1

استعداد و مهارت چه تفاوتی با هم دارند؟

استعداد مهارت تفاوت استعداد و مهارت تقویت استعداد تقویت مهارت پرورش استعداد و مهارت
ثبت شده 3 سال پیش توسط کوثر نازاریان ویرایش شده در 1400/3/7

میخوام بدنم استعدا و مهارت چه تفاوتی با هم دیگه دارند و چطور باید هرکدومشون رو تقویت کنیم ممنون

استعداد و مهارت چه تفاوتی با هم دارند؟

2 جواب

1
3 سال پیش توسط: فاطمه حمیداوی

تفاوت بین استعداد و مهارت

تمام انسان ها دارای هوش، استعداد و مهارت هستند و کسی نمی‌تواند آن را انکار کند. اما در فرهنگ ما این سه واژه به شکلی کنار هم آورده شده اند که ما معنای این سه را یکسان می‌دانیم و گمان می‌کنیم که مترادف هم هستند. در واقع چون تعاریف درستی از آن ها در ذهن نداریم فکر می‌کنیم که هوش همان استعداد است و یا استعداد همان مهارت است. (در ادامه تفاوت های هوش و استعداد را نیز بررسی خواهیم کرد.)

استعداد و مهات تفاوت های جدی با هم دارند که مهم ترین آن ها این است که:

استعداد جنبه ذاتی دارد اما مهارت از جنبه اکتسابی برخوردار است. در واقع می‌توان گفت استعداد یک توانایی ذاتی است که برای انجام کارهای مرتبط با آن می‌توان از آن بهره گرفت. اما مهارت به توانایی می‌گویند که می‌توان با تمرین، تکرار و آموزش آن را کسب کرد. مهارت را معمولاً در مقابل استعداد قرار می‌دهند اما مهارت توانایی انجام کار است که انسان با این توانایی زاده نمی‌شود. این توانایی با آموزش و تلاش زیاد به‌دست می‌آید. برخلاف استعداد که اینگونه نیست که حتماً در طبیعت انسان حداقل یک یا چند استعداد نهفته وجود دارد.

تفاوت استعداد و مهارت

تفاوت استعداد و مهارت

تاثیر استعداد و مهارت در موفقیت

همه افرادی که در دنیای امروزی ما به عنوان افراد موفق شناخته می‌شوند، هیچ گاه خود را در زمینه ای که به موفقیت رسیده اند فقط با استعداد نمی‌دانند و تنها به علت با استعداد بودن نبوده که به موفقیت برسیده اند. اگر کسی همچین ادعایی کند که تنها به خاطر استعداد است که افراد می توانند به موفقیت برسند کمی خنده دار به نظر می‌رسد!

خنده این بحث زمانی روشن می شود که نگاهی به زندگی بزرگانی مثل: جف بزوس، آنتونی رابینز و بیل گیتس می اندازیم؛ چرا که برای رسیدن به رویاهای خود به سختی کار و تلاش مستمر کرده اند. وقتی دیگران در حال خواب بودند آن ها در حال کار کردن بودند. وقتی دیگران در حال تفریح بودند آن ها در حال کار بودند. وقتی دیگران در حال غذا خوردن بودند آن ها در حال کار کردن بودند و اینگونه بودن کار آسانی نیست. ایلان ماسک در همین رابطه می‌گوید:

زودتر از همه پا می‌شدم، دیرتر از همه می‌خوابیدم، به عشق هدفم درد کشیدم، اما حالا که موفق شده ام همه می‌گویند: خوش شانس بودی! جالب نیست؟!

در واقع اگر شما در کاری که انجام می‌دهید استعداد داشته باشید اما مهارت آن را کسب نکنید، محکوم به شکست خواهید بود. هر چند وجود استعداد سرعت یادگیری مهارت را افزایش می دهد و کار را آسان تر می کند.

