0

کشیدن دندان در بارداری چه خطراتی را به دنبال دارد؟

کشیدن دندان کشیدن دندان در بارداری خطرات دندان پزشکی در بارداری دوران بارداری و دندان پزشکی عواقب کشیدن دندان در بارداری بارداری و دندان درد
ثبت شده 3 سال پیش توسط کوثر نازاریان ویرایش شده در 1400/3/9

من باردار هستم و دندان عقلم فشار زیادی به لثه ام وارد کرده است و درد زیادی را تحمل میکنم میخواهم بدانم کشیدن دندان در دوران بارداری میتواند خطرناک باشد یا مشکلی ندارد ممنون

کشیدن دندان در بارداری چه خطراتی را به دنبال دارد؟

2 جواب

-1
3 سال پیش توسط: کوثر نازاریان

نکاتی که باید در مورد کشیدن دندان در دوران بارداری بدانید

اگر یک دندان خراب که با درد شدید همراه است دارید لازم است که آن دندان را بکشید. همچنین، مشکلات پریودنتال به دلیل از بین رفتن استخوان های اطراف دندان ممکن است منجر به سست شدن دندان ها شود که در چنین مواردی کشیدن دندان لازم است.

 

کشیدن دندان

علائمی که نیاز به کشیدن دندان می باشد:

اگر دچار مشکلات ذکر شده در ذیل هستید، بنابراین زمان مناسبی برای کشیدن دندان است:

  • درد حاد در لثه و دندان
  • دندان خراب یا پوسیده
  • مشکل در خوردن غذا
  • لثه های متورم
  • مشکل در صحبت کردن
  • خونریزی لثه

اگرچه مشکلات دندانپزشکی در هر زمان از بارداری ممکن است بوجود آید اما ممکن است مجبور شوید کشیدن دندان را در زمان مناسبی انجام دهید. در طی بارداری به دنبال سفید کردن دندان یا هر روش زیبایی نباشید. در عین حال پر کردن، تمیز کردن یا روکش دندانی را به تعویق بیاندازید.

اگر دندان زنی در دوران بارداری او به شدت پوسیده شود، طوری که غیر قابل درمان بوده و عفونت آن در حال گسترش یافتن باشد، دندانپزشک کشیدن دندان را برای او توصیه خواهد کرد.

چه موقع می توان دندان را در دوران بارداری کشید؟

بهترین زمان برای کشیدن دندان در سه ماهه دوم بارداری است.

سه ماهه اول:

معمولاً مراحل دندانپزشکی در سه ماهه اول انجام نمی شود مگر این که اورژانسی باشد. در هفته سوم تا هشتم بارداری زمان رشد اندام های مهم در جنین است و هرگونه دارو یا استرس ناشی از کشیدن دندان می تواند روی رشد جنین تأثیر بگذارد و سبب بروز ناهنجاری در اندام های آسیب پذیر جنین شود. اگر مادر بارداری در سه ماهه اول از دوران بارداری خود دچار پوسیدگی دندان شود، باید درمان را به تعویق اندازد.

سه ماهه دوم:

سه ماهه دوم امن ترین دوره برای کشیدن دندان است زیرا در این زمان، جنین رشد چشمگیری داشته است. با این حال، دندانپزشک اقدامات مختلفی را انجام می دهد تا فرد احساس راحتی داشته و از بروز هرگونه مشکل جلوگیری خواهد کرد.

  • در حین انجام عمل، اگر در حالت سنکوپ قرار گرفتید (از بین رفتن جزئی یا موقت هوشیاری به دلیل افت فشار خون) به سمت چپ خود بخوابید تا فشار را کاهش دهید.
  • هنگامی که در حالت خوابیده (طاق باز) قرار دارید ممکن است به دلیل فشار وارده از جنین بر روی کاوا ونا تحتانی (یک رگ بزرگ) منجر به سندرم افت فشار خون (خواب با فشار خون) شوید. بنابراین دندانپزشک باید حالتی را به ارتفاع 10 تا 12 سانتی متر روی صندلی برایتان در نظر بگیرد.

سه ماهه سوم:

نشستن به مدت طولانی برای شما دشوار می شود. این به نوبه خود سبب ناراحتی شما خواهد شد. همچنین امکان خونریزی کردن لثه در حین کشیدن دندان در این دوره زیاد است، بنابراین کشیدن دندان پوسیده زنان در سه ماهه سوم از دوران بارداری مضرات زیادی بر روی جنین داخل رحم او خواهد داشت.

