0

چطور با شناخت شخصیت فرزندانمان انها را بهتر پرورش دهیم؟

فرزند پروری تربیت کودکان فرزند پروری به شیوه درست پرورش کودکان با صمیمیت و دوستی با والدین چگونگی تربینت کودکان پرورش کودکان برای حضور در جامعه
ثبت شده 3 سال پیش توسط کوثر نازاریان ویرایش شده در 1400/3/7

بچه داشتن مسئولیت سختی برای پدر و مادرهاست باید شخصیتی رو شکل بدن و تحویل جامعه بدن که باعث سربلندی باشه میخوام بدونم چطور باید هر کودکی رو متناسب با شخصیت خودش به بهترین شکل پرورش داد ممنون میشم راهنمایی بکنید 

چطور با شناخت شخصیت فرزندانمان انها را بهتر پرورش دهیم؟

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: کوثر نازاریان

 

 شاد بودن یکی از بزرگترین هدایاست که کودک می تواند از والدین خود بگیرد. مطلب زیر به شما می گوید چطور به کودکانتان عزت نفس و رضایتمندی پایدار بدهید.

یکی از بزرگترین هدایایی که والدین می توانند به کودکان خود بدهند توانایی و استعداد شاد شدن است. البته بین خوشحالی و شادی لحظه ای- مثلاً دادن یک اسباب بازی جدید یا یک سبد پراز تنقلات به کودک- و خوشحالی و رضایتمندی پایدار، تفاوت عمده ای وجود دارد. مطمئناً کودکان دوست دارند تفریح کنند و مانند بزرگترها نیازمندند تا عمیقاً احساس خوشبختی کنند. اما شادی واقعی مطلب قابل تعمق تری است و آن روح فرزند شما را تحت تاثیر قرار میدهد و در او این حس را بوجود می آورد که همه چیز دنیا خوب است.

متخصصان معتقدند، کودکان شاد ویژگی های مشخصی دارند، از جمله: عزت نفس، خوش بینی و خویشتن داری. چنانکه خواهید دید، ایجاد و پرورش این ویژگیها بسیار ساده تر از آنست که تصور کنید، در اینجا 11 روش ذکر شده تا به فرزندتان کمک کنید دید مثبتی به زندگی داشته باشد.


1- از سرگرمی های سازمان نایافته و قدیمی استفاده کنید
کودکان موفق معمولاً کودکان شادی هستند، اما تلاش شما به منظور آماده سازی فرزندتان در رویارویی با مسائل زندگی، باعث می شود که تمام وقت او را با حجم زیادی از برنامه های مختلف پر کنید. تمامی بچه ها به زمانی برای کاهش فشار نیاز دارند. وقفه ای در زمان بازی و یا درس به آنها بدهید و بگذارید در این زمان تخیلاتشان آنها را هدایت کند و آزادانه بازی کنند. مثلاً سر فرصت حشره شکار کنند، آدم برفی بسازند و یا به عنکبوتی که تارمی تند نگاه کنند. اینها موجب می شود حس تخیل در کودک افزایش یابد و به کودک اجازه می دهد دنیا را با گامهای خودش کشف کند.

بهتر است شما هم برنامه پر مشغله و آشفته خود را کم کنید و کودکانتان را در هنگام تفریح همراهی کنید.


2- کمک کردن به دیگران را به کودکانتان بیاموزید
برای آنکه بتواند شاد باشد احساس کند که عضو با ارزشی از یک اجتماع بزرگ است و می تواند به زندگی افراد دیگرمعنی ببخشد. با بوجود آوردن موقعیت های مناسب، این احساس را در او ایجاد کنید. اسباب بازیهای قدیمی او را که دیگر نیازی به آنها ندارد، جمع کنید و از او بخواهید آنها را به خانواده های نیازمند بدهد، یا در فروشگاه از او بخواهید که مقداری مواد غذایی برای اهداء به مستمندان خریداری کند.

کودکان می توانند لذت کمک کردن به دیگران را در سنین پایین یاد بگیرند.

