0

تست هوش هیجانی چیست؟

تست هوش تست هوش هیجانی اهمیت تست هوش هیجانی تست هوش هیجانی چیست IQدر افراد تفاوت IQ وEQ
ثبت شده 3 سال پیش توسط کوثر نازاریان ویرایش شده در 1400/3/7

می خوام بدونم تست هوش هیجانی چیه و چه چیزی رو در فرد شناسایی میکنه و چه اهمیتی داره

تست هوش هیجانی چیست؟

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: کوثر نازاریان

تست هوش هیجانی EQ چیست و چه کاربردی دارد؟

هوش هیجانی (EQ) چیست؟

 

 

همه ما از دوران کودکی توسط خانواده در مورد بهره هوشی یا IQ مورد بررسی قرار می‌گیریم. اما کمتر پیش می‌آید که خانواده‌ها به هوش هیجانی یا همان EQ توجه کنند. جالب اینجاست که بسیاری از افراد در مورد هوش هیجانی اطلاعات زیادی ندارند. بنابراین چندان توجهی از خود در مورد این مسئله مهم نشان نمی‌دهند.

اوایل قرن بیستم، مفهومی به نام هوش توسط آلفرد بینه مطرح شد و بعدها مبنای تعیین کارایی و موفقیت شغلی قرار گرفت. پس از آن و در سال ۱۹۹۵ مفهوم هوش هیجانی توسط دانیل گولمن با چاپ کتاب “چرا EQ می تواند مهم تر از IQ باشد؟” مورد توجه قرار گرفت.

با گذشت زمان روان شناسان نیز دریافتند که تنها حافظه و توانایی حل مسئله در تعیین کارایی و موفقیت تاثیرگذار نیست، بلکه جنبه‌های عاطفی و اجتماعی نیز در این زمینه اهمیت زیادی دارند.

هوش هیجانی در حقیقت از ۴ مهارت خود، دیگران، آگاهی و اقدامتشکیل شده است. ترکیب این ۴ مهارت منجر به شکل‌گیری عناصر اصلی هوش هیجانی می‌شود. در ادامه به بررسی عناصر اصلی هوش هیجانی می‌پردازیم.

هوش هیجانی

خودآگاهی : خودارزیابی و اعتماد به نفس

خودآگاهی به شما کمک می کند تا احساسات، حالات خلقی و افکار خود را به خوبی درک کنید. به این ترتیب می‌توانید رفتارهای خود را نیز به درستی مدیریت کنید. در این حالت تا حد زیادی می‌توانید از خود سرزنشی نیز بکاهید.

خودگردانی : خویشتن داری، قابل اعتماد بودن، انگیزه برای پیشرفت و ابتکار

خودگردانی مهارتی است که به شما کمک می کند تا احساسات خود را به خوبی کنترل کرده و به صورت مناسب بروز دهید. این مهارت نشان‌دهنده بلوغ فکری شماست.

آگاهی اجتماعی : همدلی، آگاهی سازمانی و انگیزه خدمت

مهارتی است که به شما کمک می کند احساسات دیگران را به خوبی درک کنید و از احساسات خودتان در جهت دستیابی به اهداف استفاده کنید. به این ترتیب روابط اجتماعی شما نیز بهبود می‌یابد.

هوش هیجانی

مهارت‌های اجتماعی : توان تاثیر گذاری، رهبری، ایجاد رابطه و کار گروهی

مهارت های اجتماعی به توانایی ارتباط برقرار کردن با دیگران با توجه به احساسات آن ها در موقعیت های اجتماعی مختلف گفته می شود.

EQ یک مهارت ذاتی است یا اکتسابی؟

بر اساس تحقیقات انجام شده، برخلاف ضریب هوشی (IQ) شما می توانید برای بهبود هوش هیجانی (EQ) خود تلاش کنید. در واقع طبق تحقیقات انجام شده EQ در سنین مختلف متفاوت است. هوش هیجانی بستگی به فعالیت هایی که در طول زندگی خود انجام می دهید، می‌تواند کسب شود و تقویت شود.

