0

راه های افزایش انگیزه در کودکان؟

افزایش انگیزه ایجاد انگیزه در کودکان افزایش انگیزه در کودکان انگیزه در کودکان پرورش کودکان با انگیزه کودکان با انگیزه
ثبت شده 3 سال پیش توسط کوثر نازاریان ویرایش شده در 1400/3/7

بچه من خیلی بی انگیزه است و برای کارهایی که انجام می ده میلی نداره می خوام بدونم چطور میتونم انگیزه اون رو بیشتر بکنم ممنون میشم منو راهنمایی کنید

راه های افزایش انگیزه در کودکان؟

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: کوثر نازاریان

به عنوان والدین یک کودک، شما بزرگترین هوادار و تشویق کننده فرزند خود هستید. آن ها کارهایی را انجام می دهند تا شما را وادار به تشویق کنند. این وظیفه شماست که به فرزند خود در زندگی انگیزه دهید و در صورت نیاز به او کمک کنید. به همین منظور در این قسمت از نمناک روش هایی ذکر شده است تا با بکارگیری آن ها به کودک خود انگیزه دهید:

 

بهترین روش های انگیزه دادن به کودکان

1. مشخص کردن اهداف

از کودک خود بخواهید تا اهداف کوتاه و بلند مدت خود را بنویسد. از قابل دستیابی بودن آن ها مطمئن شوید و او را به تلاش وادار کنید.

2. دستاورد ها را جشن بگیرید

هنگامی که فرزندتان اهدافش را به ثمر رساند به او بگویید که به داشتن چنین فرزندی افتخار می کنید، سعی کنید نقطه عطف موفقیت او را جشن بگیرید. در بعضی موارد که کودک سخت کوشی کرده است به او پاداش دهید.

3. همه چیز را رقابتی کنید

کودک را به رقابتی سالم تشویق کنید، با توجه به نکات مثبت و قدرت او رقابتی ایجاد کنید و هرگز نکات منفی و ضعف او را بیان نکنید.

4. آن ها را تشویق کنید

به فرزندتان اعتماد کنید، به آن ها بگویید که چقدر عالی هستند و هرگونه شک و تردید را از خود دور کنید.

5. علاقه مندی ایجاد کنید

علاقه مندی های فرزند خود را بشناسید و در مورد آن ها با او صحبت کنید یا به آن ها گوش دهید. این امر سبب می شود تا کودک متوجه اهمیت خودش نسبت به شما شود و آزادانه در مورد علایقش با شما صحبت کند.

او باید ارزش خود را بداند. به او تمرین کردن را بیاموزید زیرا تمرین بخش مهم و ضروری برای دستیابی به آن است. به او توضیح دهید تا مطمئن شود که پس از تمرین به موفقیت دست خواهد یافت.

6. شور و شوق ایجاد کنید

فرزندان خود را تشویق کنید تا به آن چه علاقه مند هستند برسند. ممکن است در طی این مسیر تلاش های زیادی لازم باشد، با شور و شوق کودک خود را حمایت کنید تا ذهنیتی رشد در آن ها ایجاد شود.

تشویق کودکان

7. مثبت بمانید

چشم انداز مثبت و خوش بینانه ای را برای فرزند خود حفظ کنید. اگر آن ها ترس یا شکی در چشمان شما مشاهده کنند مطمئنا اعتماد به نفس خود را ازدست می دهند. رویکرد مثبت شما باعث می شود دیدگاه آن ها نسبت به یک وضعیت روشن شود. هنگامی که کودک گرفتار مشکلی شد از او انتقاد نکنید بلکه به آن ها کمک کنید.

8. فشار همسالان

گاهی اوقات فشار همسالان و هم کلاسی ها چیز بدی نیست زیرا این امر می تواند کودک را وادار به انجام بهترین کار در مدرسه یا ورزش کند، فرزندتان می خواهد در کنار دوستان خود باشد با این حال باید مراقب باشید تا استرس زیادی به آن ها حاکم نشود.