مثلاً چنانچه شما از تکه های اضافی پارچه عروسک درست می کنید، کودک دوساله شما می تواند کمک کند وبگوید چشم و دهان عروسک را در کجا قرار دهید.


3- همراه با کودک خود، فعالیتهای فیزیکی داشته باشید
همراه با کودک خود گردش بروید، با او بازی کنید ویا با همدیگر دوچرخه سواری کنید. با این کار نه تنها نیرو و بنیه کودک خود را تقویت می کنید بلکه باعث شادی و خنده اش می شوید. فعال نگهداشتن کودکان، استرس را در آنان کاهش می دهد و موجب می شود آنان انرژیشان را به طریق سالم تخلیه کنند. کودکان سالم از قدرت بدنی بیشتری نیز برخوردارند. کودکان بیشتر ازآنکه نگران ظاهرشان باشند، به کارهایی که انجامی می دهند، افتخار می کنند. چنانچه کودکتان را در انجام کاری که علاقه دارد، تشویق کنید، برای ایجاد شادی در او روشی جدید به کار گرفته اید.

4- با کودکانتان بخندید
برای بچه ها لطیفه تعریف کنید، شعرهای خنده دار بخوانید، خودتان را دست بیاندازید. خندیدن برای کودکتان و نیز برای خود شما مفید است. یک دلیل کاملاً فیزیکی این است که هنگامی که می خندید، تنش (نگرانی) و اضطراب آزاد می شود و اکسیژن بیشتری دریافت می کنید و سبکبال می شوید.

5- در تحسین کودکان خلاق باشید
هنگامی که فرزند شما درهدفی که دنبال می کند به موفقیتی می رسد یا مهارتی کسب می کند، تنها به گفتن جمله «کارت خوب است» اکتفا نکنید. به جزئیاتی که آنها را موثر یافته اید، اشاره کنید. مثلاً بگویید:«روشی که تو برای توصیف قهرمان در خلاصه کتابت انتخاب کردی، به قدری عالی است که من احساس می کنم او زنده است». یا بگویید:«روشی را که برای کشیدن آن درختها به کاربرده ای، بسیار می پسندم.» این طرز برخورد بسیار پر معنادارتر از آنست که به شکل خیلی رسمی به پشتش بزنید و آفرین بگویید.

به طور کلی درتشویق افراط نکنید. یکی از معلمین کلاس چهارم می گوید:«من سابقاً هر پنج شنبه جوایزی به بچه ها می دادم اما متوجه شدم انگیزه و تلاش آنها بیشتر برای گرفتن جایزه است نه برای انجام صحیح تکالیف.» سعی کنید فرزندتان این مسئله را درک کند که رضایت و خشنودی واقعی، در انجام و اتمام یک کار است

https://www.beytoote.com/baby/psychology-baby/raising3-children-happy.html?m=1

بیشتر والدین، مادر یا پدر بودن را یکی از شگفت انگیزترین و مهم ترین تجربه های زندگی می دانند، اما آیا می دانید چه چیزی این تجربه را برای شما لذت بخش تر می کند؟ در این نوشتار قصد داریم بعضی از رموز فرزندپروری را با شما درمیان بگذاریم؛ نکاتی که پیش از این هرگز در جای دیگری آنها را نشنیده اید. بنابراین از همراهی با این بخش احساس ضرر نخواهیدکرد. گام به گام پیش می رویم.

1- اینکه گاهی اوقات گریه کنید، چیز بدی نیست
پدر یا مادر بودن یک کار احساسی، روحی، فیزیکی و البته طاقت فرسات. برخی اوقات احساس می کنید خود را خیلی مقید کرده اید و دربند هستید. مشکلی از سمت شما وجود ندارد چرا که فشار درونی زیادی به شما وارد شده و راه خلاصی از آن گریه کردن و تخلیه روحی است. این کار نشانه ضعف شما نیست، بلکه گریه کردن به شما این فرصت را می دهد که استرس های تان را کاهش داده و کنترل کنید و همین امر به شما کمک خواهد کرد که بعد از یک گریه سالم، احساس بهتری داشته و آرام تر شوید.

