسب با شخصیت و خصوصیات اخلاقی خود او باشد تا بتواند در طی مسیر حرکت به سمت اهداف بر مشکلات و موانع موجود پیروز شود.

اهداف باید محدود به زمان باشند.

هدفی که زمانی برای رسیدن به آن مشخص نشده باشد هیچگاه به حقیقت تبدیل نمی شود و بعبارتی آرزویی بیشتر نخواهد بود . از جمله عواملی که باعث اهمال کاری در ما انسان ها می شود مقید نبودن به زمان است.

سؤال : آیا می توان چند هدف برای خود داشته باشیم یا فقط باید یک هدف برای خود مشخص کنیم ؟

بهتر این است که حداقل سه و حداکثر پنج هدف برای خود مشخص کنیم اما همه این اهداف باید در راستای یک هدف بلند مدت شما باشند و این که حتماً باید بتوانیم آنها را اولویت بندی کنیم و مهمترین آنها را مشخص کنیم.

در این عمر کوتاه زندگی، رسیدن به همه اهداف و آرزوها ممکن نیست، بنابراین باید هدفی را که ارزشمندتر است انتخاب نمود . اگر اهداف متفاوت و متعدد دنبال شود نتیجه ای جز شکست و ناکامی نخواهد داشت.

بنابراین کسی که دنبال موفقیت در کارهاست باید در ابتدای امر، هدف خود را مشخص کند و بعد از اینکه مهمترین هدف را شناسایی کرد، با تمام توان جهت رسیدن به آن تلاش نماید، چرا که موفقیت انسان در کارهایی است که فکر و اندیشه را در همان کار بکار می گیرد .

 ویژگی افراد هدفمند

هدف باعث حرکت در زندگی میشود.

• هدف باعث زنده ، زندگی کردن می شود.( هدف باعث می شود ما رود باشیم نه مرداب!)

– هدف داشتن باعث سلامت روانی می شود.

• پس آدمی که از لحاظ روانی سالم است, حتما مثبت نگرتر هم هست.

– آدم هدفمند می داند کدام را انتخاب کند.

• پس تضاد ندارد!

• پس بین این یا آن گیر نمی کند!

• پس دغدغه هم ندارد!

• حتما تکلیفش با خودش مشخص است!

– آدم هدفمند سازگارتر هم هست.

• تحمل سختی ها برایش آسان است.

• غر نمی زند.

• توانایی تبدیل تهدیدات به فرصت ها را دارد.

• دائم رشد می کند، یاد می گیرد و نقاط ضعف خود را به نقاط قوت تبدیل می کند.

در یک کلام تفکر استراتژیک دارد و توانایی بازتولید خود را !

– آدم هدفمند کمتر مریض میشود.

• چون آدم هدفمند فرصتی برای مریض شدن ندارد.

– سرعت افراد هدفمند حداقل ۲ برابر افراد معمولی است

• پس آدم های هدفمند وقت تلف نمی کنند.

• بلاتکلیف نیستند.

هـرکس که چـــرایی زنـدگــــی را یافــت باشد با هـــر چگـونگـــی خـواهد ساخت. (نیچه)

سوال بزرگ چــــــــرا هــــــــدف نمی گــذاریم؟

https://www.janblaghy.ir/%D9%87%D8%AF%D9%81-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D9%88-%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%AF%D9%81-%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85%D8%9F/

loader

لطفا شکیبا باشید ...