9. ایجاد یک برنامه

برای رسیدن به اهداف کودک نیاز به یک برنامه است. به فرزندان خود کمک کنید تا یک استراتژی برای رسیدن به اهدافشان ایجاد کند.

10. آن ها را هیجان زده کنید

در مورد اهداف و آرزوهای فرزند خود هیجان ایجاد کنید. همچنین نشان دهید که شما نیز در قبال آن ها هیجان زده هستید. انرژی مثبت و ترشح آدرنالین باعث می شود تا آن ها به راه سخت خود ادامه دهند و از تلاش های خود احساس رضایت داشته باشند.

یادگیری بهتر کودکان

11. برای آن ها انگیزه ایجاد کنید

روش های سنتی انگیزه دادن را متوقف کنید. انگیزه ذاتی است اگر فردی از یک فعالیت لذت نمی برد هیچ فشار، رشوه یا تهدیدی نمی تواند باعث فراهم شدن لذت او شود. کنترل کودک نمی تواند به طور ذاتی برای او انگیزه ایجاد کند زیرا شما او را تحت فشار قرار می دهید.

در عوض خود مختاری را به فرزند خود بیاموزید زیرا شرطی اساسی برای ایجاد یک انگیزه ذاتی می باشد. طبق مطالعات داشتن یک حس استقلال می تواند انگیزه ذاتی کودک را تقویت کند.

12. به آن ها کمک کنید تا تصمیم بگیرند و با نتیجه آن روبرو شوند

همانطور که قبلاً ذکر شد استقلال در ایجاد انگیزه ذاتی بسیار مهم است. بسیاری از والدین می ترسند تا به کودک خود اجازه تصمیم دهی دهند زیرا ترس از شکست را دارند. اگر تصمیم کودک مربوط به سلامتی و ایمنی خود نباشد اجازه دهید تا با راهنمایی شما تصمیم بگیرند و با نتیجه طبیعی آن روبرو شوند.

از طرفی نیز توجه کنید کودکان وسیله تحقق آرزوهای برباد رفته ما نیستند بدان معنا که مثلا؛ آن ها را اجبار به نوازندگی پیانو نکنید زیرا شما این فعالیت را دوست دارید . کودکان هم زندگی و رویای خاص خود را دارند.

13. با یک مرکز مشاوره معتبر ارتباط برقرار کنید

علم می گوید احساس تعلق و وابستگی خواسته های درونی را تسهیل می کند. وابستگی به پیوند های عاطفی و شخصی فرد بستگی دارد. ارتباط والدین با کودک در انگیزه دادن به او از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

مطالعات نشان می دهد والدینی که دوره های فرزند پروری را اتخاذ کرده اند به نیاز های فرزند خود پاسخگو بوده، از استاندارد های بالایی برخوردار هستند و برای فرزند خود محدودیتی تعیین می کنند.

https://namnak.com/Motivate-the-child.p76370

 

 

 

۶ راه برای ایجاد انگیزه در کودک

 

شما می توانید فرزندانتان را برای انجام دادن کارهایی که باید انجام دهند متقاعد کنید و یا می توانید بعضی کارهایی که نمی خواهید آنها انجام دهند را متوقف کنید. ما از متخصصان خواستیم به والدین کمک کنند که چه چیزهایی در ایجاد انگیزه در فرزندان تاثیر دارد.

۱- دادن جایزه

شارپ گرل می گوید کودکان باهوش برای انجام دادن کارهایشان به خوبی از جایزه ها استفاده می کنند اما اثرات مثبت آن کوتاه مدت است.

۶ راه برای ایجاد انگیزه در کودک

۶ راه برای ایجاد انگیزه در کودک

البته، گاهی اوقات جایزه دادن به بچه ها می تواند مفید باشد تا آن را به عنوان یک قاعده مانند یادگیری قوائد ریاضی یاد بگیرند. ادوارد دسی، استاد روانشناسی دانشگاه راچستر می گوید: “درست است که جایزه ها مردم را به انجام فعالیت ها تشویق می کند اما واقعیت این است که رفتار مردم به جایزه ها وابسته است و زمانی که جایزه ها قطع شود کار آنها هم متوقف می شود.”

