بدون شک جنسیت جنین توسط ژن های پدر تعیین می شود اما میخواهم بدانم ایا میتوان جنسیت جنین را قبل از بارداری با روش های علمی تعیین کنیم ممنون
جنسیت نوزادی که قرار است متولد شود، در طول تاریخ یکی از مهمترین دغدغههای خانوادهها بوده است. اما دلیل این اهمیت در دورههای مختلف و فرهنگهای گوناگون، متفاوت است. امروزه انتخاب جنسیت فرزندتان این امکان را به شما میدهد تا خانوادهای متوازن (از نظر جنسیت افراد) داشته باشید و به فرزندان شما نیز این اجازه را میدهد تا احساس اضافی بودن نداشته باشند. از آن جایی که امروزه بسیاری از والدین موفق میشوند تا جنسیت فرزندان خود را انتخاب کنند، شاهد عشق و علاقهی بیشتر، طرد شدن کمتر و کوچک شدن اندازهی خانوادهها هستیم. بسیاری از خانوادهها فقط به علت تلاش مداوم برای داشتن دختر یا پسر، فرزندان زیادی را به دنیا میآورند. اما در بسیاری از موارد دلایل موجهتری برای انتخاب جنسیت فرزند وجود دارد ؛ دلایلی مانند احتمال به ارث بردن یک ناهنجاری ژنتیکی وابسته به جنس.
در ابتدا باید بدانید؛ زنان دو کروموزوم X و مردان کروموزوم X و Y دارند. هریک از تخمک و اسپرم حاوی یک کروموزوم است. کروموزوم تمام تخمکها X بوده اما اسپرمها حاوی کروموزوم X و یا Y هستند و هنگام لقاح یک کروموزوم از مادر و یک کروموزوم از پدر به جنین به ارث می رسد، اگر کروموزومهای X مادر در کنار کروموزوم X پدر قرار گیرد جنسیت جنین دختر شده و اگر در کنار کروموزوم Y پدر قرار گیرد جنسیت جنین پسر خواهد شد. بنابراین این کروموزوم Y مردان است که جنسیت را مشخص میکند که جنسیت جنین پسر باشد یا دختر. کروموزوم Y بسیار کوچکتر و سبکتر از کروموزوم X بوده و سرعت بیشتری نسبت به آن دارد در نتیجه اگر در زمان تخمکگذاری با سرعت بالایش به تخمک برسد جنسیت جنین پسر خواهد شد در مقابل این کروموزوم نسبت به عوامل محیطی مقاومت کمتری داشته و احتمال زنده ماندن پایینتری دارد، در نتیجه توازن جنسیتی برقرار خواهد شد.
به صورت کلی برای تعیین جنسیت قبل از بارداری دو روش وجود دارد:
روشهای علمی برای تعیین جنسیت قبل از بارداری، بر اساس علم پزشکی بوده و درصد موفقیت بالایی برای تعیین جنسیت دارد که درصد پاسخ گرفتن از آن بستگی به روش انتخاب شده، مرکز ناباروری یا مرکز باروری که در آن انجام می شود و همچنین تبحر فرد انجام دهنده دارد.
این روش شامل:
مراحل انجام PGD عبارتند از:
مرحله 1. انجام لقاح آزمایشگاهی (IVF ) برای جمع آوری تخم های بارور
مرحله 2. رشد جنین به مدت چند روز در آزمایشگاه ( به مدت دو تا سه روز تا زمانی که سلول هاتقسیم شوند و تخم لقاح یافته حدودا از هشت سلول تشکل شود)
مرحله 3. برداشت یک یا دو سلول از تخم در حال تقسیم توسط یک جنین شناس
مرحله 4. بررسی کروموزوم های جنین انتخاب شده برای بررسی مشکلات ژنتیکی خاص یا تعیین جنسیت جنین
مرحله 5. یک، دو یا سه جنین با جنسیت مورد نظر برای رشد به رحم منتقل می شود.
مرحله 6. بقیه جنین ها برای استفاده بعدی فریز می شوند یا برای تحقیقات بعدی استفاده می شوند و یا آنها را از بین می برند.
روشهای غیرعلمی برای تعیین جنسیت از طریق تغذیه، تعیین روز تخمک گذاری و وضعیت نزدیکی بوده که روشی کم هزینه اما نسبی میباشد و بطور صد در صد نمی توان نتیجهی آن را تضمین نمود ولی احتمال وقوع یک جنسیت را می تواند تا حد نسبتاً زیادی افزایش دهد. این روشها شامل:
تعداد اسپرمها نیز یک فاکتور مهم است. واضح است که شمارش پایین اسپرم در هنگام شروع برای باردار شدن به نفع هیچ کدام از دو جنسیت پسر و دختر نیست ولی شمارش بالای اسپرمها به نفع پسردار شدن شماست. بنابراین اگر پسر میخواهید، بهتر است سه تا چهار روز قبل از رسیدن به تاریخ هدف (یعنی یک یا دو روز قبل از تخمکگذاری)، نزدیکی نداشته باشید. دمای اتاق در پسردار شدن مؤثر است، البته مردان قبل از نزدیکی میتوانند از دوش آب سرد نیز برای بهبود طول عمر اسپرم استفاده کنند. اگر دختر میخواهید، از روز اول تا پنجم هر روز نزدیکی داشته باشید و سه روز قبل از تخمکگذاری دست نگه دارید. از طرفی بهتر است قبل از نزدیکی در صورتی که مایل به داشتن فرزند دختر هستید، یک دوش آب گرم بگیرید زیرا حرارت و گرما اثر منفی بیشتری روی کروموزومهای Y که ضعیفتر هستند دارد و کروموزومهای X بیشتر زنده میمانند.
باوجود اینکه رژیم غذایی خاص تضمینی برای به دنیا آوردن نوزاد دختر یا پسر نیست، اما ثابت شده است که رعایت رژیم غذایی شانس پسردار شدنیا دختردار شدن را افزایش می دهد. چگونگی اثرگذاری موادغذایی بر جنسیت کودک، به دلیل اثرگذاری مواد غذایی بر محیط رحم و دستگاه تولید مثلی است که محیط درون رحم را برای یک نوع از اسپرم( در این مورد حامل کروموزوم X) نسبت به نوع دیگر (در این مورد اسپرم حامل کروموزوم Y) مساعدتر می کند.
نظریه دیگر حاکی از آن است که رژیم غذایی برpH ( در این مورد اسیدی) درون بدن مادر اثر می گذارد و قطبیت تخمک را تغییر می دهد. بنابراین زن با تغییر محیط درون بدن خود می تواند تصمیم به جذب اسپرم حامل X یا Y بگیرد.
تحقیقات بسیاری اثر تغذیه بر جنسیت کودک را نشان داده اند و بسیاری از آنها به این مطلب اشاره کرده اند که زوج هایی که از رژیم غذایی خاص پسردار شدن بیشتر اسیدی یا بیشتر قلیایی، با کالری بیشتر، حاوی مواد معدنی یا ویتامین بیشتر استفاده می کنند، با احتمال بیشتری صاحب پسر می شوند و رعایت رژیم غذایی خاص دختردار شدن که شامل کاهش میزان مصرف مواد غذایی حاوی سدیم و پتاسیم و مصرف مقادیر فراوانی از مواد غذایی غنی از کلسیم و منیزیوم میباشد، احتمال دختر دار شدن را افزایش میدهد.
https://mom.ir/mag/categories/Sex-determination-before-pregnancy
لطفا شکیبا باشید ...