اگر دچار درد شدید هستید و کشیدن دندان لازم است ماه اول از آخرین سه ماه بارداری می تواند زمان ایده آل برای انجام آن باشد. در حالی که درمان های اساسی مانند کشیدن دندان در دوران بارداری قابل انجام است اما معمولاً از درمان های پیشرفته اجتناب می شود

آیا روش های دندانپزشکی در دوران بارداری ایمن هستند؟

ایمنی کشیدن دندان:

از روش های دندانپزشکی در حین بارداری کشیدن دندان با اشعه ایکس و انجام بی حسی می باشد. اما آن ها چقدر بی خطر هستند؟

1. اشعه ایکس:

برای کشیدن دندان نیاز به اشعه ایکس است تا دندان آسیب دیده را پیدا کرده و میزان پوسیدگی را مشخص کند. در این مدت از پیش بندی سربی برای پوشاندن قسمت بالای بدن بیمار استفاده می شود تا از عوارض جانبی اشعه به جنین جلوگیری شود.

2. بی هوشی:

قبل از کشیدن دندان به بیمار بی هوشی موضعی تزریق می شود که معمولاً لیدوکائین یا نووکائین است و یک داروی رده B محسوب می شود، بدان معنی که استفاده آن در دوران بارداری بی خطر است.

بیهوشی وارد جفت می شود اما قبل از رسیدن به جنین فیلتر می شود. ممکن است دندانپزشک دوز کم تری از حد معمول را تزریق کند که دراین شرایط می توانید با آرامش و بدون استرس با دندانپزشک خود همکاری کنید.

براساس ژورنال انجمن دندانپزشکی، بیهوشی موضعی برای زنان باردار بی خطر است زیرا براساس مطالعات نیزهیچ گونه شواهدی مبنی بر اینکه نشان دهد درمان دندانپزشکی با بیهوشی در دوران بارداری مضر است وجود ندارد اما با این وجود بسیاری از زنان باردار از مراجعه به دندانپزشک خودداری می کنند.

در هر صورت، روش های معمول بهداشت دندان قبل از شروع بارداری باید در دوران بارداری برنامه ریزی شده و در طول سه ماهه میانی در حاملگی های غیرمترقبه انجام شود.

از آن جا که هم مادرو هم جنین تحت درمان قرار خواهند گرفت، مهم است که قبل از شروع هرگونه روش یا دارو با متخصص زنان مشورت شود.

پزشک به احتمال زیاد از هرگونه روش درمانی یا داروهایی که می تواند جنین را در معرض خطر قرار دهد، جلوگیری می کند.

با این وجود، ممکن است در موارد اضطراری که شامل عفونت، تروما و آسیب دیدگی باشد، پیشگیری از درمان را انجام دهند. هر نوع درمان باید در بهینه سازی سلامت مادر باشد بدون اینکه جنین را در معرض خطر قرار دهد.

ایمنی داروهای مورد استفاده در طی مراحل دندانپزشکی:

3. آنتی بیوتیک ها و داروهای مسکن:

دندان پزشک ممکن است پنی سیلین، آموکسی سیلین و کلیندامایسین را که در دوران بارداری بی خطر هستند تجویز کند. اریترومایسین نیز اگر معده بیمار قادر به تحمل آن باشد بی خطر بوده و تجویز می شود. اگر به هر یک از این داروها حساسیت دارید، با پزشک خود مشورت کنید و از آن ها برای گزینه جایگزین سوال کنید.

4. داروهای مسکن پس از کشیدن دندان:

داروهایی که برای مادران باردار و جنین داخل رحم آن ها امن هستند، عبارتند از:

  • ناحیه ای از دهان برای چند روز دردناک خواهد بود. ممکن است پزشک از داروهای ضد دردی چون اپیوئید (کدئین، هیدروکدون و غیره) استفاده کند.
  • پاراستامول مسکن دندان درد:داروی پاراستامول باعث تسکین یافتن درد ناشی از کشیدن دندان در زنان باردار خواهد شد و برای مادر باردار و جنین داخل رحم او بی خطر است.
  • ایبوپروفن:مصرف داروی ایبوپروفن تا پایان هفته 32 از دوران بارداری برای سلامتی مادران و جنین داخل رحم او امن می باشد.