در اصل استعداد و توانایی در کنار هم می‌توانند غوغا کنند و هر کدام به تنهایی شاید آنگونه که باید ما را به سمت خواسته ها و آرزوهایمان نرسانند. ولی قطعاً ترکیب این دو ما را به رویاهایمان خواهند رساند.

برای موفقیت در هر کار، باید استعداد و مهارت را با هم داشته باشید

برای موفقیت در هر کار، باید استعداد و مهارت را با هم داشته باشید

نکته بسیار مهم درباره استعداد

نکته مهم استعداد این است که هیچ گاه نباید افراد را با یک دیگر مقایسه کرد. چرا که همه انسان ها شرایط یکسانی نداشته اند و این مقایسه از پایه غلط و اشتباه است. بنابر این زمانی که حرف از استعداد به میان می‌آید یعنی در چه کار و زمینه هایی می‌توانید با صرف کمترین انرژی و زمان ممکن پیش بروید.

در واقع همه افراد می‌توانند با تمرین و تکرار نواختن گیتار را یاد بگیرند اما این یاد گیری برای فردی ممکن است در طول یک هفته باشد برای فرد دیگری با همان شرایط  درطول سه ماه زمان بکشد. این سرعت بالا نشان از استعداد در افراد است.

در مقاله اشتباهات استعدادیابی بیان کرده ایم که افراد در مسیر استعدادیابی چه اشتباهاتی مانند همین مقایسه کردن خود با دیگران انجام می‌دهند که می‌توانید حتماً آن مقاله را هم مطالعه کنید.

سرعت بالای یادگیری مهارت ها، نشان از استعداد افراد است

تفاوت استعداد با هوش

پیش تر می‌گفتند که هر فردی از iq بالایی برخوردار باشد، در آینده نیز می‌تواند نسبت به بقیه افراد موفق تر شود. برای شناخت اینکه بدانند فردی با استعداد است یا خیر از آزمون تست iq استفاده می‌کردند، در حالی که iq بالا فقط 3 درصد در موفقیت افراد تاثیر گذار است. پس کسی که بهره هوشی بالا یا iq بالایی دارد الزاماً نمی‌تواند به فرد موفقی تبدیل شود و از او به عنوان انسان موفق یاد کنند. چرا که دو فرد با بهره هوشی و iq یکسان، استعداد هایی متفاوت در زمینه های مختلف دارند.

یکی از شباهت هایی که استعداد و هوش نسبت به یک دیگر دارند این است که هر دو ذاتی هستند و در مقابل فرق آن ها با مهارت نیز این است که مهارت اکتسابی است و با تمرین و تلاش به دست می آید.

البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که ما تنها یک نوع هوش نداریم و بر اساس نظریه آقای هاوارد گاردنر ده نوع هوش وجود دارد. این ده هوش عبارتند از:

  • هوش تصویری – فضایی
  • هوش کلامی – زبانی
  • هوش منطقی – ریاضی
  • هوش حرکتی – جنبشی
  • هوش موسیقایی
  • هوش میان فردی یا اجتماعی
  • هوش درون فردی
  • هوش طبیعت‌گرا
  • هوش اخلاقی
  • هوش هستی گرا

که استعداد‌های ما نیز در یک یا چند هوش‌ چندگانه است.

در مقاله هوش های گاردنر ، تمامی این 10 هوش را به طور مفصل توضیح داده ایم و حتی تست رایگان و آنلاینی برایتان تهیه کرده ایم که بتوانید با استفاده از آن، ضریب هوش های چندگانه خود را بسنجید. البته برای هر کدام از این هوش ها مقاله ای جداگانه برایتان نوشته ایم که می‌توانید آن ها را هم مطالعه کنید.