تست هوش هیجانی

تست هوش هیجانی چیست؟

پس از شناخته شدن هوش هیجانی روش های اندازه گیری آن با نام تست هوش هیجانی ایجاد شد. برخی از این آزمون ها تنها به ارزیابی کلی هوش هیجانی می‌پردازد. تست هوش هیجانی برادبری و گریوز از جمله این تست‌ها هستند. برخی دیگر از تست‌ها عناصر هوش هیجانی را به صورت جداگانه مورد ارزیابی قرار می‌دهند. تست هوش هیجانی بارآن نمونه‌ای از این تست‌هاست.

https://www.darmankade.com/blog/eq-test/

تقویت هوش هیجانی

  • تا جایی که می‌توانید ارتباط برقرار کنید

با آدم‌هایی از اقشار مختلف آشنا شوید. شما نیاز دارید که مردم را بشناسید بنابراین خودتان را محدود نکنید. افراد مسن، کودکان، انسان‌هایی با موقعیت‌های مالی و اجتماعی خوب، افراد معمولی، انسان‌های خاص و … همه این آدم‌ها چیزی دارند که به شما بیاموزند بنابراین فرصت را از خودتان نگیرید. فقط سعی کنید آدم‌های منفی و همچنین کسانی که به شما احترام نمی‌گذارند و حرمت نفس شما را از بین می‌برند را از این ارتباطات خط بزنید و روابط اصلی خود را پیرامون افرادی که  نشانه های هوش هیجانی بالا دارند برنامه‌ریزی کنید.

 

  • برای خودتان وقت بگذارید

به خودتان فرصت بدهید. ما در روز ساعت‌ها به همه‌چیز و همه‌کس فکر می‌کنیم اما چند ساعت را به خودمان اختصاص می‌دهیم؟ چقدر به اینکه الان چه احساسی داریم فکر می‌کنیم یا اصلاً آیا می‌دانیم در طول روزی که گذشت چه احساسی داشتیم؟ جهت تقویت هوش هیجانی خودمان را کنکاش کنیم و کمی از ذهنمان هم مشغول درون خودمان کنیم.

  • روزانه‌هایتان را بنویسید

برای تقویت هوش هیجانی لزومی ندارد به یک نویسنده تبدیل شویم اما حداقل می‌توانیم توانایی نوشتن خاطرت روزانه خود را داشته باشیم. اتفاقات مهم را با جزییات بنویسید، هرگونه احساس یا تفکری که در آن روز بر شما گذشت را شرح دهید. نوشتن به شناخت شما از خودتان کمک می‌کند و همچنین با ثبت وقایع روند پیشرفت خود را راحت‌تر بررسی می‌کنید.

  • هدف‌گذاری کنید

اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت برای خود بگذارید اینن کار باعث توسعه فردی در شما نیز می شود. از خرید یک ساعت گرفته تا ادامه تحصیل در یک دانشگاه خوب در بهترین کشور. هدف‌گذاری کنید، برای آن برنامه‌ریزی کنید و دست‌یابی به هدف را یاد بگیرید.

  • کنترل هیجانات ناگهانی

همه ما ممکن است در شرایطی قرار بگیریم که ناگهان بسیار غمگین شویم، شاد شویم یا تا حد انفجار عصبانی اگر همان لحظه شدیدترین این حالات را نشان دهیم یعنی از هوش هیجانی چیزی نمی‌دانیم اتفاقاً یکی از کاربردهای اصلی هوش هیجانی درواقع کنترل این‌گونه احساسات است. بنابراین این شرایط بهترین موقعیت برای تمرین و تقویت هوش هیجانی است.

  • یادگیری بی‌وقفه

وقتی از یادگیری صحبت می‌کنیم صرفاً منظورمان علم یا دانش خاصی نیست. یادگیری می‌تواند در هر زمینه‌ای اتفاق بیفتد. یادگرفتن طبخ یک غذای جدید، بافتن یک کلاه، تعمیرات اتومبیل و … در هر زمینه و به هر مقدار که می‌توانید یاد بگیرید.