محققان دانشگاه استنفورد می گویند: اگر یک فعالیت برای کودکان، مثل نقاشی کردن، لذت بخش باشد حتی اگر آنها در قبال این کار جایزه دریافت نکنند باز هم این کار را می کنند به عبارت دیگر جایزه اشتیاق آنها را از بین می برد. در حالی که بعضی جایزه ها در مدت کوتاه مثل جایزه دادن به بچه ها برای کج خلقی نکردن در هواپیما، اتاقش را تمیز کردن، خوابیدن در زمان مناسب آسیب پذیر نیست.

زمانی که بچه ها را به انجام دادن کاری تشویق کنیم که از درون احساس خوبی دارند، در دراز مدت موفق ترهستند مثل یادگیری مهارت جدید، داشتن شغل خوب. برای مثال زمانی که کودک دوچرخه سواری دوست دارد و از این کار احساس رضایت می کند خیلی سخت است از او بخواهیم این کار را نکند. دکتر کندی می گوید: این احساس مستقل بودن و تسلط در انجام کارها فوق العاده است.

 

۲-گفتگوی معنا داری داشته باشید

دکتر دسی میگوید صحبت کردن با فرزندان برای ایجاد انگیزه نیاز است. کودکان به طور طبیعی کنجکاو هستند . جودی گلدن میگوید او کودکش را قانع میکند که اگر رفتارش به هنگام خرید از مغاره خوب باشد برای او عروسک بگیرد. اما او اعتراف میکند که رفتار همسرش بهتر از خودش است زیرا او جایزه نمی دهد اما به جای آن درس های زندگی به فرزندش می آموزد. بعد از اینکه فرزندشان اتاقش را تمیز کرد می گوید چه قدر حس خوبی است و چه قدر مهم است که بزرگترها هم بدانند که چگونه چیزهای خود را مرتب کنند.

دکتر دسی میگوید اگر فرزندانتان از اول با وظایفشان دست و پنجه نرم کنند، پدر و مادر بهتر می توانند در مورد انجام دادن وظایف با فرزندانشان صحبت کنند. والدین باید با بیان احترام، اهمیت وظایف را به فرزنداشنان بگویند. برای مثال زمانی که آنها کمک میکنند می توان یک حس خوشحالی در وجودشان مشاهده کرد. همچنین مشارکت کردن در انجام وظایف میتواند به آنها حس خوشحالی بدهد و میتوان از آنها سولاتی پرسید” شما برای انجام تکالیف خود به چه چیزی فکر میکنید ؟”و یا “زمانی که شما تکالیفتان تمام شود چه احساسی دارید؟”.

برای مثال اگر فرزند شما نمی خواهد اتاق خود را تمیز کند، زیرا او از تمرین فوتبال خسته شده است، به او بگویید: “چرا استراحت نمی کنی؟ بعد از شام می توانی اتاق خود را درست کنی تا بتوانی همه چیزهایی که برای انجام تکالیف خود لازم داری پیدا کنی! ” دکتر دسی می گوید: زمانی که بچه ها واقعا نیاز به تذکر داشتند از کلمه باید استفاده کنید. یکی دیگر از راه هایی که میتوان فرزندان را از عادت های بد دور کرد، نشان دادن همدلی و پرسیدن این که “من چطوری میتوانم کمکت کنم؟” است.

دکتر کندی میگوید والدین و فرزندان باید در برابر رفتارهای مشکل ساز تلاش کنند نه این که با آن بجنگند. او میگوید زمانی که دخترم کلاس اول بود، وقتی که به خانه می آمد برادرش را کتک میزد.