2- جدیدترین و گران ترین اسباب بازی کودک، سرگرمی خود شماست
اسباب بازی های گران قیمت فقط زمانی که در جعبه هستند برای فرزندان تان جذابیت دارند، به عبارت دیگر کودکان شما جعبه های اسباب بازی را دوست دارند. به نظر شما یک بچه کوچک به گران قیمت بودن اسباب بازی ها اهمیت می دهد؟ نه چندان! چیزی که در ذهن فرزند ما زیاد می ماند زمانی است که ما بیرون از خانه می رویم و بچه ها با آب صابون حباب درست می کنند و بازی های کودکانه انجام می دهند. پس پول های اضافی تان را برای آینده فرزندان تان سرمایه گذاری کنید و فرصت را برای کودکان تان به منظور لذت بردن از اتفاقات و وسایل ساده تر فراهم کنید.

3- اگر از همه لحظات بودن در کنار فرزندان تان لذت نمی برید، والدین بدی نیستید
اگر هنگام صبحانه با یک اسباب بازی بزرگ روی میز رو به رو شدید، سعی کنید عصبانی نشوید، چرا که گاهی اوقات بهترین لحظات زندگی، دور هم بودن هایی است که در ظاهر دلپذیر نیستند ولی در باطن جزو شیرین ترین و زیباترین لحظات زندگی انسان هستند. یادتان باشد که هر پدر و مادری روزهای سختی را در پیش داشته و دارد، حتی کسانی که در ظاهر هرگز روزهای سختی نداشته اند. بنابراین سعی کنید زندگی را به خودتان سخت نگیرید. زندگی مثل رفتن به قفس حیوانات برای بزرگ و رام کردن آنها نیست، شما اینطور فکر نمی کنید؟!

4- نه گفتن به کودکان، ضربه روحی به آنها وارد نمی کند
آموزش قوانین و حریم و حدود دیگران به کودکان امری ضروری برای رشد احساسی و روحی آنهاست، البته ممکن است که اخم و گریه کنند و اینکه اوقات شما را برای مدتی تلخ کنند ولی با یک تکه کیک شکلاتی قبل از خواب این حالت از یادشان خواهدرفت. مکررا «بله گفتن» به کودکان، به لوس بار آمدن آنها منجر می شود و حتی زمانی که بالغ شوند نیز این خصلت را به همراه خواهند داشت. از سوی دیگر اینکه «نه» خود بمانید، درس بزرگی برای آموزش احترام گذاشتن به کودکان است که منجر به احترام گذاشتن آنها به حدود دیگران می شود.

5- برخی اوقات کودکان تان را تنها بگذارید و این به معنای  رها کردن آنها نیست
در حقیقت تنها گذاشتن فرزندان تان گاهی اوقات نکته ای مهم برای کمک به استقلال آنهاست. اوقات تنهایی به کودکان کمک می کند از خلاقیت خود برای داشتن لحظاتی لذت بخش استفاده کرده و آنها را به استقلال داشتن و خودکفابودن تشویق می کند. کودکانی که این مهارت را یاد بگیرند، به راحتی قادر خواهند بود زمان های تنهایی شان را بدون هیچ احساس غم و اندوه با وحشت پشت سر گذارند. کودکان با سن کمتر را زمان هایی تنها بگذارید که بتوانند بدون کمک والدین یا پرستار کودک که در اتاقی دیگر حضوردارند، خود را سرگرم کنند.

6- لازم نیست در برابر فرزندان تان همیشه عالی باشید
گاهی فرصتی بسیار مناسب برای یاددادن درسی به کودکان همراه با یک مثال پیش می آید؛ زمانی که اشتباه می کنید، به آنها نشان دهید اگر از درس های آن عبرت بگیرند، اشتباهات می توانند به عنوان  گامی مهم برای دست یابی به هدفی بزرگ تر باشند. این مسئله آنها را برای حل مشکلات و داشتن اعتماد به نفس بیشتر ترغیب خواهدکرد.