برخی از داروهایی که پس از انجام کارهای دندانپزشکی در دوران بارداری باید از مصرف آن ها خودداری کنید:

  • تتراسایکلین (تتراسایکلین، مینوسیکلین، داکسی سایکلین) را به عنوان قرص یا فرمول موضعی مصرف نکنید زیرا این دارو می تواند دندان های جنین را لکه دار کند.
  • همچنین باید از مصرف فلوئوروکینولون ها (سیپروفلوکساسین، لووفلوکساسین، مکسیفلوکساسین) خودداری کنید.
  • در دوران بارداری، داروهای تراتوژنیک مانند تالیدومید و بعضی از رتینوئیدها مورد استفاده قرار نمی گیرند زیرا ممکن است باعث ناهنجاری هایی مانند شکاف کام در نوزاد شود.

عصب کشی و کشیدن دندان در دوره بارداری

عصب کشی در دوران بارداری حساس است و از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هنگامی که دندان پزشک نیاز به عصب کشی دندان را برای فرد تشخیص دهد، لازم است عصب کشی دندان بعد از سه ماهه اول بارداری که مهم ترین تاثیر را در رشد جنین دارد یا پس از به دنیا آوردن کودک به تعویق انداخته شود.

 

دندان عقل و کشیدن آن در دوران بارداری

چنانچه در سلامت دهان و دندان نمناک هم گفتیم ممکن است که در دوران بارداری، به دلیل مشکلات لثه، درد دندان عقل غیرقابل کنترلی را تجربه کنید. عواملی مانند ایجاد پلاک، رشد غیر طبیعی دندان یا عفونت ممکن است به درد دندان عقل منجر شود. در صورت درد شدید و پوسیدگی دندان، دندان عقل نیز درست مانند هر دندان دیگری باید کشیده شود.

درمان های خانگی برای درد دندان در طول دوره بارداری

اگر در دوران بارداری با درد دندان خفیف مواجه شدید، از برخی روش های درمان خانگی مانند کمپرس سرد، دهان شویه با آب نمک، روغن میخک و... برای کاهش موقت درد استفاده نمایید.

 

پیشگیری از درد دندان در طول دوره بارداری

  • قبل از بارداری برای بررسی وضعیت دندان ها و تمیز کردن آن ها به مطب دندانپزشک مراجعه کنید تا تمام مشکلات مربوط به سلامت دندان قبل از شروع دوره بارداری تحت درمان قرار گیرند.
  • در طول بارداری با دندان پزشک به طور منظم ملاقات شود.
  • در طول دوره بارداری از مصرف مواد غذایی حاوی شکر خودداری شود.
  • برای رشد استخوان های جنین و جلوگیری از پوسیدگی دندان در بارداری مقدار کلسیم کافی مصرف شود.
  • در طول دوره بارداری لازم است مراقبت کافی از بهداشت دهان و دندان وجود داشته باشد.

https://namnak.com/Tooth-Extraction-During-Pregna.p77276

0
3 سال پیش توسط: مینا سلطانی

 

دندان ها بخش مهمی از بدن ما می باشند. بنابراین باید هر روز آنها را تمیز کنیم. دندان ها یکی از بخش های آسیب پذیر بدن هستند که توسط باکتری ها تحت تاثیر قرار می گیرند. دندان ها در بارداری بیشتر آسیب پذیر می شوند. استفراغ به دلیل بیماری صبحگاهی و هوس غذاهای شیرین می تواند منجر به تخریب دندان ها شود.

آیا کشیدن دندان در بارداری خطرناک است؟

آیا کشیدن دندان در بارداری خطرناک است؟

مشکلات دهانی شایع در بارداری

تغییرات هورمونی در دوران بارداری می تواند موجب مشکلات دهانی جدید یا بدتر شدن شرایط موجود شود. علاوه بر پوسیدگی دندان، بیماری های پریودنتال نیز به علت عفونت باکتری لثه ها و استخوان های اطراف دندان ایجاد می شود. مشکلات مختلف دندانی و پریودنتال که می تواند در دوران بارداری بوجود آیند، عبارتند از:

۱- ورم لثه در بارداری
این بیماری باعث التهاب، درد و تورم لثه می شود. همچنین در هنگام مسواک زدن با نخ دندان باعث خونریزی لثه ها می شود. برای جلوگیری از بیماری های شدید لثه باید به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک ممکن است تمیز کردن مکرر دندان ها را برای پیشگیری از عفونت توصیه کند.