زمانی که داشتم او را از مدرسه به خانه میبردم از او راه حلی برای این عادت بد خواستم. او خوردن اسنک را به من پیشنهاد کرد! من نمی دانم که او به شدت گرسنه بود یا غذا خوردن برای او یک عمل آرام بخش به حساب می آمد . دکتر کندی میگوید اگر والدین راه حل هایی را از فرزندان برای برطرف کردن رفتارهای مشکل ساز بپرسند بهتر است تا این که خودشان راه حل هایی بدهند.

شما در حین صحبت با فرزندانتان درباره منفعت درست انجام دادن وظیفه شان در کار توضیح دهید که میتواند آنها را تحریک کند. مثلا به کودک خود قول میدهید اگر تکالیفش را انجام داد او را به پارک ببرید و این امر باعث میشود تکالیفش را برای انجام سرگرمی هایی که به انها قول داده اید انجام دهد نه اینکه واقعا بخواهد آن را انجام دهد.

 

۳- پذیرفتن عیب ها

وندی مگل و والدین روانشناس می گویند این خیلی ناراحت کننده هست که شوق کودکان سه تا پنج سال را برای انجام کارهایی مثل مرتب کردن لباس ها یا پوشیدن جوراب ها بگیرید. کودکانی که کارها را به خوبی انجام نمی دهند پدر و مادر مجبور می شوند به آنها زور بگویند و به آن ها ضربه بزنند. با اینکه بعضی از فرزندان راحت طلب هستند و هیچ تلاشی نمیکنند اما اگر شغلی خاصی وجود دارد که فرزندان شما دوست دارند مطمئن باشید که آنها در این کار موفق میشوند.

تایلر میگوید وقتی پسری پیش خدمتی را دوست داشته باشد، این به نفع خانواده هست چون میز را پاک می کند و ظرف ها را میشوید. کارهایی را که فرزندانتان دوست ندارند میتوانید با مهارت هایی آنها را جذب کنید.

مثلا با یک عروسک از فرزندتان بخواهید کفش هایشان را تمیز کنند یا با فرزندانتان مسابقه بدهید تا به رختخواب برسید. تا جایی که ممکن هست به آنها حق انتخاب بدهید. این کار باعث میشود فرزند حس مسئولیت بگیرد و انگیزه درونی اش افزایش یابد. تلاش های زیاد برای کنترل کردن بچه ها منجر به مبارزه بین والدین و فرزندان میشود و در آخر به کلماتی مثل “شما نمی توانید من را کنترل کنید” و شما میگویید “من میتوانم “به پایان میرسد. هیچ کدام از ما دوست نداریم احساسمان کنترل شود به خصوص بچه های کوچک در این مورد حساس ترند . بچه ها دوست دارند کاری که خودشان دوست دارند را انجام دهند نه اینکه آنها را به وظایفی وادار کنند.

۴-توانایی های آنها را در نظر بگیرید

دکتر کندی در مقابل حضاران می گوید جایزه هایی که از طرف والدین به فرزندشان داده میشود برای بالا بردن انگیزه شان تاثیری ندارد. برای مثال: والدین به فرزندشان می گویند ما ۵۰۰۰ تومان به تو می دهیم و در قبال آن این کار را برای ما انجام بده. زمانی که او این درخواست را رد می کند والدین او را وادار به انجام این کار می کنند.

۶ راه برای ایجاد انگیزه در کودک

۶ راه برای ایجاد انگیزه در کودک

جایزه ها و تنبیه ها بی فایده هستند اگر فرزند نتواند کاری که ما می خواهیم را انجام دهد. والدین باید فکر کنند به دورانی که فرزندشان یاد گرفت اسمش را بنویسد یا یک آهنگ با پیانو بنوازد . فرزندشان با این کار احساس رضایت می کرد چون خودش این کار را انجام داده است و به اجبار کسی این کار را نکرده است.

