می خوام بدونم توی این کتاب چه مفاهیمی ارائه شده و انسان رو به سمت چه چیزی سوق میده لطفاً منو راهنمایی کنید
کتاب بیست و یک کار مهم بعد از سی سالگی شاهکار جیمز هالیس، یکی از آثار کاربردی در حوزه خودشناسی است که 21 راهکار شگفتانگیز را برای پشت سر گذاشتن این دهۀ حساس زندگی ارائه میدهد. در این کتاب خارقالعاده شما با مؤلفههای حقیقی بلوغ اجتماعی آشنا میشوید.
درباره کتاب 21 کار مهم بعد از سی سالگی:
تعریفتان از مفهوم «بزرگ شدن» چیست؟ آیا فکر میکنید بزرگ شدن به این معناست که شما به برخی از معیارهای فرهنگی و اجتماعی، همچون درآمد ثابت، پرداخت مالیات، ازدواج و داشتن فرزندان دست پیدا میکنید؟ یا اینکه این به معنای پشت سر گذاشتن انتظارات دیگران و بزرگ شدن در مسیر رسیدن به انسانی است که قرار بود باشید؟
اگر خود را در یک شغل، مکان، رابطه یا موقعیتی بحرانی میبینید که هرگز آن را پیشبینی نکرده بودید؛ دچار بحران هویت شدهاید و فاصله آنچه میخواستید باشید و آنچه که هستید نجومی شده است و... تمامی اینها بدین معناست که باید به بررسی مجدد مسیر زندگی خود بپردازید. بیشک بخشی از بلوغ بزرگسالی پذیرش این حقیقت است که تمامی مسائل زندگی راه حلی قاطع ندارد و کتاب شگفتانگیز 21 کار مهم پس از سی سالگی (Living an Examined Life) شما را یاری میدهد تا به دور از رویاپردازی و خیالبافی در مورد مشکلات زندگی تصمیم بگیرید با آنها مواجه شوید.
این کتاب شگفتانگیز راهکارهایی عملی و کاربردی پیش رویتان میگذارد تا به بهترین نحو با مشکلات و مسائل زندگی روبهرو شوید. ساختار کتاب به صورت خطی است و مرحله به مرحله از بالغ شدن صحیح با شما سخن میگوید؛ جیمز هالیس ابتدا به مسئلۀ جنجالبرانگیز قدرت انتخاب میپردازد و سپس از اهمیت ترک گذشته و عادتهایی که سبب وابستگی ما میشوند صحبت میکند و بخش اعظمی از کتاب به بیان اهمیت پذیرش خود حقیقیمان و دوری از ایفای نقش، برای رضایت دیگران، اختصاص دارد.
دکتر جیمز هالیس (James Hollis) در مقدمه این اثر گرانقدر میگوید، این کتاب حاصل سالها کار پژوهشی با دانشجویان و مراجعین است. او با بینشی که عمیقا تحت تأثیر آرای یونگ است، یافتههای ارزشمندش را با بیانی شیوا و گیرا عرضه میکند.
جملات برتر کتاب 21 کار مهم در سی سالگی:
- هر چیز که در درون خود انکار کنیم، در دنیای بیرونی بهصورت تقدیر سر راه ما قرار میگیرد. (یونگ)
- زندگی ما دو بار آغاز میشود: روزی که متولد میشویم و روزی که حقیقت وجودی بنیادین را میپذیریم که زندگیمان با تمام عوامل محدودکننده انتخابی است که بهعهده خودمان است.
- دو مورد از بزرگترین تهدیدهای زندگی که با خود داریم عبارتاند از ترس و تنبلی.
- معیار سنجش اخلاقی یک کشور، رفتاری است که با ضعیفترین شهروندان خود دارد. (فرماندار سابق ایلینویز)
کتاب 21 کار مهم در سی سالگی به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
همانطور که از نام کتاب برمیآید، خواندن این اثر کاربردی مناسب تمامی افراد بالای سی سال است؛ اما اگر در آستانۀ سی سالگی نیز قرار دارید، این کتاب فوقالعاده، راهکارهای بی نظیری برای پیشگیری از بحران سی سالگی پیش رویتان خواهد گذاشت.
با جیمز هالیس بیشتر آشنا شویم:
دکتر جمیز هالیس، روانکاو مشهور آمریکایی، سال 1940 در ایالت ایلینویز چشم به جهان گشود. او که دانشآموخته کالج منچستر است، توانست مدرک دکترای خود را از دانشگاه درو اخذ کند. هالیس پیرو مکتب یونگ است و سالیان سال به تدریس در همین حوزه مشغول بوده است. سخنرانیهای وی در سراسر دنیا با استقبال گستردهای مواجه شده است. از جمله آثار برتر هالیس میتوان به «یافتن معنای زندگی در نیمه دوم عمر»، «مرداب روح» و «بهشت رابطه» اشاره کرد.
در بخشی از کتاب 21 کار مهم در سی سالگی میخوانیم:
بزرگ شدن یعنی چه؟ آیا وقتی به دوران بلوغ رسیدیم و وارد بدنهای بزرگ و دستورکارهای بزرگ شدیم، بزرگ نشدیم؟ آیا وقتی خانه را ترک کردیم و به دنیای بیرون قدم گذاشتیم و گفتیم: «مرا استخدام کن، من از پس آن شغل برمیآیم»، «با من ازدواج کن، تا آخرش با تو هستم»، «به من اعتماد کن، از پس این مسئولیت برمیآیم» بزرگ نشدیم؟ آیا از طریق پذیرش مسئولیتی که سالها با انجام نقشهای والدی، اجتماعی، رابطهای و امانتداری اعمال شده است، بزرگ نشدهایم؟ و با این همه، از افراد حاضر در کارگاههایم که افرادی معقول، جاافتاده و مسئولیتپذیر نیز بودهاند، پرسیدهام، «کجا به رشد نیاز داری؟» چرا هنوز هیچکس از من نخواسته است تا این پرسش را توضیح دهم؟ چرا هنوز هیچکس اعتبار این پرسش را به چالش نکشیده است؟ چرا هنوز هیچکس اعتبار این تمرین را مورد تردید قرار نداده است و چرا همه فوراً در عرض چند دقیقه شروع به نوشتن کردهاند؟
خب چگونه است که ما این همه نقشهای بالغ را ایفا میکنیم و باز در اعماق قلب خود میدانیم که هنوز به رشد نیاز داریم؟ برای جوامع سنتی که درک مبهمی از این سیاره چرخان دارند، از حملات محیطهای طبیعی، شرایط سخت و انواع عوامل خصمانه جان به در بردهاند، بزرگ شدن موضوع مرگ و زندگی بود. بیکاری کودکان برای قبیله بسیار گران تمام میشد. بنابراین، چون هیئتی مرکزی وجود نداشت که بخشنامه صادر کند، تمدنها آیینهای گذار را ابداع کردند، با هدف اطمینان از عبور از خامی و وابستگی کودکی به حساسیتهای بزرگسالی که مستلزم قربانی کردن آسایش و تنبلی در خدمت به هدفی مشترک بود. از اینها گذشته، شرایط و ساختارهای اجتماعی متحول میشوند و فناوری متحول میشود، اما روان بشر همان است که بود و همان نیروهای روانی که در اجدادمان بروز میکردند، در زندگی فعلی ما نیز جاری هستند.
لطفا شکیبا باشید ...