  • انتقادپذیر باشید

تا وقتی روی نظر و رأی خودمان هستیم پیشرفت نخواهیم کرد. ذهن خود را باز بگذارید و پذیرای نظرات مخالف باشید. گاهی همین نقطه نظرات می‌توانند راهگشای ما باشند. حتی خودتان، خودتان را نقد کنید، ایراد کارتان را پیدا کنید و سعی در تصحیح آن داشته باشید.

  • سفر یک تفریح آموزشی

برای تقویت هوش هیجانی خود سفر کنید. سفر امکان آشنایی با آدم‌ها و فرهنگ‌های جدید را برای شما فراهم می‌آورد. دیدن سبک‌های زندگی متفاوت می‌تواند بینش ما به دنیا و زندگی را تغییر دهد و از طرفی در انعطاف‌پذیر بودنمان بسیار کمک می‌کند.

  • گوش کردن را آویزه گوشتان کنید

گوش کردن تنها به معنای شنیدن اصوات و آواهای معنادار نیست. حرف‌های دیگران را بشنوید، به حرکاتشان توجه کنید، مهارت خواندن و فهم زبان بدن را بیاموزید. تمام آنچه قرار است بدانید در محیط اطرافتان و رفتار و صحبت‌های دیگران وجود دارد. ما آن‌قدر عمر نمی‌کنیم که هر آنچه نیاز داریم را خودمان تجربه کنیم گاهی درس‌های زندگی ما در تجربیات انسان‌های دیگر نهفته است. تا می‌توانید مهارت فهم دنیای اطرافتان را تقویت کنید. جهت تقویت هوش هیجانی حتی به صدای طبیعت نیز گوش فرا دهید

  • تمرین مسئولیت‌پذیری، تقویت هوش هیجانی

زندگی امروز ما حاصل انتخاب‌های گذشته ما است. ما هستیم که زندگی خود را می‌سازیم. گاه در این مسیر درست تصمیم می‌گیریم و گاه با انتخاب‌های نادرست به دردسر می‌افتیم. در هر حالتی باید مسئولیت کارهای خود را پذیرا باشیم. اگر جایی شکست خوردیم حاصل تصمیم اشتباه خود ما بوده است. از طرفی دیگر باید حس مسئولیت‌پذیری نسبت به دیگران و حتی محیط ‌زیست و طبیعت را نیز در خود تقویت کنیم. این مسئولیت‌پذیری برای تقویت هوش هیجانی ما نیاز است. متوجه می‌شویم که ما مرکز دنیای خودمان هستیم و نباید قدرت خود را دست‌کم بگیریم و همین موضوع به افزایش اعتمادبه‌نفسمان کمک می‌کند این زمانی است که از کاربرد هوش هیجانی در زندگیمان استفاده کرده ایم

  • به تن خود اهمیت دهید

حالا که تصمیم گرفته‌اید زندگی خود را تغییر بدهید بهتر است به‌سلامت جسمتان هم خوب فکر کنید. برای داشتن هیجانات سالم و احساسات سالم به بدن سالم نیاز دارید. غذای خوب بخورید، ورزش کنید، به نوشیدن آب عادت کنید و از خواب به‌موقع نیز غافل نشوید. حالا که به اهمیت سلامت درتقویت هوش هیجانی پی بردیم بهتر است در اینجا لیستی از خوراکی‌ها و مواد غذایی که در حفظ سلامتی، افزایش حافظه، آرامش، فعالیت‌های ذهنی و روانی و در نهایت تقویت هوش هیجانی شما کمک می‌کنند، ارائه دهیم.

https://www.google.com/amp/s/eseminar.tv/blog/%25D8%25AA%25D9%2582%25D9%2588%25DB%258C%25D8%25AA-%25D9%2587%25D9%2588%25D8%25B4-%25D9%2587%25DB%258C%25D8%25AC%25D8%25A7%25D9%2586%25DB%258C/amp/

loader

لطفا شکیبا باشید ...