حالا استعداد خود را کشف کنید

در این مقاله آموختیم که استعداد چیست و چه تفاوتی با مهارت دارد و همچنین به این بحث رسیدیم که با تلاش نیز می‌توان به موفقیت رسید. اما حالا سوال اینجاست که چگونه باید این استعداد را که فوق العاده هم مهم است کشف کنیم؟

طبیعتاً کشف استعداد کار راحتی نیست و اگر در آن تخصص نداشته باشید، ممکن است مسیر زندگی خود را به کلی تغییر دهید و آرزوها و اهداف خود را نابود کنید. پس باید یک فرد یا تیم حرفه ای روی شما کار کند تا استعدادها و علایق اصلی شما پیدا شده و رسالت زندگی شما مشخص شود. خبر خوبی که برای شما دارم این است که:

تیم متخصص گام برتر بعد از مدت ها بررسی میان تمام تست ها و شیوه های استعدادیابی نوین جهان، کامل ترین و جامع ترین بسته استعدادیابی موجود را تهیه کرده و به افراد به راحت ترین شکل ممکن امکان استعدادیابی آن ها را می دهد. چرا که تمامی ارزش ها، علایق، تیپ های شخصیتی و هوش های مختلف افراد را مورد بررسی قرار می دهد و در نهایت با توجه به تمامی آن ها، رسالت زندگی و استعداد هر فرد را مشخص می کند. پیشنهاد می کنم حتماً سری به این بسته جامع کشف استعداد و رسالت زندگی بزنید و بین کشف استعدادها و پله های ترقی با زندگی عادی یکی را انتخاب کنید. حتماً صوت زیر را هم که از زبان مجتبی مصطفایی، مدرس استعدادیابی و مدیر مجموعه گام برتر گفته شده را گوش کنید تا با اهمیت این موضوع بیشتر آشنا شوید.

منبع

 

https://mostafaee.com/portfolio/talent-and-skill/

0
3 سال پیش توسط: کوثر نازاریان

استعداد در مقابل مهارت؛ تفاوت استعداد و مهارت در چیست؟

تفاوت استعداد و مهارت

آیا از استعدادهای خود باخبرید؟ از مهارت‌هایتان چطور؟ برای اکثریت ما، جواب هر دو سوال “نمیدانم” است! ممکن است بتوانیم حرفی درباره مهارت‌هایمان داشته باشیم، اما استعدادها چطور؟ بیشتر ما استعدادهای ذاتی خود را درمیان تلاش برای تحصیل در دانشگاهی بهتر، بدست آوردن شغلی با درآمد بیشتر و… فراموش کرده‌ایم. گاهی نیز اشتباها از مهارت‌های خود به عنوان استعدادهایمان یاد می‌کنیم. اما تفاوت استعداد و مهارت در چیست؟ چه چیزی باعث تمییز این دو مفهوم از یکدیگر می‌شود؟ با ما همراه شوید تا همه چیز را درباره استعداد، مهارت، و اهمیت درک کامل از تفاوت میان این دو بدانید.

تعریف استعداد

بهتر است ابتدا به ارائه تعریف دقیقی از استعداد بپردازیم. استعداد به معنای توانایی ویژه‌ی ذاتی برای انجام فعالیتی مخصوص است. استعداد چیزی است که ما به طور طبیعی و ذاتی از آن برخوردار هستیم. معمولاً زمانی که کاری را به کمک استعداد خود انجام می‌دهیم به آن فکر نمی‌کنیم؛ بلکه فقط انجامش می‌دهیم! به کودکی خود فکر کنید؛ پرداختن به چه کاری به شما انرژی مضاعف می‌داد؟ از انجام چه کاری لذت می‌بردید؟ برای اینکه در بزرگسالی نیز استعدادهای خود را دریابید همین سوالات را از خود بپرسید. اما اگر نمی‌توانید پاسخی برای آن‌ها پیدا کنید، به هیچ وجه نگران نشوید. در پایان این مقاله به پاسخ تمام این سوالات خواهید رسید.