7- گاهی به خودتان استراحت بدهید
برخی اوقات که کودکان تان در حال کتاب خواندن، نقاشی یا بازی هستند لحظاتی را برای آرامش جسم و روح تان مثلا با مشاهده یک برنامه تلویزیونی اختصاص دهید چرا که بعد از یک استراحت کوتاه، احساس بسیار بهتری خواهید داشت. این کار شما به کودکان تان هم یاد خواهدداد زمانی که تحت فشار روحی هستند، استراحتی کوتاه و دوباره انرژی گرفتن، سالم ترین و کارآمدترین راه برای آرام شدن است.

8- به کودکان اجازه ندهید که با تلفن همراه بدون محدودیت بازی کنند
اگر می خواهید پیام های بی معنا برای همه مخاطبان تان ارسال نشود یا اینکه عکس های تان سر جایش باقی بماند، قبل از اینکه تلفن همراه تان را به کودکان بدهید، برایش قفل بگذارید در غیر این صورت باید منتظر عواقب بدی باشید.

9- وقتی فرزندتان چیزی را نمی خورد از خاصیتش برای او بگویید
اگر کودک تان چیزی را نمی خورد، کمی درنگ داشته باشید و بعد رو به او کنید و بگویید به نظرم نباید اسفناج بخوری، چون این ماده سبزرنگ می تواند تو را بسیار قوی کند و به تو انرژی فوق العاده ای بدهد باری وقتی که در پارک بازی می کنی یا در استخر مشغول شنا هستی. تو هم که اینها را نمی خواهی، درست است؟

غالبا پاسخ کودکان تان «نه، نه» خواهد بود! مطمئن باشید که این روش به خوبی جواب می دهد.  

10- زمان چرت زدن کودکان تان فرصت مناسبی برای انجام کارهای دیگر است
بسیاری به شما پیشنهاد می کنند وقتی کودکان تان خواب هستند، شما هم بخوابید بله. این توصیه در صورتی صحیح است که شما نخواهید کار دیگری در زندگی تان انجام دهید! ماشین لباسشویی را پر کنید، دوش بگیرید، با دوستان تان حرف بزنید و البته گاهی اوقات برای بازسازی ذهن و جسم و روح تان به همراه فرزندتان چرت بزنید.

11- راهی برای فرار از قدرت زیبایی وجود ندارد
شما بیشترین تلاش تان را برای زنده نگه داشتن پوست تان می کنید، اما توجهی به درون خود ندارید واین در حالی است که قلب شما پژمرده شده است. پس سعی کنید که به طراوت و زیبایی روح و جسم تان توامان توجه کنید تا حس بهتری برای برخورد با فرزندان داشته باشید.

12- بچه ها وقتی با شما کار دارند که انتظار ندارید
در حالی که کودکان تان هیچ حرفی در طول روز برای گفتن با شما نداشته اند، هنگامی که با تلفن صحبت می کنید، ناگهان تصمیم می گیرند ماجرایی را برای شما تعریف کنند. برای رهایی از این مسئله هنگامی که می خواهید با تلفن صحبت کنید، کودک تان را به فعالیتی همچون رنگ آمیزی کتاب، بازی با پازل و... وادارید تا کاملا مشغول شود. بعضی ها می گویند هیچ چیزی به اندازه اینکه تلفن های شخصی و کاری شان را در زمان چرت فرزندشان انجام داده اند مفید نبوده است.

13- می توانید بدون بچه ها هم برای خودتان سرگرمی داشته باشید
تعادل برای داشتن ذهن، روح و جسم سالم، بسیار ضروری است. کودکان تان به شما تکیه کرده اند اما این وضعیت، این حقیقت را که شما همچنان خودتان هستید از بین نمی برد! پس احساس نکنید مجرم هستید. بیرون بروید، با دوستان تان عکس بگیرید، با کسانی که برای شما مهم هستند برای شام بیرون بروید یا به پیاده روی شبانه بپردازید! اینکه نسبت به خودتان بیشتر مراقب بوده و احساس بهتری داشته باشید به فرزندداری تان هم کمک خواهدکرد.