بیشتر بخوانید: علائم دندان در آوردن نوزاد ؛ چه موقع نگران شویم؟

۲- پوسیدگی دندان
حفره ها یکی از شایع ترین مشکلات دندانی در دوران بارداری هستند. یکی از دلایل پوسیدگی دندان افزایش مصرف کربوهیدرات ها است. بیماری صبحگاهی می تواند سطح اسید دهان را افزایش دهد، مینای دندان را از بین می برد و بنابراین منجر به پوسیدگی دندان می شود.

۳- تومورهای بارداری
تومورهای بارداری اغلب طی سه ماهه دوم بهبود می یابند. تومورهای شبیه به تمشک قرمز است، تورم ناشی از رشد بیش از حد بافت بین دندان ها است و خونریزی می کنند. یکی از دلایل تومورها پلاک اضافی است. آنها می توانند پس از زایمان از بین بروند. با این حال، در موارد خاصی از مشکلات دهانی ممکن است دندانپزشک از شما بخواهد دندان را بکشید تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود.

آیا کشیدن دندان در بارداری خطرناک است؟

آیا کشیدن دندان در بارداری خطرناک است؟

کشیدن دندان در بارداری

اگر دندان عفونی با درد شدید دارید، لازم است این دندان را بکشید. همچنین مشکلات پریودنتال به علت از دست دادن پشتیبانی استخوان ها، علت لزوم کشیدن دندان می شود. قبل از کشیدن دندان اطلاعات لازم را جهت تصمیم گیری کسب کنید.

علائمی که کشیدن دندان را ضروری می کنند:

اگر دچار این مشکل هستید، ممکن است زمان مناسب برای کشیدن دندان باشد.

  • درد حاد در لثه ها و دندان ها
  • دندان پوسیده یا عفونی
  • دشواری در خوردن غذا
  • لثه های متورم شده
  • دشواری در صحبت کردن
  • خونریزی لثه

اگر چه مشکلات دندانی در هر زمان ممکن در حاملگی شما بوجود می آیند، ممکن است لازم باشد صبر کنید تا زمان مناسب برای کشیدن دندان برسد.

چه زمانی در بارداری می توانید دندان خود را بکشید؟

بهترین زمان برای کشیدن دندان در طول سه ماهه دوم بارداری است. دلیل این امر در ادامه ذکر شده است:

سه ماهه اول بارداری

عمل های دندانپزشکی در سه ماهه اول انجام نمی شود. دوره ای از هفته سوم بارداری تا هفته هشتم بارداری زمانی است که اندام های حیاتی در کودک رشد می کنند. هر گونه دارو یا استرس ناشی از کشیدن دندان می تواند بر رشد جنین تاثیر بگذارد.

سه ماهه دوم بارداری

سه ماهه دوم، امن ترین دوره برای کشیدن دندان است. در این زمان، جنین باید رشد چشمگیری داشته باشد. با این حال، دندانپزشک اقدامات متعددی انجام می دهد تا احساس راحتی کنید و از هر گونه مشکل اجتناب شود.

  • در صورت انجام این عمل، اگر افت فشار خون رخ دهد، به سمت چپ چرخیده می شوید تا فشار افزایش یابد.
  • هنگامی که در موقعیت خوابیده یا دراز کشیده قرار می گیرید، سندرم افت فشار خون به علت فشار ناشی از جنین در ورید پایین (ورید بزرگ) دیده می شود. بنابراین، دندانپزشک ران راست شما را ۱۰ تا ۱۲ سانتیمتری بالاتر می آورد.
  • بیشتر بخوانید: ۹ باور رایج درباره دندان شیری کودکان

سه ماهه سوم بارداری

در این زمان قرار گرفتن در یک موقعیت ثابت برای شما دشوار است. اگر درد شدیدی دارید و کشیدن دندان اجتناب ناپذیر است، بنابراین اولین ماه از سه ماهه آخر بهترین زمان برای کشیدن دندان است.

آیا کشیدن دندان در بارداری خطرناک است؟

آیا کشیدن دندان در بارداری خطرناک است؟

نکات قابل توجه در کشیدن دندان در بارداری

عمل کشیدن دندان شامل استفاده از اشعه ایکس و بیهوشی است.

اشعه ایکس: کشیدن دندان نیاز به اشعه ایکس تعیین دندان آسیب دیده و تعیین میزان پوسیدگی دارد. در طول این مرحله، یک ورقه سربی برای پوشش قسمت بالای بدن بیمار برای جلوگیری از عوارض جانبی تابش به جنین استفاده می شود.