دکتر کندی می گوید: کنترل کردن کودکان کار درستی است. زمانی که من شنیدم فرزندی برای انجام تکالیفش مقابله می کند متعجب شدم. احتمالا یک ضعف مهارتی یا مسئله یادگیری وجود دارد که فرزند احساس می کند با هر آنچه که ما خواستیم باید مقابله کند. شما باید با فرزندانتان در مورد چیزهایی که ممکن است در زندگی روبرو شوند صحبت کنید. اگر شما به پاسخ های بیشتری نیاز داشتید می توانید با معلم، پزشک متخصص اطفال یا مشاور مشورت کنید..

۵- ابراز قدردانی

هنگامی که فرزند شما با صدای زنگ ساعت بیدار می شود و خودش را برای مدرسه آماده می کند و او شب را زود خوابیده است تا صبح زود بیدار شود باید از او تشکر کرد و به او بگویید چقدر از تلاش هایش خوشحال هستید. دکتر کندی می گوید: فرزندان ذاتا می خواهند والدین شان را خوشحال کنند. حس ارتباط برای ایجاد انگیزه خیلی مهم است.

زمانی که فرزندتان می خواهد کاری انجام دهد او را تشویق کنید و تمرکزتان بیشتر روی رشد و تلاش فرزندتان باشد. هنگامی که فرزندتان در مدرسه فوتبال بازی می کند و سرمربی تیم می شود از کار آنها لذت ببرید و احساس خوشحالیتان را به فرزندتان نشان دهید.

 

۶-بیان مساله با مثال

اگر شما می خواهید فرزندانتان جنگ با خواهر یا برادر را تمام کنند به جای اینکه به او شکلات یا دیگر جوایز بدهید با همسرتان به فکر راه عاقلانه و عاطفی باشید و از گفتن کلمات “لطفا” و” متشکرم” به آنها غافل نشوید. برای مثال زمانی که شما دارید با تلفن صحبت می کنید و فرزند شما می خواهد که به او توجه کنید، به او بگویید “فقط یک ثانیه” در حالی که شما ۲۰ دقیقه دیگر با تلفن کار دارید فرزند شما به مرور زمان درک خواهد کرد که شما در آن لحظه نمی توانید به او توجه کنید.

با گفتن همچنین جملاتی فرزند در طول زمان درک می کند چه کاری را در چه زمانی انجام دهد و هیچ وقت تعجب نمی کند زمانی که به او بگویید مهمانی را ترک کن و یا روی میز را تمیز کن و یا جمله مثل فقط یک ثانیه.

پائول درباره موفقیت فرزندان در کتابش به چند ویژگی اشاره می کند: ثبات ،حس کنجکاوی و توانایی شخصیت.

عامل اصلی موفقیت و ایجاد انگیزه کودکان چیست؟

محققان دریافتند عامل اصلی موفقیت فرزندان مهارت های شناختی است. یک نوع آزمون” آی کیو” وجود دارد که میزان هوش و توانایی تشخیص حروف و کلمات را نشان می دهد. محققان ویژگی های مهمی که منجر به موفقیت می شود را مشخص می کنند: استقامت، کنترل خود، کنجکاوی، غرور، وجدان، اعتماد به نفس و خوش بینی. چگونه با این مهارت ها می توانیم به ایجاد انگیزه فرزندانمان کمک کنیم؟ رابطه قوی با فرزندان می تواند مهم ترین چیز در ایجاد انگیزه باشد.

مطالعه نشان می دهد که کودکان ۳ تا ۴ سال وابستگی زیادی به والدینشان دارند و این کودکان انعطاف پذیری بالایی دارند. بعضی ویژگی ها مثل “کنجکاوی” و “کنترل خود” را می توان به کودکان آموزش داد. ژن های خوب در کودکان به طور معمول ظاهر نمی شوند ما باید کارهای زیادی انجام دهیم تا تاثیر آن را بر رشد کودکان ببینیم.

https://sorsore.com/6-ways-to-motivate-kids/

loader

لطفا شکیبا باشید ...