14- نام همه بازیکنان فوتبال را ناخودآگاه یاد می گیرید
علاوه بر فوتبالیست ها، اسم شخصیت های فیلم ها، بازی رایانه ای و... را که کودک تان به آنها علاقه دارد هم خواهید دانست و این بد نیست. هرچند این قدرت تنها در عامل کودکی فرزندتان به کارتان می آید ولی به شما کمک خواهد کرد در ذهن کودکان تان همچون بمبی از اطلاعات به نظر برسید و این خودش قدرت و ویژگی خاصی برای شما محسوب می شود.

15- وقتی کاملا تصادفی به کودک تان آسیبی می زنید بدترین والدین روی زمین نیستید
اینکه پس از یک روز پرتنش کاری یا هنگام مشغول بودن به کار و امورات منزل یا هر موقعیت مشابه، به طور سهوی آسیبی به کودک تان بزنید گناهی غیرقابل بخشش نیست؛ در این حد که حواس تان به داغی غذا نبوده یا در را موقع بستن به پای او زده باشید این گونه رخدادها برای بهترین پدر و مادرها هم با وجود احتیاط های لازم اتفاق می افتد، پس خودتان را ببخشید و از فرزندتان معذرت خواهی کنید و مطمئن شوید که کودک تان قانع شده است این کار غیرعمدی بوده است. سپس او را محکم در آغوش بگیرید و کاری کنید که بتوانید در کنار هم لذت ببرید تا قلب شکسته کودک تان ترمیم شود و فضا عوض شود.

16- حواس تان به لباس تان باشد
کودکان بسیاری از اوقاف کثیف و شلخته هستند و امکان اینکه شما نیز کثیف شوید زیاد است. همیشه سعی کنید که در کیف بچه یا در ماشین برای خود یک دست لباس اضافه نگه دارید.

17- از خودتان صدا و شکلک درآورید تا کودک بخندد
حتما شما هم بارها و بارها فقط برای اینکه خنده کودک خود را ببینید حرکات عجیب و غریب انجام داده اید. این کارها که قابل توصیف نیستند اما بچه ها را سرگرم می کند.

18- توجه شما به مدفوع کودک تان شما را سردرگم و نگران می کند
شما زمان، مقدار، بو، رنگ و حتی سفت یا شل بودن مدفوع فرزندتان را ثبت خواهید کرد؛ احساس خطر نکنید که به خاطر یک پوشک پر از مدفوع بسیار خوشحال می شوید! نگران نباشید، این مرحله سپری خواهدشد.

19- در یک لحظه همزمان در بالاترین و پایین ترین نقطه قرار می گیرید
فرزندداری کردن می تواند بسیار استرس آور و از نظر عاطفی طاقت فرسا باشد وهمزمان از نظر معنوی نشاط بخش باشد. این وضعیت طبیعی است و شما هیچ مشکلی ندارید فقط کمی درنگ کنید و به خودتان زمان استراحت داده و ادامه دهید. اگر احساس می کنید که قادر به مقابله با فشارهای روحی یا احساسی نیستید، به افرادی که به آنها اطمینان دارید برای کمک گرفتن اعتماد کنید یا به دنبال متخصصان این زمینه بروید. چیزی برای خجالت کشیدن وجود ندارد پس شجاعانه و مسئولانه این کار را انجام دهید چرا که هرچه زودتر از کسی کمک بگیرید برای خودتان و کودک تان بهتر خواهدبود.

20- جلوی کنجکاوی های کودکانه را همیشه نمی توان گفت
مهم نیست چقدر تلاش کرده ا ید چیزهایی راکه باید از دسترس کودک تان دور باشد از او دور نگه دارید، چون بالاخره چیزی را پیدا خواهید کرد که شما نمی خواسته اید به آن دست بزند. فقط تلاش کنید مواد شیمیایی، وسایل برنده، مواد دارویی و چیزهایی از این قبیل را از دسترس کودک تان دور نگه دارید.

https://www.beytoote.com/baby/tuition/secret2-child-development.html?m=1

loader

لطفا شکیبا باشید ...