تعریف مهارت

برای اینکه تفاوت استعداد و مهارت را به طور کامل درک کنیم، باید تعریفی دقیق از مهارت نیز ارائه کنیم. مهارت به معنای توانایی‌ای است که برخواسته از دانش، ممارست و پشتکار فرد است. مهارت در واقع آن چیزی است که ما آن را می‌آموزیم. شما می‌توانید تا حدی به مهارتی مسلط شوید که برخواسته به استعدادهایتان به نظر آید. مهارت‌ها می‌توانند شامل دو دسته زیر شوند:

  • مهارت‎های سخت: مهارت‌های سخت، مهارت‌هایی قابل یادگیری مانند نوشتن، خواندن، ریاضیات و حتی استفاده از برنامه‌های کامپیوتری هستند. مانند: برنامه‌نویسی، طراحی سخت‌افزاری، طراحی وب، بازاریابی محتوا، حسابداری، فعالیت‌های بانکی و…
  • مهارت‌های نرم: مهارت‌های نرم ترکیبی از مهارت‌های انسانی، اجتماعی، ارتباطی، هوش اجتماعی، هوش هیجانی و… هستند. مانند: مذاکره، مدیریت پروژه، مدیریت منابع انسانی، رهبری، و …

با دانستن تفاوت استعداد و مهارت و تعریف دقیق مهارت، می‌توانید لیستی از مهارت‌های خود تهیه کنید؛ این کار ممکن است زمان‌بر باشد. اما مطمئن باشید که در انتها با دانستن مهارت‌ها و استعدادهای خود و استفاده صحیح از آن‌ها، می‌توانید به راحتی به اهداف خود دست پیدا کنید. پس از نوشتن مهارت‌های خود، این سوال را از خود بپرسید: “چه استعدادهایی به شما برای رسیدن به این مهارت‌ها کمک کرد؟” با پرسیدن این سوال از خود، متوجه خواهید شد که حالا تشخیص تفاوت استعداد و مهارت کمی آسان‌تر است. لَری برد، بسکتبالیت معروف آمریکایی می‌گوید:« یک برنده کسی است که استعدادهای خدادادی خود را می‌شناسد، شبانه روز برای تبدیل آن‌ها به مهارت تلاش می‌کند و از این مهارت‌ها برای رسیدن به اهداف خود استفاده می‌کند.»

تفاوت استعداد و مهارت

تفاوت استعداد و مهارت در چیست

همانگونه که شما نیز تا به اینجای مقاله متوجه شده‌اید، استعداد چیزی است که با آن به دنیا می‌آیید. درحالی که مهارت چیزی است که می‌توانید آن را بیاموزید. نکته جالبی که درباره استعداد و مهارت وجود دارد، مشکلاتی است که در صورت درک نکردن تفاوت این دو به وجود می‌آید. بسیاری از تصمیمات ضعیف در زندگی شخصی و زندگی حرفه‌ای به دلیل درک نکردن تفاوت بین استعداد و مهارت است. در ادامه به توضیح مشکلاتی خواهیم پرداخت که در صورت بی‌توجهی به تفاوت استعدادها و مهارت‌ها به وجود خواهد آمد.

چرا بی‌توجهی به تفاوت استعداد و مهارت باعث سقوط شما خواهد شد

تراز نکردن استعدادهای خدادادی با مهارت‌هایی که در زندگی فرا می‌آموزید، می‌تواند در انتها زندگی شخصی یا حرفه‌ای شما را از بین ببرد. اولین شرط برای انتخاب شغلی مناسب یا فعالیت در محیطی خاص، داشتن درکی کامل از استعدادها و سپس استفاده صحیح از آن‌ها برای کسب مهارت‌های گوناگون است. با پیروی از این قانون، می‌توانید اطمینان داشته باشید که گزینه‌ای عالی برای فعالیت در جایگاه موردنظر خود هستید. همچنین، اگر مدیریت و اداره شرکتی را بر عهده دارید، اولین چیزی که باید برای استخدام نیروی جدید در نظر گیرید، استعدادهای ذاتی وی است.