بیهوشی: قبل از کشیدن دندان، به بیمار بیهوشی موضعی – معمولا لیدوکائین یا نوواکائین داده می شود. این یک داروی گروه B است که در دوران بارداری ایمن است. بیهوشی وارد جفت می شود اما قبل از رسیدن به جنین فیلتر می شود.
دندانپزشک شما ممکن است دز کمتر از حد طبیعی تزریق کند. می توانید با آرامش و بدون استرس با او همکاری کنید. طبق گزارش مجله انجمن دندانپزشکی آمریکا (JADA)، زنان باردار می توانند در درمان دندانپزشکی از بیهوشی موضعی استفاده کنند.

آنتی بیوتیک ها و داروهای مسکن: دندانپزشک شما ممکن است پنی سیلین، آموکسی سیلین و کلیندامایسین تجویز کند که در حین بارداری ایمن می باشند. اریترومایسین نیز ایمن است اما اگر معده بیمار بتواند آن را تحمل کند، تجویز می شود.
اگر به هر یک از این داروها حساسیت دارید، با پزشک خود صحبت کنید تا یک جایگزین تجویز کند.

داروهای ضد درد: پس از کشیدن، منطقه دندان در دهان شما چند روزی درد خواهد داشت. ممکن است داروهای مسکن (کدئین، هیدروکودون و غیره) به وسیله دندانپزشک تجویز شود. عوامل ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن، آسپرین و ناپروکسن ممکن است برای مدت کوتاهی تا ۷۲ ساعت استفاده شوند اما در طی سه ماهه اول و سوم تجویز نمی شوند.

درد دندان عقل و کشیدن آن در بارداری

در دوران بارداری، ممکن است درد دندان عقل باعث ناراحتی و مشکلات لثه شود. عوامل ایجاد کننده پلاک، رشد غیرطبیعی دندان یا عفونت ممکن است منجر به درد دندان عقل شوند. در صورت درد شدید و پوسیدگی دندان، دندان عقل درست مثل هر دندان دیگر کشیده می شود.

داروهایی که در حین عمل دندان در بارداری نباید مصرف شود:

  • تتراسایکلین (تتراسایکلین، مینوسیکلین، داکسی سایکلین) را به صورت قرص یا ترکیب موضعی مصرف نکنید، زیرا این دارو می تواند دندان های کودک شما را رنگ کند.
  • همچنین باید از fluoroquinolones (سیپروفلوکساسین، لووفلوکساسین، مکسفلوکساسین) بپرهیزید.
  • در دوران بارداری، داروهای تراتوژنیک مثل تالیدومید و برخی از رتینوئید ها استفاده نمی شود، زیرا ممکن است باعث ایجاد اختلالاتی نظیر شکاف لب در کودک شود.

آیا کشیدن دندان در بارداری خطرناک است؟

آیا کشیدن دندان در بارداری خطرناک است؟

چگونه می توان از عمل دندانپزشکی در بارداری جلوگیری کرد؟

برخی از اقدامات احتیاطی می تواند به شما در جلوگیری از مشکلات دندانی در دوران بارداری کمک کند:

بیشتر بخوانید: خوردن خربزه در بارداری ضرر دارد؟

  • مراقبت های منظم دندانپزشکی و تمیز کردن دندان برای جلوگیری از هر گونه پلاک در دندان.
  • کاهش مصرف غذای شیرین زیرا ممکن است باعث التهاب یا تورم لثه ها در دوران بارداری شود.
  • اجتناب از استفاده از دهانشویه حاوی الکل. از خمیر دندان فلوراید یا نخ دندان به صورت روزانه استفاده کنید.
  • حداقل دو بار در روز دندان های خود را مسواک بزنید و حداقل یک بار نخ دندان بزنید. از مسواک نرم برای کاهش سوزش لثه ها استفاده کنید.
  • در هنگام بارداری از پیوند لثه یا دندانپزشکی اجتناب کنید زیرا پیوند ممکن است منجر به خونریزی بیش از حد شود، و باعث ایجاد التهاب یا واکنش های آلرژیک می شود.
  • علاوه بر سایر مسائل مربوط به سلامت، سیگار کشیدن نیز منجر به مشکلات پریودنتال می شود. بنابراین، در هنگام بارداری سیگار نکشید.

مراقبت های دندان چیزی است که نباید در حین بارداری آن را نادیده بگیرید، زیرا برای سلامت کلی شما ضروری است. به دندانپزشک مراجعه کنید و دندان هایتان را تمیز کنید.https://sorsore.com/is-pull-out-tooth-dangerous-in-pregnancy/

loader

لطفا شکیبا باشید ...