 برای مثال، شرکت هواپیمایی را تصور کنید که افراد برون‌گرا، بانشاط و صبور را استخدام کرده و به آن‌ها مهارت‌های مربوط به مهمانداری پرواز را می‌آموزد. حال فکر کنید که چنین روندی به طور برعکس انجام شود؛ یعنی افرادی باتجربه و مهارت مهمانداری استخدام شوند و سپس برای بانشاط و سرزنده بودن آموزش ببینند. چنین چیزی یک فاجعه است! چه در زندگی شخصی و چه در زندگی حرفه‌ای، بهترین عملکرد برای موفقیت، تراز کردن و سازگاری استعدادهای درونی با مهارت‌های فراگرفته شده است. اگر شرکتی نیازمند فردی برای پاسخگویی به سوالات مشتریان است.

تفاوت استعداد و مهارت

برای موفقیت ابتدا استعدادهای خود را بشناسید و سپس به سراغ مهارت بروید

  هر فردی برای موفقیت بهتر است ابتدا استعدادهای لازم برای عملکرد متناسب با شغلش را درک کند و سپس به سراغ مهارت‌هایی رود که می‌تواند در راستای جایگاه درخواستی، به فرد متقاضی آموزش داده شود. مثالی دیگر از این مسئله، می‌تواند جایگاه رهبری و آموزش باشد. هدایت، رهبری، مدیریت و آموزش از جمله جایگاه‌هایی هستند که بهتر است به افرادی سپرده شوند که استعداد ذاتی مربوطه را داشته و قصد پیشرفت و توسعه در این جایگاه را دارند. به همین دلیل است که بسیاری از باشگاه‌های ورزشی، به بهترین و با استعدادترین مربیان و رهبران نیازمندند؛ اکثر بازیکنان استعداد و توانایی فعالیت در ورزش مربوطه را دارند؛ تنها چیزی که نیاز است رهبری و هدایت درست برای تبدیل شدن به یک ستاره ورزشی است.

کلام آخر

در این مقاله، سعی بر آن داشتیم که به صورت کامل و واضح، تفاوت‌ استعداد و مهارت را بیان کنیم و به شما بیاموزیم که استفاده صحیح از استعدادهای ذاتی برای بدست آوردن مهارت‌های گوناگون، قدمی مهم برای پیشرفت در زندگی شخصی و اجتماعی است. داشتن درکی صحیح از تفاوت‌های میان مهارت و استعداد، می‌تواند موجب ارتقا و سربلندی جایگاه شما در میان اطرافیان شود. انتخاب جایگاه شغلی تنها بر اساس مهارت و بدون توجه به استعدادهای خدادادی، می‌تواند در انتها ضربه بزرگی به شما وارد کند. خانه آموزش در تلاش است با آموزش مفاهیمی ساده ولی مهم و حیاتی، شما را برای رسیدن به آینده‌ای درخشان‌تر هدایت کند.

https://khaneamozesh.com/%D8%AA%D9%81%D8%A7%D9%88%D8%AA-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B9%D8%AF%D8%A7%D8%AF-%D9%88-%D9%85%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%AA/

استعداد ذاتی است یا اکتسابی؟

به این سوال به صورت قطعی پاسخی داده نشده. ولی در ذهن همه استعداد یک قابلیت ذاتی به شمار می ره. برای همینه که برخی از بچه ها در سنین پایین هم از خودشون استعداد خاصی رو بروز می دن و با گسترش و شکوفایی اون استعداد می تونن در آینده در حرفه خودشون موفق عمل کنند. اما دسته دیگه ای هم هستند که استعداد رو کاملا ذاتی تلقی نمی کنند بلکه تا حد زیادی اون رو اکتسابی و وابسته به محیط یا تلاش خود فرد می دونند. یعنی اینکه اگه بچه ای در محیطی به دنیا اومده و زندگی می کنه که اکثراً اهل موسیقی هستند احتمال زیادی داره که اون بچه هم دنباله روی همین حرفه باشه و در موسیقی استعداد داشته باشه. یعنی بزرگ شدن بین انواع آلات موسیقی، ذوقی رو در فرد نسبت به موسیقی به وجود آورده باشه. بر این اساس نکته ای به وجود میاد که باید بهش توجه کنیم:

رابطه استعداد با ذوق و علاقه

در مقابلِ فردی که با موسیقی بزرگ شده کسی هم می تونه قرار بگیره که موسیقی در زندگیش حضور دائمی نداشته اما فرد با گوش‌دادن به موزیک به قدری تحت تاثیرقرار گرفته که ذوق و علاقه نسبت به این حرفه پیدا کرده باشه و به قولی متوجه استعداد موسیقی در خودش میشه با اینکه ارتباط چندانی به محیط زندگی و اکتسابی بودن این استعداد هم نداره. بنابراین استعداد کاملا ذاتی یا کاملا اکتسابی نیست بلکه به هردوی این مولفه ها بستگی داره.

مولفه دیگه ای هم هست که درباره استعداد باید بهش توجه کنیم:

رابطه با تمرین و تلاش

اینکه فردی استعداد خاصی داره کافیه تا فرد رو به موفقیت برسونه؟ البته که نه! حتی نشون دادن علاقه و ذوق هم درباره یک حرفه نمی تونه باعث کسب موفقیت باشه.

بلکه زمانی استعداد و علاقه به شکوفایی می رسند که فرد ممارست زیادی در تمرین و تلاش و تبدیل استعداد به مهارت داشته باشد. در واقع استعداد تنها یک زمینه در فرد محسوب میشه، تمرین و تلاشه که می تونه ضامن رسیدن به موفقیت باشه. دو نفر رو تصور کنید دو نفر که رویای فوتبالیست حرفه ای شدن و دارند. یکی از اون ها با استعداد خیلی زیاد و دیگری با نصف استعداد نفر اول.

اما گفتیم استعداد ضامن موفقیت کامل نیست میزان تلاش هر دوی این ها مشخص می کنه کدوم یکی موفق تر باشند! اگر میزان تمرین نفر دوم بر فرض سه برابر نفر اول باشه، استعداد هم در مورد نفر دوم تقویت میشه علاوه بر اینکه مهارت بیشتری هم به دست آورده.

استعداد یابی یا کشف استعداد

قطع به یقین هر انسانی دارای استعداد های مختلفیه که شناخت و کشف استعداد می تونه به سرمایه گذاری به موقع روی استعداد منجر بشه تا موفقیت رو رقم بزنه.

برای استعدادیابی باید به ذوق و علاقه های خودمون هم توجه داشته باشیم (قبلش هم بدونیم استعداد چیست) چون موفقیت بدون داشتن عشق و علاقه به کار، حرفه و… به دست نمیاد. اما چطور می تونیم ذوق و علاقه های خودمون و بشناسیم؟ برای شناخت خودمون، علاقه ها و استعدادهایی که داریم باید زمینه ها و انواع استعداد رو بشناسیم و با احساسات درونی خودمون تطبیق بدیم.

https://www.google.com/amp/s/kooblin.com/individual-development/talent-and-talent-search/%25D8%25A7%25D8%25B3%25D8%25AA%25D8%25B9%25D8%25AF%25D8%25A7%25D8%25AF-%25DA%2586%25DB%258C%25D8%25B3%25D8%25AA%25D8%259F-%25D8%25AA%25D9%2581%25D8%25A7%25D9%2588%25D8%25AA-%25D8%25A2%25D9%2586-%25D8%25A8%25D8%25A7-%25D9%2585%25D9%2587%25D8%25A7%25D8%25B1%25D8%25AA/

loader

لطفا شکیبا باشید ...